Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele pan Jardík (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Jako že jsem zešedivěl sám sebe? 😁 Ty seš fakt nemocnej.
No že ty. Já ji nemám a nikdy jsem ji neměl, lháři.
Ale hovno. To určuje management. S přirážkou 10 % to zákazníkovi nenabídneme, i kdyby se trh posral.
Nepatřim k těm, kterým dal Urza tu možnost!
Nám? Snad jim, ne? Proč mě furt řadíš do skupiny, ke který evidentně nepatřim? ;)

Ochlastovi to přináší užitek. Tobě párky v rohlíku taky kurvěj zdraví. Jsi pak morbidně obézní. Ale chutná ti to. A to chceš.
Ne, trh nám přirážky neurčil, trh určuje cenu a my přizpůsobuje náklady tak, aby marže zůstala zachována. Zákazníka ani neví, jakou máme výslednou marži. To ví jen finančák a naše německá matka.
To je přece normální specializace, dělba práce. Ne všechno se ti vyplatí dělat inhouse. Leccos outsourcuješ. Obchodní oddělení Molu pravděpodobně umí líp zajišťovat naftu než párky. Nemají personál, nemají kontakty. To zpochybňuješ i tenhle banální tržní mechanismus?
Úplně normálně. Ušetří svoje obchodní oddělení.
Tak ještě jinak. Vysvětli mi, proč když děláme ve firmě cenovou kalkulaci, proč k nákladům připočítáváme většinou právě 30 %? To vzniklo objektivně jak?
I proto jsi šedivej.

Ochlastovi to užitek přináší. Chlast zapůsobí přesně na ty receptory, na který ochlasta působit chce. Je to jeho preference. Záchrana jater nebo rodiny má pro něj v tu chvíli menší hodnotu. Proto se taky neodnaučí chlastat, pokud sám nechce. Stejně jako ty se nenaučíš nežrat prasárny, pokud nechceš. Stejně jako ty se nenaučíš investovat, pokud nechceš. Všechno je projekce tvýho subjektivního vnímání užitku.
Marže není něco, co ti prostě úplně náhodou vyjde. Na tu cílíš. Z ní jsi živ. Tý přizpůsobuješ náklady.
Proč má jeden řemeslník na podobným výrobku marži 2 %, druhej 10 a třetí, umělecky ceněný, rovnou 100? ;)
Marže není něco, co ti prostě úplně náhodou vyjde. Na tu cílíš. Z ní jsi živ. Tý přizpůsobuješ náklady.
Tak možný to je. Ale předpokládám, že právě nadnárodní řetězce benzinek se budou ten dodavatelský řetěz snažit co nejvíc zkrátit, aby se na tom mohly co nejvíc napakovat.
Chtěl bych mít tvůj čas.
Vysvětli, proč je marže objektivně právě taková a ne jiná, trollko.
Ale bráníš cenu benzinkovýho párku v rohlíku, která přesně tak vznikla.

Dodnes jsi nebyl schopnej odpovědět, jakej objektivní parametr vytváří tu marži obchodníka a pořád na tom mentálně krachuješ.
Já si spíš myslim, že řetězce typu Orlen, Shell nebo Mol budou parky nakupovat přímo od velkouzenáře, aby mohli marži napálit co nejvýš.
Zase brečíš nad svým osudem? S párkem v rohlíku za 3 eura v ruce a obvodem pasu 200 cm to zní fakt legračně.

