Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 162)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-22 15:30:14 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Nie, nemyslím si že obchodný model pripísať dlh dieťaťu a potom roky čakať až ho bude mať z čoho splatiť bude najrozšírenejší, určite častejšie bude okamžite skasírovať rodičov novorodenca, resp. ich zdravotnú poisťovňu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-22 14:19:37 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
Nepoznám Vás osobne, takže neviem vylúčiť že možno Vy ste taký altruista že by ste na Vašom pozemku nechal žiť dieťa pár rokov zadarmo, ale nikde nie je napísané že rovnako by sa v ankape správali aj iní vlastníci pozemkov. Navyše v štáte dieťa dane neplatí, takže neviem prečo argumentujete malým dieťaťom.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-22 14:06:29 Titulek: Re: [↑]
Najprv som chcel povedať že tvrdenie že ankap potrebuje etatistov je oxymoron, ale potom som si uvedomil že vlastne máte pravdu. Ankap potrebuje aj ovce ktoré môžete strihať, prípadne zodrať z kože.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-22 13:32:39 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
Len že to ani keby existoval ankapistan tak si nevyberiete kde a komu sa narodíte. A bod 2 detto.
A asi si to neuvedomujete, ale v ďalšej vete Činit si nárok na poslušnost nějakého právě narozeného dítěte jen proto, že se narodilo někde, kde to považuju za svoje (ať už svůj pozemek, svoje území, říkejme tomu jakkoliv), mi přijde ubohé, a pro mě z tohoto pohledu absolutně nerozlišitelné od otroctví.
ste presne opísal ankap.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-22 13:17:37 Titulek: Re: Komentář [↑]
Pokiaľ nemáte nejakú špeciálnu definíciu kecania do života, ktorá by sa týkala iba štátu a ankapistov, tak kecanie do života neodstránite zrušením štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-22 13:04:39 Titulek: Re: [↑]
O tvojej schopnosti chápať si tiež nerobím ilúzie :-).
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 22:17:56 Titulek: Re: [↑]
Na to MUSÍM chodiť do práce.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 18:59:56 Titulek: Re: [↑]
Ja sledujem len svoje straty a zisky tých ktorým platím.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 18:37:11 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
Neviem, nie som telepat. Ale nechápem aký má táto absurdná otázka zmysel. Nejakej konkrétnej krčme sa viete vyhnúť, najmä ak ste abstinent, ale prežiť celý život na vlastnom pozemku zvládne málokto.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 18:30:20 Titulek: Re: [↑]
Alebo nového ankapistického.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 14:35:07 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
To čo by im majiteľ pozemku dovolil.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 12:41:02 Titulek: Re: [↑]
A ankap nefunguje nikde a s nikým.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 08:49:20 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
To ako myslíte ankapistickú morálku, kde je vlastníctvo pozemku nadradené nad všetky ostatné práva a slobody? Tak to sa ani nedivím že tú stránku ankapisti príliš nezdôrazňujú, keďže reálne to znamená MENEJ práv a slobôd.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-21 07:01:56 Titulek: Re: Rozdíl mezi an-kapem/komem [↑]
A čo má Váš súkromný byt spoločné s tým že vy ankapisti používate dvojaký meter, iný na štát a iný na súkromných vlastníkov územia?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-20 16:07:00 Titulek: Re: [↑]
Toho sa ty neboj že by sa našiel taký hlupák čo by sa v prípade krízy pýtal o radu práve teba.
Toho sa ty neboj že by sa našiel taký hlupák čo by sa v prípade krízy pýtal o radu práve teba.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-20 09:45:29 Titulek: Re: [↑]
To závisí od zamestnávateľa. Samozrejme nebol by som prekvapený že ak stúpne plat upratovačke tak že si aj iní o trochu lepšie platení zamestnanci začnú pýtať vyššie mzdy, ale to už je potom na dohode zamestnancov a zamestnávateľa že či im ich skutočne zvýši, štát mu to neprikazuje.
To platí len v prípade že sa regulácia plošne dotkne všetkých podnikateľov v danej oblasti. Napríklad minimálna mzda sa dotýka iba tých podnikateľov ktorí platili menej než je nová hranica minimálnej mzdy, tých čo platia viac sa nedotýka.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-19 13:18:58 Titulek: Re: [↑]
1* nech sa Fiala hoci aj na hlavu postaví.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-19 09:30:54 Titulek: Re: [↑]
Tak určite.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-19 08:54:24 Titulek: Re: [↑]
Áno myslím presne ankapov, čo si myslíte že ste morálne nadradení nad vštkými ostatnými a zároveň že ste niečo viac než všetci menej zarábajúci či menej majetní než vy.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-18 20:27:37 Titulek: Re: [↑]
Tou privilegovanou skupinou čo si myslí že je niečo viac myslíte vašu skupinu ? :-)
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-18 20:05:23 Titulek: Re: [↑]
Toľko by si ty génius mohol vedieť že kartel je ak sa firmy medzi sebou dohodnú bez ohľadu na ich počet. Niekde môžu byť iba 2 firmy ( ako Boeing a Airbus, či Intel a AMD ) a budú si konkurovať a nedohodnú si kartel. A niekde ich môže byť aj viac a dohodnú sa.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-18 17:07:35 Titulek: Re: [↑]
Dovolím si Vás opraviť, voľby ( komunálne, župné prezidentské, parlamentné, EU ) sú v priemere častejšie než raz za pár rokov, ak si spočítam že volebné obdobie je 4-5 rokov a volieb je 5 rôznych tak to vychádza v priemere približne na 1 voľby ročne a to nerátam občasné referendá, na druhej strane napr. vedenie žiadneho hypermarketu kde im nechávam nemalú časť svojej výplaty sa ma na môj názor nepýtalo ani raz za celý kapitalizmus.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 19:47:19 Titulek: Re: [↑]
Všetko nie, šéf riadi zamestnancov omnoho viac ako štát ovplyvňuje občanov. A buzeroval by ich ešte viac keby mu v tom našťastie nebránil ZP. A aby si ma ty debil zase nechytal za slovíčka, NEHOVORÍM o svojom šéfovi!
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 19:40:29 Titulek: Re: [↑]
A čo je teda podľa Vás riadenie? Lebo ako som už písal aj Fialovi, ak štát riadi ľudí,potom v ankape každý riadi každého.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 19:36:08 Titulek: Re: [↑]
Mne je u prdele čo si o tom myslíš.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 17:43:37 Titulek: Re: [↑]
Ja viem že si o tom nepísal, inak by z tvojej definície riadenia vyplývalo že v ankape každý riadi každého, čo je samozrejme blbosť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 17:41:14 Titulek: Re: [↑]
Ani sa im nečudujem, zbytočne je sa pýtať na názor zaprisahaného oportunistu. Taká odpoveď že "všetko je zle a zrušte štát" žiadnemu úradníkovi ani politikovi nepomôže.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 17:37:36 Titulek: Re: [↑]
Takže keď mi v ankape vlastník pozemku prikazuje čo tam smiem robiť a zakazuje čo tam nesmiem robiť tak ma riadi?
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 17:29:40 Titulek: Re: [↑]
To sa vám hovorí o údajne drakonických trestoch, keď nikde nie je žiaden ankap aby sme mohli porovnávať. Jediné čo sa dá predpokladať je že v ankape bude omnoho častejšie využívaný trest prepadnutia majetku a nútené práce.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-17 17:13:58 Titulek: Re: [↑]
Že by to od začiatku spomínané OVPLYVŇOVANIE?
logo Urza.cz
kapky