Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele li (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: li Čas: 2024-11-02 12:13:19 [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Stačí, že explicitně zakážeme obchodovat s dětmi a zakážeme výrobu dětí k následnému odkupu.
Ale jak jste sám řekl, tohle je přece ve svobodné společnosti samozřejmost.
Takže dík, kamaráde.
Autor: li Čas: 2024-11-02 11:09:46 [↑]
Takže jinými slovy říkáte: Není možné ve svobodné společnosti vyrábět děti na kšeft. Sice jste až do teď tvrdil opak, ale budiž.
"Navíc jsem vám to tu už vysvětloval proč si dítě tak jako nějaký jiný výrobek nemůžete koupit."

A dále tedy říkáte, že některé dnešní zparchantělé státy to svinstvo legalizují, ale ankap by to z principu nemohl dělat:
"Nechat se oplodnit a pak dítě předat k adopci je možné už teď. Tedy ano, principiálně je to možné. A taky se to děje - UŽ TEĎ."

Bingo! Jsme na jedné lodi, brácho!
Autor: li Čas: 2024-11-02 08:12:13 [↑]
Jaký je tam tedy rozdíl? A proč tam píšete ty uvozovky?
A je tedy principiálně možné ve svobodné společnosti DĚTI vyrábět na kšeft?
Děkuji.
Autor: li Čas: 2024-11-01 23:49:58 [↑]
"Takže bavíme se tu o vyrábění a tedy výrobcích nebo ne?"
Bavíme se o výrobě a obchodu s DĚTMI. Pokud jde o boty, to výrobky jsou, ale já tam jistý rozdíl vidím.
Co myslíte, je tam nějaký rozdíl? Zkuste příp. popsat ten rozdíl a proč bychom s dětmi z principu měli / neměli obchodovat.
Autor: li Čas: 2024-11-01 22:38:59 [↑]
"Vy tu celou dobu mluvíte o výrobě deti. Ja to celou dobu uvádím v uvozovkách."
A smím se zeptat proč to píšete v uvozovkách? Vždyť je to výroba a kšeft, nemusíte si to obelhávat uvozovkami.
Autor: li Čas: 2024-11-01 17:39:45 [↑]
Řekl jste mi, že je dítě výrobek jako třeba nové boty, které si koupíte.
Já na to "pámbu požehnej" odpusť tomu prosťáčkovi, asi dostal málo rozumu!
Věřím, že Bůh je autor vědomí.
A doufám, že Vy z toho telecího rozoumečku vyrostete.
Ámen, haleluja.... :)
Autor: li Čas: 2024-11-01 16:20:32 [↑]
urážet? to bylo požehnání! myslela jsem, že jste pobožný
https://www.youtube.com/watch?v=o5scVvPVsDM
Autor: li Čas: 2024-11-01 16:12:33 [↑]
"Vy tu mluvíte o dítěti které je vyrobeno, tedy je výrobkem."
No tak pámbu požehnej tomuto výrobku, se kterým právě komunikuji. Je to holé neštěstí.
Doufám, že ten výrobek chodí tak do třetí třídy a že časem to bude lepší pokec.
Autor: li Čas: 2024-11-01 15:57:46 [↑]
"nevím proč by měl byt na faktuře od výrobce podpis výrobku"
co??? jakej podpis výrobku??? psala jsem PODPIS DÍTĚTE

"Taková “koupě “ dítěte , není ve skutečnosti žádná koupě dítěte . nijak principiálně se to neliší od adopce."
Cože??? Kolik jste toho vypil? :) Výroba znamená, že si pro svůj účel necháte dítě vyrobit, jenže to dítě Vám nedalo souhlas a nic s Vámi nesjednalo.

