Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele norbertsnv (strana 47)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-10 12:48:09 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
Nevšimol som si že by štát určoval kvóty na počet pekárov. To naopak trh limituje ich počet.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-10 12:47:23 Titulek: Re: [↑]
Ale to je konkrétna reakcia. To že ten človek vie že nevie piecť či strihať je ten dôvod prečo to nerobí, nie pár pečiatok.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-10 12:10:47 Titulek: Re: Jen na okraj [↑]
Pokiaľ aj teritórium ktoré si značkujú niektoré druhy zvierat považujete za umelé, potom áno, všetky hranice vrátane hranice Vášho pozemku sú umelé.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 23:41:32 Titulek: Re: [↑]
Ak si celú kariéru robil pri páse tak asi ťažko budeš vedieť piecť či strihať lepšie ako profesionáli čo sa tomu venujú dlhé roky. A druhá otázka je že či vôbec trh potrebuje ďalších kaderníkov či pekárov.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 19:38:04 Titulek: Re: [↑]
Lenže ty zase nepočítaš s tým že namiesto jednej dane budeš platiť desiatkam rôznych poskytovateľov dnes štátnych služieb. To si tiež žiada nejakú administratívu. A za druhé, problémom nie je pár pečiatok, ale to že priemerný zamestnanec nemá kapitál na rozbeh podnikania. Lebo sú nízke mzdy.

Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 18:27:10 Titulek: Re: [↑]
Samozrejme, ako inak?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 18:09:19 Titulek: Re: [↑]
Komu, ako? Hádam nechceš opakovať ten 1000x vyvrátený nezmysel že minimálna mzda zvyšuje nezamestnanosť?
Keby bola pravda že ochranárske opatrenia viac ľuďom škodia ako pomáhajú tak by ich práveže populisti nerobili. Lebo by viac hlasov strácali než získavali.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 17:32:20 Titulek: Re: [↑]
To zase Vy zabúdate že tých afgánskych domorodcov proti ZSSR sponzoroval a vyzbrojoval kadekto, arabmi počnúc a USA končiac.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 17:22:36 Titulek: Re: [↑]
Kam tá repka išla nebolo pri pohľade na lány zrejmé. A hlbšie som po tom nepátral.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 15:51:18 Titulek: Re: [↑]
U nás Babiš nevládne a aj tak som pri služobných cestách videl veľké lány repky. A kukurica sa tu pestovala aj pred vstupom do EÚ, už aj za mojej mladosti, teda v socializme.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 15:33:34 Titulek: Re: [↑]
Štát nikomu nebráni sa zamestnať, štát tým ktorí sa nemajú ako zamestnať pomáha aby nepomreli od hladu ( alebo si od zúfalstva nezháňali prostriedky na prežitie zločinom ).
Ja v tejto otázke chápem Váš postoj, ak by sme ignorovali existenciu štátov a hraníc tak áno, clami či kvótami sa celkové bohatnutie obyvateľstva Zeme spomaľuje. A možno ani nie, pokiaľ má ten zahraničný konkurent výhodu nie vo vyššej kvalite či efektívnejšej výrobe, ale iba "vďaka" nízkym mzdám. Lebo nízke mzdy tiež bohatnutie brzdia.
Ale momentálne štáty existujú a tomu štátu kde firmy krachujú to škodí a preto chápem vlády ktoré svojich obyvateľov chránia.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 14:30:45 Titulek: Re: [↑]
No práve. A nezamestnaný nič užitočné pre ostatných nerobí. Lebo nemá ako.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 13:28:18 Titulek: Re: [↑]
Už vidím toho kapitalistu ktorý začne podnikať akurát keď stúpa nezamestnanosť a teda klesá dopyt.
Bohatnúť sa dá len tak že ľudia majú prácu a ich zamestnávatelia odbyt, kupovaním z cudziny sa zbohatnúť nedá.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 12:56:35 Titulek: Re: NAP [↑]
Na to je jednoduchá odpoveď. Zoberme si napríklad školstvo. Zrušíš štátne školstvo. Tým pádom môžu namiesto štátnych "pruských kadetiek" vzniknúť aj kadejaké experimentálne školy či nadštandardné školy pre snobské detičky. ALE zároveň množstvo chudobných detí bude navštevovať nekvalitné lacné školy pre chudobných a ďalšie pôjdu namiesto školy pracovať. Takže si síce rozšíril výber, ale vo výsledku bude vzdelanosť horšia. Lebo tým otvorením systému si z neho odstránil prerozdeľovanie, ktoré pomáha chudobnejšej väčšine.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 12:38:55 Titulek: Re: [↑]
Sa tváriš ako keby práca len tak padala z neba. Veď keby ten zamestnanec mal možnosť zamestnať sa výhodnejšie, tak zmení zamestnanie aj bez toho aby ho najprv vyhodili na ulicu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 11:58:15 Titulek: Re: [↑]
Určite stúpne bohatstvo obyvateľov štátu ak pár firiem skrachuje a ich zamestnanci skončia na ulici len aby si ty mohol nakúpiť o pár korún lacnejšie.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 11:51:20 Titulek: Re: NAP [↑]
Nemal som proti čomu argumentovať, keďže Lojzo mi iba vynadal. Ale ak máš záujem o normálnu diskusiu tak argumenty samozrejme mám, ako vždy.
