Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele JayZee (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: JayZee Čas: 2025-08-27 13:06:21
Web: neuveden Mail: schován
1) K financování organizací z dobrovolných příspěvků vs nedobrovolných státem
Za mě je nedobrovolné financování státem OK pokud stát jako takový nemá agendu. Čína/Rusko má jasnou agendu v tom jaké a proč organizace podporuje. U Česka o tom pochybuji a proto vyžadují např. prezenčku pro měření dosahu. Neoliberální think-tanky mají agendu, která je v souladu s držiteli velkého množství kapitálu, proto je to nebezpečné.

2) Základní lidské potřeby jsou relativní
Ano - tady má Urza pravdu - A? Pro mě je social progress důležitým ukazatelem toho, jak se společnost vyvíjí. Technologie jsou super, ale pokud nevedou k tomu, že se lidé mají lépe, tak jsou za mě k ničemu/na škodu.
Jasně, nemůžeme hned chtít, aby se ve vyloučených oblastech měli hned dobře jako my, ale zneužívání lidí v tríznivé situaci a například dětská práce OK nejsou - pokud do vyloučené oblasti dojde hráč typu Amazon, školy/školky , atp by měly být samozřejmostí (v některých případech se to tak děje, ale rozhodně to není pravidlo).
logo Urza.cz
kapky