Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Infidel (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ad hominem.. Evidentne píšete v zajatí emocií a neuvedomujete si to. Možno preto nechápete prečo považujem za cenné identifikovať vlastné iracionálne konania.
1. Nemusím vysvetlovať problematiku toho, že "jeden hlas nič nezmení" v kontexte uvedených prednášok. Ak neviete čo tým myslím pošlem vám link. Predpokladal som, že čitalia budú chápať kontext, keďže tu o tom bolo viac príspevkov.
2. Nevedel som prijať myšlienku - že jeden hlas z individuálneho hľadiska nič nezmení. Je to štatistický fakt. A v tom spočívalo iracionálne správanie.
3. Všetci konáme iracionálne a spravidla si toho nie sme vedomí. Preto to považujem za cenné identifikovať.
Autor: Infidel Čas: 2026-01-23 01:07:45
Tiež s tým bojujem, ale problém vidím skôr v sebe. Ja v tom vidím tradičné znaky závislostného správania. Riešenie je identifikovať problém v sebe a snažiť sa ho odstrániť. Ale to je samozrejme ťažké a nepríjemné. Zbierky sú aspoň pre mňa sekundárnou racionalizáciou nákupu. A odpoveď nemusí byť asketizmus. Môžete ísť na dobrú večeru, kúpiť si pekné hodinky, auto, mať pekný byt. Ale nekupovať veci len preto, aby sme vyplnili vnútorné prázdno. Tak to vidím ja.
Ja neviem presne čo po mne chcete. Aby som sa seba-analyzoval a odhalil zážitok z detstva a následný reťazec udalostí, ktorý viedol k môjmu iracionálnemu správaniu, alebo niečo v tom zmysle? Ja to považujem za cenné, pretože často ak vysvetľujem niečo logicky jednoduché, tak pri tom narážam na emočné bariéry druhých(a frustruje ma ako niečo nedokážu pochopiť). Toto mi mierne odhalilo ako to môže vyzerať z druhej strany, čo považujem za cenné(a tú skúsenosť som sa pokúsil predať a možno mierne naznačiť, aby sme viac sledovali naše myšlienky). Veď pravdepodobne to bude určitá kombinácia indoktrinácie, kognitívnej disonancie ... ale presnú psychoanalýzu čo mi nastalo v hlave vám poskytnúť neviem.
logo Urza.cz
kapky