Není to výhodné. Je to preferované. To je dost rozdíl, lháři.
To ne no, samozřejmě. Ještě je tam rohlík a hromada služeb kolem. Je to rozhodhě nízkomaržový zboží. :D Norberte, Norberte…

O 10 % jsem neříkal vůbec nic. Naopak ti od začátku říkám, že na párku v rohlíku má benzinka marži jako prase. Když máš na hovno paměť, tak prosím tě radši nic nepiš.
Myslíš, že velkoobchodní nákupka tý nebohý 100g klobásky je víc než 50 centů?
10 EUR měsíčně bokem ti naspoří tolik. Já ale neříkám, ať si spoříš jenom tolik. Párek je jen symbol. Nevěřím ti, že nejsi schopnej ušetřit víc. Vtipný je, že nadáváš, jak seš vykořisťovanej, ale když ti někdo řekne, že párek je na benzínce pětkrát předraženej, začneš kvičet „nesahej mi na párek!“
Nějak jsi utekl od toho spoření, ochránče párků.
Tak tohle dilema ty pociťuješ, než do sebe začneš ládovat ten pětkrát předraženej hnus? Ty tím zachraňuješ ekonomiku? To je dementní i na tebe. :)
Je to jen blbých 10 EUR měsíčně a říká se tomu odložená spotřeba. I ten, kdo dneska investuje milion ročně, taky nějak začínal. Ideální je samozřejmě tam při prvním vkladu nasypat třeba 10 tisíc EUR, po deseti letech jich tam najdeš 20. Lze třeba prodat auto a jezdit autobusem a po pár letech si budeš moct koupit dvě. Nebo si najít menší byt. Odložená spotřeba a složené úročení. O ničem jiným to není. Ale to musí bejt člověk trochu gramotnej, ale hlavně musí chtít.
Jistě. Ale i těch 10 EUR je nekonečně krát víc než 0 EUR. Když vkládáš měsíčně 10 EUR do nějakýho relativně konzervativního produktu s úrokem 5 % ročně, máš po 20 letech 4200 EUR, což je skoro dvojnásobek toho, cos do toho vložil. To kouzlo je složené úročení. Pokud ušetříš 50 eur měsíčně, naspoříš za 20 let přes 20 tisíc. Tak přestaň fňukat nad svojí situací, upři svýmu přerostlýmu pupku pár hotdogů měsíčně a budeš za pár let bohatší, než jsi teď.
To už jsme řešili, přestaň se vymlouvat. Investovat 10 EUR měsíčně je víc než investovat 0 EUR měsíčně.
To se samozřejmě může stát. Proto se investuje jen to, o co můžeš přijít.

Cena akcie stojí a padá na důvěře v akciovku. Cena BTC stojí a padá na nedůvěře v centrální plánování. Jaký je mezi tím rozdíl? Jeden vidím. Nedůvěra v centrální plánování tak nějak přetrvávat bude, ale firma nevyroste do nebes žádná.
Jenže by s tebou nesouhlasil každej, kdo aspoň 30 měsíců nakupuje DCA.

Můžeš se chlácholit, jak jsou akcie kryté, ale když spadnou, nemáš nic.
Fór je v tom, že ty to zjistíš až zpětně, že byla cena nahoře nebo dole. Víš, co bylo levný a co drahý až při pohledu do minulosti, nedokážeš ten vývoj spolehlivě extrapolovat. Právě teď víš, že BTC stojí cca 70 000 EUR, ale netušíš, jestli zítra bude stát polovinu nebo dvojnásobek. A pokud nechceš denně viset na grafech a soustavně věštit budoucnost, je DCA nejlepší volbou. Taky tím získáváš odstup a opadává ti ten stres, kvůli kterýmu teď tak jančíš.
DCA průměruje výkyvy. V historii BTC se ještě nestalo, že bys na něm nevydělal, pokud investuješ déle než 3 roky a to i v případě, že začneš nakupovat těsně před pádem.
Na DCA investicích do ETF nebo BTC vydělá prakticky každej. Česká zbrojovka nijak zvlášť nepadá, ta je pořád těsně pod all time high, propadlo se CSG. Ale získalo velký zakázky a jestli je bude plnit, lze očekávat růst. Když tomu nerozumíš a nesleduješ trh, nedoporučuju, je to gambling.
logo Urza.cz
kapky