Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Nízkonákladovyzivot1 (strana 5)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Super, že AI ukázalo, že všechno splňuje. Ted už jen se zeptat AI z čeho se dělá chleba, těstoviny, čočková polévka, ovesné vločky atd.
6. Vím, že lidi nevědí co se dělá z ovsa. Z pšenice, Zita, čočky atd. To mně netrápí. Je to jejich problém. Naštěstí existuje něco jako dotaz. Proto mi napíšou jak to jim atd. A nebo se zepteji AI. 😉
Autor: Nízkonákladovyzivot1 Čas: 2026-06-17 17:30:58 Titulek: W [↑]
Den má 24 hodin. 11 hodin člověk spím. 2 hodiny umývání, uklízení,vaření, záchod atd. 2 hodinky rekreační činnost jako psaní komentářů. Tak člověk má 9 hodin volná. Tak vnímám pohodový život.
6, já vidím ovesné vločky, celozrnné těstoviny, nekynutý nebo kynuté celozrnné placky nebo chleba, čočkovou polévku, hrachovku. Zajímavé
5, nechápu otázku
4, nevidím nikde, kde píšu, že může každý. Existují lidé co můžou jíst jen maso. Nebo alergie na lepek atd.
Pokud v článku píšu, že může každý, tak se omlouvám. Snažím se vždy vyhýbat tvrzení, že může každý. Píšu vždy "skoro každý"
3, nechápu otázku

Já se ptám lidi proč dělají to a to, abych je pochopil a mohl vžít se do jejich kůže.
Ptam se jich proč chtějí nutit ostatní platit poplatky ČT, když si nemyslí, že tím skončí demokracie. Atd
1, fakt nechápu otázku
2,
Baví mně říci, že stačí 57 minut pracovat, abych naplnil denní životní náklady. Pak člověk má 7-9 hodin denně volna.

Když mi lidí píšou, aby se ptali jak žít s málem, tak já se jich taky ptám. Výpravám se na jejich motivaci se dobrovolně uskromnit. Je potřeba motivace, protože bez ní člověk nebude chtít jíst ovesné vločky s plackami a plevelem co najde. Žít v chatičce v zahrádkářské kolonii sprchovat se ve vodě, kterou musel ohřát na sporáku.

Píšou mi většinou, že chtějí najít lepší práci, tak studuji. Někdo chce podnikat. Někdo spoří, abych mohl investovat, aby nemusel už nikdy pracovat. Jedna paní zas chtěla všechen čas věnovat svému dítěti a věnovat se mu. Někdo má zdravotní problémy, tak není schopen fungovat na 100 procent, tak musí hledat práci na poloviční úvazek a tak projde o příjem. Jsou i podle mně i bizarní např. , že chce pracovat pro charitu nebo pomáhat jiným lidem. Někdo chtěl odejít z práce, protože tam docházelo podle ní šikaně a nevhodné chování, tak hledala řešení jak přežít než si najde jinou práci.

Lidé mají nějakou motivaci žít dočasně nízkonákladově, aby často vyřešili nějaký problém.
Mně fascinuje, že stačí tak málo, aby mel čas změnit svůj život.
Proto píšu, že je to můj názor. Tuhle loupež tolerují, ale ostatní ne.
Prostě nechápu Vás komentář. Ztratil jsem se v něm. Nevim na co mám odpověď atd.
Prosím, kde říkam, že je to řešení na chudobu.

Můžete se zeptat AI jestli ten seznam splňuje požadavky na splnění dostatek živin má den.

Vy nejíte ovesné vločky, chleba, hrachovou polévku,parky od Babiše(sója+mouka),čočkovou polévku. To je všechno jen v jiném formě.
Já jsem, aby stát zajišťoval lidem jen zdravotní pojištění. To ostatní by si měli lidé zajistit sami. Ale to je jen můj názor.
Nechápu
Fakt ne. Vím, že lidi co si myslí, že bohatí lidé by měli skončit v táborech nezměním jejich myšlení. Je mi to jedno, protože jich je jen 11 procent. Ale jsou tu co nemají všechny informace a možná ty změní názor. Lepší něco než nic nedělat.
O tom kolik stojí nájem, elektřina,internet nebo mobil, když člověk žije nízkonákladově bude příště.

