Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Myslím, že na to abyste nebyl sprostý a neurážel neustále někoho, Urzu nevyjímaje, na to není potřeba být profesionální. Na to by stačilo, kdybyste byl prostě slušný.
Stát ovšem taky často průmyslu to vypouštění škodlivin umožňuje a naopak lidem znemožňuje se bránit. Trh to vyřešit ví, stačí aby spotřebitelé přestali výrobky s takovou znečištující stopou nakupvat. Jenže lidem se nechce. Sám jste toho určitě příkladem. Nakupujete potraviny v plastu, jezdíte autem apod.
A vysvětlili. Není můj problém že to ignorujete a kdoví proč potřebujete jet kolovrátek o CO2. Nevím vlastně co je na tom znečišťování, když CO2 je přirozeně se vyskytující plyn, který přírode nevadí. Oteplování a víc CO2 naopak může vést k růstu flóry. Z mého pohledu jsou mnohem závažnější znečištění, třeba mikroplasty, PFAS, těžké kovy. Zdroje které na stojí poměrně maraný boj proti CO2 v EU by šli zaměřit třeba tam.
Když byste se zlikvidovali navzájem, bude hned dva znečišťovatele míň. Takže 3 mouchy. Ale museli byste to udělat bez znečištění. Takže třeba pěstní souboj někde v dole, který se stejně zasype.
Protože se bavíme obecně.

To je částečně řešení. Pak tu budeme mít dražší všechno, domácí produkci i zahraniční. Akorát teda CO2 možná způsobuje globální změny klimatu, na jiné způsoby ničení životního prostředí a znečišťování to je teda k ničemu.
No myslím ze i Vajo se stále bavi obecně . A ma samozřejmě pravdu . Pokud povolenky plati výrobci jen v EU , tak je to jeden faktor který je znevýhodňuje .
Z mého popisu nijak neplyne jak velká ta renta je, Jeslti je to bohatství nebo pár šušňů. Takže to si strčte někam . No neni. Uz jsem vám to vysvtloval . Doplněkem k důchodu může být i jiný důchod ze zahraničí . Takže důchod není důchod ? Blbost, že ? Co ma byt ten jiny princip teda ? Když neslovíčkaříte .

Odmena za bezprostřední práci to není; sám jste potvrdil, že je to taky platba z pojištění. Tedy to odpovídá tomu co je renta. I dle vašeho odkazu. Zvlášť když můj odkaz to taky potvrzuje. Akorát zažitejší je tomu prostě říkat důchod (což má taky další významy) a o rentě se bavit (hlavně na stránkách spořitelny - kontext, Norberte), třeba jako o přilepšení důchodu dalšími způsoby.

Pokud rentiér ten majetkem nezdědil , tak ho musel prvně za něco koupit . Prakticky můžu místo nebo vedle odvodu na důchodové odvádět něco (tedy mensi částky klidně desítky let) do akcií a pak pobírat rentu ze dvou zdrojů. Když vydělám práci málo , málo akcií nakoupím a málo budu potenciálně vydělávat . Takže výsledek je podobný .
I důchodce zjevně pobírá dochoď na úkor těch co platí odvody . Každý těch 30% vidí na své výplatní pásce a ještě se to doplácí z dalších daní. Takže to je taky podobné. Jedním metrem my tedy vychází , ze jsou kvůli tomu příživníci rýžujici rentu oba, nebo ani jeden .
Diskuze začala o dodávání (obecne) , energetiku (tedy kdy ta elektřina je zboží ) uvedl Vajo jako příklad . Takže odhaduju ze se Vajova tématu stále držím .

Dováželo se sem i dřív , protože tam měli menší náklady. Hlavně na práci . My jsem si tu teď produkci zdražili ještě povolenkami apod , takže o to nevýhodnější zase je . Logicky .
O bohatství nebyla řeč, vkládáte mi do úst svoje vlastní nesmysly. Na jakém principu? Jako pojištěni přeci, což i váš odkaz potvrzuje, že se tomu říká renta. Doslova se chytáte jedno slovíčka a jedné definice co jste vyhrabal na intenretu a vyložil jste si ji, jak zrovna potřebujete.
Stále dokola je akorát vaše urážení a demagogie, abyste si obhájil hejt na kapitalisty.

