Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele PavelX7 (strana 5)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: neuveden
Jeslti je vám to příjemné tak se zastřelte , ale nevnucujte svoje preference ostatním.
Ne. Lepší než být sám aktivní je samozřejmě nadávat na kapitalisty . To ví přece každý .
Samozřejmě že i ve státě má člověk takovou volbu . Rozdíl je nicméně umřít sám a umřít tím ze na vás někdo zaútočí a zastřelí vás . To je dvojí metr asi jako ze je rozdíl mezi dobrovolným sexem a znásilněním .
To už jste napsal tady https://stoky.urza.cz/texty/prace-za-naturalie-3066#comment112034.
beriem na vedomie že chcete akorát utočit a hádat se a opúšťam toto vlákno.
beriem na vedomie že chcete akorát utočit a hádat se a opúšťam toto vlákno.
Ale jsou to dvě rozdílné věci . Vy jedno s druhým volně zaměňujete a to ke pak debata a ničem . Jako obvykle.

Ja jsem to chápal vždy , jen vy zjevně nejste schopny debatovat věcně aniž byste si vymýšlel nesmysly .
A zase ty vaše nesmyslné bláboly
Samozřejmě že pro diskuzi ohledně určitého použití SS je relevantní argument text kde se takove použití argumentu SS vysvětluje.
Nicméně vlákno už bylo ukončeno. Nebudu tedy dále pokračovat . Příležitost jste měl . Nezvládl jste ji a tedy jste prohrál . VLÁKNO UKONČENO VLÁKNO UKONČENO VLÁKNO UKONČENO
Opakovaně nereagujete argumenty na to co píši . Prohrál jste . Ukončuji vlákno .
Nereagujete na to co jsem napsal . Jen to tu zastíráte, přestože jste to tu nenaprogramoval . Články na wiki dokazují moje tvrzení . Tedy závěr : Prohrál jste .
Nereagujete na to co jsem napsal . Jen to tu zastíráte, přestože jste to tu nenaprogramoval . Články na wiki dokazují moje tvrzení . Tedy závěr : Prohrál jste .
Dobrý , ja jen abych věděl jeslti jste jen líný nebo neumíte číst . Vaše vzdělání je jedno .
Bavíme se o tom jak obhájci státu argument SS požívají . A to máte uvedeno např tam . Tak si to vzdělání doplňte . Ze ho používají i jiní lidé jinak , možná korektně , je zde irelevantní.
Přečetl jste si to ?
Přečetl jste si ten článek na wiki? Jak v angličtině tak v češtině se o souhlasu hovoří . Takže existuje . Vyraceno , prohrál jste .
Používá, viz wiki. Nejste tak neschopný abych vám to sem musel kopírovat , že ne ?
Praveze nijak . Vo to de. Nicméně se argument SS používá právě jakoby k nějakém uzavření došlo . Jeslti tomu nevěříte , dohledejte si to heslo třeba na Wikipedii .
Podobně bych nepovedal ze pracovník za mzdu ve formě jídla a ubytování je otrok . Neboť není ničím majetkem, zaměstnavatel ho do práce nenutí , kontrakt může odmítnout nebo dát výpověď a zaměstnavatel ho nijak nepotrestá .
Objetívni realita je to rozevírání nůžek . A taky to ze bohatnou i ti chudí , jen pomaleji než ti bohatí .
Zbytek je nějaká vaše interpretace . Nic to nepopisuje ani nevysvětluje . Proste jen hejt ma kapitalisty , protože jsou bohatší . Ani to s tou vaší teorii hodnoty nijak nesouvisí , vykořisťování = zisk zaměstnavatele , ne ze bohatne rychleji než zaměstnanci .
No vidím objektivní realitu . To ostatní jste si proste navymysleli abyste mohli hejtovat kapitalisty . Přesně jak jsem už několikrát psal .
Kontrola z právního hlediska . Ne fyzicky . Vy to mícháte dohoromady .
Pokud formálně něco “vlastním “ ale někdo jiný mi určuje jak s tím majetkem musím nebo nemusím nakládat tak zjevně to moje vlastnictví omezuje a naopak ho částečně přebírá sám . Jde o to co prakticky smím s věcmi dělat , ne jak tomu budeme říkat .

