Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele jindra (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
no však, odspoda. Já neříkám že se tak dají provádět změny jen k lepšímu.
bruh
ano, ale k tomu se muselo nějak dospět, v roce 48 rozhodně nemělo odstranění komunismu podporu většiny obyvatelstva.
Méně keců, více přemýšlení. absolutně jste nereagoval na myšlenku textu, a jen se točíte na použitých slovech, pokud se vám slovo princip nelíbí, nahraďte si ho slovem vlastnost. Zároveň je podle mě k zamyšlení, že demokracie ve 3 lidech je zároveň i diktaturou, neboť vládne úzká skupina lidí. V takhle malém počtu prostě nemá smysl popisovat vlastnosti rozhodovacích systémů. Co teprve v jednom člověku?! To není žádný rozdíl mezi demokracií, diktaturou, totalitou, ani anarchokapitalismem.
Tak to je asi o tom co považujete za princip. Je to určitě její vlastnost, kterou ve větších společnostech má. Ale jestli chcete "vyhrát debatu" tak ano, uznám že to není její princip. Ale vůbec nereagujete na myšlenku textu a přijde mi to bezpřemětný.
bruh, tak jasně, princip demokracie je samozřejmě vláda většiny. To ale vede k tomu že pokud je lidí hodně, je s tím nutně spjato i to že jeden hlas o ničem nerozhoduje. A to je faktor který roste s tím kolik je celkem hlasujících. Takže asi to není ten prvotní klíčový princip, ale v důsledku to z něj vychází. Zároveň myslím, že je to i důvod proč se demokracie zdá vhodná pro řízení společnosti, text měl spíše směřovat na to, že si myslím že demokraté s tím ve výsledku většinou souhlasí, ale protože je heslo "Každý hlas rozhoduje" používáno jako nástroj k aktivizaci voličů, tak lidé mají tendenci brát ho doslovně.
Ne? Čím méně lidí, tím větší šance že hlas něco změní. A proč by se vůbec měla tříčlenná společnost rozhodovat demokraticky? Nestačí se domluvit?
logo Urza.cz
kapky