Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Abych řekl pravdu, mě tyhle tvoje kecy moc nezajímají. Vím sám dobře co je bača zač. Jeslti ti vadí tak ho nečti , nebav se s nim . Ale nevím proč ho takto nepřímo oslovuješ skrze reakce ne mě . Bud to napiš přímo jemu , nebo vůbec .
No zjevně k tomu nějaký důvod měli , když to dělali i před sto a více lety . Tedy v dobách toho nejdivočejšího kapitalismu.
Např: dožitou se toho jeho potomci, pokud jim to nějací zmrdi neukradnou a nezavřou je do uranových dolů
Vzhledem k tomu ze stromy se tezi ideálně tak po cca 100 letech růstu, můžete to zkusit odhadnout, pokud čas to zajímá .
Jestli vám to přijde dobře nebo ne je mi celkem jedno
OK trolko .

Myslím že Drtivá většina lesů u nás je uměle vysazena . Včetně různýc NP , třeba Šumava je proto samej smrk . Nějaké pralesy tu máme , ale tam zrovna lidi chodit spis nesmí (to neschvalujete tedy ? ) Těžba je taky skoro to jediné co tam majitel může dělat. Vysázet vyloženě musí . A když mu tam lidi budou krást dřevo , ani oplotit si to nemůže . A houby tam rostou protože je tam ten les co tam vysázeli .
Vaše kydy žiaden návod na rozlišovanie čo je pravda a čo názor nedávajú.

S vašim popisem se da souhlasit. Ale stejně je fakt , ze dnes stát omezuje vlastníka lesa v tom co s ním může dělat. Přičemž to je ten vlastník kdo se o les stará , třeba jeho předci kdo ho zasázel . Turisti co se jim prochází , třeba proti vůli vlastníka , se na tom lese nijak nepodíleli .
To neni o relativizaci pravdy . Ale o tom rozlišit , kdy se řeší pravda a kdy se hádají akorát dva lidi s různým názorem . Jeslti se někomu neco líbí a někomu ne , nezamená, ze jeden lže.

Vlastnictví lesa a kdo po něm může běhat je v důsledku o tom názoru . Můžu řešit jestli daná situace odpovídá třeba českému právu . Pokud je to právo dobře napsané a nelze ho vykládat různě, bude buď porušeno nebo ne (pravda nebo ne ). Ale to jak české právo vypadá je dáno tím jak si lidi zvolili a schválili , teda to co se jim líbilo . Ankapům by se to líbilo jinak a komunistům zase jinak .
Akorát ze tím klamárem prostě můžete být i vy . Nebo taky ani jeden, nebo oba . Protože jak ta vaše tak ta oponentova myšlenková konstrukce pravděpodobně stejně končí končí na tom že "takhle by se mi to líbilo" jak vedle píše Baphomet .
No tak blby abyste si myslel ze označování něčího za pravdu z toho dělá pravdu nejste snad ani vy. Snad . Takže opravdu , vaše opakování dokola bude k ničemu.
Ale Urza nepíše , že by to tak nikdy neoznačoval ale že o to neopíral svojí argumentaci. A ve vašem úryvku na tom žádný argument nestojí, když se “přirozené “ škrtne , vlastně se významově nic nezmění
Cikánská pečeně není z cikánů ! A španělský ptáček není ani španělsky ani ptáček ! Na všechny resturace co to mají v jídelníčku by si měl posvítit inspekce .
Vidím . Děkuji za ztučneni . A proto se jsem to napsal a zeptal se přesně tak jak jsem to udělal . Jen vy jste se odpovědi vyhnul .
“Přirozené “ tomu tak proste někteří říkají . Neni to pojem který by vymyslel on nebo anarchkapitalisti. Asi jako se říká “společenská smlouva “ přestože o žádnou smlouvu někde . Urza už to nějakou dobu neříká, právě proto že mu to nedává smysl . A nepřijde mi ze by na tom někdy stála jeho argumentace, rozhodně ne ve vašem úryvku .
Jak tam Urza opírá svou argumentaci o přirozenost ? Já vidím ze tam tak to právo nazývá . Nepřijde mi ze by na tom jakkoliv stál nějaký argument .
Nemyslel jsem to tak, že byste vy to obhajoval.
No já si právě myslím ze to jako argument takto moc použít nejde . Protože to muže říct kdokoliv na cokoliv , což jsem se snažil ilustrovat
Autor: PavelX7 Čas: 2026-02-10 07:58:29
Problem tohoto pojetí “pocitu” svobody je, ze jde pouze o váš pocit . Vybral jste extrémní příklad na kterém se asi se spoustou lidí shodnete , ale obecně nejsou pocity interprsonálně porovnatelné. Ostatní vám můžou snést modré z nebe, ale vy si můžete stále připadat nesvobodně; taky se občas říká “zlatá klec “. Vaše pocity jsou samozřejmě validní , ale neměly by sloužit k obhajobě nucení dalších lidí vám ten pocit svobody nějak naplňovat , protože to zase může pocit nesvobody způsobit u nich .
Funguje to tak, ze můžu na vaše bláboly bez dokladů aplikovat Hitchensovu břitvu . A co píšou ostatní je irelevantní, to je zase vaše obvyklé odvádění pozornosti, whataboutizování …
logo Urza.cz
kapky