Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Rakusak (strana 4)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ale to jsou fakta. Sam vim o takovychto pripadech. A vyhruzky ze "socialky" znam z prvni ruky :-D :-D :-D Pokud pouzijes google, najdes pripady spousty deti, ktere byly odebrany kvuli tomu, ze je rodice "neposilali do skoly".
Ano, stalo. Pokud nebudes vzdelavat dite v CR v rejstrikove skole, ci pokud si nezajistis dom-skolactvi pres nejakeho punk reditele, tak ti dite vezmou.
Autor: Rakusak Čas: 2025-08-25 13:06:27
Velmi zajimave video. Na tu dobu, kdy jsem resil tyto problemy, jsem uz nastesti zapomnel. Kdyz mi pod 18, mel jsem nastesti rozumne rodice a dobre vztahy s nimi. Od 15 let jsem mel vlastni prijmy a zil jsem sam. Slo to, ale nebyt rodicu, tak to bylo rozhodne tezsi.
Zadne dobro z definice neexistuje. Existuji trzni motivace, troubo. A jistota? Jistotu samozrejme nemas! Za to dnes mas jistotu, ze budes nasilne okraden :-D
Lepsi vysoka pravdepodobnost dodrzeni smlouvy v ramci vsech moznych sankci, decentralizovaneho prava a trznich incentiv, nez jistota statniho zla. Ten tvuj stat je zly z definice.
Autor: Rakusak Čas: 2025-08-21 08:31:04
Resenim na toto je zruseni statniho zdravotnictvi a statnich zdravotnich "pojistoven". Necht si kazdy plati, co chce, at se pojisti tam, kde sam chce. Pak nas nemusi srat tlustoprdi, fetaci a dalsi divni lide.
Reseni si dostal. To, ze pozadujes exaktni hranici, je tvuj problem, ktery patrne prameni z tveho postizeni. Ze sis zase nevzal prasky?
Nevim, co rikaji ostatni ankapaci na tyto umele priklady, ale tvrdim, ze se clovek muze rozhodnout, pokud jiz na to kognitivne staci. A samozrejme ta hranice je u kazdeho jina a neni zjevna. Takovy norbert by patrne nebyl schopen rozhodnuti nikdy. A ty, kvuli svym psychickym deficitum a chorobam, take ne.
Tak i pro osobu v te tve situaci je lepsi to, co jsi napsal, nez zemrit hlady. Tedy zrovna pro tu osobu. Nekdo by radeji zemrel. A to je prave ta neporovnatelnost subjektivni hodnoty a uzitku. ;-)
Autor: Rakusak Čas: 2025-08-18 17:31:09
Nekdo to dela, nekdo ne. Pruser je statni zdravotnictvi a zdravotni dan vydavajici se za pojisteni, ktera nastavuje zrudne incentivy...
Zamestnavatel poptava cloveka pro vykon nejake prace. Ty to misto zaujmes. Nikdo jiny jej zaujmout nemuze. Jsi lidsky zdroj. Co tam mas dal? ;-)
Autor: Rakusak Čas: 2025-08-18 13:26:45
Nerustak - zda pry zamer generovat zisk neskodi lidem... Tvl... Jak muze skodit lidem.. Bud si pronajmes byt za nejakych podminek, nebo ne. Kdyz se ti nelibi najemne, jdi o dum dal. Nerustak by chtel kolektivne vlastnene bydleni v kralikarnach patrne. :-(
Autor: Rakusak Čas: 2025-08-18 12:37:42
Nerustak tedy neni nic moc. Pusobi na emoce, veci mu nedochazi, a kdyz je v koncich, tak neargumentuje, ale mele o cykleni debaty a blabla. :-D
logo Urza.cz
kapky