Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 2)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
viete moc dobre. toto uz neni o diskuzii, toto je o datech. kdyby vas zajimaly, tak si je najdete...
hele, pred nedávnem jste mi vysvetlovat rozdíl mezi dobrovoností a souhlasem. a ríkal jste, ze nakupujete nedobrovolne, ale se souhlasem.

a ted to zase srovnate s lupičom. jenomže s lupičom jen ztrácíte a navic nemáte moznsot odjíst. ale v obchode získáte tovar a máte moznost sa toho obchodu vobec neucastnit. (= nejste nucen)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-10 13:20:24
PROSÍM URZU O REAKCI NA TENTO MŮJ KRÁTKY KOMENTÁŘ RESPEKTIVE OTÁZKU

suprovej rozhovor!

hodne se tesim na debatu o bitcoinu! a nechcete panu Třískovi taky vysvětlit dominantní hráče na trhu? :) dost by me zajímaly jeho protiargumenty (budou-li)
"V tom rozdiel vidím, pri obchode so súhlasom sú spokojné obe strany transakcie" haleluuuuujah!!! presne tohle se vam celou odbu snazim rict. jen jsme necekal, ze mezi souhlasem a dobrovolnosti nekdo uvidi rozdil :)

takze vy tedy nakupujete bez souhlasu, nebo jak tomu mam tedy rozumet?

(nadseny neni ale je to nejlepsi moznost, kterou zrovna ma a nikdo ho k tomu nenuti)
tak že jste az takhle naivni jsem netusil...

porovnejte si vychodni a zapadni nemecko....
v tomto uz jsme taky byli. prej si muze majitel vyplacet nejakou mzdu (nepochopil jsem jak vysokou a proc) a to prej neni zisk ani nadhodnota. a ta mzda by mela byt samozrejme adekvatni jeho praci (to taky nevim, jak se urcuje ) :)
a vite ze za komunismus bolo vsetko jeste drazsi?? preco asi...

https://www.zakomunistu.cz/
tak abych to upřesnil: mezi obchomom se suhlasom a vnucením nevidí rozdil...

(ja naopak nevidim rozdil mezi dobrovolnosti a souhlasem)
problem je, ze norbertek nevidi rozdol mezi dobrovonym obchodem a kradezi. takovyto typ cloveka asi uplne podnikat nebude :)
a nebo vy :)
v jakem smyslu podvod?
nechapem, proc je to dulezite, kdyzto to nijak nepomaha priblizit se k vysledku v debate... :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-10 08:52:21
tohle byla vynikajici prednaska!!!
vyborne, pak nevim v cem je problem. hezky den
to samozrejme, jen to nic nevyvraci. spis to jen svadi tema nekam uplne jinam :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-10 08:49:34
tak tohle už je teda hodně obecné. ale předpokládám, že se zde bavíme o nesouhlasu s nějakým názorem a ne třeba, že bych měl souhlasit s porušováním mých práv, když pochopím, jak to někdo myslí...
neni duvod ji opakovat, pokud nechcete znat odpoved.
jak je libo
no a to je prave rozdil mezi nami a duvod, proc povazuji prof. Klause za kokota :)

ptal jste se. odpovedel jsem :)

hezky den
stejne tak je na miste chranit se pred kapsari. ale stale je ten vinik jasny... a zlocin se stal ikdyz mu to nedokazeme...

uz jsem vam chtel dat za pravdu, kdbyyste ovsem neprisel s timpotencionalnim zamernym sirenim viru :) to nam do toho trochu hodilo vidle. myslim ze zamer neni az tak rozhodujici. kdyz nekoho prejedu autem, ikdyz to nebly zamer, tak jsme taky vinen a arguent ze jste si mel davat pozor mi prijde mimo
me prijde, jakobyste se ptal na ceny čeho ma vliv poptávka...

ja mluvil o vyssi urokovych sazeb a jejich vlivu treba na hypoteky nebo jine pujcky ty pak prirozene ovlivnuji ceny vseho ostatniho. nebo ne?

