Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 104)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Ňákej-pičus Čas: 2026-04-06 07:19:52 Titulek: Too big too fail
Web: neuveden Mail: schován
Myslím, že státní protekce zde má jasný problém.
Microsoft: Windows Vista. Nestabilní systém kde se jako hlavní inovace prezentoval vzhled a veškeré nové aplikace byly nahraditelné aplikacemi třetích stran.
Windows 8. Další UI katastrofa, kde si marketingové oddělení řeklo, že nabídka Start není potřeba a úvodní obrazovku si lidé zamilují, protože bude stejně sympatická jako jejich mobil.
Windows 11. Microsoft už zjevně ani netuší jak ten jejich produkt funguje, protože aktualizace způsobují absolutní nefunkčnost u některých typů počítačů. Microsoft si s tím neví rady a tak prodloužil firmám životnost Windows 10 u kterých mimo jiné sliboval/hrozil, že žádní nástupci nebudou. Takže, nejen že lhal, ale taky si uřízl ostudu.
A je na pokraji krachu? Ne. Ony i ty cloudový služby Microsoftu ze kterých má nyní největší příjem jsou dost problémový. Ale přesto nekrachuje a roste.

Tohle je učebnicový příklad „too big too fail“

Kromě toho, touhle protekcí se západ sám likviduje, jelikož to dává východu prostor na trhu budovat konkurenční platformy. Orázkou pak bude, kdo bude chránit západ jako celek před východem až bude plně konkurenceschopný a vypracuje si renomé. Je to jako život na dluh. Nelze takto fungovat do nekonečna.
Autor: Ňákej-pičus Čas: 2026-04-05 18:11:16 Titulek: Alibi sluhy algorytmu
To bych spíš řekl, že je jen alibistická omluva. Algorytmus sítí je primárně navržen k tomu aby permanentně uživatele demotivoval odejít a sváděl ho, sledovat obsah, který si nevyžádal (Dám odběr zdroji 1 a 2; algorytmus upozadí zdroj 2 ve prospěch zdroje 3). Časem pak člověk zjistí, že sleduje zdroje 3;4;5;6;7 ale úplně zapomněl na to, že na začátku dal odběr zdroji 1 a 2 ze kterého za celou dobu neviděl skoro nic. (algorytmus ho odvedl jinam) Je úplně jedno, jestli si to člověk uvědomuje či ne, stačí být jen trochu unavený a algorytmus přebírá řízení jeho mozku. Algorytmus totiž nikdy nespí a využije každé příležitosti kdy nad sebou ztrácíme kontrolu. Pokud chce člověk sledovat to co chce, jedinou cestou je RSS/ATOM či záložky v prohlížeči.
Se sociálníma sítěma se nedá uzavřít jasná dohoda. Buďto jste jejich otrokem, a nebo je nepoužíváte. Nic mezi neexistuje.
Kromě toho, podobné nebezpečí představují i webové portály a domovské stránky zpravodajských webů. Ideální je mít na domovské stránce jen kolonku vyhledávače a nic víc. Kromě toho, sociální sítě sledují uživatele podobně jako reklamní agentury zejména na zpravodajských webech a všude kde je vysoká návštěvnost. Doporučuji používat prohlížeče s blokàtorem trackerů a modulů třetích stran, dobré jsou Brave nebo Firefox. Rozhodně ne Google Chrome, a pokud máte chromebook, tak alespoň doplněk Duck duck go blokuje moduly.
Sociální sítě jsou zlo, a se zlem se nespolupracuje.
Jak trpět? Ne trpět. Nabízím ti řešení problému. Sám jsi mi nabídl podle tebe dobrou možnost se odstěhovat. Já ti to nabízím taky. Odstěhuj se někam do kibucu daleko od kapitalistů. Ve tvým případě stejný řešení není dobrá možnost? Proč?
Web: neuveden Mail: radoslav.khun v doméně gmail.com
Souhlas, lháři :)
Protože Česko je stát. Stát z principu nemůže být ankap :)

Nebo myslíte Česko jako kulturní oblast? V tom případě Česko není ankap, protože tyto termíny jsou nekompatibilní, hovoří o zcela různých tématech. (Něco jako se ptát, proč auto není ankap nebo proč žirafa není ankap)

Když mi bez urážek nebo nesmyslných odboček napíšete, v čem spatřujete rozpor nebo co nechápete, jsem ochoten diskutovat. Pokud mi napíšete snůšku pitomostí a zakončíte to zopakováním té otázky, nejlépe ještě s tím arogantním Ano/Ne, tak vás prostě budu ignorovat a máte smůlu. Chcete-li se mnou pokračovat, rozmýšlejte svou reakci značně!
A ty ničemu :)
No sláva, nešlo to hned? Jako jestli fakt nevidíte, že to prostě na sebe navazovalo tak, že to pořádně pochopit nešlo, tak nevím...

