Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Sice neumíte věcně diskutovat, i ten váš trolling je nuda, ale vypravění pohádek vám relativně jde.
No jasně, mohli by to být horší, mohli bysme tu mít plnohodnotný socializmus s centrálním plánováním. Ještě že tu deláte tak dobře tu ankapistickou propagandu, jen škoda že není víc vidět.
Ja neviem o tom že by štát nemohol byť z princípu schopný indoktrinovat lidi.
Prostě by se to zdobrovolnilo. Norberti by mohli do průběžné díry sypat svoje peníze dál, aby důchodci nebyli škodní. Nebo by se Norbertům zabavil majetek a zafinancovalo by se odškodné všem jejichž okrádání podporovali :-)
Copak demagogie, ale jmelí. Všimli jste si co se letos urodilo jmelí?
Neplačte, sami jste si to zavinili
vycucáním z prstu a prohlášením že to děláte kalkulačkou z dát
A aby jste mohl tvrdit že to tak není, tak si nadhodnotu vymyslíte.
Kolikátý komentář o textu který "ignorujete" jste už napsal? Jako já se rád budu konstruktivně bavit, ale nebudu marnit čas s trollem co mě akorát spamuje.
Takže už jste se uklidnil a můžeme se normálně bavit, nebo hodláte pokračovat v "ignorování"?
Nějak vám to ignorování zase nejde. Furt mi cosi píšete. Kdyby to aspoň bylo něco k věci a ne jen trolling, neztrapňoval byste se tak moc.
Asi už nikoho nepřekvapí, že zase popíráte sám sebe.
Težko můžete vědět něco o chybách v mém příkladu když ho ignorujete.
LOL.
Dobře konkrétní příklad z reality (klidně si to Hefo zkopíruj, a napiš to norbertovi sám, když odignoruje):

V jedné firmě ve výrobě zavedli krabičky s různýma barvama podle toho k jakému výrobku díl patří. To jim měřitelně (sic!) zlepšilo organizaci práce, protože se pracovníkům díly snadněji hledají a dělají míň chyb. Takže vyrabí rychleji a s míň zmetků, tedy poměrově na jeden výrobek klesly náklady. Ty samé výrobky by tedy měli mít menší hodnotu než předtím.
Je to analogické k tomu že kopáč rozbije míň/víc krumpáčů při vytěžení jednotky zlata, nebo k tomu že k robotník B ve firmě F vyrobí výrobek za víc bubáků než robotník A.
Děkuji ti náčelníku, že ses mě zastal.
Já moc nevím co je na tom k nechápání. Prostě to že někdo přijimá peníze od státu mi nijak extra neva. Vadí mi když někdo dotace podporuje a když je stát rozdává a bere lidem na to peníze. Vadí mi taky když za ty prachy dělá něco s čím nesouhlasím, ale furt je to jasně vina státu, že mě nutí něco takového podporovat. Souhlasím že pobírání státních peněz může vytvářet jakousi validaci toho co stát dělá, tak je lepší je nepobírat. Ale není lepší umřít hlady, nebo neprovozovat svobodnou školu, nebo riskovat nějaký postih, nebo zbankrotovat protože všechna moje konkurence je pobírá. Nemá smysl to rozebírat nějak detailněji, víc k tomu nemám co dodat. Vy si klidně myslete něco jiného.
Oni už právě okradeni byli. Teď jsou zase okrádání ti, co jim ten důchod platí. Nemyslím že to jde vyřešit nějak bezbolestně a terpve nevím co by mělo řešit nějaké převedení (čeho?) do nějakých důchodových fondů. Lidi by si o tom jak se zajistit meli rozhodovat sami. Prostě bych ten systém postupně rozpouštěl, a pomalu snižoval odvody i důchody. Nějaká generace to holt trochu odnese.
Oni už právě okradeni byli. Teď jsou zase okrádání ti, co jim ten důchod platí. Nemyslím že to jde vyřešit nějak bezbolestně a terpve nevím co by mělo řešit nějaké převedení (čeho?) do nějakých důchodových fondů. Lidi by si o tom jak se zajistit meli rozhodovat sami. Prostě bych ten systém postupně rozpouštěl, a pomalu snižoval odvody i důchody. Nějaká generace to holt trochu odnese.
Sorry ale fakt mě nebaví diskutovat s dalším norbertem co mi neustále něco podsouvá a překrucuje. Nejsem pro dotace, zvyšování důchodů ani další státní výdaje. Ale nevadí mi, když někdo nehází složenky s důchodem do koše a místo toho si ten důchod vezme. Jsem rád že se tomu Urza vyhýbá jak může, jednak aby ukazoval že to jde bez toho a jednak aby se vyhnul špatnému PR a obviňování z pokrytectví. Mě osobně by to ale nijak moc nevadilo, naopak, třeba brát dotace na nějaké vzdělávání a šířit za ně libertariánské myšlenky by mi přišlo jako zábavný trolling docela. Něco jako když si Urza nechal vytisknout státem reklamní letáčky a roznosit je lidem do schránek.
Shazovat příklady které se vám nehodí jako abusrndní, je ukázkový cherrypickning - váš cherrypicking. Je váš problém, pokud ani nejste schopný popsat nějaké smysluplné okrajové podmínky, nebo vůbec připustit že by měly existovat.
Vymýšlet lži vám šlo vždy
Ne
A nebo taky nevytáhne , jelikož bude mít na to min prostředku. Vidíte jen to co chcete vidět
Ale ted neni řeč o obchodu. Se státem si tu nic nevyměňují. Daně platí stejně tak jako tak . Vzít dotaci znamená pripravit je o nějaké peníze.
Bráni peněz od mafie je v pohodě. Brani peněz mafií ne. Házíte vinu na oběť .
To je možný . Chci k tomu udělat nějaké výpočty . Pro průměrnou mzdu mi to zatím vychází jako ze se to docela nevyplatí. Taky záleží jak by člověk ty peníze rozfrcal . Do budoucna proti průběžnému systému hraje navíc uz docela demografie
Nebudu se zbytečné konstruktivně vypisovat, když se mnou opakovaně diskutovat odmítáte . Jestli najednou chcete přestat trollit a nadávat mi tak můžete . Mate několik mých odignorovanych komentářů v zásobě . A na téma důchody jsem vám nedávno odepisoval, bez reakce . Jen bych tu odpověď zopakoval.
Zase vám to nějak nevydrželo. Už je to trochu trapný to vaše neustálé odmítání diskuze a loučení , když pak stejně přilezete.
Norbert o komáry určitě zájem furt má . Vždyť je prakticky jeden z nich :-D
A to je ještě dobrý. Za BTC ani rohlíky nikdo utrácet nemusí . Ale když nebudete calovat do důchodového letadla , tak vás zavřou .
Souhlasím . Průběžný důchodový systém funguje přesně takto .
Takže hodnota != náklady na konkrétní výrobek , ale nějaké ideální náklady co jsou “potřeba “? To bysme se konečně dostali aspoň k nějaké ucelené teorii . Tak nějak to pokid vím uvádí Ricardo nebo Marx .
logo Urza.cz
kapky