Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 112)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 20:46:10 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
To že klesá ekonomika je výhovorka? Nie je to náhodou realita?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 18:03:36 Titulek: Re: O M Y L [↑]
Isteže to myslím vážne. Ako môže štát od súkromníka kúpiť tovar či službu za menej než za koľko je to ten súkromník ochotný predať?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 17:57:46 Titulek: Re: [↑]
Pekný pokus o strawman, ale trápny.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 17:53:50 Titulek: Re: [↑]
Lebo nechať zbankrotovať hospodárstvo je určite lepšie :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 17:48:54 Titulek: Re: [↑]
A ty vieš kto má koľko na účte či v peňaženke?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 14:25:59 Titulek: Re: [↑]
Je nemorálne že vedúci má viac práv než jeho podriadení zamestnanci?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 14:04:04 Titulek: Re: [↑]
Rovní a rovnejší je neoddeliteľná súčasť akejkoľvek hierarchickej štruktúry.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 13:41:04 Titulek: Re: O M Y L [↑]
Typicky o stovky percent? Za prvé je to zavádzanie a za druhé to že si súkromný dodávateľ zapýta od štátu veľa je chyba štátu? Pre mňa je to skôr dôkaz toho že súkromný sektor je drahý.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 11:32:15 Titulek: Re: [↑]
A odkiaľ to mám ja vedieť? Možno ich strihá holič v ochrannom odeve s FFP3 respirátorom :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 11:28:09 Titulek: Re: O M Y L [↑]
Že štát nepozerá na náklady je len tvoj výmysel. A na druhej strane už som neraz aj v súkromnej sfére videl plytvanie, jedine na platoch robotníkov sa šetrí vždy.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-21 10:56:37 Titulek: Re: O M Y L [↑]
Tebe nedáva logiku že prečo by súkromník, ktorého cieľom je čo najvyšší zisk mal byť drahší než štát, ktorého úlohou nie je dosahovanie zisku?
Ja vidím zmysel v tom že sú zatvorené kaderníctva, pedikúry, manikúry a masážne salóny, keďže tam dochádza ku priamemu kontaktu medzi cudzími osobami. Kým predavačka v obchode sa ma nedotýka. Ale nie som epidemiológ aby som vedel posúdiť do akej miery je ten priamy kontakt rizikovejší.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 20:44:42 Titulek: Re: O M Y L [↑]
A čo sa chcete dohadovať so zločincom? Buď proti nemu máte dôkazy a potom sa s ním nepotrebujete dohadovať, alebo nemáte dôkazy a nebude sa chcieť dohodnúť on.
Ale jedno Vám uznám, ankapistické súdnictvo bude efektívnejšie. Veď načo sa zdržiavať zdĺhavým dokazovaním keď trhové je dať za pravdu strane čo zaplatí viac :-D.
A aj to je pravda že súkromné súdy možno budú drahšie než nechať ukradnuté veci zlodejovi :-D
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 18:58:27 Titulek: Re: O M Y L [↑]
A to by ste chceli ako vo filme Sudca Dredd, policajt , sudca aj kat v jednej osobe? Ono pospájať tie činnosti dohromady síce zvyšuje efektivitu, ale za cenu vyššieho rizika omylov. Veď aj v ankape sa zvyčajne predpokladá že budú aj bezpečnostné agentúry aj sudcovia a ani Vy ste takúto deľbu práce doteraz nespochybnil tak nerozumiem prečo ju pri štáte kritizujete.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 14:42:07 Titulek: Re: [↑]
Ak do tej zmeny zamestnania prirátate ešte aj náklady tej zmeny tak o to viac nevýhodné je zmeniť zamestnanie. A že neviem všetky parametre nového zamestnania? Neviem, ale o to menej viem parametre toho potenciálneho budúceho zamestnania keby som chcel zmeniť zamestnanie.

Ja by som to Vaše tvrdenie o tom že aj zamestnanec aj zamestnávateľ zlepšujú svoju situáciu prirovnal ku futbalu. Tam občas pri hlavičkovaní nastáva situácia že jeden z hráčov sa oprie o plecia súpera a vyskočia spolu. A aj ten naspodku sa odlepí od zeme, lenže o toľko menej o čo väčšou silou mu ten druhý tlačí zhora na plecia. A ten navrchu vyskočí vyššie než skokani do výšky, lebo si pomáha na úkor toho naspodku.

