Komentář 118300
» odpovědět «
Autor: PavelX7
Čas: 2025-08-24 16:07:49
[↑]
Web: neuveden
Mail: neuveden
Co s tím má nějaká moje filozofie, kterou mi podsouváte? (řečnická otázka, nic, ad hominem). Zato mícháte dohromady psychiatra a dopování prášky s psychologií a psychoterapií. Přitom to co popisujete že jste udělal, docela vypadá jako psychoterapie. Aspoň z mojí zkušenosti s psychoterapeutem co dělá KBT. Přišel jsem s problémem, během několika sezení jsem si o tom popovídali, rozebrali co ho může způsobovat a doporučil nějaké techniky, které jsem mohl aplikovat. Psychiatr tohle asi typicky moc nedělá, protože na to nemá čas, nicméně mohl by na psychoterapii klienta aspoň nasměrovat, pokud je to vhodné.
Takže jste zvládl pomoct kamarádovi vy tím že jste si popovídali a poradil jste mu, a pomohlo mu to. Tedy asi neplatí čistě jen "to co je v naší lebce nám může napravit jen jeden, a to my sami," ale lze to i tak že jeden tomu druhému s tou nápravou pomůže.
Když jeden slepý zná okolí a umí se orientovat, tak v jámě skončit nemusí, nebo taky ten jeden prostě nemusí být slepý. Zdá se mi že jen zobecňujete, asi tu svoji negativní zkušenost, na všechny psycho-logy/teraputy/iatry...
Takže jste zvládl pomoct kamarádovi vy tím že jste si popovídali a poradil jste mu, a pomohlo mu to. Tedy asi neplatí čistě jen "to co je v naší lebce nám může napravit jen jeden, a to my sami," ale lze to i tak že jeden tomu druhému s tou nápravou pomůže.
Když jeden slepý zná okolí a umí se orientovat, tak v jámě skončit nemusí, nebo taky ten jeden prostě nemusí být slepý. Zdá se mi že jen zobecňujete, asi tu svoji negativní zkušenost, na všechny psycho-logy/teraputy/iatry...