Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 21)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
A proti výroku o demokracii argumentuješ diktátorom.
O tretej ríši mám naštudované dosť na to aby so vedel že Hitler sa dostal k moci zastrašovaním oponentov, intrigami a podpálením Ríšskeho snemu, čo zneužil ako zámienku na zrušenie ostatných politických strán. Čiže násilím a nie z vôle voličov.
Aká ústavná väčšina? Veď Hitler nemal ani obyčajnú. 33,1% je ďaleko aj od polovice, aj keď samozrejme viem že 33,1% hlasov neznamená 33,1% mandátov ale viac.
A možno aj ku večeri.
Čo kto chce to nemôžeš vedieť, nevieš čítať myšlienky. Vieme čo ľudia vo voľbách robia, volia si svojich zástupcov na 1 volebné obdobie.
Pinochet voľby nevyhral a aj tak sa stal diktátorom.
Máš pravdu, nikdy nepochopím ako môže byť niekto taký hlupák aby proti demokracii argumentoval diktátorom.
No vidíš že keď chceš tak vieš byť aj konkrétny. Na pozabíjaných svadobčanov si nespomínam ale spomínam si napríklad na to ako pri odchode z Afganistanu omylom namiesto auta s bombou odpálili auto s civilistami. Len nechápem tvoju agresívnu reakciu, veď som vo svojom predchádzajúcom komentári nepoprel že pri vojne príde aj k zabitiu civilistov.
Presne, lienka nie je bager a diktátor nie je demokrat.
Bavíme sa o tom že či to čo si zvolí väčšina je dobré a správne. A ty mi to vyvraciaš diktátorom, ktorého za diktátora nikto ani len nemohol voliť, lebo sa volí na 1 funkčné obdobie.
A zase vieš ale nepovieš :-).
Samozrejme že diktátor nemôže byť zvolený za diktátora, lebo sa volia poslanci a na 1 volebné obdobie. Alebo kde majú voleného aj prezidenta tak tam sa volí aj prezident, ale tiež na 1 volebbné obdobie. A jedine ak v nasledujúcich voľbách znova vyhrá tak potom aj na ďalšie. Navyše mnohé štáty majú obmedzený počet koľko volebných období po sebe môže byť vo funkcii ten istý prezident.
To verím že tam zomrelo množstvo civilistov, hlavne ak uvážime že členovia Talibanu aj Al-Kaidy sú vlastne tiež civilisti.
Vládne v diktatúre väčšina? Nie, vládne jednotlivec. Tak o čom sa preboha bavíme.
Tvár sa ako chceš, v štáte máme slobodu slova, ale jediný blábol je spájať väčšinové hlasovanie v štáte, čiže demokraciu, s diktátorom Hitlerom.
Myslíte že zo všetkých dnes uznávaných umelcov zomrel chudobný iba jeden jediný umelec?
Kde som ja spomínal dokonalosť?
Písal ste mže ak nebude komisia dokonalá tak budú nedocenení umelci. A ja na to odpovedám že umelci čo sa cítia nedocenení budú vždy. Aj v ankape.
Diktátor sa nedá zvoliť, lebo diktatúra je v rozpore s demokraciou.
Umelci, ktorí si o sebe myslia že sú nedocenení sa budú objavovať vždy, aj keby bola komisia dokonalá.
Väčšina ( a aj menšina ) si volila zástupcov do snemu na jedno volebné obdobie, nevolila si žiadneho doživotného diktátora. Ktorý potom keďže bol diktátorom a teda nebol závislý na vôli väčšiny tak robil čo chcel proti vôli väčšiny.
Ja osobne to riešiť nechcem, keďže ako som už spomenul tak na umenie nie som odborník. Ale viem si predstaviť že by granty rozdeľovala komisia zložená z odborníkov na umenie.
A kde údajne odporujem sám sebe?
Kde tvrdím že si Szasiána nazval hulvátom, blbečku?
Strawman, nikde netvrdím že hodnotu nejakej veci nemôžu rôzne osoby odhadovať rôzne.
OK, vďaka za info.
To je síce pekné že umenie môže byť docenené aj neskôr, ale umelec potrebuje z niečoho žiť tu a teraz. A ak si nemôže dovoliť tvoriť kvalitné umenie, tak bude chtiac-nechtiac tvoriť komerčný brak a v budúcnosti nebudete mať čo doceniť.

S tým súhlasím že bez dotácií by bol výsledok iný než z dotáciami. Akurát že sa asi nezhodneme že aký.
Neviem ako Vy, ale mne sa zdá čudné argumentovať proti štátnym grantom komerčnou súťažou. Netvrdíte snáď vy ankapisti že je to čisto súkromná vec komu súkromná osoba poskytuje svoje peniaze?
Naopak, bez grantov by sme mali iba komerčný brak, čiže chudobnejšiu škálu umenia. A že náročnejšiemu umeniu väčšina ľudí nerozumie? Áno, aj pre mňa je drvivá väčšina miliónových obrazov iba čmáranicami. Ale ja si uznám že umeniu sa nerozumiem. A na tom že či by van Gogh dostal grant sa nezhodneme, ja automaticky nepredpokladám že granty sa prideľujú iba podľa konexií.
Viem ako sa nepozná. Peniazmi.
Ani gravitáciu nevymyslel Newton, tá existovala dávno pred ním, Newton ju len objavil princíp na akom tá gravitácia funguje. A dopredu dodávam že som si vedomý toho že fyzika od čias Newtona pokročila, nemusíš mi spomínať novšie poznatky o gravitácii.
No vidíš, zase dokazuješ že hulvát si ty a nie Szasián.
logo Urza.cz
kapky