Protekcionizmus má len jednu zásadnú chybu. Že protekcionizmom dotknutý štát zavedie odvetné opatrenia. Potom sa výhody navzájom vykrátia a ostanú len tie vyššie ceny.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 10:17:30 Titulek: Re: [↑]
Akej zjavnej lži?
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 10:00:35 Titulek: Re: NAP [↑]
Keď ťa to baví tak sa svojim trápnym pokusom o rádoby vtip utešuj aj naďalej.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 09:59:06 Titulek: Re: NAP [↑]
To je najjednoduchšie, prehlásiť oponentove názory za nezmyselné, vynadať mu a utiecť z diskusie.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 09:55:54 Titulek: Re: [↑]
Áno, tržné princípy vedú k zbohatnutiu. K zbohatnutiu kapitalistov na úkor ostatných. História štátov dokazuje že kapitalistické štáty zbohatli na kolonializme, podobne ako stredoveké Španielsko zbohatlo na vyplienení stredoamerických indiánskych kráľovstiev. Keby si chcel porovnávať kapitalizmus a socializmus objektívne, tak by si bral do úvahy že aké zúfalo zaostalé bolo cárske Rusko v čase vzniku ZSSR a o koľko bohatšie boli v tom čase USA či Veľká Británia.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 09:06:32 Titulek: Re: NAP [↑]
Takže argumentuješ hodnotou s ktorou nesúhlasíš? Čo si tiež mentálne postihnutý?
A za druhé, minimálne o 30 znamená spodnú hranicu, nie presné číslo.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 08:58:06 Titulek: Re: NAP [↑]
No nejako som vo Vašich komentároch nenašiel ani náznak priznania že chyba nie je iba na strane štátu.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 08:55:51 Titulek: Re: NAP [↑]
Tak pozri, ty blbečku, keď sa stále pokúšaš odviesť diskusiu bokom od témy. Môj prvý komentár po ktorom si diskusiu odviedol ku slovíčkareniu znel: A ty zase namiesto argumentov nadávaš, ako vždy. Takže som v ňom netvrdil že môj príspevok je argument, ale že ty namiesto argumentov používaš nadávky. Tak si svoje prekrúcanie strč niekam a neodvádzaj diskusiu od témy.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 08:45:38 Titulek: Re: NAP [↑]
Máš pravdu že stavebné konanie na diaľnicu netrvá úplne krátku, ale to je daň za to že demokratický štát je nenásilný. Totalitný štát by sa nezaoberal pripomienkami dotknutých subjektov a namiesto dohadovania sa o cene s vlastníkmi pozemkov by ich jednoducho zoštátnil, čím by sa stavebné konanie nepochybne zrýchlilo.
A keď už spomínaš že v iných štátoch netrvá stavebné konanie tak dlho, tak to je práve argument proti tebe. Lebo bývanie je drahé a bytov málo aj v iných štátoch, nie len u vás v ČR. Takže nie, stavebné konanie nie je jedinou príčinou problémov so zabezpečením si bývania.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 08:37:47 Titulek: Re: NAP [↑]
Tak to máš o svojom kamarátovi hodne nízku mienku.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 08:37:16 Titulek: Re: NAP [↑]
Nie, to že ty si nechápavý neznamená že by som si o sebe myslel že som génius.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 07:58:49 Titulek: Re: [↑]
Ja viem ty fašounku že by si bol radšej keby vaša sekta vyvolených mohla neobmedzene bohatnúť na úkor ostatných, ale máš smolu, drvivá väčšina ľudí nie je takých sprostých aby na tie vaše oblbovačky naletela.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-09 07:55:54 Titulek: Re: Jen na okraj [↑]
Čo je na tom neprirodzené že územné celky ( pozemky, obce, kraje, štáty ) majú svoje hranice?
Nemyslím si že by panovala široká zhoda na tom že voľný trh vedie ku všeobecnému blahobytu a prospechu. Z toho vyplýva že nepanuje zhoda ani na tom že by ochrana tuzemského trhu znižovala blahobyt.
Autor: norbertsnv Čas: 2021-04-08 23:52:27 Titulek: Re: NAP [↑]
Minimálne o 30 vyššie ako ty.
logo Urza.cz
kapky