Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 2)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Nebo z ní vyplývá že by měl dostat poloviční hodinovou mzdu. Takže pokud dostává stejnou, tak se obohacuje na úkor ostatních. Nebo taky klidně opačně, dostává tu správnou a ti rychlejší ostatní jsou obírání o nadhodnotu, někým. Nedá se rozhodnout kterak to je, protože je to furt ta jedna rovnice o více neznámých.

Jen teda co mi vrtá hlavou. Minulý režim jsem nezažil, ale úplně nemám pocit že by tam byli lidi placení zrovna moc podle výstupů. Což si teda myslím že by měli, pokud se tam plánovalo na základě této teorie. Stejně jako ostatně dens ve státní správě dostavají spíš plat dle nějaké tabulky, bez ohledu na skutečně vyprodkované výsledky. Max se to někde drobně koriguje nějakým osobním hodnocením.
Není pravda. Resp. to byste mohl říct uplně o všem. Abyste měl z nečeho zisk, musíte najít někoho dalšího komu to s tím ziskem prodat.
Já od vas furt něco vidím. Furt se vám to utnout nepovedlo. Asi to máte doma nějaké pokažené.
Jo no, já myslel že utnout znamená přestat. A vy přitom pokračujete v hádání dál. Tak si udělám poznámku ve slovníku, ať vám příště rozumím.
Vidím že to utnutí se vám nějak nepovedlo a pokračujete v hádání. Tak to zkuste znova. Pá pá.
Děkuji že to utnete hned, když už se chcete jen hádat. Pá pá.
Diskuze skončila už vaším strawmanem zde https://stoky.urza.cz/texty/prace-za-naturalie-3066#comment113831. Pá pá.
Tak to mě vůči Hefovi mrzí, nicméně bavím se s váma, ne s ním. Tak můžeme tuhle odbočku uknočit a můžete se vrátit k tématu.
Na to abyste nestrawmanoval stačí jeden. Vy.
A přitom by stačilo kdybyste se držel tématu a nestrawmanoval a nic by chcípat nemuselo. Takže než příště budete chctít kritizovat STH, tak si ji aspoň zhruba nastudujte, ať nestrawmanujete jako před chvíli.
S vaší mourdrostí to určitě poberete i když se jeden splete. Ne?
Vaší neschopnosti vést slušnou diskuzi a držet se tématu jsem se nikdy nedivil. Ale samozřejmě naděje umírá poslední.
Me taky
Správně , dejte si cukříček za odměnu .
Tak to je o nastaveni daňového systému . Ne o teorii hodnoty .
A navíc to neni pravda . I u nás si můžu odečíst ze základu třeba úroky z hypotéky , t j výdaje na bydlení . A třeba v DE si toho mohou zaměstnanci odečíst i víc .
Nemůžu za to ze vás otravuji argumenty a námitky . Na rozdíl od vás jsem u toho ovšem slušný
Není . O STH, na rozdíl od toho vašeho guláše, existuje množství literatury různého rozsahu . Tak jestl o ni chcete diskutovat , tak si to doprčic už nastudujete , ať tu furt nestrawmenujete .
Tak těch útoků a faulů už nechte . Stejně je to už docela nuda
Oprava . Myšleno ze to nedává smyls . Nadává Norbert samozřejmě furt :D
Nenadává .
Měl by . Vsak to je taky důvod proč jsme se ještě nedočkaly žádného odkazu na literaturu . Takové rozporuplné blbosti totiž netvrdí ani ti levicoví ekonomové .
Mzdy zaměstnanců jsou taky jejich příjem a platí sz toho třeba dovolenou nebo nafukovací člun . Z hlediska účetnictví firmy je to výdaj , tak ho počítáme jako náklady . Akorát u výplaty kapitalisty používáte najednou dvojí metr. Ačkoliv jsme se už shodli ze rozdělen na zisk a výplatu je jen technicky, připomínám .
Hodnota zavisí od práce!
A zase jen osobní útoky . Tak nelžete ze se nechcete hádat .
A co jako?
Už jsem to psal
Nijak
Tím ztrapňujete jen sebe , takže mě to neva, že akorát trollíte
Praveze rozumím . Otázka to byla ano/ne .
Nic o zaměstnávání lemplov len aby mali čo najvyššie náklady
Je zjevne ze odpověď by mela byt “ano”, tak proč to se furt vykrucujete ?
STH to řeší tak ze krabičky můžou byt rovnake , ale lidi a jejich vnímání krabiček je různé . Což , zase , je docela zjevný fakt . Tak nevím co by na faktech mělo někomu vadit . Btw ani to ze v ty vaši teorii mají stejne krabičky různé hodnoty tu nikomu nevadí . Aspoň mě rozhodně ne . Zjevně to vadí hlavně vám, protože se z toho neustále akorát vykrucujete .
Takže zase argumentace kruhem .
Zapomněl jste odpovědět na tu otázku .
Ten s menšími náklady má menší náklady. O tom není pochyb. Nekomplikoval bych to dalšími redundantními termíny.

Uričtě klidně až 8 miliard lidí má na jeden výrobek 8 miliard do nějaké míry různých názorů, vnímání užitku, ochoty za něj zaplatit atp. A určitě se můžou měnit průběžně. Ale nemyslím že by to mělo být úplně náhodně, to bude nějaký váš strawman. Lidi se netvoří názory házením kostkou.
logo Urza.cz
kapky