Nájem v karavanu stojí 500 Kč měsíčně, internet s voláním 200 Kč měsíčně, mobil redmi8 pronájem 30 Kč.Elektrina 8 Kč denně,..
Mně stačí, když člověk řekne, že člověku stačí na jídlo denně 25 Kč. Pak přijde o výmluvu proč musí krást lidem a ubližovat jim, aby měl na jídlo.

Vím, že nezměním myšlení lidí. Roky zkouším změnit jednoho voliče pirátů, který i přes příklady z praxe je pro znárodnění majetků bohatých a vyvlastňování bytů.

A on tvrdí, že je morálně správné ukrást člověku majetek, aby nemusel jíst směs 25 Kč denně. A pokud bude odmítat dát majetek, tak je správné mu i fyzicky ublížit.
Pokud člověku stačí pracovat jen 80 minut denně, aby měl luxusně, tak proč požaduje po ostatních, aby mu platili skrz daně jeho život? Proč nechce makat 80 minut a nutí ostatní makat, aby měl dávky?

Podle mně dítě 8-15 let dokáže pracovat 8 minut denně. Pracovat 80minut denně podle mně už bude mít problém. Tak může odejít od rodičů co ho týrají a neumře hlady. Lidé dávají argument, že musí zůstat u rodičů co ho týrají, protože nedokáže si vydělat na jídlo.
To, že stačí pracovat jen 8 minut denně, aby člověk jídlo na den. Chápete to? Jen 8 minut práce a je zajištěný jídlem na cely den. 8 minut.
To, že stačí pracovat jen 8 minut denně, aby člověk jídlo na den. Chápete to? Jen 8 minut práce a je zajištěný jídlem na cely den. 8 minut.
Mám připravený článek, kde existuje v ČR místo, kde si člověk může vydělat 180 Kč za hodinu a neni potřeba znát jméno a věk. A práci zvládne i dite 8-15 let.

Tak si za 20 minut i dítě vydělá na jidlom
Až se potkáte s člověkem, který bude tvrdit, že člověk je otrok a musi pořád pracovat, aby neumřel hlady, tak mu řeknete, že stačí jen jeden den v měsíci pracovat, aby měl jídlo. Uvidíte co odpoví.

Člověk je jen otrokem své nenažranosti.
Když Vám někdo bude tvrdit, že pod 3000 kc měsíčně člověk nezajistí jídlo, tak budete vědět, že ten člověk bude lže nebo žije v přesvědčení, že to nejde. A uvidíte jestli Vám lže.
Omlouvám se, že jsem řekl, že jste myslel o supermarketu na vesnici. Tedy jsem vložil do Vašich úst něco co jste nemyslel.

Použít argument, že týden nebude tvaroh a pak musí člověk jet autem jinam je nesmysl. Naprostý nesmysl.

Pokud by týden nebyl tvaroh, tak by znamenalo akci a schválně nedoplnění tvarohu dokud neskončí akce. Jinak jiný důvod proč by něco tak běžného jako je tvaroh nebyl je nesmysl, protože krám běžné doplňuje mléčné výrobky 2-3 do týdne.

Nenapadlo mně, že copp můžou dávat extra slevu na tvaroh, že místní ho vykoupí. A kvůli akci nemůžou ho doplnit.

Když mi někdo řekne, že týden nebude tvaroh na vesnici a já vím, že rozvážejí mléčné výrobky 2-3 krát týdně, tak budu brát, že ten člověk myslí, že na vesnici je supermarket. Nenapadlo mně ten COOP a má akci, kde nesmí doplnit zboží.

