Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 6)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
taky jsem to tak pochopil :) takze dokud vec neprodate tak zadnou hodnotu nema nebo nevim...
to hej, a? ale ma vicero zakaznikou...
nerozumim proc by v kazde dimenzi mela platit jina logika. pardon, ale tohle mi fakt smysl nedava. opravde ten rozdil nevidim. ta durha veta mi smysl dava, ale moje imaginace bohuzel nesaha so sfery nejednorozcu...

"Neexistence jasných případů implikuje existenci ne-jasných případů. " - souhlas. stale ale nelze dokazovat cokoli, co zaciná NE.

mozna jsem omezenec, ale ja opravdu nerozumim, co ma byt podle vas apriorni sfera, a pak nemuzu posoudit jeslti to, co tvrdite, ze v ni ma platit je pravda nebo ne...

v mem svete me mela stejna logika platit pro vsecchny pripady
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-21 08:39:16
souhlasim. jenomze oni dost casto nechteji premyslet o pricine toho problemu, natoz pak udrzitelnem resenim.

mnoho jich si pamatuje jeste stat kde bylo centralni planovani a oni meli levny byt a jistou praci. subjektivni pocit ze se driv meli lip se taky moc vyvratit neda...
nuti ma si vybrat mezi dodrzovanim jeho nasilnych narizeni a mezi odejiti ze svojho pozemku.

moznost zustat na dovjom pozemku a nedodrzovat narizeni nemam....

(to je rozdil oproti zamestnavatelovi)
2. vubec nevim o cem mluvite. muzete mi odpovedet a neodbihat neustale od tematu??

ma rovnake naklady, mimo praci a vysledna hodnota tovaru je taky samozrejme jina, protoze je souctem predchoziho. OHp mimochodem zjsitime ako? (abych potom z toho mohl vypocitat objektivni hodnotu tovaru - nemuzete tedy odpovedet ze z OHT)

3. a 4. jste uz tupec nebo co? schvalne jsem to rozepsal aby bylo jasne ze NAKLADY SU STEJNE. lidi se jen hodnota prace. takze je mozné ze dva naprosto stejné chleby ze stejnných surovin muhou mit ve vysledku ruzne ceny a obe ty ceny se rovnaji objektivni hodnote toho konrtniho chleba???

neurcuju, ale mohou se orzhodnout zda tu cenu akceptuji nebo ne a to je signal pro prodejce cenu pripadne zmenit... takze ve vysledku ji ovlivnuji (prekvapivo)

5. ano, tvrdil jste ze vsehcny veci maji objektivni hodnotu, ktera je zavisla POUZE na nakladech a mzdě. NO A? no ze tvrdite ze to jeste zavisi na tom, jeslti se tovar proda. to je dalsi podminka. co ked se neproda, tak se cena snizi? a ktera byla objektivni? ta puvodni nebo ta snizena?

takže tedy tu cenu za kterou se tovar proda spoluurčuje zákazník? MLUVIME O VASOM SYSTEME BEZ NADHODOTY!!!! TEDY NE O KAPITALISME!

6. objektini hodnota prace = vyprodukovanej hodnote prace = a to je kolik u gytaristy???
kazdy den vyzebral jinou castku za naprosto stejne a stejne dluhe vystoupeni. ktera z tych castok je ta objektivna???
a tu objektivnu hodnoty jeho prace tedy urcili ludie ktory isli okolo, teda zakaznici?
"muset" = chci/potřebuji k přežití

MUSET = jsem nucen pod pohružkou násilí...

opouštět svůj pozemek NEMUSÍM.

sak transake budu, preco by nemaly byt? ale budou vzdy jen mezi temi lidmi, kterych se to tyka, netreba o tom celospolecensky hlasovat... tomu se rika konsenzus.

mensina ministrou prehlasuje vetsinu obyvatel
:D

jasneze... a navic jsme se nedavno dozvedeli ze ekonomia nemusi dodrzavat matematicke pravidla :)
ano je to otazka definic jako obvykle. myslim ze se ale s hafom chapeme..
pokud je ten komunismus dobrovolny a nechteji nikomu jinemu uppirat jeho vlastnicka prava tak tento typ komunismus neni v rozporu s ankapem. pokud to podle vasi definice neni komunismus, tak proti tomu nic nenammitam
"Pokiaľ budú niekde platiť komunistické pravidlá tak to nebude ankap."