Nebo co hulíte?
Autor: li Čas: 2024-11-01 15:45:48 [↑]
Takže nic nepodepsalo a bylo s ním obchodováno?
A od narození teda má plnou svobodu a zodpovědnost samo za sebe?
Nějak si teda svůj život odpracovat a zasloužit, že?
Třeba příjemným sexem?
Autor: li Čas: 2024-11-01 15:35:15 [↑]
Já se Vás neptám JAK se děti vyrábí, ale ptám se na to pokud jde o obchod za velké peníze, zda dítě podepsalo smluvní podmínky za jeho umělou výrobu pro libovolnou osobu, která si ho koupila.
Děkuji za odpověď, ale doufám, že mi zase nenapíšete něco zcela mimo mísu.
Autor: li Čas: 2024-11-01 15:06:15 [↑]
Myslím, že v ankapu bude normální s vyrobit děti, objednat si materiál a odnošení. Pak je ihned odtrhnete od matky a nedovolíte jim kojení.
Byl jste také koupen? A podepsal jste smluvní podmínky? Můžu ho vidět? Bylo to někde v nebi nebo kde vlastně k podpisu došlo? Bylo to dobrovolné?
https://youtu.be/JyR6FQD1ySQ?t=1204
Autor: li Čas: 2024-11-01 14:48:53 [↑]
Já se bavím o tom, že si v ankapu vyberete materiál, výrobce a zaplatíte si za výrobu dítěte.
Vy jste byl vyroben? Nemáte rodiče?
Takže tu odpověď KDE JE PODPIS DÍTĚTE NA TAKOVÉ SMLOUVĚ prosím.
Autor: li Čas: 2024-11-01 14:21:47 [↑]
Pokud máte doma fakturu za výrobu dítěte, kdy platíte výrobci, tak se ptám, KDE JE PODPIS DÍTĚTE. Děkuji.
Autor: li Čas: 2024-11-01 14:06:41 [↑]
Poprosím tedy Vás o logickou argumentaci, Urza se vždy odmlčí:
V ankapu je prý možné si nechat za peníze vyrábět děti (firmy už jsou), které samy od narození za sebe ponesou svobodu a odpovědnost.
Uzra mi zatím nevysvětlil kdy (budoucí) plod podepsal tu smlouvu s jeho kupcem a s výrobcem. Kdy sjednal podmínky obchodu a zda nebyl do obchodu nucen násilím.
Děkuji moc za laskavost.
Autor: li Čas: 2024-11-01 13:44:03 [↑]
No tak když něco tvrdím, tak to musím být schopen logicky odargumentovat, ne?
K čemu jinému nám slouží diskuze?
Dětem v Ježku ale můžete nakecat v podstatě cokoliv, jste charismatický.
Autor: li Čas: 2024-11-01 12:48:38 [↑]
To znamená, že pokud máte nižší inteligenci, tak nejste schopen objektivnějšího náhledu. Ano, jste pořád člověk, ale neměl byste se dostávat do nějakých rozhodovacích funkcí, protože pak by to byl průser :)
Autor: li Čas: 2024-11-01 09:13:08 [↑]
"Proč tu vůbec ještě jste?"
Hledám tady pravdu, to se dělá diskuzí :)
A proč Vy tu vlastně jste? :)
Autor: li Čas: 2024-11-01 09:11:03 [↑]
"mohu se zeptat, co znamena "jednat objektivne"? :)"
„Čím níže člověk v intelektuálním ohledu stojí, tím méně tajemná je pro něho jeho existence: spíše se mu zdá, že všechno samo sebou chápe, jak je a že je. To spočívá v tom, že jeho intelekt ještě zůstal zcela věrný svému původnímu určení sloužit jako médium motivů vůli, a proto je pevně spojen se světem a přírodou jako jejich integrovaná součást, tedy je dalek odloučit se od celku věcí, postavit se sám pro sebe a pojímat svět
čistě objektivně. Naproti tomu je zde vyvěrající filosofický podiv v jednotlivci podmíněn vyšším vývojem inteligence, ne však pouze jím, nýbrž bezpochyby je to vědění o smrti a vedle toho sledování utrpení a bídy života, co dává nejsilnější podnět k filosofickému uvažování a k metafyzickému vykládání světa. Kdyby byl náš život nekonečný a bezbolestný, asi by nikomu nenapadlo ptát se, proč tu je svět a proč je právě takový; nýbrž bral by to všechno samo sebou.“ A. Schopenhauer
Autor: li Čas: 2024-10-30 13:49:14
"Čím víc se snažím o duchovní růst, tím spíš mi připadá, že si potřebuju užít každý přítomný okamžik v jeho nezkreslené formě."
A proč vlastně chcete duchovně růst? A proč se odkazujete v té souvislosti na "přítomný okamžik"?
Leda že byste to myslel tak, že v žádném jiném než přítomném okamžiku nemůžete jednat - a proto tedy se snažíte v každém svém okamžiku jednat spravedlivě... To by pak implikovalo, že se budete mít zájem vidět věci pravdivě.
"Z této zkušenosti mi přijde, že žít přítomností mi umožňuje akceptovat cokoli, co zrovna přichází, ale zároveň žít tak, jak mi to zrovna dává největší smysl, což by mohlo být pravou podstatou vnitřní svobody."
Ne, žít v přítomnosti neznamená "akceptovat cokoli", ale v každém okamžiku se snažit jednat objektivně, čestně a pravdivě... Právě to je totiž předpoklad k tomu, abychom mohli vůbec uvažovat o vnitřní svobodě.
Autor: li Čas: 2024-10-21 08:56:12
Zajímavé přirovnání, které nám toho moc neříká.
Ještě napište nějakou definici "hate speech", protože na tom se to asi bude lámat.
Co je a není nevěra taky nesouvisí s gumou, ale s tím, jaké jsou v páru pravidla.
Autor: li Čas: 2024-10-19 19:04:47 [↑]
můžeme si teda domluvit definici pojmů:"ankap" je totéž co "superstát, s centrálním právem", trendy jsou evidentní...
Autor: li Čas: 2024-10-19 18:53:02 [↑]
občas používám ironii :)
víte co to je? :)
Autor: li Čas: 2024-10-19 18:46:28 [↑]
no protože do toho ankapu právě jedeme :)
Autor: li Čas: 2024-10-19 18:46:01 [↑]
"Když Vás někdo postřelí, je samozřejmě odpovědný za svůj čin, ale Vy jste odpovědný za své zdraví."
Útočník je za svůj čin MRAVNĚ zodpovědný, ano. Tam je pak akorát rozdíl v tom, že nevinná oběť není zodpovědná za to, že si ji náhodně vytipoval.
"Je to opačný případ jako s tím chirurgem – když Vás operuje, on nese odpovědnost za tu operaci (aby to provedl dobře), ale nenese odpovědnost za Vaše zdraví"
Tohle srovnání je podivné. Lékař je samozřejmě profesně i mravně zodpovědný za to, že má udělat všechno proto, aby operaci nezkazil... Ale v případě, že se i přes jeho snahu operace nezdaří, tak se morálně neprovinil, jestliže jednal s dobrým úmyslem a maximální snahou... Pacient mu prostě důvěřoval, nese zodpovědnost za výběr lékaře a souhlasem k operaci.
Autor: li Čas: 2024-10-19 18:25:59 [↑]
No ono to ani jinak není možné, než že to bude super centralizovaný "ankap", čili "superstát" s právem, které se tu už postupně zavádí.
Absolutně není šance, že by byl nejprve nějaký ankap, kde by se tu mohl vzít??? To by musel být leda zázrak.
Autor: li Čas: 2024-10-19 10:12:51 [↑]
To co se děje, nám netlačí STÁT, ale EU, jak jste ji v příspěvku správně uvědomil.
"EU se pravidelně snaží zavést nějaký druh chat control, který má narušit soukromí, bezpečnost a šifrování osobních konverzací na internetu. Pravidelně se také setkává s odporem veřejnosti a lidí, kteří proti němu bojují. Kdykoliv se to podaří odstřelit, vrátí se to zase pod jiným názvem. Osobně je mi sympatické, že lidi nedrží hubu a umí se ozvat."
Tohle je ten "ankap", ke kterému se blížíme, proto Urza nedokáže vysvětlit proč by měly být povoleny obchody s dětmi. Je to perverze.
Autor: li Čas: 2024-10-18 23:10:47 [↑]
1. takže tvrdíte, že se nemohu oddat s moji želvou? to je ta vaše svoboda?

