Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 164)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 22:11:54 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Web: neuveden Mail: schován
"Slobodu" sa otráviť nesprávnym dávkovaním lieku alebo nesprávnou kombináciou liekov si strč niekam. Mne je ľúto aj ľudí čo si ublížia omylom, aj napríklad ľudí čo naletia na internetové hoaxy a podporujú antivax či neveria na zhoršovanie klímy spôsobené ľudstvom.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 22:03:54 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Ja viem že si to takto priamo nenapísal, vy ankapisti vždy negatívne dôsledky zamlčiavate!!!!
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 21:08:46 Titulek: Re: [↑]
S UBEROM skúsenosti nemám, tá slávna firma na malé mestá serie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 20:59:39 Titulek: Re: [↑]
Aký kartel? Veď podľa RŠ kartel nemôže existovať. A taxikárov sú v Bratislave či Prahe stovky.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 20:55:07 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Čo má uchlastanie či ufetovanie sa spoločné s nechceným následkom chybného užívania liekov? Jedno je úmysel, druhé je omyl spôsobený informačnou asymetriou.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 20:16:58 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Chceš povedať že keď sú pre teba zisky farmafiriem dôležitejšie ako zdravie spoluobčanov, tak musia byť aj pre mňa? Máš pravdu, to ozaj nepochopím.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 17:37:44 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Ja viem že pre teba je v pohode ak si ľudia budú poškodzovať zdravie, hlavne nech farmamfirmy zarobia.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 16:02:24 Titulek: Re: [↑]
Napríklad taxikári vo väčších mestách sú povestní podvádzaním turistov. Čo vyvracia vaše naivné predstavy o samospasiteľnosti konkurencie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-15 15:57:18 Titulek: Re: Terezčin meganesmysl! [↑]
Myslím že Szasián sa s tou legálnosťou liekov nevyjadril úplne najšťastnejšie, ale aby všetky lieky boli voľne na predaj je hlúpy nápad. Jednak kvôli tomu že niektoré lieky sa dajú použiť aj ako drogy a za druhé preto že pacienti nevedia tak dobre ako lekári na čo ktorý liek slúži a nesprávnym užívaním liekov by si mohli zbytočne poškodiť zdravie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-14 08:15:03 Titulek: Re: [↑]
Tak iste, ak má slúžiť ku prospechu jednotlivca, resp. jeho rodiny tak je vhodnejší feudalizmus či diktatúra.
Demokracia nie je dokonalá, ale nič lepšie doteraz nikto nevymyslel.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 21:00:43 Titulek: Re: Vojna a mír [↑]
Áno, rovnako ako si viem predstaviť že napriek vojnám pretrvalo.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 20:48:04 Titulek: Re: [↑]
Iste, aj Japonci keď za 2. svetovej vojny obsadzovali polovicu Ázie tak presne ako ty tvrdili že sa iba bránia. Až kým zaslúžene nedostali nakladačku.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 20:16:12 Titulek: Re: Vojna a mír [↑]
O tom predsa nehovorím. A mimochodom je to blbosť. Vojnu síce niekde formálne vyhlasuje aj jednotlivec ( aj keď častejšie vláda či parlament ), ale ak by všetci ostatní obyvatelia boli proti, tak nezmôžu nič.
Ja len že ste argumentoval poľnohospodárstvom ako keby existencia poľnohospodárstva vylučovala možnosť vojny. Pritom je to blbosť, rovnako ako existencia stavieb nevylučuje existenciu delostrelectva ani bombardovacích lietadiel. Veď poľnohospodárstvo existovalo aj v 20. storočí, kedy sa konali 2 svetové vojny, najväčšie vojny v histórii ľudstva.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 18:42:34 Titulek: Re: Vojna a mír [↑]
Vidno že váš vzor Urza bol IT-čkár, keďže všetci ankapisti trpíte binárnou logikou. Napríklad "Ak nebojujú všetci tak to znamená že nebojuje nikto."
