Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele pan Jardík (strana 2)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Já nejsem Urza, to za A. A za B, jasně jsem ti napsal, že tvoje výrazivo jsem ochoten respektovat, ale nebudu ho používat. Pakliže S-mafia = stát, je to triviální substituce, kterou si dokážeš v hlavě přehodit i sám. Věřím ti. Teda, spíš ne, ale napsat to můžu, žejo.
No podle STH prodejce vyvažuje hodnotu odevzdanou (zboží) a hodnotu získanou (peníze, dobrý pocit). Pakliže podniká v ziskovém sektoru, bude jeho hodnotou patrně čistý zisk (peníze), a proto bude tlačit dolů (objektivní) náklady, nahoru (subjektivní) marži a optimalizovat daně tak moc, jak moc se mu chce. Mně to implikuje, že hodnota odevzdaná je tedy subjektivní, pakliže alespoň jeden z cenotvorných parametrů je subjektivní.
Já ti nevím. Proklikal jsem si několik zdrojů a všechny říkají že marže = (tržba - nákup)/tržba. Každopádně mi to nepřijde nijak důležitý a nebudu se o tom dohadovat.
Svévole je rovněž důležitá, souhlasím.

Není ale potom ta cena napsaná na lístečku u produktu prodejcovým subjektivním vyjádřením hodnoty?
Odmítáš odpovědět na tuhle zásadní otázku sporu, která by mohla leckteré dohady ukončit a místo toho řešíš uzavřený lesy? Ok, tvůj boj, já k tomu teda taky přistoupím po svým.
Norberte, vážně, já nesouhlasím s těmi tezemi, které mně a ostatním podsouváš. Nemyslím si, že něco takového RŠ říká a moc rád bych viděl jakýkoliv výrok rakouského ekonoma, který to říká, nebo ze kterého to plyne. Říkám to s plnou vážností a bez jakékoliv snahy o trolení.
Na substituci výrazů stát a S-mafie jsem nepřistoupil a poslal jsem tě s tím do prdele.

Takže…

…jdi do prdele. Nebo najdi cestu, která tě efektivně dovede k cíli.
Není a neshodli.

Vzhledem k tomu, že nevím, co se skrývá pod termínem „legitimita definice“, tak logicky připouštím cokoliv. I to, že je jeden z nás debil.
Ty ses mě zeptal, jestli je legitimní definovat ankap jako nepřítomnost S-mafie, ne jestli je legitimní definovat ankap. Ale na oboje otázky říkám upřímně nevím a velmi mě zajímá tvůj názor.
logo Urza.cz
kapky