2. koupit, vyrobit a následně adoptovat

3. tzv. "neplodný pár" tj. nejspíš jeden z páru je nějak nemocný, ale může se léčit

4. ne, nejsem OK s regulerním kšeftováním s dětmi, jestli tohle chcete, jste BLÁZEN
Autor: li Čas: 2024-10-18 23:07:14 [↑]
je úplně jedno jak si tu algebru pojmenujete...
jediné možné, co se může stát, až státy padnou je, že budou mít centrální právo, no a to vidíme teď v praxi...
takhle totiž bude ten "ankap" vypadat... to je cíl
Autor: li Čas: 2024-10-18 13:17:36
Jako dobrý, akorát nechápu tohle "Stát se chová zcela předvídatelně dle očekávání."
Spíš asi "EU se chová zcela předvídatelně dle očekávání." ... jenže to není stát, je to spíš takovej ANKAP, ke kterému se blížíme
Autor: li Čas: 2024-10-18 13:14:14 [↑]
"morálnka je subjektivní, coz vy neustále prokazujete :) ale jiste to musí být zajímavé čtění."
Už jste někdy nějakou knížku o etice četl? Přečtěte si třeba Teorii mravních citů

právo dítete na jeho biologické rodice je taky pozitivní právo a ukládá tedy rodicům povinnost, coz je proti jejich svobodě...
"Děti narozené s normální inteligencí snadno chápou fakta." více zde: https://www.youtube.com/watch?v=4-C2QX8LuIk

"výrobu" dítete povazuji za právo prirozené a negativní, protoze by mi v tom nikdo nemel bránit
ano, dokument si pusťe dvakrát: https://www.youtube.com/watch?v=4-C2QX8LuIk
Autor: li Čas: 2024-10-18 13:09:47 [↑]
nevím zda jste skutečně tak hloupý nebo EU propagandou vymytý:

1. to nedava logiku, protoze u lidi, kteri mohou splodit potomka vam to vadi také. cili vam to vadi i u hetero i u lgbt. proc to tedy zviraznujete lgbt?
Pár, který může potomka zplodit, tak si ho zplodit může. Na rozdíl od dvou židlí, které spolu po sexu třetí židli neporodí.

2. takze darovane vajicko i spermie implementovane do delohy, matka porodi a toto dite si necha vam vadi? kdo je oběť?
DÍTĚ NENÍ ZBOŽÍ.

3. s čí svobodou? se svobodou nepočatého dítěte, které v dobe rozhodnutí tedy neexistovalo?
Dítě žádnou smlouvu nepodepsalo, na rozdíl od jeho výrobců a kupců. Ti se uspokojili na úkor dítěte.

4. nazor na babyboxy? :)
Jak to s tím souvisí????????????
logo Urza.cz
kapky