Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 159)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2021-02-21 01:03:12 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Ja ale nemluvim o pozemcich, viz odpoved jinemu diskuterovi.
Mluvim vseobecne.
Jaky zakon zakazuje skoupit vsechno jidlo?
Autor: Lojza Čas: 2021-02-21 01:02:10 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Cti prosim te, co pisu.
Ja mluvim obecne o cemkoliv. Nikoliv jen pozemcich. Pokud to nejsou pozemky, mohlo by to byt neco jineho.Proc nikdo neskoupi vsechno jidlo na trhu a pak ho neprodava za 2x takovou cenu? Je nejaky zakon, ktery to zakazuje?
Autor: Lojza Čas: 2021-02-21 00:26:32 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Ale jo, scifi ja rad, ale spise to inteligentni.
Btw, z toho co pises, vyplyvaji zajimave veci.
Napriklad, ty soudis, ze staty natolik omezuji hodnotu "veci", ze je nikdo nechce skoupit? Na svete existuje spousta veci, movitych I nemovitych, a nikdo je systematicky neskupuje. Ale v Ancapu by skupoval. Z toho logicky vyplyva, ze staty snizuji hodnotu veci natolik,ze je nikdo nechce skupovat?
Dale jsi neodpovedel, jestli tomu, aby se tak delo, brani nejaky zakon (pak by to mohlo byt tak, ze sice ty veci tu hodnotu maji a lide by je skupovat chteli, ale brani jim v tom nejaky zakon. Je to tak?)
Jinak je uzasne, jak projektujes, jak vsichni ti zli lide budou vsechny pekne zlounsky likvidovat, ale nejak jsi pozapomnel na lidi, co si to jaksi nenechaji libit.
Chapu, ze ti se ti do toho nehodi,ale preci jen, ja bych je nepodcenoval. Ostatne, z historie zname spousty prikladu, kdy se bezni prumerni lide docela solidne ubranili najezdum i pravidelnych vycvicenych armad…
Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 20:53:33 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Ty jses fakt zoufalec.
Az by te bylo cloveku skoro i lito.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 19:21:00 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Coze? Priseres se do cizi diskuze a budes ucastniky poucovat, o cem mluvi? Tahni do prdele, kokote.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 18:55:07 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Ale o tom jsme vubec nemluvili. Debile.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 18:21:34 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Chapu, ze jses dement, ale tohle presahuje uz i beznou demenci.
JAK PRESNE brani staty tomu, aby nejaky subjekt na trhu nekoupil vsechno od vsech? JAK brani nekomu stat, aby neprodal svuj movity ci nemovity majetek, komu chce?
Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 12:29:37 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Otazka: Proc se to nestane i dnes?
I dnes mame vyrazne bohatsi entity na trhu, vlastnici prostredky v radu klidne miliard krat vice, a presto existuje rada lidi, ktera jim neprodala sve pozemky/nemovitosti/movitosti.
Proc? Brani tomu snad nejaky zakon tohoto ci jineho statu?
Za dalsi, otazka: Kolik takto bohatych entit vznikne na volnem trhu a proc?
Dalsi otazka: Pokud si tyto entity budou konkurovat, jakym presne mechanismem vznikne ten stav, kdy jedna entita bude vlastnit vse?
Atd atd...
Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 01:52:30 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Protoze mi to prijde nepravdepodobny, I vzhledem k vseobecnemu rozhledu a znalostem, ktere mam.

Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 01:30:40 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Ano Viki...
Tva logika je zcela uzasna: Ja si myslim, ze ty si neco myslis, protoze si nedokazu predstavit, ze si myslis neco jineho. Coz je dukaz toho, ze si to opravdu myslis, I kdyz tvrdis, ze si to nemyslis.
Reknete WOW...
Jinak, vysvetlit jinak si to lze. Napriklad tak, ze si nekteri lide mysli, ze nektere veci jsou tak nepravdepodobne, ze to klidne risknou, ze se nestanou. Ostatne, tohle delame my vsichni cely zivot a rozdil mezi lidmi je ciste a pouze v tom, co kdo jak moc povazuje za pravdepodobne.
Plus se k tomu pridavaji nejake zkusenosti, odhady a podobne.
Ale docela chapu, ze nechapes. Takovych je vas tu vic, nic si z toho nedelej…

Autor: Lojza Čas: 2021-02-20 00:03:30 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Jiste, ja tvrdim, ze s tim nesouhlasim, coz implikuje, ze s tim souhlasim.
