Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 1)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ale s tímhle já naprosto souhlasím....

A právě proto je to paradoxní.

Mimochodem zkuste definici na wikipedii
Spíš s vámi každý prohraje, ne? Protoze slovickarite a nejste moc empaticky...

Ale klidně no, užijte si to. Jak říkám, mým záměrem nebylo vás přesvědčit. :)
O tom ze ja mám pocit se přít nebudu.

Argumenty si nejsem úplně jist že máte. Spis samé otázky...
A o co se soutěžilo? :)
Znovu. nemusíte.

Stejně jako nemusíte od souseda akceptovat nabídku na příliš vela hrušek za jablka...

O tom je právě ta dohoda, víte? Že to není jenom podle vás. Ale dohoda vyžaduje souhlas obou stran.
Však on ale není vůbec povinný vám nic nabízet... to je váš problém.
Takže jabka za hrušky jsou v pořádku, ale jabka za peníze už nie?
Vy to chcete, tak hledejte. :)

Znovu. Mě to nijak nevadí, že vás nepresvedcim.
Mě to jasné je. :)

Dobre nedolozil ale stále mám ten pcoit a setkávám se stim. Nemam potrebu VAM to dokazovat. to sousloví je podle me takto záměrně vymysleno, aby vyznělo že to je reálná smlouva. Za mě je to spíše metafora ale hodně lidí to bere seriozne. Možná není třeba měnit název ale jen použít uvozovky.
"Pokud je nekorektní pojmenovat smlouva něco, co není smlouva, proč je korektní pojmenovat máršmelou něco, co není máršmelou"

To je fér point. Uvedl jsem to ale proto, že u marshmallow je to jasné že to není marshmallow. Kdezto u té smlouvy to jasne neni.

Ano lidé jsou hloupí a je to jejich chyba.

Já teď ani neobvinuji z demagogie stát, ale vůbec toho, kdo toho slovní spojení vymyslel a vědomě ho manipulativne používá.

A co transžena. Je to žena? ;)
Setkávám se s tim v běžných mezilidských diskuzích, které si nenahravam. A myslim ze po minutě googleni najdete také. Nemám potřebu přesvědčovat konkrétně vás. Zvlášť když je velice jednoduché abyste se přesvědčil sám.

Ale je možné že vy osobne jste se s tim nikdy nesetkal a nebo jste nepremyslel o tom, jak lidé toto sousloví vnímají a pouzivaji
Já tvrdím že průměrne bohatou všichni a to že někteří pomaleji a někteří rychleji nepovažuji za provlem.

Problém vidím v donuceni. Dobrovolná spolupráce kdy jeden nabízí možnosti a druhý přijímá mi naopak přijde jako super řešení
je to definice kruhem. pokud definujete slovo "prirozeny" a v definici pouzijete to same slovo, tak jsme se toho moc nedozvedeli...

ne. novy zivot vznikne spojenim dvou pohlavich buněk. nebo chcete rict ze deti z ivf nejsou živé? :)

ale proc neni sparvy? protoze jste si to pfecetl v nejake knize? nebo protoze to tak citite? je to arbitrarni tvrzeni - to doufam víte... :)

kosher byla samozrejme nadsazka....proc je v poradku lecit rakovinu a neni v poradku lecit neplodnost? a co lecit rakovinu ktera zpusbuje neplodnost? :D

aha, takze etiku posuzujete na zaklade prikazu cernoprdelniku. ok. fer enough.

chapu ze do toho nechcete mmichat stat ale schvalne jste pouzil tento prikald. to je jasne ze nikdo nema pozitivni pravo na dite, ale stejne tak nema pozitivni pravo na lecbu rakoviny. radil bych to na stejnou uroven...
1) nepouzil jsem slovo oxymoron. a priznavam ze ani paradox neni mozna uplne vyztizne. ale neroumim, ceho se snazite dosahnout. možná bysom to nazval spíše metaforou, ktorou ale bohuzel lide berou doslovně. pokud by nebrali, bylo by pak jasné že je to maximálně smlouva většiny nebo nedejbože politikou ale ne rozhodně všech lidí - takto to ale bývá často prezentované. jakože smlouva, kterou jsem nepodepsal ale stejně na mě platí...

znovu. není to jasné. a toto tvrzení se zneužívá minimálně v politické debatě. "je to společenská smlouva = zavázal ses k tomu , ikdyž o tom ani nevís)

odpovedel jsem: "spolecenske marsmellow"

a spise by ten koncept vubec nemel existovat. protoze kdyby to bylo tak jasne, jak rikate, tak by to vubec nedavalo symsl takove sousloví používat.

nebo my uveďte příklad, kde to dává smysl a zároveň je evidentní že to není smlouva v pravém slova smyslu.

