Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele pan Jardík (strana 12)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Protože tak vypukla hypoteční krize!

Já absolutně nechápu tu logiku, proč bych měl považovat za tržní selhání to, že státní vydavatel nuceného oběživa nabízí bankám levné prachy, což vyústí v kolaps.
A poslyšte, Kefalín, čo si predstavujete pod takým nejakým obmezením? Není takhle náhodou držení nízkých úrokových sazeb intervence centrální banky?
1. Nechápu, jak by mohl být stát ankap. Můžeš mi dát vzorovou odpověď na svoji otázku?
2. Problém vidím v neurčitosti slova obrovský. Aby byla mafie státem, musí mít na násilí monopol (tj. nadvládu nad původním státem) a tím sama sebe legalizovat.
2b. Nevím, co ankapáci posledních 10 let říkali a do jaké míry je to třeba jenom tvoje blbý pochopení. Tady mluvíš se mnou, tak buď zdrojuj výroky, který komentuješ, anebo se mě ptej tak, abych nemusel znát 10letou historii všeho, cos za tu dobu potkal.
1. Nemůžu, protože přes veškeré úsilí nechápu otázku.
2. Ano, mafie se může stát státem, pokud bude mít moc nad konkurencí. Co tak zdrcujícího v tom spatřuješ?
Psal jsem to. Protože trh není organizace zřízená za účelem. Není to vůbec zřízená a není to vůbec organizace. Oproti tomu stát organizace je a má Ústavou definovaný svůj účel.
Nevím. Je kolaps systému selhání státu? Asi ano. Je krach (měnová reforma) selhání státu? Taky asi ano. Selhání státu je všechno, co jeho přičiněním vede k oslabení společnosti.
Ale vy jste napsal, že znečišťování životního prostředí je ospravedlnitelné jenom při obraně, ale vnitřní policie za minulého režimu spadala pod stejnou správu jako armáda.
logo Urza.cz
kapky