A prosím teda zdroj, kde je v ústavě psáno, že vyjádřit názor mohu pouze tehdy, pokud nikoho nepoškodím. Ono se to totiž principiálně vyvrací. (Doufám, že o tom ten komentář byl, nechce se mi to už hledat přes všechny ty mezistupně, který jste tam nutně musel umístit)
No já nevím, jak moc myslí vážně celou tu svou kampaň, kterou tady už leta provádí. Ale ať už je to opravdové svazácké přesvědčení, zadání odněkud nebo prostě troling, snažím se mu to občas trochu narušovat :D

Vlastně se řídím tím slavným, co řekl pan Werich, že „Nad lidskou blbostí se taky nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat.“
Nevylučuje, naopak to asi dost silně koreluje.
Jestli mi neodpovíš, tak jsi prohrál.
Odstěhovat se od kapitalistů je přece dobrá možnost.
Co jsou další nutné podmínky?
Ty máš dvě zlé + tu možnost odejít tam, kde kapitalisti nejsou. Máš tři možnosti, z toho jednu sám seriózně nabízíš mně. Nabízíš mi špatnou možnost? Pak mám volbu mezi špatnou a špatnou možností.
V tom, že to neřešíme, mimochodem bez uzardění lžeš, protože:

Přesně tak jako manželství někdo "zřídil" v tom smyslu, že to začal dělat: začal oddávat lidi.

Když tě s tvojí štětkou na záchod oddám, vznikne insituce szasztětství? Ano/ne.

Pokud neodpovíš, tak jsi prohrál.

Jestli neodpovíš, pak jsi prohrál.
Já s tebou neřeším, jak vznikne. Ptám se tě, jestli vznikne.

Odejdi někam, kde nejsou kapitalisti. Jsou i takové superstáty.
Nemít volbu je svobodnější než mít volbu mezi špatnými možnostmi?
Nevíte, co to je, právě proto, že to není instituce.

Ty možná nevíš, co to je, ale já to vím.
Zpřesňuješ definici pod tlakem okolností tak, že vytváříš nekoherentní sračku. Až ti to za dva roky opět někdo připomene, budeš se divit, co za kokotiny jsi plácal.

Když tě s tvojí štětkou na záchod oddám, vznikne insituce szasztětství?
Jaký je rozdíl mezi trhem s něčím a trhem se vším? Směna cvrnkací kuličky za rohlík je trh s čím?

Začal oddávat a zároveň to druzí začli uznávat. Když tě s tvojí štětkou na záchod oddám, vznikne insituce szasztětství?
Již před třemi dny, při první tvý zmínce o trhu.

Ty: Instituce je i trh. Takže trh někdo zřídil?

Já: Záleží jakej. Vánoční trh ano. Burza ano. Ale trh jako volná směna statků a služeb ne.

Blbečku.
Já jsem na začátku psal, že existuje trh jako instituce v sociologickým i jakýmkoliv jiným smyslu. Říkáme mu třeba Tesco, Pražská burza, tržnice nebo blešák. Ale trh s bitcoinem není instituce. To je prostor, kde někdo vyměnil něco za Bitcoin a společnost ani nemusí tušit, že něco jako Bitcoin existuje. Debile.
Na rozdíl od svobodné směny ve státu neexistuje volba přistoupit/nepřistoupit.
Protože trh je výhradně ekonomický pojem a my tady spolu posuzujeme, zda je institucí v sociologickém smyslu, idiote.
Ty hlupáku. Instituci manželství lidi udržují, protože ji udržovat chtějí a udržují ji i tehdy, pokud žádné sami zrovna neuzavírají. Instituce nevzniká svévolným vznikem nějaké vazby. Je to něco, co musí notná část společnosti respektovat. Až tak činit přestane, bude ti to doslova k hovnu. Oproti tomu trh je trhem, i kdyby to bylo tabu. Při první transakci vznikne, při poslední zanikne a mezi tím prostě je. Je to pomyslný prostor, kde ke směně dochází. To je všechno.
Web: neuveden Mail: neuveden
Ciste pro jistotu....
Ty tu cosi tvrdis. Takze ty predloz, co vlastne tvrdis, proc to tvrdis a nejak tedy dokaz, ze to co tvrdis, tak skutecne plati a neplati to, co jsi tvrdil pred 2 rokama.
To seprovadi tak, ze proste TY SAM to napises, bez nejake cizi pomoci. Predlozis nejake teze a uvidi se, co to bude.
Takhle to spravne funguje.
Takze....predloz svoje teze a dokaz to nejak cele....
Tvl.
Si tak rikam....ty se na verejnosti stouras v nose?? Ze neznas ani tak zakladni veci....
Nejde prohrat proti nekomu, kdo nema zadnou myslenku
Jelikoz nejsi schopny sem napsat zadnou myslenku, prohral jsi ty.
Jako obvykle
Nastuduj si etiketu, ja te vychovavat nebudu
Tahni do pici zmrde, bud nam sem napis tvou myslenku, a nebo si polib prdel. Tohle s tebou rozhodne nehodlam hrat, jak jsem ti jiz rekl.
Pokud myslenku nenapises, prohral jsi ty :-D
logo Urza.cz
kapky