Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Nízkonákladovyzivot1 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Jak si to představujete?
Uvedu svůj příklad. Máme komunitní zahradu, kde děláme sazenice. Každá sazenice v určité fázi má nějakou hodnotu. Každý kredit je krytý sazenicí.
Pokud člověk třeba přinese věc co chce vyhodit. Třeba tričko, tak mu po dohodě dáme třeba 50 kreditů. Tolik stojí roční sazenice rakytníku v kelímku. Může si vzít rakytník nebo kredity dá na účet a ty se úročí. Nebo neplánuje s nima nic dělat, tak je investuje do sazenic.
Když prodá sazenici někomu, tak získá 50-80 Kč. Za staré tričko co chtěl vyhodit.

1, máme online seznam
https://youtu.be/JjDrGcJJ8Wk?is=xBtzR0lSKDZ5KFbC
Pokud bychom začali běžně používat fyzické kredity, tak se nebojím podvodu. Velké transakce přes převod a drobné fyzické kredity. Kvůli malé komunitě není motivace padělat.
2, my to máme jako spoření do důchodu. To je hlavní motivace. Kredity jsou kryté sazenicemi, tak vždy může vybrat kredity ve formě sazenic.
Komunitní zahrada poskytuje i zároveň něco jako podporu nezaměstnanosti. Člověk pracuje za peníze dokud nesežene jinou práci. A kredity udržují v chodu tuto službu.
Já fakt neřeším ancap. Řeším jen svůj svět kolem sebe. Upravují si svůj svět jak se mi to hodí. Přestávám využívat některé služby co stát nabízí. Třeba úřad práce a podpora v nezaměstnanosti je pro mně zbytečná služba. Některé služby co stát nabízí se ukazuje jako toxická pro život.

Neřeším ancap a popravdě mně nezajímá co bude za 100-900 let. Nezajímá mně ani co bude za 50 let. Zajímá mně co je teď a co bude za 40 let. Pak už budu mrtvej. Trochu si fandím.

Neberu Vám, že člověk s 1500 Kč žije živost v askezi. Ja jim třeba švestky, jablka a ořechy a mám skvělý pocit z toho. Pro někoho je to peklo.
https://youtu.be/C6bbRsLtePE?is=cepqNrxv0gDbkP-8

Napište mi ten citát, ale pokud vím, že můžu jíst jablka a umím je zavařit a usušit, tak člověk nemůže umřít hlady. A pak se zbavil jednoho řetězu v jeho poutech. A tak můžu krok po kroku pokračovat.
Ancap je konečná cesta a mně zajímá cesta k ní.
Aktuálně ukazují za kolik kde žít ve státě. Další články o komunitní zahradě, lokální méně, komunitní firmě atd. ještě nezveřejnil Urza. Pak čtenář si uvědomí, že v komunitě lidi co mám dnes může možná fungovat i bez velkého bratra. Já se nesnázím řešit ancap, ale komunitní život, kde se s ancapem některé věci protínají.
Je mi to fuk. Některé věci neřeším. Mně baví praxe než teoretické povídání. Ukázat, že člověku stačí 1500 + zdravko měsíčně a to, že je získá, když bude nakupovat lidem potraviny v supermarketu.

Filozofické, že všichni i Babiš ke otrok a bla a bla mně nějak nebere. Proto nechci debatovat o tohle s Vámi a Norbertem, protože budete psát o filozofii a ne o praxi.
Nechci o tom tématu s Vámi debatovat.
Články jsou reakci na moji kritiku Urzy, Tima a Teri, kdy mi přijde, že neumí na některá témata reagovat.

Nejsem typ člověka co někomu nadává. Ukázal jsem jaké argumenty může člověk použít pokud nastane debata o tom. Jestli je použiji nebo ne je na nich. Je mi to jedno. Já si splnil úkol, že jsem jim řekl svou kritiku, že neumí o tom tématu diskutovat.

Například klasika člověk je otrok.
https://youtu.be/z9dfa2h5qAY?is=i3p-Ae6eo7YwqiUG
Vždy mi přijde zajímavé jak člověk dojde k nějakému názoru pokud chce jen věřit. Nevidím, kdy jsem se zaregistroval, ale můj první komentář byl asi 16.6.26.

A zaregistroval jsem se, protože s Urzou nesouhlasím a s čím nesouhlasím jsem napsal články.

