Komentář 125961
» odpovědět «
Autor: Rakusak
Čas: 2026-03-30 16:21:16
[↑]
Web: neuveden
Mail: schován
1. Ja te chapu. Vim, jak to myslis. Zde vsak musim konstatovat, ze ty chybne predpokladas, ze ankap je definovan moralni urovni spolecnosti. Neni tomu tak. Ankap je definovan volnym trhem a svobodou. Nap, jak bylo receno mnohokrat, je jen pomerne pravdepodobny model, ktery je dobry pro debatu a vysvetlovani. Nikdo vsak netvrdi, ze vsude na svete na volnem trhu bude platit nap. Za mne ani omylem. Za mne je spousta veci kulturne podminenych.
- Ne, protože děti mají být ve svém zájmu pod dohledem. A zda pod dohledem státu, nebo pod dohledem rodičů za asistence státu je z pohledu dítěte jedno. Jaký je z pohledu dítěte rozdíl mezi "musím chodit do školy, ač nechci" a "musím chodit do Ježka, ač nechci"?
Ve svem zajmu pod dohledem? A je jedno, zda dohled statu ci rodicu? Zde se uz absolutne neshodujeme.
Vážně věříte, že je dobrý nápad nechat mládež pod 15 plně rozhodovat o svém životě?
Za mne je primarni rodina! Ne stat! A ano. Diteti je treba doprat maximum volnosti a svobody, kterou je schopno chapat. Tezko chctit po dvouletem, aby si vybral treba povolani. A ano, je to proste zalezitost rodiny a rodicu. Statu a jinym lidem do toho nic neni.
Já tomu nevěřím. Takže mládež do určitého věku má být pod dohledem
Dej si pod dohled sve deti. Odevzdej je statu. Neser se vsak do mych potomku!
A mezi dohledem státu a dohledem rodičů prostě není principiální rozdíl.
Toto myslis vazne? Opravdu nevidis principialni rozdil rodiny a statu?
- Ne, protože děti mají být ve svém zájmu pod dohledem. A zda pod dohledem státu, nebo pod dohledem rodičů za asistence státu je z pohledu dítěte jedno. Jaký je z pohledu dítěte rozdíl mezi "musím chodit do školy, ač nechci" a "musím chodit do Ježka, ač nechci"?
Ve svem zajmu pod dohledem? A je jedno, zda dohled statu ci rodicu? Zde se uz absolutne neshodujeme.
Vážně věříte, že je dobrý nápad nechat mládež pod 15 plně rozhodovat o svém životě?
Za mne je primarni rodina! Ne stat! A ano. Diteti je treba doprat maximum volnosti a svobody, kterou je schopno chapat. Tezko chctit po dvouletem, aby si vybral treba povolani. A ano, je to proste zalezitost rodiny a rodicu. Statu a jinym lidem do toho nic neni.
Já tomu nevěřím. Takže mládež do určitého věku má být pod dohledem
Dej si pod dohled sve deti. Odevzdej je statu. Neser se vsak do mych potomku!
A mezi dohledem státu a dohledem rodičů prostě není principiální rozdíl.
Toto myslis vazne? Opravdu nevidis principialni rozdil rodiny a statu?