Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Budu si platit agenturu která bude chránit me . A samozřejmě, kdyz je někdo zločinec, bude si chtít platit někoho , kdo pomůže krýt jeho zločiny . To budou pravděpodobně tedy různé různé společnosti, mezi kterými vznikne pravděpodobně konflikt.

Pokud tak víte co se vyplatí , nechcete to rovnou centrálně naplánovat ?

Jistotu nemám nikdy . Pravda cokoliv asi těžko, to je přehnaný extrém , který jste sem asi záměrně vnesl . Ani dnešní velmoci si nemůžou dělat cokoliv , např . Kvůli hrozbě jaderného zničení . Každopádně zákazník primárně bude chtít agenturu co bude vymáhat jeho zájmy . V jakém rozsahu záleží na tom kolik ma prostředku a jestli je to reálné .

Vymáhat “právo “ můžu různě. Uvedl jsem dva rozdílné příklady .
Můžete popsat nějaké moje dvě tvrzení kde si protiřečím? Vy jen uvadíte nějaké dva omezené protipříklady, nicméně realita je zjevně poněkdu složitější. Že budou mít dva lidi stejnou agenturu můžeme vynechat, o tom se vůbec nebavím. To může prakticky vypadat jako být v jednom státě s jedním právem a vymáháním.

Když budou dvě agentury, tak to rozhodně totéž nebude. Podotkl bych, že ty "agentury" můžou mít velmi různou formu. Můžu si prostě najmout armádu žoldáků a koupit jaderné zbraně, nebo si můžu zařizovat bezpečnost sám s brokovnicí v ruce. Prostě volný trh, ne?
Takže ano, může to být tak jako po celou historii lidstva, že po sobě ty dvě "agentury" občas začnou střílet. Nebo prostě jedna dá od klienta ruce pryč, protože když ta druhá agentura má tanky a letadla, a oni jen pušky, tak to nemá cenu. Že to není nic, co by bylo za "těžko" považuji dokázané tím, že se to neustále dělo a děje, přesně takto. Že by po sobě stříleli co týden není potřeba, ale pokud taková válka bude trvat dýl, je to určitě možné. Záleží jak si to majitelé agentur spočítají, co se jim vyplatí.
Asi jako by sem teď napsal komentář. Takže co je to za problém?
Proč bych si platil agenturu, která vymáhá cokoli? Jak bych pak měl jistotu, že se za mě postaví, až to bude potřeba?

No třeba právě proto, ne? Abych měl jistotu , že se za mě postaví až budu potřebovat, ať už po nich budu chtít cokoliv . Problem bude spis , ze taková ochrana bude hodně drahá , tom víc čím širší a intenzivnější ochranu budu chtít . Tedy si ji spíš budou moc dovolit bohati , kteří s její pomocí budou dále chtít bohatnout , jinak by se jim to nevyplatilo. Připomíná to něco ? Státy , feudální vládce , žoldácké armády a chudý lid co se nezvládá bránit? Řekl bych že jo
Ano. A už se nás baví aspoň pět :-)
Zajíci se počítají až po honu .
Děkuji , nemám zájem .
Ten je přeci rozepsán v bodě 4). Učitelův vliv se v žákovi nezapře :-)
ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ ODPOVĚĎ

