Komentář 124679
» odpovědět «
Autor: Klára21
Čas: 2026-03-12 17:26:52
[↑]
Web: neuveden
Mail: schován
Já v tom vidím rozdíl. Myslím si, že rozdělovat lidi do skupin podle nějaké podobnosti je v pořádku, záleží spíš na tom jaké zabarvení tomu dávám a jak to vnímám. Jako žena může někdo třeba cítit nějakou blízkost s ostatními ženami větší než s muži, ale vůbec přitom nemusí muže pokládat za nijak horší. Při tom je podle mě důležité právě si uvědomovat, že to člověka nějak nedefinuje a nevystihuje a je to jen jedna z hromady kategorií do kterých by mohl patřit. Většinu času nevnímám svět jako my(anarchisti) vs oni(statisti), občas k tomu sklouzávám, to se přiznám, ale to je spíš můj nedostatek a myslím že to určitě jde i bez toho. Vím, že s anarchistou si pravděpodobně budu rozumět více, protože jsou pro něj pravděpodobně důležité podobné věci, ale stejně tak demokrati mohou být skvělí lidé a mnohem chytřejší než já (a spousta jich taky bude) a vůbec demokrat může být úplně kdokoliv. U těch voleb vnímám opravdu takovou touhu oponenty „rozdrtit“, označit je za hloupější, horší, zlo, někoho prostě úplně jiného mimo „nás“. Ale určitě budou demokraté co to takhle neberou, stejně tak to tak mohou ve velkém brát anarchisti i jiné skupiny.