Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 16)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Co je to “to” co nemám seriózně myslet .
Nevím . Pro mě za mě , klidně říkej “selhání trhu “ , kdykoliv se ti výsledek trhu nelíbí . Ale pak je to prostě takové osobní hodnocení, floskule která o skutečných příčinách daného jevu nic neříká .
Co?
No ano. Podpis smlouvy , souhlas , znamená uzavření dohody o změně toho vlastnictví . Porušení smlouvy pak znamená porušení toho (nového vlastnictví). Ten papír pak slouží jako doklad toho ze k tomu převodu vlastnictví došlo .
Oči v sloup . Doufám ze tohle nemyslíte seriózně.
Pro zajímavost . Jste ochoten připustit možnost , ze když je trh regulovaný , a jeho výsledek vám přijde “selháním” , tak na tom může mít podíl i ta regulace , tedy stát ? Ze proste ten statní zásah nemusí být vždy fingovat a může mít negativní dopady? Nebo prostě vše špatné házíte automaticky na trh a kapitalisty a jedinou chybou státu může být ze reguluje málo ?
Já zase “rozhodně vím “ ze se můžu volně procházet krajinou, nocovat a sbírat borůvky . Kdyby na mě nekdo vyjel ze nemůžu, mohl by dostat pres hubu a bral bych to jako sebeobranu . Dokonce to cele umím namapovat na vlastnické vztahy .
No možná záleží na obsahu smlouvy . Ale typicky bude smlouva řešit nějaký převod / výměnu vlastnictví . Peníze za zboží či službu . Takže pokud jedna strana smlouvu nedodrží , tak to pak ta vlastnická práva , která plynou z té smluvy narušuje . Zhruba řečeno .
Se stane
O jednoduchosti jsem nenapsal ani slovo.
To ano. Ale např. se jim může povést se rovnou nechat zvolit, nebo využít peníze k manipulaci voličů, nebo prostě různými způsoby u politiků a úředníků lobovat za svoje zájmy.
Pro miliardáře je vhodná jakákoliv možnost ovládat stát, taky aby chránil jejich zájmy. A teda nemám pocit že by milardáři jako třeba Trump, Babiš, Berlusconi... chtěli zavádět monarchii, a ankap už vůbec ne. Samozřejmě, když je někdo zároveň miliardář a monarcha jako různí ropní magnáti, je to pro ně výhodné.
Nevím o žádném miliardáři co by chtěl ankap . Takže vaše tvrzení bude spis blbost
Proto přeci ten stát a demokracii , aby nás chránily před těmi zlými miliardáři co nám vnucují věci! Oh, wait …
Aha
Tak znovu: Norberte , ja jsem se ptal, jak poznáš, ze někdo vlastní území legitimně? Nebo nelegitimně? Jak?
B argument!
LOL
To vidíte správně. Jen si z Rakušáka dělám trochu švandu. Taky občas neodpovídá na dotazy a místo toho plácá svoje, jako to, samozřejmě jen naprosto vyjímečně, děláte vy.
Norberte , ja jsem se ptal, jak poznáš, ze někdo vlastní území legitimně?
A jak poznáš ze někdo vlastní území legitimně ?
Měli bychom se stát vsichni kapitalisty … Nižšie dane, bezprácne zisky …
Tak to máte asi blbý.
Pokud vám to prijde výhodné , tak nakupte . Pokud ne , tak ne .
Tak to doporučuji utratit ty papírky za jídlo a teplo .
Vždy kdy sedím se ženou u večeře , dáváme si pozor abychom se chovali tak , jak to po nás státní instituce chtějí . To dá rozum!
Však by ta koupě pro vás byla nevýhodná , ne? Tak to je asi lepší ji neprovést .
A zas tak bych státní měnu nehanil . V nejhorším propade z ni půjdou ubalit cigarety nebo použit na podpal .

No a když nepůjdu volit , nezmění se nic.
Když si nekoupíte zboží , nebudete platit nic , zůstanou vám všechny ty peníze a můžete si s nimi dělat co chcete . Když nepůjdete volit , je to úponě jedno a poslouchat musíte co vám stát nadiktuje .
Kšá!
V ankapu, nebo kapitalismu obecně (když to stát umožňuje) nemám nutně možnost hlasovat o cizích věcech. Nicméně můžu si vybrat za jakým "kapitalistou" půjdu nebo nepůjdu, tedy mám na výběr. Nikdo by mě neměl do výběru nějaké konkrétní možnosti hrozbou násilí nutit. V demokracii, co se týče těch věcí o kterých se hlasuje, výběr nemám, akorát mám určitý malý vliv (spíš žádný) na výsledek, výsledku se musím podvolit, pod hrozbou násilí.

Je to oprava. Nechci toho dosáhnout.
https://stoky.urza.cz/texty/antianarchismus-1151#comment122717
Nezasírej stoky, nenaprogramoval si je.
To je mi jedno
logo Urza.cz
kapky