Nedonúti ho nikto. Nikto nemá moc donútiť potenciálneho zamestnávateľa otvoriť továreň tam kde sú požiadavky zamestnancov vyššie než jeho predstavy o výške ich platov. Veď to aj bolo vidno u nás, namiesto aby zamestnávatelia zvýšili platy tak doviezli gastarbeitrov.

Produktivitu programátorov ste ani nespomenul, len výšku ich platov.

A kam inam, keď nezamestnaných je viac než voľných pracovných miest? A náklady na živobytie sú vyššie než nula.

Samozrejme že ceny určuje predajca. Zákazník má na výber zaplatiť určenú sumu alebo nemať tovar. Lenže zarábať peniaze a vôbec ich nemíňať nemá zmysel. Z peňazí sa nenajete. A aby ste ma neskúšal chytať na slovíčka tak dopredu poviem že to neznamená že sporiť si na nejaký väčší výdaj je nezmysel. Ale to je iba odloženie spotreby, tým sa nutnosti platiť zisky nejakého predajcu nevyhnete.

Tak si vyberte, buď v predchádzajúcom odstavci ste tvrdil že cenu určuje zákazník a teraz pri autách tvrdíte že v cene sú obsiahnuté náklady na ľudskú prácu. Tak buď platí pracovná teória hodnoty, alebo STH, nemôžu platiť naraz obe.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 12:51:01 Titulek: Re: [↑]
Blbečku, ty si tu začal vymýšľať že majetky miliardárov nie sú také vysoké ako sa účtovne zdajú a ja som ti vysvetlil že to isté platí aj o ich zamestnancoch. A keď už chceš brať hlasovanie peňaženkou doslova tak výplaty nemusia byť vyplácané v hotovosti ale môžu byť aj prevodom na účet.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 12:12:34 Titulek: Re: [↑]
Ty blbečku a ty si myslíš že zamestnanci Amazonu majú všetok svoj majetok v peňaženke? LOL. Mnohí napríklad majú značnú časť svojho majetku viazanú vo vlastnej nehnuteľnosti v ktorej bývajú. Myslíš si že keby sa začali hromadne predávať nehnuteľnosti ( ako v USA v 2008. ), že ich cena neklesne?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 12:03:26 Titulek: Re: [↑]
Snívaj ďalej, ani tvoji prapravnuci sa ankapu nedočkajú :-DDD
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 12:01:05 Titulek: Re: [↑]
No a? To je snáď každému jasné že v prípadcvoh ktoré sa navzájom neovplyvňujú nemôže jedna skupina prehlasovať druhú. To je ako keby som argumentoval tým že obyvatelia Nemecka neprehlasujú obyvateľov ČR pri voľbe prezidenta ČR. Aj keď obyvateľov Nemecka je 8x viac.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 11:46:55 Titulek: Re: [↑]
Minuli sa ti argumenty, debílku?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-20 11:44:33 Titulek: Re: [↑]
Akože nie je žiadna špeciálna ankap definícia násilia, veď sa v mnohých prípadoch nezhodneme. A keď argumentujete deťmi, tie si bežne kradnú hračky, čo vy ankapisti tiež považujete za násilie, aj v prípade že nedôjde k ublíženiu na zdraví. Alebo sa aj fyzicky bijú medzi sebou. A ankap aj legalizuje násilie,napríklad tým že neuznáva duševné vlastníctvo a teda ani kradnutie duševného vlastníctva.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 23:08:43 Titulek: Re: [↑]
A ako si majú vyberať tých lepších zamestnávateľov, keď pracovných miest je menej než nezamestnaných?
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 23:06:38 Titulek: Re: [↑]
Podľa ankapistami preferovanej subjektívnej teórie hodnoty ak niekde pracujete tak to znamená že to pracovné miesto je pre Vás subjektívne najvýhodnejšie. Z toho logicky vyplýva že zmenou zamestnania si môžete jedine pohoršiť. Výnimka je pokiaľ medzitým nejaké nové pracovné miesto vzniklo a zároveň je výhodnejšie, alebo pokiaľ sa nejaké už existujúce pracovné miesto uvoľnilo a zároveň je výhodnejšie. Takže pokiaľ by mala STH platiť tak reálne veľmi na výber nemáte.
A čo sa týka tvrdenia že zamestnávateľ zlapšuje situáciu svojich zamestnancov, nezlepšuje v prvom rade svoju situáciu? Keby tá firma neexistovala tak zamestnanci nebudú mať výplaty, ale ani zamestnávateľ nebude mať zisk.

