Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Mazhefu (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Historie je plná deflačních období ekonomického rozkvětu (info volně dostupné na netu). Taky jsem se učil tyhle fráze na ekonomce, ale dnes je přikládám jen levicovému narativu obecné ekonomie říznuté Keyesem a neoklasicismem.. Jde jen o to přehodit ekonomické myšlení a namísto prosperity z dluhu prosperovat z úspory..

Btc je jen nástroj a nepřináší do systému žádnou nerovnováhu. Všeobecně jej vnímám jako dobro po všech směrech, a to je právě to - pokud toto dobro využijí státy (což je pravděpodobné), dramaticky to prodlouží jejich rozklad. To jsem čekal, ale nečekal jsem to takhle brzy - před korporacemi. O to větší efekt to bohužel mít bude..
Hodnota majetku v Btc, nikoli celkového.

Ceny vlakových lodí od Samsungu byly za poslední 4 roky vždy $ 799, vzhledem k inflaci se tedy jejich skutečná cena snižuje. Lze tedy v tomto případě mluvit o deflačním efektu.

Mírná deflace určitě nezničí byznys a nepřiměje lidi k hodlování, pač by to, jak zde padlo, ani nefungovalo (nemůžou všichni hodlovat). Byznys, který je dostatečně poptávaný, bude mít větší zhodnocení než průměr z hodlu.

V historii napříč civilizacemi byla deflace běžná a často období rozkvětu, pač na plno pozitivních vlastností (podrobnosti volně dostupné na netu). Holt je potřeba otočit myšlení a místo prosperity z dluhu prosperovat z úspory. 💁🏻
Jasně, sry za zjednodušení - hodl je míněn tak, že odprodávám jen takové množství, aby hodnota mého majetku buď stále rostla, nebo byla minimálně stejná.

Co se týče deflace - vidíme ji třeba v sektoru elektroniky. Každý rok když odložím spotřebu, dostanu lepší výrobek či ten samý podstatě levněji. Ale stejně si ten telefon nakonec koupím.. Máš pravdu s tím argumentem, že deflace odrazuje od spotřeby, ale ne dokonale. Silný faktor, který zde hraje roli je, že díky deflace se konstantně stáváme bohatšími, což zase na spotřebu tlačí..
Autor: Mazhefu Čas: 2024-12-14 11:08:18 Titulek: Hra
Imo je to jen taková hra. Stát zřídí instituci a aby se neřeklo, že tady je vše státní jako za socíku a případně chyby nešly hned na triko vlády, tak se tam nastrčí nějací prostředníci, ale ne moc (stejně část představenstva je volena nějakým státním aparátem typu vláda). Takže vlk se nažral a koza... Jen si představte, jak rychle by se upravil zřizovatelský zákon, kdyby státu ta která instituce začala tak trochu anarchizovat.. 😅
Nebo zkus vyjádřit zádrhel, pač nevím, kam tím míříš a vlastně bych byl rád, kdybys mi tu tezi rozbil.. 🙂 Na jednu stranu jsem rád, že cena btc půjde nahoru, ale státní adopci jsem čekal až v poslední instanci a ne před firmami.. 🫣
Autor: Mazhefu Čas: 2024-12-11 22:39:41
Jsem bitcoiner a přijde mi to jako geniální a hrozně potřebný, ale zde je třeba si uvědomit, že pokud by státy vykoupily podstatný podíl btc a btc se stal globální světovou platební jednotkou a investicí, pak by státy živilo hodlování mnohem lépe než tisk peněz / inflace..
logo Urza.cz
kapky