2) je to moje zkušenost, ale nemám potřebu vás přesvědčovat. stejně tak můžu ja chtít po vás důkaz, že to tak není...
což zaprvé nevíte. nemáte doufám přehled o všech příjmech a majetkových poměrech vašeho zaměstnavatele. a stejně tak tedy pokud budu švadlena a moje příjmy budou růst rychlejsi něž příjmy mojich zákazníkou, tak som tež zlý lakomý kapitalista, však?
neveřím, že se kdykoliv na světě ocitnete vs ituaci, kdy máte jen 2 monosti. vždy jich máme víc, jen o nich třeba nevíme. pokud máte dvě možnosti: jedná je blbá a jedna ještě horsí, tak ta blbá je vlastně dobrá a rozhodl jste se dobrovolně. pokdu by nebyla lepší, bylo by to jendo, kterou si vyberete. a otrokárovi byste mal byt naopak vdacný za záchranu zivota.
"Prirozeny rad v tomto kontextu je, ze novy zivot vznikne prirozenou cestou bez umeleho pusobeni clovek" definice kruhem "přirozený ... je, že přirozeně..." a ještě chybí vysvětlit, proč je to eticky dobře?

dále by se dalo argumentovat, že pokud dojde ke spojení spermie a vajíčka, je to stále přirozený vznik života. to je o dost arbitrární hranici. ryby se taky rozmnožují mimotělně a stále je to přirozené, ne? :D

je kosher nepřirozeně pomoci člověku za pomocí umělých nástrojů vyléčit nějakou nemoc?

aha, takže sebevražda je hřich jasně...

a není IVF taky boží dar? :)

na základě čeho posuzujete, jaké zásahy člověku přísluší a jaké už ne?

Matouš 7:1-12 B21
„Nesuďte, abyste nebyli souzeni."
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-01-20 09:07:31
boží!
to z toho automaticky vyplývá.

třeba nebyl. kdyby vam to ostatni povolili. spis je hodně nepravděpodobne, že by vam to nepovolili. leda byste byl fakt hodně velka svině... ale chodit nekomu na pozemek bez dovolení, to mi teda přijde dost neslušné....

delá vám velký problem strpiet tieto práva? NEDOPOVEDEL JSTE
omlouvam se, ale ja tam ten rozpor nevidim. jenom je to doplneni, abyste to pochopil. ale vzájemne si to podle me vubec nevylucuje.

proste mi prijde divne ze neco co není a nemuze byt smlouva se nazvya smlouva. to je celé. s tím souhlasíte, ne? :)

slovní spojení "právní smlouva" jsem v zivote neslysel. proste smlouva a hotovo.

tím pádem nemáte ani problém se slovem trans žena :)

společenská dohoda. paradoxní je to, že to nelze. suchozemská ryba... nevím. myslím, že mě chápete moc dobře, jen mě zkoušíte.

2) ano. mám pocit ze lidi spolecenskou smlouvu berou jako neco svatého a o tom paradoxu vubec nepremysleji. vidim to kolem sebe. ale jesli vy ne tak fajn. a mylsim, ze na internetu najdete spoustu prikaldu, proc to mam delat ja? :)
no dyt jo. a proc by to ted neslo? :) samozrjeme, ze to, co bude nasledovat by nemelo byt v rozporu se zakony cr. ale obecne mi to jako problem neprijde :)
co je kurva "prirozeny rad"? . ne pardon ze neslusnost. fakt me to zajima. dekujik :)

proč? pokud někdo není schopen sám si vyléčit tepenné krvácení, mele by do toho zasahovat clovek s nejakou pomoci

nemel by ale nevyčítám...

jste si jistý je v jiných ohledech zijete prirozene? a co to vubec znamená?

