Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Vaše první reakce na mě začíná "Keď ankapisti ako napríklad Khun"... tak nevymýšlejte takové blbosti že "já jsem ho sám od seba spomenul".
Když jako odpověď používáte takové dětinské výmluvy jak ze školky, tak se taky přizpůsobím. Ale dál to roztáčet nebudu. Klidně se ve vlákně vraťte na začátek a normálně odpovězte jako inteligentní dospělý člověk.
Asi jste se nikdy inteligentně nezeptal.

Souhlas lze vyjádřit různě, např. podpisem. Ten má výhodu, že je poměrně jednoznačný a lze jej pak použít i jako doklad, na rozdíl od ústího souhlasu, pokývnutí apod.
Ja jsem se ptal vás , ne Urzy , Khuna ani kohokoliv jiného . Ale když se chcete předvádět jako malé děcko , je to vaše věc . Vlastně si cením toho ze jste to řekl tan na rovinu hned .
No jasně . Berte to jako ze vám v přátelském duchu dávám příležitost říct , že ne . A můžete místo toho nějak rozumně odpovědět .

Ale jako jeslti se chcete takhle narovinu přiznat, ze jste přinejlepším stejný hňup , za jakého považujete Khuna , tak pro mě , za mě…
Co je to “to” co nemám seriózně myslet .
Nevím . Pro mě za mě , klidně říkej “selhání trhu “ , kdykoliv se ti výsledek trhu nelíbí . Ale pak je to prostě takové osobní hodnocení, floskule která o skutečných příčinách daného jevu nic neříká .
Co?
No ano. Podpis smlouvy , souhlas , znamená uzavření dohody o změně toho vlastnictví . Porušení smlouvy pak znamená porušení toho (nového vlastnictví). Ten papír pak slouží jako doklad toho ze k tomu převodu vlastnictví došlo .
Oči v sloup . Doufám ze tohle nemyslíte seriózně.
Pro zajímavost . Jste ochoten připustit možnost , ze když je trh regulovaný , a jeho výsledek vám přijde “selháním” , tak na tom může mít podíl i ta regulace , tedy stát ? Ze proste ten statní zásah nemusí být vždy fingovat a může mít negativní dopady? Nebo prostě vše špatné házíte automaticky na trh a kapitalisty a jedinou chybou státu může být ze reguluje málo ?
Já zase “rozhodně vím “ ze se můžu volně procházet krajinou, nocovat a sbírat borůvky . Kdyby na mě nekdo vyjel ze nemůžu, mohl by dostat pres hubu a bral bych to jako sebeobranu . Dokonce to cele umím namapovat na vlastnické vztahy .
No možná záleží na obsahu smlouvy . Ale typicky bude smlouva řešit nějaký převod / výměnu vlastnictví . Peníze za zboží či službu . Takže pokud jedna strana smlouvu nedodrží , tak to pak ta vlastnická práva , která plynou z té smluvy narušuje . Zhruba řečeno .
Se stane
O jednoduchosti jsem nenapsal ani slovo.
To ano. Ale např. se jim může povést se rovnou nechat zvolit, nebo využít peníze k manipulaci voličů, nebo prostě různými způsoby u politiků a úředníků lobovat za svoje zájmy.
Pro miliardáře je vhodná jakákoliv možnost ovládat stát, taky aby chránil jejich zájmy. A teda nemám pocit že by milardáři jako třeba Trump, Babiš, Berlusconi... chtěli zavádět monarchii, a ankap už vůbec ne. Samozřejmě, když je někdo zároveň miliardář a monarcha jako různí ropní magnáti, je to pro ně výhodné.
Nevím o žádném miliardáři co by chtěl ankap . Takže vaše tvrzení bude spis blbost
Proto přeci ten stát a demokracii , aby nás chránily před těmi zlými miliardáři co nám vnucují věci! Oh, wait …
Aha
Tak znovu: Norberte , ja jsem se ptal, jak poznáš, ze někdo vlastní území legitimně? Nebo nelegitimně? Jak?
B argument!
LOL
To vidíte správně. Jen si z Rakušáka dělám trochu švandu. Taky občas neodpovídá na dotazy a místo toho plácá svoje, jako to, samozřejmě jen naprosto vyjímečně, děláte vy.
Norberte , ja jsem se ptal, jak poznáš, ze někdo vlastní území legitimně?
A jak poznáš ze někdo vlastní území legitimně ?
Měli bychom se stát vsichni kapitalisty … Nižšie dane, bezprácne zisky …
Tak to máte asi blbý.
Pokud vám to prijde výhodné , tak nakupte . Pokud ne , tak ne .
Tak to doporučuji utratit ty papírky za jídlo a teplo .
Vždy kdy sedím se ženou u večeře , dáváme si pozor abychom se chovali tak , jak to po nás státní instituce chtějí . To dá rozum!
Však by ta koupě pro vás byla nevýhodná , ne? Tak to je asi lepší ji neprovést .
A zas tak bych státní měnu nehanil . V nejhorším propade z ni půjdou ubalit cigarety nebo použit na podpal .

No a když nepůjdu volit , nezmění se nic.
Když si nekoupíte zboží , nebudete platit nic , zůstanou vám všechny ty peníze a můžete si s nimi dělat co chcete . Když nepůjdete volit , je to úponě jedno a poslouchat musíte co vám stát nadiktuje .
logo Urza.cz
kapky