Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 3)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
A už to víte .
A když nesplaskne, tak to neni bublina v ekonomickém smyslu slova . Až splaskne můžete říct “já vám to říkal “, do te doby spekulujete .

A čím teda stoupá?
Volatilita je velká, ale zmenšuje se. Navíc už několikrát prudce spadla, nicméně zjevně údajná bublina nepraskla když se zase několikrát nafoukla a dlouhodobě se stále cena roste.

Jak to, že má menší cenu než hodnotu? Když náklady na těžbu jsou vyšší (aktuálně) než jeho prodejní cena.
Tzv. podsouvání podsouvání.
To není o úhlech pohledu ale o příčinách, následcích a souvislostech. Cena všeho možného skáče. Např sezonních potravin, dělá to z nich bublinu? Ne. No jde právě o to nafukovaní spekulacemi, pokud je neudržitelné. Jestli je aktuální cena BTC udržitelná, poroste nebo klesne neví nikdo.

Navíc volatilita BTC postupně klesá, ty výkyvy jsou stále menší, jak se zpomaluje i růst jeho ceny a zvyšuje kapitalizace. V jaké jiné bublině se to dělo?
BTC má menší hodnotu než jakou? Před chvílí jsme si řekli že aktuální náklady na těžbu (=hodnota?) jsou dokonce vyšší než prodejní cena. Takže jak může být zároveň cena vyšší jak hodnota a zároven "cena nafúknutá oproti hodnote"?
No já si to pamatuju jinak. To nebylo o podsouvání. To bylo o tom že vaše tvrzení měly nějakou obecnou platnost a implikace, které nám nedávaly smysl.

Jak "krytost" souvisí s bublinou? Fiat měny taky nemají žádné krytí, jsou bublina? A zlato taky ne, ani ty cibulky tulipánů, všechno to jsou komodity samy o sobě a nějak se směňují. Bublina v ekonomii říká, když něčeho ceny rostou a pak rychle spadnou, nebo se o tom spekuluje (BTC zatím zjevně nesplaskl, takže je to, nejen vaše, spekulace). Ne když je něco nekryté.
A hodnotu ten BTC podle vás teda má nebo ne? Jak velkou? Proč ji dáváte do uvozovek?
Já jsem ji chtěl chápat (myslím že i Hefo a Jožko, ale nemůžu za ně mluvit). Jinak bychom asi nestrávili tolik času snahou se vás slušně doptávat na naše nejasnosti, přestože jste, kulantně řečeno, diskutoval velmi neochotně.

Proč bychom měli řešit z hlediska jakékoliv ekonomické teorie řešit, že vy něco považujete za plýtvání? Přijde mi to irelevantní.
Ptám se proč označujete hodnotu BTC v uvozovkách a za bublinu, když na BTC vyžaduje pro svoje vytěžení nějaké náklady, které jsou akutálně vyšší než je jeho tržní hodnota/cena. Tedy pokud tyhle náklady = hodnota, tak je jeho hodnota naprosto reálná a vysoká. Prodává se pod ní.
To je možný že překrucuju, protože ty vaše ekonomické "teorie" mi nikdy nedávaly smysl, a bohužel vy jste je mě ani ostatním (Hefo, Jožko...) nebyl schopný vysvětlit když jsme se ptali. Vždy jste se na námtiky jen vymlouval a pak z diskuze utek. Můžete to udělat teď.
Težba bitcoinu stojí nějakou energii = náklady, tedy BTC by měl mít přece hodnotu. Tak nevím na základě čeho tvrdíte že ne.
To "plýtvání elektřinou" jsou přeci náklady, a ty udávají (nebo něco takového podle vás) hodnotu. Aktuálně stojí (na nákladech na energii a hardware) vytěžit jeden BTC průměrně víc než je jeho prodejní cena na burze. Tak jaká bublina. BTC má tedy přeci podle těch vašich teorií vyšší hodnotu než je jeho prodejní cena.
Zpětná vazba znamená, že jich bude ptát jak to v hodinách běžně probíhá, ideálně individuálně, bez učitele aby neměli obavy z trestu. Ne nutně jaký na to mají názor.
Autor: PavelX7 Čas: 2026-01-12 11:59:23
Jinak mě asi přijde pochopitelné, že když přijde předem ohlášená kontrola, tak se učitel bude snažit co nejlépe (jako ostatně kdokoliv), tedy to prostě bude vypadat vždy lépe jako průměrná hodina. IMHO tím ukazuje nějaké svoje maximum schopností. Toho by si měl být vědom i ten kontrolor, a netvářit se, že hodnotí nějaký běžný provoz školy.