netvrim, ze centralni banka vytvari penize, tak mi to nepodsouvejde... ale rozhodne ma na jejich vytvareni vliv, minimlane to stat skrze ni legitimizuje a dava tomu uricta pravidla. nebo teda chete rict ze centalni banka nema absolutne zadny vliv na tvorbu novych penez?

chcete rict, ze kdyz chelba stoji 200kč a pred rokem stal 100kč, tak to neni 100% inflace chleba?

za mě je inflace meziroční růst spotřebitelských cen neboli nárůst cenové hladiny zboží a služeb v dané ekonomice. a inflaci muzete mit pri tvoreni novych penez, ale i z jinych duvodu.

prosim tedy o presnou definici inflace a i zdroj, odkud to mate, at vime o cem se bavime. je taky mozne, ze vubec nejsme ve sporu, jen pouzivame jine pojmy :)
no právě. a jak budeme dokazovat jestli jsem to vedel nebo nevedel?
reaguji na vas, stejne zjevny komentar :)
ceny čekoholiv. a nektere vetsi vliv, na nektere mensi. to je snad jasne, to by fungovalo i bez centralni banky, ze se ceny v podstate vseho (vcetne prace) vzajemne ovlivnuji.... ne?

inflace je podle me narust cen. znam samozrejme i tu rakouskou definici, ktera se ale s touto jednoduchou nijak nevylučuje.

pokud centralni banka vytvarit penize, tak snizuje jejich hodnotu a tak ma vliv na ceny zbozi... souhlas? :)
v ankapu muzete chtit videt nejaky diplom a ten samozrjeme muze byt falesny. pouhe slovo lekar by vam stacit nemelo .) (zvlast kdyz nebudou normovane statni skoly) doporucuji mit na vsechno smlouvu a to i ted! :)
ne vzdy....

jsou pripady a je jich hodne, kdy o tom vite, že virus mate, vite ze to sirite a taky tomu muzete zabranit.

neni to tak jednoznacne, jako se zbrani. ale rozhodne mi to teda neprijde tak jasne, jak to prezentujete vy. neni ten virus soucasti vaseho vlastnictvi, kdyz je ve vasem tele? :) neni to neco jako kdyz nekoho pokouse vas pes? :)
a svoboda buzen a fetaku vam je tedy taky jedno?
super, takze urcuje. na tom se shodneme.

mylsite tedy, ze vyse urokovych sazeb nema vliv na ceny?
myslim, ze u toho viru to neni tak jednoznacne. kdyz vite, ze ho mate, myslite ze nenesete ani spetku zodpovenosti za neci nakazeni?

me ted nejde konkretne o covid, ale o princip. kazda nemoc ma jinou smrtnou a i jinou nakazlivost. ani netvrdim, ze to ma resit stat. jen mi to nepride celkove tak v pohode, jak rikate vy...
takze centralni banky podle vas neurcuji urokovou sazbu?
narazim na tohle: "Mne to nepali, jelikoz nejsem buzna a nefetuji." tak palí nebo nepalí?

ja asbolutne nezpochybnuji jeho prinos v 90s! jen to pro me neni absolutne prototyp liberala. prijde mi, ze u pravicovych konzervativcu vzdycky nakonec zvitezi ten konzervatismus smichany s autoritarstvim, coz je jaksi presne proti liberalismu... asi jsem jeste opomel migraci ale to vas predpokladam taky nepali :))

pro každého je hodnota svobody v nečem jiném. někdo chce mít možnost pracovat pod minimální mzdu a nekdo zase fetovat. kdo jsme my, abychom za ostatni posuzovali, ktera ta svoboda je dulezitejsi
potrebuji se ujistit, jeslti to dobre chapu.

omlouvam se, ale me proste prijde ze "vsichni se shodnou" a "ne vsichni se shodnoou" neni to same.

pokud neni co opakovat, tak neni ani na co odpovidat. hezky den
logo Urza.cz
kapky