Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 20)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Nedá. A navyše to ani nemá logiku, prečo by sa demokratickí voliči vzdávali svojej moci? Či už v prípade Tretej ríše v prospech diktátora, alebo v prípade ankapu v prospech menšiny kapitalistov.
Ono keď sa tu v diskusiách rieši legitimita štátneho vlastníctva územia tak ankapisti vždy zabúdajú že pozemky ktoré považujú za svoje pochádzajú z vlastníctva štátu a teda v tom prípade ich vlastníctvo je rovnako nelegitímne než štátne.
K diskusii o tom čo sa dialo v Tretej ríši nie je irelevantné že či to chceli voliči alebo diktátor.
No lebo je diktatúra v priamom rozpore s demokraciou. Ja netvrdím že demokracia je nezrušiteľná dogma. Dá sa zrušiť. Násilím, podvodom, intrigami, proti vôli voličov.

Nemci vo voľbách ukázali že na najbližšie volebné obdobie chcú vládu pravicových politikov. Ako si z toho vydedukoval že chceli doživotnú diktatúru mi nedáva logiku.
Iste, nejaké technikálie zmeniť môžeš, napríklad volebný systém z pomerného na väčšinový či naopak , ale nie samotnú podstatu systému.

Podľa toho čo považuješ za násilie, lebo vy ankapisti považujete za násilie aj to ak máte platiť za služby ktoré vám poskytuje štát.
Keby doktátor vládol s podporou väčšiny, tak nepotrebuje diktatúru, nechzal by sa demokraticky zvoliť. Diktatúru potrebuje iba ten kto chce konať PROTI záujmom väčšiny, aby ho väčšina nemohla zbaviť moci voľbami.
A ako by sa dala odsúhlasiť, ak je v priamom rozpore s demokraciou?
A ako Vaša otázka súvisí s mojim príspevkom?

Nie že by som popieral že súhlasím s takým výkladom ľudských práv kde ľudské práva nevyplývajú z vlastníckeho práva, ale v predchádzajúcom komentári som nič také nespomínal.

A odpoveď na Vašu otázku je že z vlastníckeho práva NEvyplývajú žiadne iné práva, najmä NIE pozitívne ľudské práva.
Ľudí čo sa narodili v roku 1840 s iniciálami C.M. bude určite viacero, ale asi žiaden iný z nich nebol svetoznámym maliarom . Možno ešte tak natieračom izieb :-).
Kde je strawman ak mi Rudolf podsúva že chcem nakupovať bez platenia? No presne tam.

Ancap nie je uznávanie vlastníckych práv, ancap je nadradenie vlastníckeho práva k pozemku nad všetky ostatné ľudské práva.
Strawman, blbečku.
A tak sa potom netvárte že ankap nie je vnucovanie.
Že diktatúra nie je demokracia je v úplnom rozpore s realitou?
Že diktátor môže úplnou náhodou chcieť to isté čo väčšina, ale nepotrebuje to vedieť a ani to bez volieb či referenda nemá ako zistiť.
Aj pokazené hodiny ukazujú 2x denne správny čas.
Ale diktátor sa nedá odsúhlasiť vo voľbách, lebo diktatúra je v rozpore s demokraciou.
A preto diktátor nie je argument proti väčšinovému hlasovaniu.
OK, budem ignorovať že si neuvedomuješ že na úrovni štátu demokracia je väčšinové hlasovanie, tak to preformulujem. Diktatúra je vôľa jednotlivca, nie vôľa väčšiny.
Tak fajn, kto vydrží dlhšie :-). Diktatúra nie je demokracia.
Keby si to chápal tak proti demokracii neargumentuješ diktátorom.
Rovnako ako demokracia. Nebudeš dodržiavať pravidlá ankapistov tak ťa agentúra uväzní a sudca odsúdi.
" Je-li dodržován NAP, tak náklady na obranu vlastnictví proti porušení NAP jsou logicky 0". Kto strawmanuje, blbečku?
Nie je, preto demokrati ani netvrdia že právo nevynucujú. To iba vy ankapisti klamete že ankap nie je vynucovanie.
1. No tak ako to píše Szaszián je to dôkaz kruhom. Koná tak ako koná lebo má vysoké časové preferencie a vysoké časové preferencie má lebo koná tak ako koná.
2. Aké nevnucovanie či nevynucovanie? Ankap je vnucovanie ankapistických princípov ne-ankapistom.
4. Konštatovanie faktov nie je urážanie. Kde máte v ankape nejakú garanciu že bude dosť charity pre všetkých čo potrebujú pomoc?
Myslieť si že všetci obyvatelia ankapistanu budú poctivo dodržiavať NAP je podobne naivné ako predstavy komunistov že všetci budú dobrovoľne dodržiavať princípy komunizmu.
Aký by v skutočnosti ten ankap bol sa ale nedozvieme...Ale ja by som teda na empatiu či nesebeckosť ankapu nestavil.
A budem opakovať že Hitler bol diktátor až kým to nepochopíš.
Keď netušíš kde máš chybu napriek tomu že som ti to už viackrát vysvetľoval tak sa radšej nestrápňuj a prestaň zo seba robiť hlupáka.
Lenže ak ťa k niečomu odsúdi ankapistický sudca tak to nie je násilie, ty sardinka :-)
Môžeš to zopakovať ešte stokrát, ale faktom je že Hitler bol diktátor. Ignorovaním historických faktov sa jedine strápňuješ
Nedá sa zvoliť diktátor, lebo diktatúra je opak demokracie.
Väčšinové hlasovanie v štáte je demokracia. A nie diktatúra.
logo Urza.cz
kapky