Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Ono se to nevylučuje ty dvě možnosti
Ano. No tak půlka tvých posledních postů zde je o něm . Zjevně se snažíš málo. ;-)
To je v podstatě jedno . Fakt je , že ho krmíš/ sám ho trollíš, což vyjde na stejno .
Neudělám to protože jsem na nej nemířil .
To je zdejší kódové označení pro Norberta .
Takže to co jsi napsal měl být nějaký pokus o získání informací a o diskuzi ? Provokuješ Norberta k reakci a to tu ani nic nenapsal . A ta reakce určitě nebude diskuze o informacích . Jinak řečeno krmíš ho tak až ses jim sám stal .
To bych určitě mohl doložit docela bez problému. Ale řeč je o bačovi
“Krmíte trola... bohužel to vypadá, že je tady čím dál míň lidí kvůli informacím a diskuzi, a čím dál víc lidí kvůli kompenzaci svých mindráků...”
Tak ještě že ty ho nekrmíš tvl . Jeden za 18 , druhej bez dvou za dvacet
I kdyby to to byly desetitisíce, bude to o kolik vic jak ty? O jeden nebo dva řády?
Stokama mají téct sračky :-P
Už jste se nad sebou zamyslel ?
Tady https://stoky.urza.cz/texty/urza-v-gralu-ne-poslusnost-3281#comment118385 jsi žádná prava nezmiňoval .
Tak by sis to měl asi rozmyslet . Ale chápu že kdybys napsal , že je potřebné a slušně neposlouchat tam kde se ti to libi , tak by to tak nevyznělo. Proste takovej bača v žluto černé.
Bude mi domluveno , ze jsem neposlušný
Někdo mi domluví ze jsem hezky slušný a mam v tom neposlouchání pokračovat ?
Kdybych dělal houbovou polévku, asi by se hodila. Ale já houby nejím. Sbírám je neposlušně čistě ze své slušnosti.
Souhlasím. Proto ti rád chodím do lesa bez dovolení sbírat houby.
Dobře, chápu. Omlouvám se. A mějte se pěkně.
Akorát že já nemám žádný "recept" co bych někomu doporučoval. A přiště můžete říct rovnou že tu jen kážete dogmata, ušetříme si čas :-)
Prostě paušalizujete. Konkrétně KBT má asi nějaký konkrétní řád, kdy 4 sezení jsou jen na to aby se ti dva seznámili a rozebrali ten problém. Pak teprve se začně intenzivnějí řešit ten problém. Jak říkám mám pozitivní zkušenost, takže to je 1:1 s vaší negativní zkušeností. No logicky to prostě občas pomůže a občas ne, z důvodů které popisujete. A samozřejmě jsem všechny rady musel aplikovat a tu nápravu musel dělat já sám. Když na ty rady kašlu, tak to zase jde z kopce. Psychoterapeut mi akorát poradil jak. A rozhodně to bylo konstruktivnější, než to co mi radili lidi co mě dlouho znají a i o problému ví. Ti byly ve svých radách naopak naprosto mimo.
Co s tím má nějaká moje filozofie, kterou mi podsouváte? (řečnická otázka, nic, ad hominem). Zato mícháte dohromady psychiatra a dopování prášky s psychologií a psychoterapií. Přitom to co popisujete že jste udělal, docela vypadá jako psychoterapie. Aspoň z mojí zkušenosti s psychoterapeutem co dělá KBT. Přišel jsem s problémem, během několika sezení jsem si o tom popovídali, rozebrali co ho může způsobovat a doporučil nějaké techniky, které jsem mohl aplikovat. Psychiatr tohle asi typicky moc nedělá, protože na to nemá čas, nicméně mohl by na psychoterapii klienta aspoň nasměrovat, pokud je to vhodné.

Takže jste zvládl pomoct kamarádovi vy tím že jste si popovídali a poradil jste mu, a pomohlo mu to. Tedy asi neplatí čistě jen "to co je v naší lebce nám může napravit jen jeden, a to my sami," ale lze to i tak že jeden tomu druhému s tou nápravou pomůže.

