Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 163)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 16:15:54 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Vy to ešte stále nechápete? Štát svojich obyvateľov NERIADI!
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 14:54:12 Titulek: Re: [↑]
Lebo ste na území kde platia takéto pravidlá.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 14:40:34 Titulek: Re: [↑]
A Vy si to predstavujete ako? Že ak X<Y, tak mi exekútor doplatí zvyšok zo svojho? Nebuďte smiešny.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 14:29:16 Titulek: Re: [↑]
Podľa toho ako definujete predraženú vec. Poznám marže u tovarov ktoré predávam a poznám trochu marže aj u elektroniky, lebo tú predával môj brat, ale napríklad u potravín neviem aké sú marže.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 14:12:23 Titulek: Re: [↑]
Tak ešte raz. Ste veriteľ. Najmete exekútora. Exekútor vymôže nejakú čiastku. Vám dá dlžnú sumu prípadne sankčné úroky z omeškania a celý zvyšok si nechá pre seba, niekoľkonásobok dlžnej sumy. A Vám môže byť jedno koľko je ten zvyšok, Vy viac aj tak nedostanete. Jedine menej, ak si vyberiete lacnejšieho a teda menej schopného exekútora.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 14:05:46 Titulek: Re: [↑]
Tak keď ste teda taký milý, tak mňa naopak netrápi že sa Vám štát nepáči.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 13:40:10 Titulek: Re: [↑]
Ale pre niekoho bolo výhodné aj otrokárstvo ( pre otrokárov ), pre niekoho aj feudalizmus ( pre feudálov ), pre niekoho fašizmus ( pre fašistov a pre nich vyrábajúcich podnikateľov ) aj diktatúra ( pre diktátora a jeho kamarátov, prípadne jeho bezpečnostné zložky ).
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 13:14:47 Titulek: Re: [↑]
Kde ste prišiel na takú hlúposť že sa veriteľ s exekútorom delia o tie isté peniaze? Prečo asi ľudia nadávajú na exekúcie ak nie preto že im dlžná suma narástla kvôli poplatku exekútorovi na niekoľkonásobok pôvodnej sumy.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 13:06:39 Titulek: Re: [↑]
Čo má ten Váš osobný útok spoločné s mojim predchádzajúcim príspevkom? Vás je hovno do toho koľko a akých mám kamarátov či príbuzných. Ale toľko Vám prezradím že ani jeden z nich nechce ankap.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 12:58:37 Titulek: Re: [↑]
Napríklad s tým exekútorom ste na omyle, exekútora si vyberá veriteľ, ale platí ho dlžník. A záujmom veriteľa je čo najväčšia úspešnosť exekúcie a nie čím menšie poplatky. To isté sudca, súdiť sa chce ten čo si myslí že vyhrá, kým súdne poplatky platí porazený.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 11:58:27 Titulek: Re: [↑]
Naopak, naivkovia ste vy čo veríte že štát netreba. A čo sa týka tých politikov vyhýbajúcich sa plateniu daní, nemýľte si situáciu kde za Vás platí niekto iný ( tí poctiví platcovia dane ) s ankapom kde čo si nezaplatíte to nemáte, nikto druhý to za Vás nezaplatí. Neplatenie daní je výhodné pre hocikoho ( kým je dostatok platcov a ak Vás nechytia daniari ), ankap by bol výhodný len pre niekoho.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 11:37:47 Titulek: Re: [↑]
To je mi jasné že ak každú interakciu so súkromnou osobou považujete za dobrovoľnú a každú interakciu so štátom za násilie tak že ten konflikt nevidíte.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 11:26:07 Titulek: Re: [↑]
A čo na tom nechápete? Len som namiesto chybného pojmu riadenie použil podľa mňa presnejší pojem ovplyvňovanie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 11:17:16 Titulek: Re: [↑]
Práve naopak, ten možno aj nečestný boj je dôkazom že si konkurujú. Bez štátu by sa rovno postrieľali. A aj takto by na voľnom trhu vznikali monopoly, slabších potlačíš silou a je vybavené. A nie kvôli štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 08:11:15 Titulek: Re: [↑]
Ešte keby ste si uvedomil že dnes je omnoho menej konfliktov vďaka tomu že štát stanovil určité hranice.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 07:28:27 Titulek: Re: [↑]
Ani štát ťa priamo neriadi, iba ovplyvňuje.
To by ste musel byť sám na pustom ostrove aby ste nikoho neovplyvňoval.
