Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele prochac (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: prochac Čas: 2026-05-15 03:32:54
Web: neuveden Mail: schován
České dráhy jsou v pohodě, co mají konkurenci. U SŽDC to říci nejde. Zpoždení mají všichni stejné, pro poruchu zabezpečovacího za5ízeni, případně spadlé trakční vedení. Dokonce, z mé zkušenosti, ČD hlásí zpoždění přesněji než RJ.
Klasika: ČD mají zpožděni, RJ ne. Koupím RJ. A to pak, minutu před příjezdem, ohlásí +15 min, stejně jako mělo ČD.
černý pasažér, proti své vůli. Nebo při únosu se také musí platit za dopravu, jako když si vezmu Uber?
to nemusí mít ani levičák. Ti, jako každý, chtějí moc. Jen toho neumí dosáhnout pravicově skrze peníze a firmy, tak to hrají na city u lidí. Vastně mají takovou továrnu na sliby.
Autor: prochac Čas: 2026-04-20 23:28:10 Titulek: moje poprvé
Svoji první svastiku jsem namaloval ve třídě na tabuli. Zhruba 1.-2. třída. Asi v 5 jsme tam stáli na nějaké zkoušení, nebo básničku. To nevím. Nevěděl jsem, co to je. Buď jsem to někde viděl na zdi a podvědomě si zapamatoval, nebo jsem to "znovuobjevil" (jako co si budem, není to úplně E=mc^2). Co si pamatuji, tak jsem si o tom říkal, že to je "sekačka".
Každopádně k pointě: Učitelka, když to viděla, tak se málem posrala. A rozjela vyšetřování: KDO TO BYL? Tak jsem se přiznal. Jako tak jsem psal na tabuli bez dovolení, ale není kvůli tomu potřeba tak vyvádět, ne? Nedokázala pochopit, že nejsem nácek, a že v 7 letech prostě nevím, co to je hákový kříž. Asi nemusím dodávat, kdy jsme na ZŠ až probírali 2. sv. válku, že? :D
Autor: prochac Čas: 2026-03-25 23:24:52
Osobně mám představu, že ne všechno by bylo vlastněno. Dnes vlastnické právo vymáhá stát. I kdyby byl jakýsi katastr na blockchainu nebo něco podobného, asi těžko by člověk mohl vymáhat svá vlastnická práva na les někde kilometry daleko. Převážně proto, že by ho to vyšlo draho.
Takže buď by ho nevymáhal a tvářil se, že to vlastní, nebo by někde existovala i území nikoho.
Autor: prochac Čas: 2026-03-25 23:13:20 Titulek: Re: Další užitečný termín [↑]
Právo se mění. Dnes dost rigidně, a rozhodně ne z lidu. V případně nemonopolizovaného práva by právě docházelo k rychlejší mezigenerační obnově.
logo Urza.cz
kapky