Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 7)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Akorát ze vůbec . Používám hodnotu tak byla definována . To vy se to naopak snažíte překrucovat a abyste na to mohl nadávat.
Odpovídá . Vy jen nechápete základní pojmy a co RŠ tvrdí . Co si namyslíte o hodnotě a co tím vůbec myslíte , je docela jedno .
Odpovídá . To ze nedostanete zboží když nezaplatíte požadovanou cenu neni nijak v rozporu s RŠ. Kdyby bylo jisté byste nám to doložil a vysvětlil.
Řekl bych ze ne nutně . Součástí nějakého společenství , kde jsou určitá práva delegována na demokratická rozhodnutí se může člověk stát i dobrovolně.
No já vím , proto to píšu . A z těch popsaných dovodů je pak informace , že to poznáte podle “nákladové hodnoty” k ničemu . Je to nějaké hausnumero které neznáte a vlastně ho nezvládnete dopočítat ani kdybyste znal detaily účetnictví těch prodejců
Takže stačí se ve firmě zaměstnat , zisk si vyplatit jako mzdu a tedy zahrnout do nákladů a je to v pohodě? No není , už jsme řešili ze je to jen techikalie , s čímž jste souhlasil (kdysi dávno) Navíc teda jen preprodavanim výrobku a teda řetězením marži a nákladu hodotna vznikat nemá , jste řekl před chvíli . Takže to ze bych jen započítal naklad mého prodejce zjevně nestačí . A hodnota má vznikat práci ale neumíte přesně říct jakou , takze z toho to taky nedopočítám . Takže shrnuto: kde je “nákladová hodnota “ stejně nevíme/nevite . Čížek informace k ničemu.
Kdyz v ankapu vznikne nejake zlo , tak nevím proč by se nedalo odstranit jinak nez nenásilně . Kdyz by se nějak firma např chovala zle , tak u ni mohou lidi přestat nakupovat , firma zbankrotuje a bude po zlu . Můžou samozřejmě nastat jiné varianty , ale ze by zlo neslo odstranit jinak než násilím je zjevna blbost .
Na a koupíte je ji nebo ne? Jeslti ne , tak tam pro vás přidaná hodnota dostatečná není . Jeslti jo , tak zjevně je . Sám se zamyslete proč jste teda takovou šunku koupil a v čem teda pro vás ta přidaná hodnota je .
Kdyz jste teď několikrát napsal slovo hodnota, tak jste tím myslel co ? Jeslti nechápete ze to v tomto kontextu zaznamenalo neco jiného než náklady , tak opravdu nevím jak vám pomoct .
Ale dobře, popišu na příkladu : Jdete po ulici a máte hlad , v peněžence 200 kc a potřebujete koupit dárek manželce .

Pomyslíte si treba: Jak moc velkej mam hlad , kolik potřebuju aby mi zbylo na dárek ? Můžu dárek koupit později ? Řeknete si na dárek stačí 180 kc , ale potřebuj ho hned . Radši budu hladem než abych naštval manželku . Takže si nekoupíte kebab za 150 ( takovou “hodnotu” pro vás teď nemá ) a koupíte si obloženou housku za 15, jelikož je to méně než 20 které jste ochotny za takové jídlo dát (takovou pro vás má hodnotu ). Ale zase byste si nekoupil jeden obyčejný rohlík za 15 protože , to už je moc a tolik by vás nezasytil (takovou hodnotu pro vás nemá )
Prakticky samozřejmě ta úvaha může probíhat jinak , muže by jednodušší či složitější a bude mít jiné podmínky a neznám vaše preference , proto je to celé subjektivní.

Ekonom řekne ze jste porovnával užitek , náklady obětované příležitosti apod. To si kdyžtak dostudujete , jak už jsem psal . Ale samozřejmě k vaší úvaze jeslti a za kolik koupit dárek a housku ekonomii nepotřebujete, to děláte intuitivně.
Přečtěte si někde o čem STH je , nevím proč bych vám to měl znova vysvětlovat . Akceptuji že možná nemáte dost inteligence a nejste schopny pobrat určité abstraktní pojmy . A mysli ze uz jsem vám to zkoušel vysvětlil úplně polopaticky jak malému děcku . Ale nemá to smysl, když primárně vůbec chápat nechcete a potřebujete hlavně hejtovat (anarcho)kapitalisty
Užitek do toho musím tahat , když na něm STH stojí . A užitek je normální (mikro)ekonomický pojem. Jen potvrzujete ze blábolíte ani nevíte o čem .

Překrucujete co píši . Už mě to nebaví .
Vsak taky nevím proč byste mel nakupovat a myslet u toho na STH . Ani prodávat . Zase strawmanujete …
Ja treba zvládnu skočit ze skály a vůbec u toho nepotřebuju myslet na gravitaci . Jsem kvůli tomu génius ?
logo Urza.cz
kapky