Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Jakub G (strana 46)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 09:18:10 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Tak když jsou to věci, které mně přijdou nemorální, tak s nimi pochopitelně nesouhlasím.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 09:12:01 Titulek: Re: Morálka [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 09:11:27 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 09:11:01 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
A podle jaké morálky se ptáš? Podle mé dělá mnoho nemoralních věcí.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:57:30 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:56:45 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Nic o zlé korporaci jsem nepsal. Mluvil jsem jen o velké korporaci, se kterou má spor. Nebo nyní bude následovat ankap pohádka o tom, jak v ankapu se lidé nebudou dostávat do sporu s velkou korporací?

Mimochodem, to je také docela zajímavý přístup. U státu neustále tvrdíte, co strašného se může stát, když si to bude přát většina lidí. Zatímco u ankapu podobnou kritiku sfouknete otázkou, proč by si měl něco takového někdo vůbec přát.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:45:38 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Já tvrdím, že vlastnická práva je dobré dodržovat. Jen ne zrovna to vaše pojetí vlastnických práv. Takže já neobhajuji zloděje o nic více než vy, když tvrdíte, že duševní vlastnictví neexistuje.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:42:06 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Další slaměný panák?
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:41:20 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Koukám, že jsi expert na stavění slaměných panaků. Co kdybys přemýšlel nad tím, co jsem napsal, a nevymýšlel si, co jsem nenapsal, hmm?
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:27:06 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:08:53 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Takže co mi chceš vyčítat?
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 08:07:53 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Nepochopil jste. Stát neuznává žádná práva. Můžete zkusit uvést jakékoliv, a já Vám vyjmenuju případy, kdy na taková práva sere.

Ne, nepochopil jsi to ty, protože o logice toho víš asi tolik co koza o petrželi. Ty případy přece nejsou případy, kdy na to právo sere. Přece ti jasně formuloval, že na ty případy se jeho právo nevztahuje, nemůžeš to tedy použít jako případy, kdy na ně sere. To je jako bys tvrdil, že když obchodník řekne, že záruka se nevztahuje na voděodolnost, tak že nemá žádnou záruku. Protože přesně takto ty "myslíš".

Vám toto přijde jako nějaký etalon morálky, jako nějaká záruka práv?

Nepřijde. No a co?
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:55:46 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Prosím tě, tys mne tu někde viděl obhajovat morálku státu?!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:54:27 Titulek: Re: Morálka [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:54:09 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:49:39 Titulek: Morálka
Když se tedy snažíme někoho přesvědčit, že stát je nemorální

Nemyslím si, že by byl problém lidi přesvědčit, že podle anarchokapitalistické morálky je stát nemorální. To asi tak každý chápe i bez přesvědčování.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:45:40 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Žádný takový výchozí předpoklad tam nebyl.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:44:57 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Anebo se nad tím právě zamyslel. Ostatně to by měli udělat i anarchokapitalisté. Vem si třeba velkého Ká, ten je tak neskonale hloupý, že si myslí, že v ankapu se "každý" problém vyřeší tím, že dá dotyčného k soudu. Prostě si klidně zajde do agentury "Pepa a syn", tam podá žalobu na velkou korporaci a tím se problém, která má s tou korporací, vyřeší, protože přece pro korporaci je levnější se s agenturou "Pepa a syn" domluvit, než jít do konfliktu :-D. Jako pokud popisujete ankap takhle, tak se nediv, že to většině lidí přijde jako nebetyčná blbost :-D
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:40:44 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Jaký výchozí předpoklad máš na mysli?
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:39:33 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
To, že někdo neuznává stejná práva jako ty, neznamená, že neuznává žádná práva! Ale to je prostě ta vaše ankap debilita, když někdo řekne, že neuznává vlastnická práva ankap střihu, tak se okamžitě vytasíte s debilním požadavkem, ať vám dotyčný dá svůj majetek, když přece neuznává vlastnická práva. A myslíte si, jak jste ho nesetřeli. Ve skutečnosti jste jen odhalili vlastní hloupost. To, že typicky uznává jiná práva, na základě kterých vám ty věci nevydá, to je totiž obvykle nad vaše mentální schopnosti.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 07:34:30 Titulek: Re: Nemorálnost [↑]
Takže jediná obhajoba vaší morálky, se kterou přijdete, je kritika státu?
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 06:33:52 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-23 06:33:35 Titulek: Nemorálnost
Když se tedy snažíme někoho přesvědčit, že stát je nemorální, nezačínáme od nuly, nýbrž od přesvědčení dotyčného, že se určitě mýlíme; co s tím?

Jestli to spíše nebude tím, že dotyčnému už ta vaše morálka přijde dosti nemorální. Mnoha lidem přijde představa devalvace práv člověka na úroveň vlastnických práv silně nemorální stát nestát.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-22 19:32:32 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-22 14:33:58 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-22 11:06:54 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-22 10:51:07 Titulek: Re: [↑]
Pas netřeba, stačí OP.
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-22 10:09:38 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-22 08:22:08 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-21 19:41:30 Titulek: Re: Ehm? [↑]
Případné agentury by si nevymýšlely absurdní povinnosti a pohledávky (daně, povinná pojištění apod.) na jejichž základě by peklily někomu život.

Nutit někoho násilím k něčemu, co udělat nechce, a bránit mu násilím v tom, co udělat chce, je tak trochu peklení života, nemyslíš?

Jen chtějí, aby je ostatní nechali na pokoji

Jo, tenhle obrat používáte, ale co to reálně znamená? Že chcete, aby lidé dodržovali vaše pravidla, která jste si vymysleli, že by se měli ve společnosti dodržovat. No a přesně takto vás nechávají na pokoji i zastánci státu.

Přečti si to nejdřív po sobě. Chce to trochu vychladnout

Je tam napsáno to, co jsem napsat chtěl. Možná by sis to měl znovu přečíst a pokusit se to pochopit.

Tobě nevadí, že ti na pozemek někdo vleze a řekne ti, co máš dělat a pak mu máš ještě za to platit a když se ohradíš, tak ti odsekne, že je to jen tvůj subjektivní pohled a chováš se arogantně, takže vnucuješ na "svém" ostatním svá agresivní pravidla. :-DDD

Stejně jako tobě nevadí, že ti anarchokapitalisté zakazují to, co stejně neděláš, protože s nimi zastáváš stejný pohled na to, co by se dělat nemělo, tak ani jiným lidem nevadí, že jim někdo zakazuje to, co nedělají, a jsou rádi, že to zakazuje těm, co to dělají. Mně samozřejmě

Dohled státu má na kriminalitu podobný vliv, takže bych stát zas tolik nepřeceňoval.

Veřejně působící agentury si toho moc před státem nelajsnou. Pokud chceš vidět, jak může působit agentura bez dohledu státu, koukej spíše po mafii :-D
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-21 16:46:09 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
Autor: Jakub G Čas: 2019-10-21 16:45:51 Titulek: Re: [↑]
Pozor, podvodník!
logo Urza.cz
kapky