Ano
Tak určitě. Vnimam ze nemáte žádnou schopnost sebereflexe , což je jen další důvod s vámi neztrácet čas .
Mě začátek šaškova příspěvku přijde jako důvod . Ale co si o tom myslíte je mi celkem jedno . Takže zase , pa .
A jdete volit SPD teda nebo koho ? Těžko se mi někdo kdo tu šíři hejty vůči nevinným lidem a plánuje tu druhý odsun obyvatel vnímá jako nejake menší zlo . Spis se mi těžko zdůvodňuje proč to neni zlo největší
Ne. Jinak jde o parafrázi Šaškova výlevu směrem k Ondrovi . A zrovna vy si opravdu nemáte na co stěžovat . Od doby co jste mě tu zaspamoval nadávkami opravdu nemám potřebu vám vypisovat víceméně cokoliv.
Co do děláš, šašku? Už ti definitivně jeblo?
Ja si myslím ze nějaké pozornosti se snad ani nejde vyhnout . Ja se treba kampaním snažím vyhýbat , zásadně už nekoukat na debaty a projevy, letáky letí rovnou do kose . A stejně nějaký názor sformovany mam , min ve smyslu koho tam fakt nechci (SPD a Stačilo ) . Takze tak nějak mam i koho volit .
Nestěžuju si , jen konstatuju
A zase me otravujete .
Aji delší ;-)
Čím víc jednotek délky budeme mít , tím bude všechno dražší !
Mezi řádky/domyslel jsem si , ok , sorry . Občas tu lidi na Szaszka podobně upozorňujete .
Prohrál jste. Taky proto se jen opakujete . Nezasírejte stoky , nenaprogramoval jste je
Dekuju , ja Szaszka znám. Vaše upozornění specifiky neoceňuji . Nemyslím ze by někdo potřeboval radu s kým (ne)diskutovat . Je tam něco zajímavého dal ? Protože jsem to na začátku druhého odstavce přestal číst, nudilo me to ;-)
Jenže v běžné demokracii to funguje tak že je potřeba překonat nějaký práh , třeba na získání jednoho mandátu nebo pak na hlasovací většinu, a je jedno o kolik hlasů je překonán nebo ne , pokud to nevede l dalšímu prahu. Žádné počty jako tu předvádíte se neprovádí . Takže to je vaše zřejmá chyba . Konec důkazu . Prohrál jste . Nezasirejte Stoky , nenaprogramoval jste je .
Ale když to budete často veřejně opakovat, jako vy , tak to už změnit můžete .
Ten seznam restů už bude podobně dlouhý jako tohle vlákno. Na druhou stranu , není to tak lepší ?
Tady nejsi u výslechu šašku, s tím jdi do pryč . Za prvé se s tebou bavit víc nehodlám a za druhé tepeve ne o nějakém nesouvisícejicim tématu .
A proč ho sem taháš ? Ano/ne
Ty se tu ale zase předvádíš šašku . Co ta velká věc ohledně psychiatrie co jsi nám tu na letošek sliboval? Konec roku je za rohem . A o všech těch důkazech a článcích ani nemluvím.
To je zjevné už z náhledové fotky, kde se Urza ze zoufalství chytá za hlavu. :-D Takže to asi rovnou přeskočím.
No právě.
Ale problém je že školství je strašně svázáno a zabetonováno státem, takže není prostě moc žádný prostor zkoušet něco inovativního. Nicměně i s tím současnými povinným kurikulem myslím, že v brzké budoucnosti, pokud už ne hned, by bylo možné spoustu učitelské práce nahradit počítačem, ať už skrze platformy s Massive open online courses (což je jednoznačně finančně velmi efektivní) nebo s využitím AI chatbotů. Pokud někdo dneska furt učí frontálním způsobem, je podle mě skoro zbytečný. Ta hlavní užitečná věc co takový člověk dělá je hlídání těch dětí, zatímco rodiče jsou v práci, ale na to není potřeba 5 let VŠ studia. Samozřejmé existují lidé co se i v rámci toho systému snaží to dělat nějak líp, a upozorňují na problémy, ale mají to fakt těžký a je jich pořád málo.

Jinak je to o prioritách. I dneska je podle mě reálně pro průměrně, s minimálkou to půjde asi těžko, vydělávající rodiče poslat 1-2 děti na soukromou školu. Ale bude to stát něco ze jiného životního standardu.
V Africe se mají hůř, mi nepřijde jako relevantní výmluva. Snad se chceme zlepšovat i v tom našem relativně super prvním světě.
Určitě je zajímavé, ze lidi co mají s něčím špatnou zkušenost jsou pak spise odpurcove , zatímco ti co nemají špatnou zkušenost tak jsou s tím spise v pohodě. Velice zajímavé , asi jako ze ráno vychází Slunce .
Článek kritizuje "tradiční" školství, tedy frontální výuku kde je učitel na X žáků a snaží se jím něco nasypat do hlavy. Stejně jako si chudí dokáží zajistit levné a jednoduché a asi ne moc kvalitní jídlo, asi by si dokázali zajistit levné školství, kde je jeden levný (tedy nic moc) učitel na 30 žáků. Bude to teda lepší než co měl autor? To si musí vyhodnotit sám v jaké socioekonomické situaci byla jeho rodina, když byl malý. Jako dítě by na to co si jeho rodiče můžou dovolit a kam ho budou chtít posílat poměrně malý vliv, byl a byly by i v ankapu, na nich závislý.
logo Urza.cz
kapky