Když jeden slepý zná okolí a umí se orientovat, tak v jámě skončit nemusí, nebo taky ten jeden prostě nemusí být slepý. Zdá se mi že jen zobecňujete, asi tu svoji negativní zkušenost, na všechny psycho-logy/teraputy/iatry...
Může. A i kdyby nemohli pomoct ani sobě, tak pravděpodobně u sebe řeší jiné problémy než u klienta, a i kdyby ty samé tak to, že nezvládnou ty "rady" aplikovat sami neznamená, že to nezvládne potom klient. Takže to je taky argument o ničem. Ať nemarníme čas: Čerpáš z nějakých studií, osobních zkušeností, nebo nám tu prezentuješ jen svoje dojmy?
Však s tím, aby si to člověk napravil sám ti právě psychoterapeut má pomoct. On ti samozřejmě hlavu uvnitř nepředrátuje.
Já bych to upřesnil: Šašek deklaroval, že když Urza deklaruje., že si ho tu nepřeje, tak tu přestane psát . Coz se stalo, nicméně jak vidíte, šašek to tu tapetuje nadále.
Takže nezachráníš životy protože by někdo mohl něco říkat? Guess what, říkat si může stejně cokoliv, podívej se na libovolnou monarchii nebo diktaturu. Ten příklad je samozřejmě absurdní, ale vymyslel sis ho sám. Pokud by tvoje metoda v koncetráku zvládla zachránit víc životů, tak to beru, ale pochybuju. To už je pak o tom jako zvolit taktiku a strategii pro prosazování svých cílů, ne o moralizování o větším či menším zlu.
Člověk může klidně dělat těch milion věcí (kolik lidí tím reálně zachráníte v tom koncentráků?) a k tomu ještě hodit hlas do urny a zvolit menší zlo. V tomto případě přispět k záchraně cca 1/3 lidských životů.
Už jste se nad sebou zamyslel? Ne. Tak mě vaše kecy nezajímají.
No ano. Stejně jako se spontánně rozhodnou jestli se naučí chodit po dvou nohách, nebo po rukách nebo budou všude skákat po jedné noze a držet se u toho za nos.
Autor: PavelX7 Čas: 2025-04-30 17:08:59
Trochu falešné tetralema. Ale intepretuju to tak že výčet není kompletní a za třemi tečkami můžou pokračovat další možnosti.
Takže správně by bylo za e) vyzvat ho, ať Tě neomezuje na svobodě, že si potřebuješ odskočit na toaletu. Jednak škola má zákonnou povinnost zohledňovat fyziologické potřeby žáků, kam vyměšování jednoznačně patří, jednak lže (dost pravděpodobně) protože začátky a konce hodiny vymezuje školní řád, kde se (aspoň v žádném co jsem viděl) nic o tom, že "hodinu končí učitel" nepíše. V případě že tě nepustí je vhodné situaci eskalovat, fyzicky se bránit, stěžovat si řediteli, zřizovateli... v krajním případě volat policii, pokud tě opravdu fyzicky omezuje na svobodě. Alternativa pro odvážlivce (ne nutně, když to nejde vydržet, stane se to samo) je v takovém případě provést vyměšování na místě, třeba když učiteli pochčijete nohy, příště si to zapamatuje a nebude lhát a vymýšlet blbosti. :-)

Škola je prostě příprava na život, kdy se taky budete potkávat se zlými lidmi nelegálně zneužívajícími svoje postavení a pravomoce. A pak je potřeba nesklopit poslušně hlavu, ale bránit se.
Tak k tomu nám určitě můžet ukázat ta konkretní data. Jestli ne tak mě vaše plácání nezajímá.
Nechci. Proto o tom jen rádobyanonymně žvaním tady. Třeba přijde někdo novej. Mladej. Ale to bude sekáč, pánové! Ne jako já. Ten se nezakecá…
Tak teď se můžete zamyslet vy. Proč ty diskuze s váma, přestože se oponenti snaží být slušní a konsturktivní, nikdy nikam nevedou? Proč se za celou dobu co diskutujete nikdy nestalo, že byste uznal nějakou principiální chybu ve svých úvahách a změnil názor? Proč i když diskuze skončí tak že nemáte ždáné arguemtny kterými byste se obhájil, za pár dnů až měsíců začnete s tím samým dokola? Proč to většinou skončí tím že se navzájem pošlete do prdele? Nápověda: aspoň půlka aktuálních diskutujících explicitně nejsou fandové Urzy a ankapu, takže tím že by chtěli všichni mermomocí šířit ankapistickou propagandu to nebude.
Tak teď se můžete zamyslet vy. Proč ty "konstruktivní" diskuze s váma nikdy nikam nevedou? Proč se za celou dobu co diskutujete nikdy nestalo, že byste uznal nějakou principiální chybu ve svých úvahách a změnil názor? Proč i když diskuze skončí tak že nemáte ždáné arguemtny kterými byste se obhájil, za pár dnů až měsíců začnete s tím samým dokola? Proč to většinou skončí tím že se navzájem pošlete do prdele. Nápověda: aspoň půlka aktuálních diskutujících explicitně nejsou fandové Urzy a ankapu, takže tím že by chtěli všichni mermomocí šířit ankapistickou propagandu to nebude.
logo Urza.cz
kapky