A povieš mi aj konkrétne čo je podľa teba príčina a čo následok? Nech sa zasmejem.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 21:34:12 Titulek: Re: [↑]
Ako bez konkurencie, veď si konkurujú navzájom!
Ale houby, keby nebolo štátu tak by ešte dnes niektorí lakomci vykorisťovali deti aj v Európe. Veď si len uvedomte aký prebytok pracovnej sily by spôsobila legalizácia detskej práce a čo by to spravilo s platmi. Zrazu by rodičia zarábali tak málo že by aj tie deti MUSELI pracovať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 21:26:44 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
1. Ak ty ankapista nevidíš rozdiel medzi dobrovoľným vstupom a okupáciou tak si ešte väčší debil než som si doteraz myslel.
2. Áno, presne, ten údajne násilný štát nedovolí lynčovanie bezbranných migrantov a ty vyznávač NAP by si ich lynčovanie schvaľoval. Našťastie väčšina ľudí nie sú také agresívne násilnícke hovädá ako ty.
A dopredu ti poviem že ti seriem na tvoje slovíčkarenie že si lynčovanie doslovne nespomínal.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 19:18:48 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Ďakujem :-). Rád si to svoje občianstvo užijem.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 19:14:03 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Hurá! Ja o tvoje sprosté urážky namiesto argumentov ani nestojím!
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 19:10:42 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Aké obrovské ušetrenie práce lekárov? Veď aj napriek tomu že sa s Fialom nezhodnem skoro na ničom, tak obaja by sme v prípade choroby išli za lekárom a nechali si od neho predpísať lieky aké on so svojou odbornosťou uzná za najvhodnejšie. A blbci čo si napr. liečia rakovinu Savom aj tak ku lekárovi nejdú, alebo až potom čo už je neskoro.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 18:37:09 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Viem si predstaviť tvoje ankapistické "nenásilné" riešenie migrácie, hlavne ak by si mal pozemok na talianskom či gréckom pobreží.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 18:26:37 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Tak mi teda vysvetli aký by mala zmysel deregulácia predpisovania liekov? Pre tých čo chodia k lekárovi sa nezmení nič. A tým čo viac veria hoaxom než lekárom sa akurát tak zvýši šanca že si poškodia, keďže budú mať prístup ku väčšiemu množstvu liekov. Pravdepodobnosť že si diletant vyberie vhodnejší liek než by mu poradil lekár sa limitne blíži k nule. Či jednoducho chceš takzvanú slobodu za každú cenu, aj cez mŕtvoly?
Mne idioti čo veria hoaxom od klimaskeptikov nemôžu byť ľahostajní, keďže aj kvôli takým idiotom ( a kvôli chamtivým podnikateľom ) sa aj mne zhoršuje životné prostredie.
Ani idioti čo veria hoaxom od antivaxerov mi nemôžu byť ľahostajní, keďže ak sa nakazia tak môžu ohroziť aj ľudí čo sa z objektívnych príčin nemôžu dať zaočkovať.
A na ankap sa tešíš zbytočne. Navyše ak by naozaj vypukli problémy tak zmrdi ako ty budú prví terčom hnevu naštvaného davu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-16 15:40:46 Titulek: Re: [↑]
Neviem a je mi to jedno, teba aj tak argumenty nezaujímajú a budeš dookola opakovať nabiflené hlúposti.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 23:23:20 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Nikomu? Samozrejme viem že sú to komplikované problémy, takže je jasné že im nerozumie každý, ale tvrdiť že im nerozumie nikto je hlúposť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 22:26:05 Titulek: Re: [↑]
Teraz som si pozrel počty, podľa internetu je v Prahe 5-7 tisíc taxikárov, tomu hovoríš kartel???
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 22:22:51 Titulek: Re: [↑]
Pár stoviek je "několika"? Ešte by som pochopil ak by ste o štátom podporovanom karteli hovoril napr. pri mobilných operátoroch, tých je pár, ale stovky taxikárov? Ste padnutý na hlavu? A koľko by ste ich chceli, milión?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 22:19:15 Titulek: Re: [↑]
Takže chcete povedať že je to úplná náhoda že vo veľkých mestách bol Uber ( kým ho nezakázali ) a v malých nie?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 22:16:15 Titulek: Re: [↑]
Neviem o tom že by naši radní dopredu zakázali u nás nepôsobiaci Uber. A či by ho zakázali ak by tu pôsobil je špekulácia, ale mám pár kamarátov taxikárov ( a žiadneho Uberistu ), takže by som nebol proti.
logo Urza.cz
kapky