Ale je pak až smutné slyšet něco takového. Je vidět, že kdyby češtinář chtěl, mohl by vést hodiny nějakým rozumným způsobem. Ale asi je prostě líný a nechce se mu a tak je jeho výuka prakticky zbytečná. S tím by měl už pracovat jeho zaměstnavatel, tedy ředitel potažmo zřizovatel. A buď po něm dupat ať se teda trochu snaží chovat jako člověk i normálně nebo mu dát pá pá. To jsem se zasnil.
LOL. No až takové divadlo to u nás nebylo.
Tak podle mě inspektoři nejsou zase tak blbí, aby nevěděli, že se pro ně připravuje divadlo. No hrajou to prostě aspoň částečně s nimi. Oni si to taky chtějí hlavně odkroutit, a taky ani nemusí být příznivci nějakých "alternativních" metod výuky. Fakt je, že pokud se zeptal "proč vstáváte?", muselo být každému kdo není slaboduchý dojít proč. No asi proto, že to dělají vždy a ten slaboduchý učitel to po nich vyžaduje.

Aby kontrola něco zjistila, musela by se bavit individuálně se žáky, ideálně tak, aby učitelé nemohli zjistit s kým a o čem (nebo dělat přepadovou kontrolu, či sledovat tajnou kamerou bez vědomí učitele). To jsem reálně zažil až na vysoké, když probíhalo nějaké mezinárodní hodnocení, že si nás návštěva vytáhla par studentů a chvíli si s námi povídali. Z gymplu si to nepamatuju, ale možná se jen neptali mě.
:-D
Ja vás dopředu neobviňuji, ja se ptám .
Rozmyslel jste si to a chcete se normálně bavit a diskutovat nebo zase “neochotně diskutovat “/trollit/urazet /…?
Abych věděl jestli se mám vůbec snažit něco psát ?
Ja ty tři nesrovnávám , jen říkám ze se k Norbertovi hodí . I vy ho umíte hezky poslat někam . Přesně jak to chce .
:-)
:-(
No a neni to tak ?
Ako chcete vy , ale potom si nestěžujte.
A?
Ja vám vážně nechci nadávát a urážet vás , ale děláte mi to těžké .
Ne , vy si vždy nějaký důvod vymyslíte . Jako úplně random generátor nadávek nejste . A?
“ Ani náhodou, ja som ti ani nekázal vopchať sa do mojej diskusie s Urzom a odplašiť ho”
… “ale o tom že si svojim vstupom ukončil moju diskusiu s Urzom.”
Jsou to vaše tvrzení?
O guru urzovi to mel byt humor , dal jsem tam smajlik aby vám to došlo .
Když napíšete ze jsem ho odplašil atd , zjevně jsem na jeho neodpovídání mel mít nějaký vliv . No je to čistě fabulace . Nemůžu to ani já ani vy nijak potvrdit nebo vyvrátit .
Ano, doslova jste mě zaspamoval nadávkami . Ja s vámi přesto diskutuji slušně , nebo vůbec.
Takže můj vstup měl mít vliv na Urzu (ze to ukončil ), ale o mem vlivu jste nic nepsal . Opravdu vám to dává smysl?
Asi už si nepamatujete , je to delší dobu . Nebudu se vtom hrabat , bylo to fakt trapné . Ale i když mě označujete za trola přestože jsem měl akorát snahu se s vama normálně bavit a jen se na něco doptat , považuji za urážení .
Vaše je zase to fabulováni o mem vlivu na Urzu
Jistěže moje . A to urážení , to jsou vaše slova .
No to zjevně víte vy . S mnou to nema moc společného . Říkám , mate to jaké chcete.
logo Urza.cz
kapky