Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 2)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Já nebudu v debatě o vědě tvrdit že něco vím když akorát něčemu nebo někomu věřím aniž bych to sám nějak detailněji studoval a zjišťoval jestli oponentova tvrzení jsou validní.
A on "ví" protože nevěří vědcům co "neumí používat vědecké metody". Arguement jak noha. Vím protože něčemu věřím... Jako vážně?
Já jsem ochoten se bavit o vědě, metodice a interpretaci výsledků. Ne o konspiracích, kdo co financoval a proč. To že někdo něco financovoal a měl v tom nějaké svoje zájmy ještě neznamená že to není pravda.

Ani po druhé jste mi neodpověděl na můj dotaz, jak si vysvětlujete účinnost antibiotik nebo očkování v klinických studiích, pokud by měla být infekční teorie a tedy celý prinicip kterým se funčnost antibiotik a očkování vysvětluje naprosto nesmyslný. I Očkování jsem teda taky doložil pár studiemi bez "zástupných parametrů" jen jsmem pomotal souslednost příspěvků https://stoky.urza.cz/texty/neexistuje-ziadna-klimaticka-nudza-2929#comment111228

Ja chápu že byly popřeny Kochovy postuláty, ale nevím proč by to mělo vyvracet infekční teorii. Maximálně to ukazuje její určité limity. Podle mě je rozmným vysvětlením funkce imunitního systému. Nikdo (rozumný) nepoírá že nemocem se lidské tělo dokáže bránit i jinak než nadopováním léčivy.
Díky moderním vyhledávácím nástorjům jsem pár příkladů studii hodnotích očkování i na zdravotním stavu našel docela rychle. Nečetl jsme je úplně detailně.
- DOI: 10.1056/NEJMoa061741 : očkování proti HPV, placebo controlled a testovali i přítomnost lézí
- DOI: 10.1056/NEJMoa052434 : vakcína proti rotaviru, placebo controlled, měřili gastroenterititidu (průjem) a hospitalizace
- doi:10.1001/jama.1994.03520210045030 : chřipka, placebo controlled, sledovali přítomnost ifluenza-like illnes, ne protilátky
Díky moderním vyhledávácím nástorjům jsem pár příkladů studii hodnotích očkování i na zdravotním stavu našel docela rychle. Nečetl jsme je úplně detailně.
- DOI: 10.1056/NEJMoa061741 : očkování proti HPV, placebo controlled a testovali i přítomnost lézí
- DOI: 10.1056/NEJMoa052434 : vakcína proti rotaviru, placebo controlled, měřili gastroenterititidu (průjem) a hospitalizace
- doi:10.1001/jama.1994.03520210045030 : chřipka, placebo controlled, sledovali přítomnost ifluenza-like illnes, ne protilátky
1. Spousta léčiv je blackbox, proto se právě dělají klinické studie na které se vás ptám. Kritizujete metodické problémy a přitom máte zdá se poněkud neznalost co se vědecké metody týče. U spoustu léčiv se při testování ukáže že nefungují, přesto že teoreticky by měly nebo fungují v nějakých omezených laboratorních podmínkách, to právě odhalí tyto podrobné studie. Člověk je prostě přílíš komplexní organizmus, to "mainstreamová věda" akceptuje. Pro stručný přehled dodporučuji toto video https://youtu.be/kHNsDEkteTk?t=276
2., 3. vysvětlení může být, věda se vyvíjí, třeba pro vaše hypotézy bude časem více důkazů.

Jo toho jsem si tam všiml že se nehodností zdravotní stav, to beru jako omezení. Nicméně je to lepší než nic, a nevím jak to teda vysvětlujete vy. Pochopitelně když evidence based "mainstreamová věda" nemá pro něco dostatenčné evidence, tak se mainstream docela shodne, že je to nejasné. Tak to má být. Ono taky mdpi není moc kvalitní vydavatelství, jen tohle není vůbec můj obor takže jsem v rychlosti nic lepšího nedohledal.
To právě vůbec není nezbytná podmínka. Dobré argumenty populaci nepřesvědčují a volby nevyhrávají. To dělá spíš dobrý marketing. Resp. k dobrému argumentu nestačí že je logicky správný a smysluplný. Musí být pochopitelný, přesvědčivý atd. A to je to co vy rozhodně nemáte (vynechám jestli ty vaše argumenty jsou aspoň smysluplné.)
Ty se jako neptáš zákazníků jeslti jsou s cenou spokojeni , jeslti jim přijde výhodná nebo jak se dobře zrovna vyspali a podle toho cenu neupravuješ ? No tak to bys asi měl , ty zloději zlodějská ! /s
Tak možná dva . Ale pz to zvládne většinou docela stručně .
Vždycky dlouze mluvil, a nikdy nebylo jasné o čem". Takového tu máme taky :-)
Jo vsim jsem si ze uz to po me po několikáté vykřikujete . Asi mate zasekly gramofon . Zajdete si ho opravit .
Trolling vám jde .
Nepřijde mi ze by to někdy fungovalo . Ale možná je to tím že na pokusných exemplářích by nefungovalo nic
Kolega kamzík zase považuje za pavědu virologii . Takže nezbývá než vysvětlit proč by měl kvůli tomu ze se da oboje považovat ta pavědu vysvětlovat nějaké metafory ve virologii . Napovím: neni to potřeba , to jste sem nesmyslně zatáhl vy .
Tak jsme si to vysvětlili a mžete jít dodělávat články , důkazy a žaloby . Nemáte zač , rado se stalo
Přirovnal jednu pavědu k jiné pavědě, můžeme se leda domyslet jak moc ironicky to myslel . O žádný Szaszianech, metaforách ani denialismu nebyla řeč . Pz pose občas jako dement ale tohle je zrovna docela jednoduché na pochopení. Takže jen abyste to ujasnili a mohl jste jít dodělávat resty: Považujete psychiatrii za pavědu ? Odpovězte Ano /Ne
Tak jste se tu znova předvedl jako ubožák . Můžete být spokojený . Hezky zbytek večera
Těžko s vámi můžu diskutovat když akorát útočíte a jak pokažený verklik to opakujete . To opravdu neni moje chyba . Mohl jsem si tu docela v klidu debatovat kdybyste o mě nezačal vymýšlet nesmysly , které jste ani jeden nedoložil ani se neomluvil . Smutné , ale opravdu nepřekvapivé.
Tak tu přestaňte plýtvat čas tímhle trollenim a nudnými výmluvami
No výmluvy, utoky a posuny trolling vám jdou pěkně . Jen už jste s tím poněkud trapný .
Čas marnítě těmito neustálými útoky o ničem . Místo toho byste mohl trávit čas věcným diskutováním . Tak se zase nevymlouvejte , nuda
Je to jako házet hrách na stěnu, ale stejně s vámi diskutuji. Ale kedže mě akorát označujete za trola, různě me smyšleně obviňujete a cokoliv věcného ignorujete, je to k ničemu. To je fakt.
Tak to je skvělé. Akorát byste teda mohl konečně odpovědět k věci:
Demonstrujte jak nám ty hodnoty práce a nadhodnoty objektivně vypočítáte . Už jste byl na vysvětleni a všelijaké nejasnosti a rozpory dotazován několikrát a vždy přišly jen výmluvy . Nuda . Posledně se to řešilo na příkladu s kopáčem , nebo na hrnečku , klidně se k tomu vraťte .

