Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 5)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
No zjevně funguje vykořisťování , protože lidi jdou zjevně místo učení pro stát pracovat ke kapitalistum.
To mate pravdu .nemá smysl se s vámi hádat , když už několik příspěvků akorát nadáváte a útočíte . Tak to zkuste rozdýchat uklidnit se a až na mě zase budete někdy chtít reagovat , zkuste to raději slušně a věcně s korektními argumenty.
To je to moudré nehádáni se?
A zase nám tu dokazujete svoji moudrost osobními útoky a nadáváním. Roztomilé.
Takže zase žádný argument, který by popisovla, kde je v mých uvahách chyba. Keď nemáte nič k veci tak pá.
To jste jen zopakoval svoje tvrzení , resp. to ze je kritizuju . Ani kolovrátek neni argument .
Není potřeba vymýšlet něco nového když jste si to zvládl napsat sám . Vidí že už se chcete akorát hádat , takže se mějte
Pokud jsem nic nedokázal, zvládl byste popsat kde je v mých uvahách chyba místo toho abyste na mě útočil jako zase zde, whataboutizoval o RŠ a pak s výmluvou že já údajně nechci diskutovat vysmahl.
Takže považuju za pravděpodobnější spíš to, že prostě naprosto nejste schopný přizant, že byste v něčem mohl mít chybu. Zvlášť když se mnou zdá se v tomto souhlasí i ostatní diskutující, se kterýma se často sám neshodnu a ani rozhodně "nefandí ankpu" nebo "tupě nevěří RŠ" jak kdoví proč furt omíláte.
Osobné útoky Vám idú, keby Vám ešte fungovala aj argumentácia.
Už jsem si dostatečně dokázali a demonstrovali ze vykořisťování je jen vás výmysl, kterým jen obhajujete to ze nemáte rad bohaté a chcete je obírat o majetek .
Těžko říct co jste si zase o mě vymyslel . Takže místo až někdy o něčem budu mluvit radši na to věcně reagujete než abyste whataboutizová jako obvykle a ještě mi u toho podsouval strawmany .
A ja to někde popírám ? U zavislti akorát poptávka asi neni zrovna moc elastická a má na ni samozřejmě vliv spustu dalších faktorů , ale neznamená to ze se na ni zvyšování cen žádný vliv nemá .
To neni zázrak . To je normální objektivní realita .
A pochopitelně ze investovat a podnikat sebou nese značné riziko . To je statistika . Proto to so toho taky někde každý a těch úspěšných podnikatelů je relativně málo oproti všem ostatním.
A? Zase popíráte sám sebe. Kedze nefunguje tak nefunguji ani ty spotřební daně o kterých je teď řeč .
Tak to uz muže přeci udělat majitel i teď . Navíc mam za to ze i ty poměry jsou nějak regulované . Nabídka vs poptávka funguje i zde
Pchá si do vrecka hodnotu vší té své předchozí práce.
Jasně, pouražite me a pak “moudře” ustoupíte . LOL . Když na každou námitku reagujete jen kecy o tom co jak si RŠ cucá z prstu , žádná diskuze stejně neprobíhá .
Whataboutizovat není argument . Takže kecy o RS si strčte někam .
A co vám povedali? Prečo si neudělají rekvalifikaci na nějakou lukrativní živnost? Asi težko se každý může vymluvit že je to pro to že je vykořisťovaný. Kedže se i přes to vykořisťování někteří takoví najdou.
A proč by vůbec měla být nějaká podobná být nějaké jeho subjetivní dojmy relevatní pro objektivní realitu?
Ignorujem vaše podobné osobní útoky . Kdybych to nedělal a řešil každé vaše nadávání do blbečků, trollu, tupého věřeni apod , jen bychom se hádali. Na to tu je Lojza , máme to rozdělené . Naopak obsah vašich textu , když tam zrovna nějaký je, pozorně sleduju.

Účtovnik počítá čísla. Ale žádné finance do podniku nepřináší ani nenese rizika ztráty, nevede firmu, nebuduje ji , nevymýšlí její náplň atd . A hodnota se počítá a platí až zpětně, jak jste sám podotkl . Takže v rámci vaší logiky pořád z ničeho neplyne , že kapitalista nedostáva hodnotu své prace . Jen to omíláte protože je nemáte rádi . I když už jen sedí a kouří doutníky . Podobně jako by vývojář převodovky dostal peníze až když se převodovka po letech namontovala do auta a to se úspěšně prodává . Jen si holt vybral mít stálý plat hned a ne čekat na “skutečnou hodnotu “ svoji práce kdoví kdy . A pokud si je schopný najít lidi a delegovat svoji práci , znamená to ze zvyšuje svoji efektivitu a tedy pomerove hodnotu svoji práce a tedy z ni muže inkasovat víc peněz .
A jasně , můžete mě obviňovat ze něco zamlouvám , cucám z prstu a obvykle vaše kecy. Akorát ze vy nemate nic lepšího. Jen si cucat ze to nadhodnta a obíráni kde koho. Žádný postup do kterého bych mohl naspat ta data a vypadlo mi či práce ma jakou hodnotu nemáte . Neexistuje totiž .
Tak účetní a podobný profese nic konkrétně nevyrábí . A dneska už taky často vyrábí stroje . Takze to je zjevně nedostatečná a nepředána odpověď . Hodnotu tomu dávají ty produkty co ta firma jako celek vyrábí a prodají se . A na tom se podílí vsichni