proc by s tim nemohl zit? co je na tom spatneho?

to je jasne ze to nema resit stat. ale vam vadi i ze to resi volnotrzni lidi :)

snazil byste se ho neodsuzovat, ale odsuzoval byste :)

a vite jiste, ze byste do toho nesel v pripade kdyby vam s manzelkou se nedarilo pocit? nebo byste misto toho sli do klastera, porotze byste to brali jako bozi znameni? :)

Jsem vericim clovek a zastancem prirozeneho radu. Pokud nekdo neni schopen reprodukce, nemel by do toho zasahovat clovek s nejakou pomoci. Proste je to nejaka reakce prirody. Na druhou stranu nevycitam lidem, ze k nejake pomoci ve forme ivf sahnou. Dokonce to i chapu, ze touha po rodine muze byt vyssi nez touha zit prirozene a dodrzovat zasady. Jak rikam, nikomu to nevycitam, kdyz pak s tim dokaze dotycny zit, proc ne, je to jeho zivot a jeho svedomi.

Obecne bych byl rad, aby toto proste stat neresil. Kdo to chce, necht si to zaplati a vyjedna s tim, kdo je ochoten toto provadet.

V pripade rodiny by to znamenalo snazit se to dotycnemu vymluvit. Pokud by nerespektoval muj nazor, snazil bych se nasledne respektovat jeho volbu a neodsuzovat jej za to.
znovu. pravidla ankapu jsou nekrást a nezabíjet. takže nikdo neříká, co máte dělat, a jen, co nemáte dělat. domlouvat se na tom, že se nebudeme vzájemně zabíjet není potřeba.

ne není. gravitacia je fyzikálný zákon. společenská smlouva je politický konstrukt z 18. století.

ano, stejne ak by som byl židom ve válečnost nemecku, tak na mě plati pravidlo nosit zltou hvezdu a skapat v koncentráku, aj ked som zadnu takuto smluvu neuzavrel.
kde není žalobce, není ani soudce. ta smlouva bude sice neplatná podle zákonů čr (ikdyž fakt bych si tím nebyl jist) ale pro ty dva, kteří ji dobrovolně podepsali platná bude, tak v čem je problém? :)

nevím přesně, jak si to "dohlížení na dodržování smluvních vztahů" mám představit?
myslím všechny možnosti, a je na nich aby si vybrali. jinak vidím, že se opět shodneme :)

respektive opět si asi pod slovem otrok představujeme každý něco jiného. protože s touto větou rozhodně nesouhlasím "Za nocľah a stravu robili otroci."
takže existuje případ, kdy zaměstnavatel nevykořisťuje zaměstnance. výborně. čili to lze. a jak to vy z vnějšku poznáte, jestli jsou nějací zaměstnanci teď vykořisťovaní nebo ne?
podle me to lze smluvně ujednat. přímo zakázané to není. a posvěcení od státu nepotřebujete ne? :) černou ekonomiku beru jako fakt ilegální. nejsem si jist, ale jsem přesvědčen, že výměnný obchod přímo zakázaný není.
ne neplatí. já neuznávám zadnout smlouvu, pro kterou jsme se dobrovolne nerozhodl.

uznaval byste spolecenskou smluvu v kazde spolecnosti? teda aj otrokarske napriklad?
1) já nechápu, co si na tom odporuje. ok, mozná nepouzívám uplne správne slovo paradox. ale nejak uz prestávám chápat, k cemu tahle diskuze je, nebo co se mi snazíte dokázat...

2) to nevím, ale obávám se ze vetsina (kdyz vidím, kolik lidí tímto souslovím rádo šermuje)
ano. coz vetsinou ma.
ankapistická práva jsou nezabíjet a nekrást a dodržovat dohody....

delá vám velký problem strpiet tieto práva?
paradox je, ze se dve ruzne veci, ktere spolu nemaji nic spolecneho nazyvaji stejnym nazvem, coz vede ke zmateni.

no ano nevedi, respektive jim to nedochazi a prikladaji spolecenskeho smlouve stejne vlastnosti jako skutecne smlouve. coz kdyby ot platilo jen pro ne osobne tak je to v poradku, jen oni to bohuzel vztahuji i na ty, kteri vi, ze nepodepsali...
logo Urza.cz
kapky