Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Diskuse Stok (strana 166)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
tak zrovna na urokove sazby ma vliv velky a ty maji pak zase vliv na ostatni ceny... nemyslite?
ok. dekuji za vysvetleni

(jen mi prislo ze prezentujete konretni situace jako dukazy o tom, ze jsou konretni strachy vrozene se značnou, pro mě prekvapivou, jistotou)
Web: neuveden Mail: neuveden
Lebo nemáte ze čeho
Nepametáte, nebo se to nikdy nestalo.
Autor: Urza Čas: 2024-12-05 17:16:58 [↑]
Web: https://www.urza.cz/ Mail: urza v doméně urza.cz
To mě těší!
Neptám se na statistiku, ale jestli se to někdy stalo.
Autor: Urza Čas: 2024-12-05 14:58:24 [↑]
Mně přijde, že jste z té první půlky pochopil něco jiného, než jsem říkal (a odpovídal jsem na to už v komentáři výše).
Tvrdím, že něco máme předprogramované, většinu se učíme; co přesně je to předprogramované není tak moc důležité.
Autor: Urza Čas: 2024-12-05 14:56:39 [↑]
To si fakt nemyslím; a řekl bych, že je to z přednášky zjevné.
Mluvil jsem o nějakých věcech, co máme předprogramovaných, ale větším, že většinu se naučíme.
Autor: Urza Čas: 2024-12-05 14:55:49 [↑]
Mám pocit, že ignorujete, co Vám píšu a pořád si jedete tu svou.
Jak Vaše odpověď reaguje na to, co jsem napsal? Rozporujete to? Souhlasíte? Mně přijde, že prostě píšete něco, co s tím ani moc nesouvisí (teda tematicky ano, ale nevidím reakci).
Už se vám někdy stalo že když jste začal plácat o subjektivitě a objektivitě, že by někdo něco lehčeji pochopil?
Tak proč plácáte o nějaké objektivitě a subjektivitě plácáte když o to vůbec nejde?
Proč by měl záviset na kontextu jestli je kritérium subjektivní nebo objektivní? Jako jasně , je to tak jak se vám to hodí , ale na to vám fakt neskáču
Pohlaví, orientace, rasa... jsou taky objektivní kritéria.
A jak souvisí objektivní či subjektivní důvody s diskriminaci?
A proč by na to neměl mít subjektivní důvod ?
ne neni, protoze to neni opak...

na co, ze mam odpovedet?
Aha. Takže u kamarádství se nedá zjistit, jestli mam objektivní důvod nekamaradit se s Číňanem....zato v obchodě se dá zjistit, jestli mám objektivni důvod neprodat zboží Číňanovi
Jasně.... určitě
Aha, tak už to nechápu vůbec. Protoze když ti někdo dá přesně takový příklad, tak se tomu smějes a rozporujes ti
NaceZ to pak sám řekneš, že to tak je
To už tu dlouho nebylo
Zatímco když někdo odmítne zakázaníka tak to subjektivní není a předpojatost zjisti lehko ? Nebo proč to tu píšete ?
Mám jen pár sekund, ale napadlae otázka, možná to vše vysvětlí....
Ty diskriminaci řešíš tedy v podstatě jen v obchodním či zaměstnanckem případě, je to tak? Diskriminace zákazníka, zaměstnance...
Autor: Rakusak Čas: 2024-12-04 13:34:29
Tedy, rozhovor byl inspirativni, avsak dovolim si pochybovat, ze trilete dite je na tom v prumeru kognitivne tak, ze by chapalo, co znamena smrt, a tim spise jeho vlastni smrt... Dale nechat betonove schody bez zabradli, kdyz mam vedle batole, neni seberizeni, ale nedbalost. Takove batole take si nenechat hrat vedle rusne silnice, ze?
jakoze jedno vam prijde iracionalni a druhe ne? no tady bych si tedy nebyl tak upne jist. oba pripady mohou byt jak strach z neznameho, tak take vedomy strach ziskany na zaklade zkusenosti... takze uplne nevidim principialni rozdil. a jeslti byl ten strach opravenny ci nikolik zalezi, az jeslti se neco realne stane...

ja si nemyslim, ze strach je automaticky spatny. zalezi k jakym nas vede rozhodnutim. a kdyby clovek nemel strach vubec, tak je tak do 24 hodin mrtvej. ja osobne, kdyz mi neco prijde divne nebo nestandardni, tak me to vede k tomu, si o tom neco zjistit, ale dokud to nevim, orzhodne se do otho nebudu vrhat po hlave. ze bych jel naprosot bez znalosti kultury napriklad do saudske arabie v croptopu s duhovou vlajkou, to bych byl zrejme blazen... strach je sebezachovny mechanismus. ale nekdy muze byt samozrejme kontraproduktivni.

to, co popisujete s detmi vnimam naprosto stejne. a take nemam rad rozkazovaci zpusob, ani pro dospele :) jen mi prijde, ze to nekdy v rychlosti treba cloveku ujede a nemusi to byt az takovy problem, pokud to dite k tomu primo pak nebudeme nutit nebo ho trestat, ze to neudelalo. jen jsem premyslel, jak treba zvladnout situaci: u jidla u stolu jeidne bez mobilu. jakoby je to v podstate nejaky prikaz, ale zaroven to je muj stul a moje jidlo, tak mam snad pravo si nejake takove pravidlo stanovit? jak byste to resil prosim? :D (vychovna poradna na stokách , vtipné :D )
a ake tedy ano a ake ne? stanovite nejakou arbitratni hranicu? nrbo to bude opet podle vaseho pocitu? ja myslim, ze je vhodnejsi veci nazyvat pravymi jmeny a zde je to ciste latinsky preklad a ne je volne desinterpretovat, aby se nam to hodoilo do kramu.

ja zkratka trvdim ze diskriminace muze a nemusi byt spatna, je to sujektivni, ale rozhodne neorusuje nici prirozena prava. stejne jako mate pravo si vybrat parnerku, tak mate pravo si i vybrat zakaznik,a zamestnance, zamestnavatele... samozrejm jen z dosupne nabidky a zaroven nesmite nutit nekoho do neceho, co nechce
preco by sa mal clovek zamyslet nad vecmi z ruznych uhlou pohledu....
ne ako by sa mohlo, ale ako vam by to prislo nelepsi a zaroven, aby to bylo realizovatelne :)

moc nerozumim, k cemu je argumentace zakonem

pretoze to prirovnavate k sebe
takze shoda neni v rozporu s neshodou? aha...
Jasne zmrde. Na neco se te zeptam, odpoved neznas a proto to "chytre" prehodis na tazatele. S tim si laskave tahni do prdele.
A to, ze evidentne vubec nechapes, o cem byla rec, jak nyni z tve reakce vyplynulo....to je jen takova tresnicka na dortu.
:-D
Jj, mate tu s par nejmenovanyma lidma stejnou skolu, co...
Ja se te na neco ptal, apokud to ty vyresis takhle pekne po zmrdsku..v pohode. Ale bylo by hezke, kdybys tu nesimuloval, jak chces s nekym diskutovat a tak, nekoho by to mohlo znast, ze to tak je...
Takze klasika, jako u tebe vzdy - meles nejaky hovna a vubec nic o tom nevis. To ti ovsem nebrani o tom plamenne hovorit.
V pohode, svet je stale v poradku...
Ja, jak uz jsem psal, tim primarne nekritizuju stat, ale tu samotnou vec.
Ano, a proc to rikas? Jiste by bylo legalni i v diktature, a to je nejaky argument pro neco?
Tak ještě abyste to neznal , když to všechno tak často používáte
logo Urza.cz
kapky