Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 4)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Přesně tak .
Však se ztrapňujte dál, když na nic lepšího nemáte. Argumenty ode mě máte. Hádání a trolling tu předvádíte jen vy. To bude asi ta vaše moudrost.
Kedže to že je někdo vykořisťovaný je vždy jen akorát něčí subjektivní pocit, tak je i to že kapitalismus na tom má být postavený jen subjektivní pocit. Ani milion pocitů levicových ekonomů nevytvoří objektivní skutečnost.
Až na to že já se s váma celou dobu bavím slušně a korektně. Takže jediný trolling tu předvádíte vy, svými nadávkami a kopírováním tohohle cancu. Ani se toho neumíte držet, když stejně furt reagujete vy "Pá". Takže já vám budu ty vaše nesmysly opravovat klidně dál. Váš problém že se nezmůžete na žádný argument.
Nič nehovorici vseobecne fráze nejsou popsání principu. Takže nepopsal.
Kedze je nepoznáte, tak nemůžete tvrdit že je nějaká vyšší nebo nižší. Jak prosté.
Ty jevy jsou někde popsané i s temi vzorci a dá se na ně odkázat. Třeba pokud vás zajímá Newtonův gravitační zákon, můžete si počíst v Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica. Kde si můžeme přečist ten váš vzorec? Nikde.
Protože kapitalisti bohatnou, to se mi nelíbí , tak jsem si vycucal z prstu ze to tak je . Precik…
A to už se teda definitivě s tím blbecem přestanete hádat, nebo to tu ještě desetkrát vykopírujete?
V Německu je nošení půlitrů náročnější než na Slovensku ? Kde je tam úměra mezi prací a její hodnotou ?
Tak se s ním nehádejte . Pá pá.
Přišel. Nijak. Proto jen mlží nebo nadává .
Mi víme ze argumenty nemáte a proto bud jen dokola mlžíte nebo rovno sprostě nadáváte . Lez byste s tím hádáním dodopravdy přestal . Všem by tu bylo líp .
Takže platí co jsem napsal . Nijak .
Jen to zvládnete furt dokola vobkecavat . Ale na takové nič nehovoriace všeobecné frázy tady nejsme zvedavý.
Takže nijak.
No tak je nepište . Pa
Nevymyslí žádné absurdity. To docela zjevně plyne z toho co píšete .
Ten názor se tvoří na základě subjektivního vnímání užitku
Autor: PavelX7 Čas: 2025-02-17 20:48:55
Pěkný rozhovor . Fajn ty myšlenky slyšet od člověka co se v téhle oblasti reálně pohybuje a intenzivně ji řeší i z pozice státní instituce.
On určuje nížku cel .
na očiach spíš
Na žádný počítání na počkání se vás nikdo neptal, ani na vašeho zaměstnavatele, takže tohle už můžete vynechat. A whataboutizování o ankpu taky, to ingoruju.
Jasně že byste si stěžoval, když by chudí pracovnící "chudli" i s nějakou "objektivně" spočítanou mzdou a jiní lidi by s ní bohatli. Pointa je mít dost peněz, a porovnávání s ostatními, ne nějaký vaše z prstu vycucané hodnoty. Btw zisk se počítá objektivně už teď, jako tržby-celkové náklady, a stejně si stěžujete.
Kapitalisti těžko můžou něco takového připustit , když si to celé cucáte z prstu . I kdyby na ten objektivní výpočet co svět neviděl přišli a všem vypláceli objektivní hodnotu práce , tak co? Ppokud někdo bude dostávat podél vás moc a bohatnout a jiný moc ne , budete si stěžovat úplně stejně . Protoze to je ta podstata - ne nějaké kecy o objektivních hodnotách které nedávají smysl .
Zaměstnanci by neměli co vyrábět a za co být placeni kdyby ta firma vůbec neexistovala. Čišnička by neměla co nosti, kdyby to nikdo nenačepoval atd. Platí co jsem napsal: "Není ale jak objektivně změřit kolik procent “hodnoty” piva vytvořil výčepní , účetní hospody a servírka a majitel podniku . Kdyby bylo měřitelné , budete mít jasný postup jak to udělat , a ten existuje zjevně jen v nějakých vašich představách"

Není co porovnánvat. Vždyť práce a zisky/výplata ani nemají stejné jednotky. Jabko nemůžu porovnávat s hruškou.
No nie su . Proc by měli být kdyz “vykonaná práce “ s její hodnotou ani přímo nesouvisí a je to je z prostu vycucané číslo . Whatabooutizovani o RS ignoruju .
Měřitelné jsou nějaké její výsledky . Coz je měřitelné i u “kapitalisty “ . Jinak by neměl co inkasovat . Není ale jak objektivně změřit kolik procent “hodnoty” piva vytvořil výčepní , účetní hospody a servírka a majitel podniku . Kdyby bylo měřitelné , budete mít jasný postup jak to udělat , a ten existuje zjevně jen v nějakých vašich představách . Cize o nic méně neměřitelné a z prstu vycucané . A pak na to teda musí platit to co jste si sám napsal “ Ale také sú v ekonómmii na nič. Taká nemerateľná a neporovnateľná veličina mi o ekonomike kde sú zisky a majetky merateľné nepovie nič. Len zahmlieva realitu.”
Opakem logických chyb ve vašich úvahách nejsou žádné jiné úvahy . Navíc dnešní “mainstream “ ekonomie zjevně není RŠ ale ani tyhle “vaše “ teorie , objektivní hodnoty, nadhodnoty . Takže to je falešné dilema. Az bude vlákno o RŠ, můžete to tam rozebírat , teď je to jen vaše únavné whataboutizovaní.
Korektní argument je vysvětli lépe ty vaše teorie , nebo uznat ze nejsou perfektní.
Jeslti jste to rozdýchal a nechcete mi akorát nadávat tak super . Ale ještě zkuste reagovat věcně a s nejakykmi argumenty a newhataboutizovat . Řeč je o těch “vasich “ hodnotách , a jeslti ty vaše konstrukce dávají smysl .
A v tomhle smysl neni práce žádná měřitelná veličina aby šla počítat úměra . Úměra , resp rovnost, ma byt mezi její hodnotu a odměnou . Ani mezi množství práce a její hodnotu žádná obecná úměra zjevně není , kdeže hodnota závisí na výsledku , za kolik se prodá . Ne na množství práce .
Chápe pointu . Zadan objektivní hodnotna práce neexistuje, ani objektivně , ani z dat , ani kalkulačkou k ni nelze dospět . Celé je to jen konstrukce , kterou se snažíte ospravedlní , proč kapitalisty obrat o majetek.
Zjevně pro normálních ludí když se radši než prací pro stát, tedy nebýt vykořisťován, vybírají pracovat pro kapitalistu, tedy údajně být vykořisťován.
Čímž jsme si mimochodem dokázali ze vykořisťování je výhodnější nez nevykořisťování.
logo Urza.cz
kapky