Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Rakusak (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Varovani pred skodlivosti a navykovosti koureni mi opravdu prijde spatne. Nevim, proc se do toho stat montuje a narizuje vyrobcum/prodejcum, co maji davat na sva baleni, a zakazuje reklamu na tyto vyrobky.

A ano, vzdy je na vine ten jeden konkretni clovek! A je jedno, zda se jedna o drogy mekke, tvrde ci socialni site. Kazdy s tim zacal ze sve vule, kazdy s tim muze skoncit - at uz sam, nebo s pomoci.
Dobre, definici chapu. Neni vsak ten pojem libtard prilis utocny a jaksi zabijejici diskusi jiz na samem zacatku? AIcku to asi nevadi, ale zive osobe na zacatku dialogu pravdepodobne ano...
Stesti je, ze vazeny ctenar muze najit toto nase diskusni vlakno, ze ktereho dojde i mistni elite a norbertovi, o co se jedna. :-)
Autor: Rakusak Čas: 2026-03-17 11:00:31
Jaka je definice libtarna? Je to zastance liberalni demokracie? Nebo libertarian? Nejprve si definujme pojmy, at vime, o cem se bavime :-D
Vzdyt je pomerne bezne, a to i na velkych zpravodajskych portalech, ze neco korektura proste nezachyti. Ja bych proste nebyl tak prisny za kazdou cenu.
Ze mam rad zeny a ze se nebojim rici, ze se mi nejaka libi a ze je nejaka fajn, prece neznamena, ze jsem sovinista. :-D Proste obcasna diskuse s Jitou bude fajn, protoze muze prinest zase jiny pohled nez treba Emma, ktera je take samozrejme fajn.
Autor: Rakusak Čas: 2026-03-17 10:54:59
Za sebe ocenuji pana Jedlicku, ze do toho rozhovoru sel a ze mluvil pomerne otevrene. Za mne je soucasny Liberland uplne jinde, nez byla hezka myslenka Liberlandu puvodniho. Na druhou stranu je to urcite zajimavy projekt a laborator pro ruzne pravni postupy, jak komunikovat jako uzemi s okolnimi staty. Ergo moc dekuji obema za zajimavy rozhovor.
Toto odnalepkovani je sice krasna myslenka, ale nema s realitou nic spolecneho. Generalizace je prirozenou vlastnosti naseho mozku. Z toho vychazi to delani zkratek, nalepkovani, atd. Vtip je v tom uvedomit si, co ktera skupina (mnozina) lidi chce. Jedni chteji svobodu, druzi chteji nasilim diktovat.
Na toto pozor. To, ze situace lze resit bez nasili, neznamena, ze tomu tak bude... Ve volnotrzni spolecnosti podle meho nazoru zcela jiste bude cast veci resena nasilim bez ohledu na NAP. A ano, je to podle meho velmi silne kulturne podmineno. Volnotrzni spolecnost na ceskem uzemi se bude lisit od spolecnosti na uzemi ruska a ta se zase bude lisit treba od Texasu nebo Finska. ;-)
Ano, to je samozrejme v poradku. Legitimni je i prodej vlastni osoby do otroctvi, atd. Ja mel na mysli stavajici demokracii jakozto formu "vlady" v tomto statu. Tomu se nevyhnete a statni nasili na vas proste pusobi.
Demokracie je zlo z definice, jelikoz se neobejde bez statu s monopolem na nasili a vymahani prava... Stat bude vzdy nekomu neco nutit! Zejmena bude nekomu brat nasilim zdroje na to, aby ufinancoval svuj tezkopadny a malo kvalitni chod.
Mozna si zkus, ty demente blaznivy, zkusit jeste jednou precist to, na co reagujes. Ja se jen snazim urzu ocenit za to, co udelal pro spolecne myslenky a svobodu vseobecne. Je videt, ze tomu dava vsechno a ze je unaveny... Je to pohled zeny? Nevim, treba ano. Hlavne je to pohled chlapa, ktery chce povzbudit "clena ankap teamu". To ty vsak nemuzes pochopit, kdyz te nikdy nikdo do zadneho teamu nechtel...
Autor: Rakusak Čas: 2026-03-04 12:25:19
Dale.. Nestalo by za zamysleni zapojovat Jitu vice do studia svobodneho pristavu? Myslim, ze diskuse s ni by mohli byt prinosne a za o neco jine, nez jsou diskuse s Emmou.
Autor: Rakusak Čas: 2026-03-04 12:22:02
Super. Dekuji za video. Ohledne toho tlaku si myslim, ze si jej na sebe vubec nemusis vyvijet... Proc? Dokazal jsi toho v zivote neskutecne... Prvni kniha a 5 tisic prodanych vytisku? To je na ceske pomery absolutni bestseller a to tim spise, ze se jedna o ekonomicke a specificke tema. Kniha 2 - Anarchoagorismus? Uz jsi pres 600% planovane castky, predpokladam okolo 1500-1800 "prodanych vytisku"... To je obrovsky uspech sam o sobe a to kampan ani prodej knihy nekonci !!!

Podle mne je chyba se v tomto pripade porovnavat sam se sebou... Doba se zmenila... Kolik lidi dnes cte papirove knihy? Vetsine lidi staci vytah, ktery jim predhodi AIcko. Zbytek lidi si stahne pdfko do ctecky... Take se jedna o jeste specifictejsi tema! Anarchokapitalismus je precijen ekonomicke tema, ktere si najde sve publikum i z rad obycejnych ekonomu ci lidi o ekonomii premyslejicich... Anarchoagorismus? Je to super tema a skvele navazani na ankap, ale podle meho je zde publikum proste vyrazne mensi.
Ja byl vzdy jen kapitalistou. Ale tva tvorba mi ukazala i tu anarchistickou stranku nasi veci... Treba jsem postupne dosel i k tomu, ze uvolneni drog by bylo ku prospechu svobody bez ohledu na to, zda v te dobe jiz bude privatizovano zdravotnictvi a zdravotni pojisteni... Nebo ze i transsexualni fetak muze byt mou osobou tolerovan skrz lhostejnost - proste neskodis mi, pak jsi mi jedno a zij si a hotovo. Skodis mi? Budu se branit.
Ty jsi prave daleko vice anarchistou nez kapitalistou. A to nemyslim nijak ve zlem... I kdyz v kontextu ankapu jedno plyne z druheho, v realnem svete to lide vnimaji absolutne odlisne.
Jisteze tim, ze se pojem bude nejak pouzivat a treba i v jinem kontextu, muze se jeho vyznam v jazyce (jak to lide v dane skupine vseobecne vnimaji) posunout. Je to hezka myslenka, ale kdo bude ten, ktery na to vsadi svou reputaci v socialni bubline a treba i zivobyti? Zde proste narazime na tvrdou realitu, kdy slusni, bohati, konzervativni a treba i verici lide nechteji byt spojovani a nechteji se hlasit k tomu, co si pod pojmem anarchie predstavuje vetsina uzivatel jazyka.
logo Urza.cz
kapky