Gratuluji, VIKI
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 23:53:00 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Ja to netvrdim a dokonce tvrdim, ze to neni pravda.
Ale chapu, ze ty jses zenska a udelas z toho, ze to tvrdim.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 23:02:42 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Tak vidim nekoho, kdo tohle netvrdi.
Jeste nejaky napad?
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 22:35:02 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Ukaz mi jednoho cloveka, co tohle tvrdi.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 21:44:19 Titulek: Re: [↑]
Vyborne jsi popsal klasicky stat
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 21:43:47 Titulek: Re: ancap a svoboda [↑]
Ne (imho)
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 20:42:59 Titulek: Re: Soupeření věrouk [↑]
Vubec netusim,jak to, co pises spolu souvisi s tim, o cem byla rec vyse.
Ono to bude asi tak, ze sis opravdu vymyslel neco, co ti prijde jako fajn klacek na oponenty a ted to pouzivas, aniz by to melo nejaky zaklad.Ty ho tam ale vidis, chapu. Co je smutne, tak je to, ze nechces premyslet nad tim, co ti lide pisou.
A nebo nad tim premyslis a klacek si stejne ponechavas, I kdyz vis, ze nemas pravdu.
Tak ted nevim, co je horsi - jestli to, ze bys byl tak zabedneny hlupak, a nebo to, ze bys byl takovy zmrd.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 20:40:27 Titulek: Re: Soupeření věrouk [↑]
Dokaz toto tve tvrzeni. Protoze to uz z principu nemuze byt pravda ve 100% pripadu. To znamena, ze je treba napriklad resit, za jakych okolnosti se tam ten clovek dostal.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 20:38:18 Titulek: Re: Co nám hrozí? [↑]
Ah, spletl jsem se, napsal jsem spatne slovo, omluva, psal jsem v rychlosti.
No, pokud ti nestaci, ze se tu v rozporu s ustavou vyhlasuje vyjimecny stav, jako by se nechumelilo, tak me to teda prijde HODNE za carou.
Ale chapu, ze u vas asi tyhle problemy nemate, takze chapu, ze tobe to tak zle nemusi prijit (bez ironie, ja taky moc neresim, co se deje na Slovensku)
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 19:54:47 Titulek: Re: Sen etatistů [↑]
Vubec nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze si zrovna tohle nekdo mysli.
Neznam nikoho,kdo by si to myslel, a uz vubec ne zde.
Jestli ono to nebude trosku jinak, tak nejak klasicky...nejprve oponentovi strcis do ust neco, co nikdy nerekl a ani si to nemysli a pak mu to slavnostne vyvratis, cimz jsi vyhral.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 13:06:36 Titulek: Re: Soupeření věrouk [↑]
Ono je to docela legracni. Totiz, kdyz budes hodne chtit, budes moct navodit stav, kdy budes mit pravdu :-D Budes si to moct dobrovolne zaridit tak,abys tu pravdu mel a tato to bylo.
Sice si osobne vubec neumim predstavit, proc by si to takto nekdo zarizoval,ale jo, kdyz hodne budes chtit, urcite se ti to povede.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 13:04:53 Titulek: Re: [↑]
Mno, tak to jsi vubec nic nepochopil.
ale VUBEC NIC.
Myslenka, ze stat je zlo a trh dobro je vysledkem nejakehop procesu (a jeste k tomu kdyz se to takto zkratkovite napise, tak to neni uplne pravda). Neni to tak, ze by NA TETO myslence neco stalo. CEle to stoji na zcela jinych myslenkach, ze kterych pak toto logicky casto vyplyne.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 13:02:47 Titulek: Re: [↑]
ne
Ale chapu, ze ty svy hovna budes mlit dal, I kdyz uz ti to 10000x bylo vyvraceno.
Uprimne receno, nejake veci uz nechapu ani ja. Trebas jak nekdo muze byt TAK moc zabedneny, ze kdyz pred nej clovek stri nejakou vec, tak jses klidne schopny prohlasit : Nic tu neni, nic nevidim.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 13:00:52 Titulek: Re: Soupeření věrouk [↑]
No, vzhledem k tomu, ze se ti neda verit ani nos mezi ocima, tak by bylo docela fajn,kdybys nas prestal oblazovat svyma srackama…
ale chapu, ze kazdy ma nejakou uchylku, ty holt tohle…
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 12:59:08 Titulek: Re: Co nám hrozí? [↑]
Mno, pokud napriklad prave v techto dnech nevidis kvantitativni zmenu k horsimu, tak jses docela slusne….zaslepenej.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-19 00:09:17 Titulek: Re: Narativy [↑]
Me se alzak libi...byly doby, kdy byl i dost vtipny, posledni dobou je to spis nudny no...Ale porad se mi libi, prijde mi to jako dobry napad.