Pochopitelně ze práva , všechna , jsou vymyšlena lidmi .
Na to abych viděl kdo dostává kolik peněz se stačí podívat do účetnictví . Žádnou pracovni nebo jakou teorii hodnoty k tomu neptrebuju . Cize je to zbytečné .
A proč by ovládání mělo být podmínkou vlastnění? Mizu sedět v bagru a ovládat ho a taky to nebude znamenat ze ho vlastním . Klidně mízu jeho vlastníka bagrem přejet , nebo s nom odjet pryč. A když bude bagr rozbitý a nepůjde ovládat , neznamená to ze ho dotyčný přestal vlastnit .

Tak nevím proč by někdo principiálně nemohl prodat svoje tělo . Prakticky by to znamenalo , že ho musí ovládat tak jak si přeje majitel . A když ho bude ovládat jinak , bylo by to narušení vlastnictví.

Každý si vždycky vybere tu možnost co mu přijde nejlepší . Každý se snaží maximalizovat užitek . Nemiste papouškovat rakouskou školu , tu tady všichni známe ;-).
Sbohem . Když nejste schopný napsat argumenty nebo se omluvit a jen byste se hádal, tsk bude lepší samozřejmě když vysmahnete . A samozřejmě to nemůžete ukončit jinak než dalším obviněním ze JÁ se chci hádat . Směšné .
V dané pasáži se o žádném omezování ani vnucování státem vůbec nehovoří . Zatímco vy jste Ondru naprosto konkrétně z vnucování obvinil . A pak jste se sám popřel “nutit nás nedokážete “ , cize se to neděje .
Takže přesně jak jsem to napsal . Ale tohle vaše neustále nepodložené obviňování, popírání sama sebe , neschopnost to uznat nebo se dokonce omluvit , to je spíš směšné než vtipné .
Ja popisuju realitu , neřeším jeslti ke to vaše chyba . Ani jsem nenapsal ze bych nevyužil volební právo . Ja jsem si zaměstnavatele vybral a on si vybral me . Úředníky ani politiky co mě omezují jsem si nevybral .
Nikde v tom textu vás z omezování Ondra neobvinil . Zatímco vy jeho z vnucování ano.
Když nemáte žádný argument proč sem píšete? Můžete sem tohle ještě stokrát zopakovat , a bude to úplně k ničemu .
Ne vy požíváte náklady . Pro ekonomiku je samozřejmě relevantní i spoustu jiných věcí , “subjektivní dojmy “ jednotlivců nevyjímaje protože na základě nich jednají - uzavírají transakce , nakupuji , nenakupuji atd .

Nemusím so nic vymyslet . Ze si někdo něco koupil a obdržel to a ma z toho užitek je objektivně pozorovatelny fakt .
Úředníky ani politiky jsem si nezvolil a presto me omezují . Zatímco co se týče třeba mého zaměstnavatele , tak toho jsem si zvolil . A on mě .
Není , jen jste vykopirová kus cizího clanku který s tím co jsem napsal nesouvisí
Ctrl C ctrl V vám jde . Tak ještě abystevse naučil formulovat nějaký relevantní argument .
Ohledně té hodnoty vám to po 158. vysvětlím . Když vy mluvíte o hodnotě myslíte tím náklady a ze ty jsou typicky menší než prodejní cena “proti vaši vůli “ nikdo netvrdí . Zatímco když hrošík mluví o hodnotě , mysli tím něco ÚPLNĚ NĚCO jiného než vy - ne náklady . Jelikož každý mlčíte o jiné věci , tak si neprotiřečíte , jen se míjíte . On o koze , vy o voze .
logo Urza.cz
kapky