-Když beru starobní důchod, taky pracují zaměstanci, kteří platí ten PRŮBĚŽNÝ systém a z něhož beru ten, teď už, bezpracný příjem (tedy rentu).
-Když bych bral důchod z dividend, taky v těch firmách pracují zaměstananci, díky nimž ty firmy vydělávají a mě bude chodit, teď už, bezpracný příjem (renta).
--Takže proč v prvním případě nejsem a v druhém jsem vyžírka co zárábá na úkor ostatních?

Vy jste napsal že na pobíraní renty je postaven kapitalismus, tak to zjevně s firmami souvisí. Jak jinak by mohl rentu ten kapitalista pobírat když ne z té své firmy.
No netýkající se elektřiny požité pro výrobu někde v Číně , která se sem pak doveze jako zboží . Takže je to znevýhodnění domácí produkce samozřejmě.
Doslova slovičkaříte, že starobní důchod se nedá nazvat rentou. Proč by neměl být? Odmena za bezprostřední práci to není; sám jste potvrdil, že je to taky platba z pojištění. Tedy to odpovídá tomu co je renta. I dle vašeho odkazu. Zvlášť když můj odkaz to taky potvrzuje. Akorát zažitejší je tomu prostě říkat důchod (což má taky další významy) a o rentě se bavit (hlavně na stránkách spořitelny - kontext, Norberte), třeba jako o přilepšení důchodu dalšími způsoby.

Ne. Já jen nemám dvojí metr. A vy nedokážete vyjádřit názory bez podobných demagogických keců (apel na emoce skrze podobné pejorativní výrazy). Když založím firmu, taky si to budu muset nejprve odpracovat. A teprve když ta firma bude dobře fungovat, možná budu moct časem pobírat zisk bez bezprostřední práce. Třeba Bezos, Gates nebo Jobs všichni začali někde v garáži a ve firmě rozhodně pracovali. Když já vložím peníze do akcií abych si přilepšil (nebo vůbec nějaký měl) důchod, taky jsem si to musel prvně odpracovat. Takže analogicky jako si důchodci museli něco odpracovat a z toho platí odvody, aby pak mohli už bezpracně pobírat rentu. Ale netrpím nenávistí ke kapitalistům, tak prostě nemám potřebu se vyjadřovat jako vy. Ani k dnešním důchodcům, jen vám nastavuji zrcadlo.
A můj že dá . Kdybyste nepotřeboval slovíčkařit , bylo by to jedno . Starobní důchod je bezpracný příjem . Renta je bezpracný příjem .

Ja příživnictví důchodců nezakrývám . Docela nepokrytě mam těch cca 30 % odovodu na své výplatní pásce . A to jsou peníze co jsem vydělal ja a ostatní pracující lid . Nic “předplaceného” na nich není .
Renta může být doplněk k jiné rentě . Můj odkaz dokládá ze se za rentu da považovat i starobní důchod.

Kritizujete jedny za bezpracný příjem a druhé ne . Klasicky dvojí metr . Jen se to snažíte schovat za pejorativní výrazy a slovíčkaření.

Nepotřebuji nic míchat , ale když existují zjevné společné znaky nebudu lhát , ze to tak není .
Takže ano. Důchodci pobírají rentu. Jak jak jste poznamenal, podobně jako by mu ji vyplácela komerční pojišťovna. Nebo chcete otáčet a tvrdit že důchod se nevyplácí z pojištění?

Ono vůbec celé to vaše tvrzení je blábol. 1) bezpracná renta je pleonazmus, renta je bezpracná z definice, 2) rýžovat je jen pejorativní výraz, který jste si nemohlo odpustit a pak se samozřejme zdráhate ho aplikovat třeba na důchodce, přestože ti taky pobírají bezpracný přijem, rentu. Kapitalizmus je postaven na několika věcech a pobírání renty, to je možná jeho důsledek, něco co se v něm běžně děje. Ono se to totiž prostě děje kde komu.

Takže: pokud chcete někomu vyčítat bezpracný příjem, mohl byste být konzistentí. Ani bych prostě neřekl že starobní důchdod je na "bezpracném rýžování renty" (bez nesmyslů: pobírání renty) postavený, on to totiž je doslova ono.
logo Urza.cz
kapky