Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 19)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Na ich šťastie nie.
To je zaujímavé, lebo ja naopak nežiadúce dôsledky nevidím žiadne, ale o to viac žiadúcich, napríklad že napráva zlyhania trhu.
A v čom? Veď to že na svoj pozemok môžem pustiť iba koho chcem je jeden zo základných pilierov ankapu.
Áno. A?
To by si nemohol byť fanúšikom ankapu, veď ten má diskrimináciu v samotných princípoch.
Homosexuáli sú diskriminovaní? Teda v muslimských štátoch áno, ale to nie sú demokracie ale monarchie alebo diktatúry.
Ja chápem o čo ti ide. Hejtovať demokraciu a namiesto nej propagovať systém ktorý to čo vyčítaš štátu má zabudované rovno v princípoch. Veď v ankape diskriminácia nie len že nie je považovaná za nemorálnu, ale je to "právo", vychádzajúce vraj z vlastníckeho práva. Navyše v ankape na šikanovanie ostatných obyvateľov ani nepotrebuješ mať väčšinu, stačí mať viac peňazí či zbraní.
Norimberské protižidovské zákony boli prijaté až v roku 1935, keď už bol Hitler diktátorom.
V oficiálnom programe mal Hitler aj socializmus, reálne robil pravý opak, s pravičiarmi vládol a ľavicových politikov pozatváral do koncentrákov.

Ja tvrdím že čo väčšina presadzuje je dobré a správne a ty mi argumentuješ diktátorom Hitlerom.
A čo citát "Vládci bránili jakékoli větší inovaci,", ten predsa netvrdí že štát bráni iba užitočným inováciám.
Chvalabohu nie ste pri moci, takže svoje sociálne inžinierstvo nemôžete nútiť nikomu, ale to neznamená že princípy ankapu rasizmu a diskriminácii nejako bránia. A to nie sú jediné "vymoženosti" ankapu, ale to už by som odbočoval od témy.

Áno, uhádol si, na manipulatívne otázky odpovedať nebudem. Norimberské zákony prijal diktátor Hitler.

Áno, je to celkom jasné. Nemáš žiaden dôkaz že väčšina obyvateľov Tretej ríše podporovala Hitlerove zverstvá, ale napriek tomu sa ma snažíš zmanipulovať do pozície že ak schvaľujem demokraciu tak schvaľujem zverstvá ktoré spáchal diktátor Hitler.
Antika bolo otrokárstvo, ozaj ste presvedčený že to má v dnešnej dobe väčšinovú podporu?
A ja ti na to odpovedám že určite by som nesúhlasil aby mi ankapistická menšina kapitalistov vnucovala rasizmus a diskrimináciu.
Nezabúdajte že nie všetko nové je pokrok. Bol pokrokom fašizmus/nacizmus?

A za ďalšie, spoločnosť bez štátu už v histórii ľudstva existovala, vracať sa do vzdialenej minulosti nie je pokrok.
A ja ti odpovedám že bz som nerešpektoval diktátora, ktortý v 1935. roku prijal Norimberské zákony. A vôbec, čo ty chceš vyčítať nemeckým voličom ich voľbu, keď ankap rasizmu a diskriminácii nijako nebráni.
Norimberské zákony boli prijaté v 1935. roku, keď už bol Hitler diktátorom.
Z môjho súkromného pohľadu voliť pravicu ( a ani nemusí byť autoritárska či antisemitská ) je zlé a nesprávne. Ale čo som boh aby som súdil demokratickú väčšinu?
Myslíte si že Rudolf má okrem ad-hominem aj iné argumenty?
Ja som tam vtedy nežil, môj názor je nepodstatný.
Keby si tí nemeckí voliči boli zvolili koalíciu socdemákov s komunistami tak ty ako ankapista by si ich kritizoval ešte viacej ako keď zvolili náckov s inými pravičiarmi.
Veď to ja nespochybňujem že väčšina voličov volila v maci 1933 koalíciu na čele s NSDAP. Len spochybňujem že to znamená že súhlasili so všetkými svinstvami čo odvtedy až do smrti napáchal diktátor Hitler.
Hitlerova koalícia nemala ústavnú väčšinu, zmocňovací zákon prijali tak že z hlasovania vylúčili legitímne zvolených komunistov a znížili tak kvórum. Čo bol nelegálny a nelegitímny podvod. A na základe toho neplatne odsúhlaseného zmocňovacieho zákona potom Hitlerova vláda zrušila všetky ostatné politické strany, vďaka čomu sa Hitler po Hindenburgovej smrti stal diktátorom aj formálne, nie len fakticky.
No ona Weimarská republika dopadla ako dopadla aj vojnovým reparáciám zapríčineným práve tým "úspešnejším" cisárstvom.
Ale nepopieram že niektorí voliči podporovali Hitlera vo všetko čo napáchal.
Aké ďalšie? Po voľbách z marca 1933 už nenasledovali žiadne voľby ale diktatúra.
Vôľa väčšiny bola aby im na najbližšie volebné obdobie vládla pravicová koalícia Hitlera a von Papena.
A keďže Hitler bol diktátor tak voliči už nedostali šancu ukázať mu že nechcú byť klamaní.
Máš to pomýlené, mýliš si príčinu a následok. To že Babiš posledné voľby prehral práveže dokazuje že voliči nechceli aby ich klamal. Keby chceli aby ich klamal tak by ho zvolili znova.
No práve, pokiaľ niektorí politici klamú, tak ako môžeš na základe ich konania tvrdiť že to voliči chceli?
Odkazovať na program NSDAP je od teba ukážkový vlastenec. Lebo rozdiel medzi programom NSDAP a tým ako diktátor Hitler v skutočnosti riadil štát je naopak dôkazom že voliči nechceli diktátora.
Musíš každú diskusiu pokaziť svojou absurdnou nenávisťou ku psychiatrii? Teraz sa zase namiesto diskusie o časových preferenciách rozpúta shitstorm na tvoj účet.
Ten istý "osvietený diktátor" mohol to isté dokázať ako predseda vlády. Navyše voliči ani nemali ako vedieť že Hitler si po voľbách uzurpuje všetku moc pre seba a stane sa diktátorom.
Je irelevantné že či si myslíš že to údajne väčšina chce ak sa to nedá.
logo Urza.cz
kapky