Samozrejme že na voľnom trhu sa mzda riadi rozhodnutím zamestnávateľa, nikto ho nedonúti dať viac než je on sám ochotný dať. Trh, laebo štrajkujúci zamestnanci síce môžu mať takpovediac poradné slovo, ale konečné rozhodnutie je na zamestnávateľovi. Ak nezoženie zamestnancov za cenu akú si predstavoval tak môže investovať v inom sektore hospodárstva, alebo na inom, chudobnejšom mieste, alebo hoci aj neinvestovať nikde a počkať si na vhodnejší čas. A čomu na platoch programátorov nerozumiete? Majú vyššiu produktivitu než robotníci za pásom a teda aj napriek vyššiemu platu stále produkujú svojmu zamestnávateľovi vyššiu hodnotu než je ich plat.
A teória nadhodnoty žiadneho boha nespomína.
Čo je na tom zcestné? Veď tú prvú časť sa presne zhodneme. Podnikatelia chcú zaplatiť zamestnancom čo najmenej za čo najviac práce. Zamestnanci by to zase chceli naopak. Lenže kasu drží zamestnávateľ. A to tvrdenie že cena automobilu závisí od ceny práce zamestnancov je už úplný blud. Jednak Vaše tvrdenie popiera STH a za druhé to by nemohli byť autá vyrobené vo VW Bratislava drahšie než autá vyrobené vo VW v Nemecku. Ale sú.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 20:41:43 Titulek: Re: [↑]
Leda vo sne. Veď existuje množstvo príkladov kedy na nezodpovedné konanie súkromnej firmy doplatili najmä iní ľudia než majitelia.
A štát tiež nemá nekonečné množstvo prostriedkov, takže chybne použité peniaze štátu budú niekde chýbať. Čiže aj tvrdenie že voliči za svoje chybné rozhodnutie nebudú niesť zodpovednosť je tiež blud.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 20:18:25 Titulek: Re: [↑]
No iste, na vašu obranu pred "násilím", ale podľa vašej definície násilia a nenásilia. Čiže na presadzovanie ankapistickej ideológie.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 18:03:11 Titulek: Re: [↑]
Nie, dokázal si iba že máš bujnú fantáziu.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 17:56:38 Titulek: Re: [↑]
Lojzík, veď si sám odporuješ, blbečku. Najprv píšeš "Pokud hlasuji v demokracii, typicky za sve rozhodnuti nenesu zadnou zodpovednost." a o dva riadky nižšie píšeš "Slozi se na ni VSICHNI lide". Tak keď chybu politika zaplatia všetci, potom to logicky znamená že aj jeho voliči, čiže jeho voliči nesú za svoje rozhodnutie zodpovednosť.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 11:48:35 Titulek: Re: [↑]
Pre koho ako, pre mňa je každé € vzácne, pre oligarchu ani o niekoľko rádov vyššie sumy nemusia byť vzácne. Viď zákon klesajúceho úžitku.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 09:46:29 Titulek: Re: O M Y L [↑]
Mýlite si jablká s hruškami, reputácia sama o sebe nič neznamená, pokiaľ sa jej zmena neprejaví na tržbách a ziskoch. A na to aby sa znížená reputácia prejavila na ziskoch potrebujete ostrakizáciu alebo diskrimináciu. Lenže to sú obojsečné zbrane.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 09:37:09 Titulek: Re: [↑]
Takže so vznikom ankapu zmizne vykorisťovanie zamestnancov zamestnávateľmi? Lebo podľa mňa z princípov ankapu vyplýva že sa naopak ešte zintenzívni, keďže nebude Zákonník práce, právo na štrajk ani minimálna mzda.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 09:17:43 Titulek: Re: [↑]
A ty máš naopak fantáziu príliš bujnú. Lenže bujná fantázia nie je dôkaz.
Autor: norbertsnv Čas: 2020-04-19 09:16:06 Titulek: Re: [↑]
1. A čo prejde agentúre to nemusí prejsť v štáte.Lebo určite sú napr. medzi obyvateľmi ČR či SR aj nejakí zástancovia trestu smrti a tí by v ankape mohli podporovať takú agentúru a takých sudcov ktorí by takéto tresty v niektorých prípadoch využívali. Alebo nejaké stredoveké tresty, tie ankap nezakazuje ale zákony ČR či SR áno.
2. Aj človek ktorý sa dostane do konfliktu so štátnou políciou je niečí klient, niečí príbuzný či niečí známy. A?
logo Urza.cz
kapky