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 17:55:00 Titulek: Re: [↑]
Naopak, ja sa teším že vám vaša viera nedovoľuje použiť násilie, lebo možnosť že na svoj nezmysel presvedčíte väčšinu pokladám za veľmi nepravdepodobný.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 17:11:55 Titulek: Re: [↑]
VŠETCI obyvatelia štátu, ,na území ktorého by chcel ankap vzniknúť.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 16:17:59 Titulek: Re: [↑]
Tak potom pohoda, lebo NIKDY sa VŠETCI nezhodnú. A väčšinové hlasovanie vy neuznávate.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-13 11:36:08 Titulek: Re: [↑]
Ani som od teba nečakal že priznáš že medzi štátmi je voľný trh ( ankap ), lebo by hneď bolo každému jasné že na voľnom trhu platí "právo silnejšieho" a nie nejaké vymyslené NAPY.
Hlavne že mnohí tunajší obhajcovia ankapu vykazujú viaceré príznaky indoktrinácie.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-11 21:57:59 Titulek: Re: [↑]
To že s veľmocami si ani OSN nevie dať rady je len potvrdením môjho argumentu že na úrovni štátov panuje voľný trh.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-11 18:53:40 Titulek: Re: [↑]
A máš vari nad štátmi nejakého regulátora, ktorý by ich násilím ovládal? Máš OSN, ale do nej každý štát vstúpil dobrovoľne, rovnako ako do OECD, EU, NATO a pod., nikto ich nikam nenútil vstúpiť. Teda ak beriem ankap definíciu dobrovoľnosti.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-11 12:13:06 Titulek: Re: [↑]
Predtým bol ich štát kolóniou nejakej mocnosti, keďže medzi štátmi bol dlho voľný trh, kde silnejší požiera slabšieho.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 22:46:36 Titulek: Re: [↑]
Áno, ich situácia stojí za hovno, lebo ich štát nechal napospas chamtivým kapitalistom a kým sa to nezmení tak bude stále na hovno, lebo kvôli chamtivosti ich zamestnávateľa nikdy nebudú mať prostriedky na to ako sa z tých hovien dostať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 22:40:56 Titulek: Re: [↑]
Iste, znižovaním možností kradnúť sa znižuje bohatstvo zlodejov, znižovaním možnosti vraždiť sa znižuje bohatstvo vrahov...
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 20:10:53 Titulek: Re: [↑]
Káčko, tváriš sa ako keby sa bez detí tie výrobky vyrobili samé. Čo je samozrejme nezmysel. Ak nebudú môcť robiť deti, tak budú robiť ich rodičia a keďže dospelí sú ťažšie manipulovateľní, tak navyše za lepšiu výplatu.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 15:44:27 Titulek: Re: [↑]
Tomu čo predvádzaš sa hovorí falošná dilema.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 15:35:08 Titulek: Re: Odpověď [↑]
To ani nemusíš, na tvoje výhovorky nie som zvedavý.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 14:26:00 Titulek: Re: Odpověď [↑]
To že chcete zadarmo parazitovať na verejnom vlastníctve už viem, nemusíš mi to pripomínať.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 11:36:31 Titulek: Re: [↑]
Ani mňa to nebaví, ale moja morálka mi nedovolí sa neozvať ak niekto propaguje také svinstvo ako nútenie detí do práce.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 09:49:51 Titulek: Re: [↑]
Lojzo, práve naopak, presťahovanie fabriky do nejakého ázijského zapadákova nie je zadarmo, takže si to môžu dovoliť práve len vysoko ziskové firmy a nie firmy na rozhraní červených čísiel.
Autor: norbertsnv Čas: 2019-05-10 09:36:28 Titulek: Re: [↑]
Sa vy ankapisti rozhodnite čo tvrdíte, lebo minule tu bola diskusia o tom že či stroje berú ľuďom prácu a všetci ankapisti argumentovali že prepustení zamestnanci sa v pohode zamestnajú a budú mať lepšiu prácu než predtým.
logo Urza.cz
kapky