pokud ten komunismus nebude nikomu narizovan a bude respektovat soukrome vlastnictvi nekomunistu a dodrzovat dohody, tak je v souladu s ankapem. kapitalimus nikoho nenuti cokoli soukrome vlastnit, jen to nesmi brat ostatnim
:D myslim ze to je v souladu s mym zivocisnnym druhem
neprustrelny argument :D
prene tak, to ze ma neco jakoze hrosi dopad jeste neznamena, ze ma byt nekdo do neceho nucen.
protoze analogia je presná
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-20 09:29:19
oba a ani jeden. jsou to jine kategorie a neni fer ani jednu stranu z neceho apriory osocovat.
jo tohle me taky stve. jakoby riziko ze vznikne mnohem horsi stat nez ted nic neznamenalo...
a co to decentralizovane vnziklé právo v rozporu s napem?
hh. dobry point :)

akurat ze dodrzovat svobodu je trosku o neco inem nez dodrzovat narizeni
v idealni ankapu kazdy rozhoduje jen o svem vlastnictvi. v zastupitelnske demokracii rozhoduje vlada coz je par ludi cili mensina
jasne, ale ten nemusi byt v rozporu s ankapem, pokud ho nebudou chtit aplikovat na ostatni, kteri s tim nesouhklasi
pokud budu dobrovolna tak budu. a komunismus ma mnoho ruznych definic, tak je mozne ze tim akzdy myslime neco ine
no to je jasne a on ten ankap s napem bude i uvnitr te komunitiy, pokud tam buduo na zaklade dobrovolnych dohod jak rikate. to je ovsem zcela jiny pripad nez jste psal predtim.

ptal jsem se na decentralizovaně vzniklé právo v rozporu s napem
1. nechce se mi to hledat a k diskuzi to nepotrebujeme. ok shodneme se na to, ze jsem to nepovedal.

2. ma rovnake naklady, mimo praci a vysledna hodnota tovaru je taky samozrejme jina, protoze je souctem predchoziho. OHp mimochodem zjsitime ako? (abych potom z toho mohl vypocitat objektivni hodnotu tovaru - nemuzete tedy odpovedet ze z OHT)

3. a 4. takze je mozné ze dva naprosto stejné chleby ze stejnných surovin muhou mit ve vysledku ruzne ceny a obe ty ceny se rovnaji objektivni hodnote toho konrtniho chleba???

5. ano, tvrdil jste ze vsehcny veci maji objektivni hodnotu, ktera je zavisla POUZE na nakladech a mzdě.

takže tedy tu cenu za kterou se tovar proda spoluurčuje zákazník?

6. no... ano :) no objektivni hodnota gytary je objektivni hodnota gytary, ale ja se ptam na objektivni hodnotu prace kytaristy... dejme tomu, ze hraje na půjčenou gytaru.

(jeste lepe, ne ze je 0, ale aby jste uznal ze objektivna neexisituje. a subjektiva je taka, aku su mu ludia ochotni zaplatit za jeho výkon)
ne. vubec nerozumim co mylsite tou apriorni sferou a proc by se to melo lisit od empiricke.

potom nese db i ten kdo trvdi ze neexistuji jednorozci.

stejne jako jednorozec nemuze zaroven existovat a neexistovar.

nejasny je kazdy pripad, ktery neni jasny.
ano, protoze nelze prinest situaci, kdy by mohly.

me to staci takhle.

ale jeslti mate k tomu ten dukaz o NEMOZNOSTI tak sem s nim. vlastnimi slovy prosim.
ano, treba v zastupitelske demokracii rozhoduje mensina.
Nejaky apriorni pripad, ktery obsahuje zapor? Nemoznost nebo neexistenci... a i jeho dukaz tedy rovnou prosim
Naposledy, mluvim o NEEXISTENCI pripadu, kdy to je jasne...

Ale to podle vas neni podstate, protoze pry nesu db kazdopadne...
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-20 07:35:02
S tim zlym umyslem bych si nebyl tak jist, kdyz pointa je od zacatku ze vetsina rozhoduje o mensině
no věci rozhodně ne, pohybujeme se v abstraktní sféře.

rozhodne mluvím o NEEXISTENCI objektivní hranice mezi obranným a útočným násilím. nevim co na tom porad nechapete a kam se me snazite natlacit...

ne nesouhlas. viz ostatní komentáře. jak chcete dokázat neexistenci?
já tvrdím že "hranici mezi nimi nelze objektivně určit." mohu to orpavit na "já nevím jak lze hranici objektivně určit" to mám taky dokazovat, že nevím?

" Přesně tak, neexistenci věci nelze dokázat, jen vyvrátit důkazem její existence." přesne tak a já tvrdím že něco neexistuje - proto to nelze dokázat.

neexistence je apriorně silnější pozice.

můžete udat jiný příklad apriorní sféry, abych se zorientoval co tím myslíte?

...ničím nepodložených tvrzení o neexistenci nebo nemožnosti řešení je ok
logo Urza.cz
kapky