Btw, jen pro tvoje info, ta postavicka je dabovana naprimo, zadne helium...
Autor: Lojza Čas: 2021-02-18 23:56:18 Titulek: Re: Život v pravdě [↑]
Njn….taky jsem byl tak naivni, jako ty.
Pak se mi parkrat stalo, ze jsem mluvil o nejake zcela jasne veci, a po nekolika hodinach absolutniho chaosu, kdy jsem rikal neco jako "paneboze, vzdyt to prece je jasny, tohle se v teto situaci deje pokazde" a odpovedi mi bylo "v zivote se nic takoveho nestalo" jsem zjistil, ze sice oba mluvime o tom samem slove, ale kazdy si pod nim predstavujeme neco ZCELA jineho.
Btw, tohle se mi bezne s moji pritelkyni delo u slova "chapat".
Trvalo mi snad rok-dva, nez jsem zjistil, ze ja I ona slovo "chapat" vnimame ZCELA odlisne, a to v podstate absolutne nekompatibilne.
Takze ja obcas debatu s ni zacinam slovy nikoliv "nadefinujme si to, o cem mluvime", ale "nadefinujme si, co kazdy z nas rozumi pod timto slovem".
Uz nekolikrat jsem tim predesel znacnym nedorozumenim.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-18 20:24:31 Titulek: Re: Narativy [↑]
No, predtim jsi rikal neco zcela jineho, takze evidentne placas, co zrovna potrebujes.
Mno a to, ze vubec netusis, jak funguje obchod, to je takova tresnicka na dortu.
Existuji cele odvetvi, ktere primo vytvareji poptavku. Dokonce bych ti i byl schopny rici, jak to delaji.
Jedno z nich je napriklad moda.
A pak tu mame i elektroniku - zde vyrobci primo vytvareji poptavku po necem, co by nikdo az tak nutne nepotreboval, ale urcitymi metodami lidi presvedci, ze "to" vlastne potrebuji.
Ale to neni Alza, alza to pak jen prodava, Alza skutecne poptavku nevytvari, a pokud ano,tak jen okrajove…
Autor: Lojza Čas: 2021-02-18 19:57:34 Titulek: Re: Narativy [↑]
Uspesnost Alzy ROZHODNE, ale absolutne rozhodne nejde vysvetlit "kvalitou jejiho zbozi".
Protoze Alza prodava zcela identicke zbozi, co spousta jinych obchodu.
Takze jeji uspesnost jde vysvetlit ruznyma vecma, mimo jine i reklamou,ale rozhodne ne kvalitou zbozi.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-18 19:55:49 Titulek: Re: Narativy [↑]
Clovek zacne cist, a hned bod 1.1 je picovina.
Tak se cloveku ani nechce cist dal...
Autor: Lojza Čas: 2021-02-17 00:26:58 Titulek: Re: [↑]
Jo. Protoze kdyz vypadne jeden velkej zdroj, tak se to dost blbe resi. Kdyby vypadl stejny vykon, ale relativne "rovnomerne" rozmisteny do velkeho prostoru, tak je to v pohode.
Je to neco jako internet - ten take nema nejaky jeden ridici centralni bod. V podstate nepamatuju, ze by nekde celoplosne "nesel internet". Trebas v cele zemi (pomineme-li zasahy statnich organu, ktere cas od casu nekde naridi vsem, kteri obsluhuji nejake vetsi uzly, aby ho umele vypnuli).
Dost podobne by to mohlo fungovat s energiema a uprimne receno, cim vice "zelene" energie, tim dulezitejsi toto bude.
To je vec ciste technicka, nikoliv politicka.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-16 18:30:15 Titulek: Re: homesteading [↑]
No...kdyz neco pouzijes jako argument, je docela trapne pak rict, ze ti je jedno, jestli to je ci neni pravda.
Chapes vubec, jakym zpusobem ty komunikujes?
Neco prohlasis, a kdyz to nekdo rozporuje tak reknes, ze je to jedno, ze to neni pravda, ale stejne mas pravdu.
logo Urza.cz
kapky