Tak to beru zpět, když jste použili podle mně nesmysl argument, že.tyden nebude na vesnici tvaroh a já jsem reagoval vtipně, že na vesnici nejsou supermarkety.
Ono maso stojí 45-53 Kč/kg celé kuře nebo vepřové bez kosti za 55-63 Kč/kg.
Má to problémy, že vyžadujete to pravidelně nakupovat nebo mít mrazák a já počítám, že chudí lidé nebudou chtít mít elektřinu ale jen powerbanky. Tak jíst maso je složitější. Já jsem kvůli tomu hlavně přestal jíst maso.

Ono jde zrní udělat mouka a trepak kacz toho chleba,tak chleba vyjde 14 Kč/kg.nebo těstoviny na 8 Kč/kg. V komunitní zahradě máme na zapůjčení vločkovač, kde si člověk může udělat vločky, pekárnu, odšťavňovač. K tomu solární panely, tak náklady na elektřinu jsou malé. Tedy v létě.
Vzdávám to. Já napíšu krámek na vesnici a vy mluvíte o řetězci na vesnici. Když nevíte jaký je rozdíl mezi krámkem a řetězcem, tak nemá smysl se bavit. Budeme jen slovičkarit a chytat se za slovo. Pro mně je to ztráta času.

Krámek/Večerka nedělá akce, tak nehrozí, že schválně nebude mít vystavené zboží a čekat až skončí akce. Pokud chybí zboží, tak většinou do druhého dne tam je y protože pokud krámek vlastní Vietnamci, tak jezdí do supermarketu každý den. Ve vedlejší vesnici je řetězec a tam se dá domluvit objednání mexického co nemaji, tak mi přijde právě Vaše tvrzení za nesmysl. Chápu, že žijete ve světě, kdy lidi si nepomáhají, ale na vesnici si lidé pokud třeba nakupi, když někdo jede na supermarketu.

"ale niekde na dedine kde sú jedny malé Potraviny tam si viem predstaviť že to týždeň nemajú. A ísť kvôli tomu do najbližšieho mesta tak sa ten nákup kvôli benzínu predraží na niekoľkonásobok."
Upozornit na něco co je očividně nesmysl jednou větou je základ diskuze. Jako, když tvrdite, že na vesnici jsou supermarkety.

Ja se Vám omluvím,kdyz mi pošlete fotku jak nějaký krámek na vesnici dělají každý týden akcí.

Žijí na vesnici a mám komunitní krámek, tak třeba takové nepřesnosti mi vadí.
Často mi lidi říkají, že radši umřou a nechají svoje děti taky umřít hlady než by to jedli. Asi budete patřit k nim.😆

Jen jsem ukázal, že se dá najíst za málo, tak v ČR není potřeba sociální stát.
Když člověk tvrdí, že supermarkety mají monopol? Když člověk tvrdí, že musí čekat týden než může koupit tvaroh, vajíčka, protože jsou vyprodané?
Že nechápe proč máslo je tak levné, když pak řekne, že bylo hnusné? A tak mohu pokračovat. Neřeším ekonomiku, ale tvrzení, která jsou prokazatelně mylná a dají se vyvrátit.
Jsem na tom už 14 let. 😉
Mně se líbí reakce na Máte slovo, protože je to zábavné. Více takových reakcích.
Chtěl jsem navrhnout, abyste si dal panáka, když paní Jílková neupozorní na chybu, ale asi 2 flašky za pořad byste nezvládl.

Budu si pamatovat, kdy člověk nechápe proč máslo stalo 16 korun a po třech minutách si stěžuje, že bylo hnusné. Záhada vysvětlena.😄
Já obdivují paní Jílkovou. Myslím si, že není hloupá, tak pokládá hloupé otázky kvůli penězům. Dokáže s tím žít a nezabíjí to. Třeba ta paní s paprikou bych ji dal přednášku o její chybném uvažování a né, že ji budu podporovat.

Nejsem schopen se dívat na Máte slovo. To zas obdivuji Urzu, protože tam vidí totální nesmysli, které nikdo neoponuje. Pro mně je to naprostá ztráta času. Dávám si pravidelně svoje mučení s voličem pirátů, kde můžu doufat, že jednou snad přestane chtít mně poslat do tábora.
logo Urza.cz
kapky