Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
ja tomu rozumim. ale je mi blizsi zabyvat se spise tim, co je objektivni. nebot subjektivne si kazdy muze vnimat vsechno jak chce a znemoznuje to dohodu.

taky mi to pripomnelo takovy ten omilany ezo-kec ze "nahoda neexistuje" coz by samozrejme bylo blize spis memu tvrzeni, protoze zrejme vsechno ma vlasten nejakou pricinu a z toho by vyplyvalo zase spis to vase tvrzeni :)

kazdopadne bych stale nezvarhoval moznost, ze nemame svobodnou vuli. to ze neco nemuzeme prokazat neznamena, ze to neexistuje. a to, ze je vule svobodna se zaroven ale prece vubec nevylucuje s tou predikovatelnosti. respektive moji svobodnou vuli muze predikovat nekdo jiny. pokud bych ji predikoval ja sam, tak by to znamenalo ze neni svobodna, ale ze to rozhodnuti uz existovalo mimo me a ja jsem ho jen od nekud vytahl.

vy ale vlastne rikate jen, ze ji budeme rikat svoboda protoze nevime. tak ja proste rikam, ze proste. zajimava, alo mozna zbytecne slozita uvaha
k memu prekvapeni s vami opet souhlasim :)
vzdyt to tak sam pisete ze svobodaje negativni pravo. i svoboda projevu
nechapem to s tou eutanaziou... sak kebyze si necham pokacet strom nekym inym tak to stale je muj strom... to same s mym telom. jasne v okamzuku smrti zanika me vlastnictvi prootze zanikam i ja jako pranvi subjekt, ale to je jedno ne?
presne tak. dyt je to uplne primitivni...
me prijde, ze z toho co jste vyjmenoval je pozitimni pravo jneom narok na soud. jinak to jsou defacto sama negativni. abych byl akuratni, pojmenoval bych je trochu jinak, ale smysl by byl stejny
jiste nebude problem prilozit odkaz z ktereho cerpate.

a pokud je vase tvrzeni ze virem HIV se nelze nakazit, tak opravdu nevim, ceho se bojite...
ok. nemam to tak nastudovane, abych vam mohl vecne oponovat. ale asi se nejak, dokud nebudu mit cas a chut se tim vice zabyvat, budu spolehat na stredokolske ucivo.

respketive, asi jsem schonem zit s tim, ze nektere nemoci zpusobuje cosi, o cemz nemame dostatek informaci, ale vime, ze to nejsou bakterie a nazyvame to skratka viry. nejak ani o nich vic vedet ani je umet izolovat nepotrebuji
ok chapu. jen si myslim, ze kdyby ta slova mela naprosto stejny vyznam, tak by stacilo, aby existovalo jen jedno slovo :) ale chapu vas pohled.

dle wiky taky dva moeen vykaldy :)

1. příčinu či vysvětlení jevu neumíme nalézt;
2. jev žádnou příčinu nemá.
katolickou cirkev podle me vlastni katolicka cirkev :) pripadne katolicka cirkev muze rict ze je starsi nez stat, takze doesnt give a fuck about who is vlastnik :)

klub nemusi nic vlastnit ani byt vlastnen. muze to byt jenom smlouva mezi lidmi
tak ted jste to opravud objasnil... (ironie). predpokladam ze legitimne ziskal znamena bez nadhodnoty, ze? ;)

podle vasi definice je to kradez....

jasne no, tak to je pak ale znasilneni podobne dobrovolnemu sexu....
proc ,to ze je predikovatelna znamena, ze by nemela byt svobodna?
no tak treba ta ruleta- je nepredikovatelna ale zcela nahodna ve smyslu NEdeterminovana zcela jiste neni.
jen mi to prijde evidentni... asi jsem chybne odpovedel ze stat je vlastnik. spis jsem myslel, ze je-li nebo neni-li. je to jendo.
muzete uvezt prakticky priklad pozitivniho prava ktere nenarusuje negativni pravo?
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-13 13:56:59
zároven spoustu rozhodnutí cizích lidí predikovat lze, ale to stále neznamená, ze jejich rozhodnutí nejsou svobodná
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-13 13:55:41
snad je to evidentni, ale stejne mi to neda a doplnuji ze co je nahodne je zaroven nepredikovatelne, ale ne vsechno co je nepredikovatene je zaroven nahodne. nezamenovat prosim. je mozne ze svobodnou vuli nemame (nelze to dokázal), ale v rámci zachování osobní zodpovednost je fajn pracovat s tím, ze ano.
však je. kdo rika ze neni? :)
urza to myslim nekolikrat vysvetlovat ze u statni televize rozhoduje primo vlada a u verejnopravni nejaka dementne volena rada, ktera je alespon castecne nezavisle na soucasne vlade (ale na statu jako takovem logicky zavisla je). asi neco jako guverner a rada ceske narodni banky :)

ale Moravcovi bych to zrovna nevycital. nebo nevim proc explicitne jemu a ne vsem ucitelkam, zdravotnikum, hasicum, a dalsim statnim zamestnancum...
ono to vlastnictvi tady neni uplne podstatne. stat je zrirovatel, teoreticky vlastnik je "verejnost" protoze ji plati a kdo to ridi je jasny. nejsme v kapitalismu, takze ptat se na vlastnictvi je trochu mimo. odpoved je vsichni a nikdo :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-13 13:46:33
kdo rozhoduje myslim vime naprosto presne... a to druhe je pravnicka otazka. tkousle jste asoon trochu zapatrat, nez se zacnete ptat tady? :)

"Veřejnými institucemi jsou např. obce, kraje, univerzity, Česká národní banka apod. Veřejné instituce jsou zřizovány jako právní subjekty odlišné od státu a mají tedy samostatnou právní subjektivitu."
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-13 13:44:03
stejne tak neni jasne, kdo vlastni ČNB
ok, takze ju budeme nazyvat statni?
a ako urcujete, co nekdo legitimne vlastni ci nevlastni?

povedal a nekolirkat....

neni to ani vydierani, protoze mate moznost na podminky nepristoupit a nic se vam nestane.
pokud neuznavate negativni prava a vlastnictvi, tak ne ;)
takze chcete rict, ze viry obecne neexistuji nebo nejsou prokazany? a bakterie a jine mikroorganismy take ne? a co kulatost Země? ;)
jo tak u nelibertarianu je rozporu mnohem vic a i mnohem vice ocividnych :)

pravo muze mit dva vyznamy - prirozene pravo, neco, co je moralni a pak pravo daneho státu, jehoz soucástí je klide vyvrazdování zidu nebo proste cokoliv = právní řád. jedno slovo, různé významy

ale mate rpavdu ze pravo pozitivni automaticky narusuje pravo nekoho jineho, cili to vlastne pravo byt nemuze, cili oxymoron :)
ok, vytvari je komercni banky, ale stat prostrednictvim cnetralni banky jim k tomu v dava mandat. (jinak by to byl podvod, kdyby to delali jen tak) prijde mi to trochu jako detail. ale shodneme se na tomto tedy? :)
tak když někomu násilně neco seberu, tak to podle vás není krádež, ale kdyz si neco dobrovolne koupím, jenom se mi to zdá drahé, tak to podle vás krádež je. aha... dobry no....
nakradeneho znarodnovanim... nebo to vam zapomneli rict?
to je uz moc slozita matematika...

hele ze je to fakeovy ucet Urzy a jenom nas zkousi, jestli ummime dobre argumentovat? :D
a platy?

jojo z cizího se to dobře rozdává zadarmo...
logo Urza.cz
kapky