Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele pan Jardík (strana 15)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Je snad bezdomovec z podstaty bezdomovectví nesvobodný?
Tuhle dementní hru na všechno je něčí a nikdo nikde nikoho nechce hrát nebudu, sorry. To, že dneska můžeš přecházet přes louku nebo zevlit na lavičce, není zásluha státu, ale je to díky tomu, že je to majiteli u prdele. A když tě majitel vyhodí, musíš holt táhnout. Nechápu, proč by to v ankapu mělo být jinak.
Zase jsi zapomněl odpovědět.
Protože ti dva žádný doporučení nedávaj, matláku.
To, že by jeden milostpán landlord vlastnil úplně všechny pozemky a zároveň by měl zájem na tom, aby ostatní nemohli vůbec nic, je situace nahnaná do extrému na několika různých úrovních.
Pronadával jsi tady několik posledních let. Lze tě teda myslím už jednoznačně přivítat mezi námi ankapy.

Jen upozorním, že hláška nezasírej Stoky, nenaprogramoval jsi je přišla původně od Szasziána. Tímto teda vítám i jeho.

Gratuluji.
Uniklo mi, že porovnáváš množství práv a svobod teď a v ankapu. Možný to je. Záleží ale, jak objektivně kvantifikuješ svobodu a zda to vůbec udělat lze. Někdo preferuje právo nakládat s vlastním tělem víc než s ostatním svým majetkem a ten se bude cítit méně svobodně v současným systému. Pokud jde o nároky (a přijde mi, že tím právem myslíš spíš nároky), tak to asi platí. Současný systém ti pár nároků na úkor legálních vlastníků samozřejmě zajistí.
Těžko jsem mohl vyvrátit tezi, kterou jsi jako první formuloval až ty teď.

Ale jasně, že máš míň práv a svobod, když máš míň majetku, pokud svobodu definujeme na základě (sebe)vlastnictví. Proč bych to měl vůbec vyvracet? Tady se ale operovalo s tím, že bez majetku nemáš žádnou svobodu. Ačkoliv na světě podle mě nenajdeš nikoho, kdo by kromě sama sebe nevlastnil vůbec nic.
:D Jistě. Vůbec na mě teď nereaguješ. Lžeš všem a lžeš i sám sobě.

Tebe má Szaszián za blbce taky, neboj.
Neobtěžuj mě, lháři.
Proto jste s Norbertem šediví.
Musel bych se 5 járů mlátit lopatou do hlavy. Ale dělat to nebudu.

Nezasírej Stoky, nenaprogramovals je.
Záleží, co tam budeš dělat.
Nebyl jsem ani na tom pozemku.
Chtěl bych mít tvůj čas.
Záleží, co tam budeš dělat.
To je pro mě těžko představitelná situace. Já se narodil v porodnici ve Vrchlabí, ale od tý doby jsem tam nebyl.
Ach tak.

Nezasírej Stoky, nenaprogramovals je.
Když tam budeš znásilňovat majitelovu manželku, dost možná tě i zabije.
Jsi na soukromým serveru a můžeš si tady říkat, co chceš. Můžeš lhát, můžeš trolit, můžeš tapetovat a můžeš dokonce i sprostě urážet. To, že můžeš na svým pozemku omezit svobodu vyjadřování, neimplikuje, že to musíš udělat.
Záleží, co tam děláš.
Ne, vole. Ptám se tě jen tak z prdele. Tak jaké?
Co ty ostatní dva možné a zcela běžné případy?

Jaké?
Práva na sebe.
Jaké?
Prd naučil. Pokousals ho.
Zase lžeš.

Svoboda
Svoboda znamená možnost libovolně nakládat s vlastním majetkem (především pak svým tělem) v případě, že tím nenarušuji majetek někoho jiného bez jeho souhlasu.

https://ankap.urza.cz/definice/
Může, ale nemusí. Riziko neefektivity státní regulace ale v tomto případě nese on. Taky musí platit někoho, kdo bude platnost nařízení hlídat a implementovat do svého provozu.
Deklarovaná snaha mě ignorovat naráží na realitu tvý dubový palice.
Deklarovaná snaha mě ignorovat naráží na realitu tvý dubový palice.
Rovnost příležitostí jako nepřítomnost státem vynucených překážek je přirozený stav svobodného trhu. Rovnost příležitostí jako státem hlídaný proces je nákladný politický projekt. Vymáhání je na volném trhu (dobrovolná) ochrana negativních práv. Sociální inženýrství je vytváření pozitivních práv, tj. předtím neexistujících nároků. To s sebou nese nepopiratelnou administrativní zátěž. Kromě toho, že nároky musíš zajistit, musíš je též smysluplně vymyslet.
Začínám v tom vnímat lehký humor.
logo Urza.cz
kapky