Můžou . Možnosti jsem vám vypisoval posledně , tak si to dohledejte.
A co dává hodnotu práci těch ostatních ?

Můžou . Úplně stejně jako si někdo může založit živnost nebo menší firmu . Aji sem vám to nedávno popisoval .
Bla bla bla.
To je přece přesně ta vaše představa: že kaptiál budou vlastnit ti pracující. Tkaže oni budou robit. Nakonec už jsme to tu řešili nedávano, že nic nebrání tomu aby takové firmy fungovaly. Jen vám se samozřejmě nechce se o to jakkoliv začít snažit.
Ked se ten diktát dá normálně odmítnout, tak to jako diktát nefunguje. Funguje to jako jakákoliv jiná dohoda.
Kdybyste byl moduřejší tak ustoupíte hned, ne na konci příspvěku, který jste yase začal útokem. Pa.
Já tu "objektivně" neposuzuju jakou čí práce má hodnotu. Já vím že jsou to jen z prstu vycucané výmysly ačkoliv se mermocí snažíte tvařit že ne a akorát z toho obviňovat ostatní. A whataboutizovaní není argument, upozorňuji. Až bude zaměstnanec dělat to samé co kapitalista nebude to už zaměstnanec ale kapitalista.
No jasně že když člověk dohodu odmítne, tak nedostane nic. Normální běžná věc. A dohody se dají zmenit a taky se normálně mění. Lidi vyjedanávají o platech, dávají výpovědi, organizují se, přemýšlejí do čeho investovat a kolik komu jsou ochotni zaplatit atd atd. Tohle vaše brečení mě nebaví, nuda.
A vaše strawmanování a demagogické bláboly mě taky nebaví.
A vy si vymýšláte úplně stejně že si to nezaslouží.
Málo o vyskoké hodnotě může pořád být hodně. Něco jako 10^-3 (málo) * 10^10 (hodne) =10^7 (porad hodne)
Peníze se dělí na základě vzájemné dohody, bez ohledu na to že ji považujete za "nevýhdnou" (co to znamená se s váma snaží někdo rozebrat vedle, úplně stejně marně, protoze se to toci na tom same, ze). Že platy a zisky mají být takové jako aktuálně v některých fimrmách jsou pro mě rozhodně žádné dogma není, takže tento strawman si strčte někam.
A vy si vymýšláte úplně stejně že si to nezaslouží.
Málo o vyskoké hodnotě může pořád být hodně. Něco jako 10^-3 (málo) * 10^10 (hodne) =10^7 (porad hodne)
Peníze se dělí na základě vzájemné dohody, bez ohledu na to že ji považujete za "nevýhdnou" (co to znamená se s váma snaží někdo rozebrat vedle, úplně stejně marně, protoze se to toci na tom same, ze). Že platy a zisky mají být takové jako aktuálně v některých fimrmách jsou pro mě rozhodně žádné dogma není, takže tento strawman si strčte někam.
Už dávno se tu řešilo ze rozdělení na zisk a mzdu je jen technikalie . A uznal jste to , tak se toho držte . Ze příjem někoho odpovídá nebo neodpovídá nějaké hodnotě jeho práce je prostě něco co si vymýšlíte . Proste “zisk kapitalstu je nadhodnota “ je jen dogma . Nelze to nijak ověřit . Nelze to “objektivně “ vyhodnotit , ani když mám data a kalkulačku .
Protoze kdyz nekdo dela praci s vysokou a zvysujici se hodnotou a odpovidajicne by za ni dostal zaplaceno, tak by mu majekty nerostly?
Furt dokola.
Musíte se podívat na přednášku o NAPu :-D
Jako mě přijde nabídka povídat si o tom na živo a veřejně jako docela "jití s kůží na trh"
Kecy v kleci, odvádíte téma . Vy tu prezentujete hovadiny co nedávají žádný smysl. místo toho abyste třena šel a napravoval nerovnosti . O zabíjení nebyla řeč .
Ano, řeším tu vaše smysl nedávající hovadiny . Lepe bych to neřekl. Tak uz toho nechte , vemte si luk a šípy a běžte přepadávat CEO bohatých firem a napravovat nerovnosti .
logo Urza.cz
kapky