Dovolím si predikovat že nám ani na 158. žádné relevatní vysvětlení toho objekitvního výpočtu nepřinesete, čiže závěr je že žádnou lepší metodu než svoje dojmy a cucání z prstu nemáte. Tedy platí že "někdo "zarábá na úkor druhých" určíte tak že se máte dojem že má moc peněz a vycucáte si z prstu že hodota jeho práce tomu neodpovídá." Q.E.D.
Tak jste si dal další kolečko irelevantních komentářů a můžete se klidně vrátit k podstatě věci:
Demonstrujte jak nám ty hodnoty práce a nadhodnoty objektivně vypočítáte . Už jste byl na vysvětleni a všelijaké nejasnosti a rozpory dotazován několikrát a vždy přišly jen výmluvy . Nuda . Posledně se to řešilo na příkladu s kopáčem , nebo na hrnečku , klidně se k tomu vraťte .

Dovolím si predikovat že nám ani na 158. žádné relevatní vysvětlení toho objekitvního výpočtu nepřinesete, čiže závěr je že žádnou lepší metodu než svoje dojmy a cucání z prstu nemáte. Tedy platí že "někdo "zarábá na úkor druhých" určíte tak že se máte dojem že má moc peněz a vycucáte si z prstu že hodota jeho práce tomu neodpovídá." Q.E.D.
Těžké je ji odmítnout protože stát Vás k tomu nutí a jedniou možnost co máte je se odstěhovat a to bude zase jen do jiného státu. Zatímco do obchodu k nějakému kapitalistovi můžete sám přijít a taky vůbec nemusíte a máte reálně prakticky nekonečno možností jak si poradit jinak a kapitlista vás za to naprosto nijak nepotrestá, čiže k vydírání to má daleko asi jako lienka od bagru. A pokud někdo ty možnosti pod pohrůžkou násilí omezuje, je to zase stát, čiže to má k vydírání mnohem blíže. Ale samozřemě váš dvojí metr tohle nemůže přiznat, akorát problém je, že vám na něj opravdu neskáču.
Vaše kecy o výhodnosti jsou zaprvé nesmylné, to už jsme si vysvětlovali, a za druhé naprosto irelevantní.
Nuda , ani ze jste to vymyslel , netvrdim , ani abyste od stolu určoval něčí konkrétní vykořisťování , po vás nikdo nechtěl . Tak ať zvládnete pochopit psaný text můžete po letech přestat trollit a začít diskutovat když už se o to s vámi těch pár měsíců snažím
Jaky útočeni ? Tak se furt nevymlouvejte a demonstrujte jak nám ty hodnoty práce a nadhodnoty objektivně vypočítáte . Už jste byl na vysvětleni a všelijaké nejasnosti a rozpory dotazován několikrát a vždy přišly jen výmluvy . Nuda . Posledně se to řešilo na příkladu s kopáčem , nebo na hrnečku , klidně se k tomu vraťte .
Že si ty vaše bláboly o vykořisťování někdo vycucal z prstu už před váma je fakt trapná výmluva :-D A co? Pořád platí, to že někdo "zarábá na úkor druhých" určíte tak že se máte dojem že má moc peněz a vycucáte si z prstu že hodota jeho práce tomu neodpovídá. Že vás to dělá víc z toho nedělá objektivní fakta.
O žádným objevováni nebyla řeč . To je jen váš trapný pokus odvádět pozornost jinam. Nuda
Zatímco vy je máte a proto jsou většina obyvatel Szsasziáni a psychiatrie je zakázána … Oh wait …
Samozřejmě že, když místo doložení toho údajného vyvracení plácáte bez argumentu, tak je to útok . :-D Nuda, jak pokažený verklík
To že něco označujete za vykořisťovaní zavisí od vašich dojmů. To je fakt plynoucí z toho že ty vaše rádoby objektivní úvahy nejste schopen objektivně provést a dokázat. Kdo tu vaši teorii první vymyslel (ačkoliv o myšlení se dá pochybovat) či objevil je úplně jedno.
logo Urza.cz
kapky