Nemá smysl psát článek o něčem s čím souhlasím. Psal jsem, aby změnil nazor Urzy.
Jsem tady asi od 10.6.26 Tak 3 měsíce. Nevím ale moc témat tu nebylo. A taky nemám potřebu se vyjadřovat ke všemu. Svoje bludy dávám na Instagram a skupinový chat.😉
Témata co se mi na ankapu nelíbí jsem tady nečetl. Tak to jde těžko na to kritizovat.😁
Prosím neříkejte co jsem. Nevěřím v ankap. Věřím v nízkonákladový život. Tak prosím říkejte co věřím. Diky
Naštěstí jsou mi ostatní lidi ukradený.😉
Žijí v systému a jsem součástí zvěrstev na dětech a i na zvířatech. Je jedno jestli volím nebo ne. Pokud mi někdo zaplatí za hlas, tak ho zvolím. Klidně i SPD nebo Stačilo.

Přijde mi vtipné, že lidi moralizují, že chci peníze za hlas a pak volí ty co jim naslibuji třeba zadarmo školku, slevy na jízdném atd. 😁🤦

Prachy pak utratim za něco co mi připadá jako něco dobrého. Fakt to není za alkohol.😁
Zní to zajímavě.dik
V jakém oboru děláte?
https://stoky.urza.cz/texty/museli-bychom-si-vsechno-vybirat-sami-3661#comment131033

Jsem odpověděl tady, protože se mi to čte špatně, když je to už 20 reakce
U levicově smýšlejících lidí se setkávám s tím, že bych měl pracovat zadarmo nebo dělat špatně placenou práci. Je to z toho důvodu, že jim říkám, že mi k životu stačí zaplatit zdravotní pojištění 1 500 Kč měsíčně. Přijde jim nefér, že oni dají státu na daních třeba 190 tisíc ročně, zatímco já stěží 50 tisíc. Chtějí, abych makal a daroval charitě 140 tisíc, nebo abych dělal jakoukoli práci a na daních odvedl stejně jako oni.
Když jim řeknu, že to odmítám, odpoví mi, že mě pošlou do vězení, kde budu muset pracovat. Tedy do pracovního tábora.
U pravicově smýšlejících lidí se setkávám spíše s tím, že mi chtějí omezit služby, za které neplatím, nebo mi vzít volební právo. Pro mě je však pracovní tábor horší než ztráta možnosti hlasovat ve volbách.
Dostane se do začarovaného kruhu, kdy řekne, že člověk musí pracovat skoro zadarmo, protože je to jeho povinnost. Děje se to často u voličů pirátů. Jen to bude chtít 50 otázek.😁
Od kolika peněz v bance už člověk není chudák, ale kapitalista?
Prosím dokážete mi zodpovědět mi otázku?
Má člověk co spoří v bance za to peníze bez práce?

Já nepopírám, že banka vydělává hodně na obou. Klidně řeknu, že podle Vaší definici je banka špatná.

Prosím odpověď mi na tu otázku, protože si myslím, že považujete člověka co spoří za špatného. Pak až to budu vědět, tak se budu moc zeptat co má tedy ten člověk dělat s penězmi, když spoření je špatné.
A ten člověk co půjčí bance nemá nic?
Člověk půjčí peníze za určitý úrok bance a banka půjčí jiným za vyšší úrok. Ten člověk vydělává nepřímo za půjčování jiným lidem. Mně to přijde jednoduché na pochopení. Nevíte jak mu to vysvětlit l, aby to pochopil?

Ty lidi vydělávají bez práce, tak jsou podle nich špatný.
Tak člověk co u banky spoří nic nemá???
Doslova jste tu to potvrdil. Že ten člověk vydělává skrz banku na jiném člověku. Jen dává určitý procento bance za zprostředkování.
Banka půjčuje peníze lidem a ty peníze získala od spořících, kteří dostávají za to úroky. Banky investují peníze do fondů nebo dluhopisy a spořicí dostávají úroky ze svých peněz.

Tak pokud mi dáte peníze a já je investují a v získáte odměně úrok , tak je to v pohodě?
Levicově smýšlející lidé chtějí lidem sebrat majetku a firmy místo, aby investovali a vybudovali konkurenční firmy a ty původní by zkrachovali. Zdá se jim nemorální investovat.Oni jsou cestou sebrat firmy.
Tak dítě co investuje je špatné dítě? Získalo to třeba od prarodičů.
Mam investora dítě, které dalo peníze a teď vydělává. Podle někoho je to špatné dítě.

Co má dělat s penězmi? Utratit je a nemít nic?
Vždyť lidé co spoří bohatnou na úkor jiných. Každý měsíc dostávají spořicí úrok.
Snad mi odpoví, že považuje lidi co zhodnocují peníze považuje za špatné lidi.
Je podnikatel nebo zaměstnanec, který nenávidí svého chlebodárce?
Makám jen 90 minut denně, tak mám dost času.
logo Urza.cz
kapky