Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Jakub G (strana 83)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Jakub G Čas: 2018-07-18 11:00:43 Titulek: Re: Analogie [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Plus další Váš problém je, že považujete vlastnictví za objektivní a ne za subjektivní.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-18 10:53:13 Titulek: Re: Analogie [↑]
musel by uzavírat smlouvu se všemi ostatními na světě a uzavírat neustále nové se všemi, co se v reálném čase nerodí, což nelze technicky, ekonomicky i filosoficky

Jistě, takže jste si to vyřešil tím, že jste stanovil sadu pravidel, kterou je možné bez smlouvy na lidech vymáhat. Protože není možné, abyste si to, co chcete, vymohl smluvně, tak přijdete s tím, že Vy na to smlouvu nepotřebujete. Vlastně jste vymyslel, takovou implicitní smlouvu, kterou se dle Vás musí řídit každý, kdo se objeví na světě. Potíž je, že s jinou implicitní smlouvu přišli i zastánci státu.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-18 10:44:14 Titulek: Re: Analogie [↑]
Už vím, kde je jádro problému Vašeho pokřiveného vnímání světa. Ve Vašem vnímání světa může za něco vždy ten, kdo se nechová tak, jak Vy považujete za správné.

Případ 1: Někdo dělá něco, co Vy nechcete. Chyba je u něj, protože jste mu to smluvně nedovolil.
Případ 2: Vy děláte něco, co jiný nechce. Chyba je u něj, to on potřebuje smlouvu, abyste to nedělal.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-18 01:00:44 Titulek: Re: Analogie [↑]
NEMUSÍ řídit smluvními pravidly agentury, nemá-li s ní uzavřenou smlouvu
nenese rizika [...] za jednání, na které nemá smlouvu

Vy teda tvrdíte, že osoba se nemusí řídit pravidly cizí agentury, ale nese rizika za porušení pravidel té agentury, protože s ní nemá uzavřenu smlouvu, že je může porušovat :-D?
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-18 00:36:48 Titulek: Re: Analogie [↑]
agentura brání zloději v takovém jednání vůči klientovi, na které s ním nemá smlouvu on

Ach, Vy jste ale vtipálek. Takže bezpečnostní agentura mne může nutit k čemukoliv, pokud nemám smlouvu, že mne k tomu nutit nemůže? A to má být jako nějaká výhra vůči policii :-D?
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-17 02:07:31 Titulek: Re: Analogie [↑]
Ptal jste se jen na bod 4, předpokládal jsem, že s ostatníma problém nemáte, takže já tu jen házím ... marním čas.

A proč bych já měl marnit čas a vytýkat Vám další body, když jste nebyl schopen smysluplně reagovat ani na tu jednu výtku k bodu 4?

Takže jste klientem bezpečnostní agentury. Zavoláte jim, protože zjistíte, že u Vás někdo krade. Přijedou chlapi z agentury, zjistí, že se zlodějem nemají uzavřenu smlouvu, takže mu v krádeži nezabrání a nechají ho pokračovat. Přesně v souladu s bodem 4. Takhle si představujete fungování těch agentur :-D?
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 12:34:24 Titulek: Re: Analogie [↑]
Napsal jste něco jako Už vidím, jak... a na konci smajlíka, tedy něco jste viděl a pobavilo Vás to. Nebral jsem to jako argument.

Ano, pobavila mne ta Vaše ideologická zaslepenost, kdy Vy si asi vážně myslíte, že ty Vaše agentury nebudou nikomu nic vnucovat. Není pro mne ale důležité otvírat Vám oči, takže si ušetřím čas, protože když si někdo myslí, že ozbrojená agentura tu není od toho, aby někomu něco vnucovala, tak je to předem marná debata.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 12:25:13 Titulek: Re: Analogie [↑]
Mýlíte se, já si právě budu vybírat agenturu, která chrání mé zájmy ale nikoho při tom nebuzeruje.

Jistě, protože Vaše zájmy přece vůbec nebudou kolidovat se zájmy někoho jiného :-D
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 11:44:26 Titulek: Re: Analogie [↑]
Pokud nechápete ani jednoduché argumenty, tak asi nemá smysl, abych Vám psal další.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 11:34:55 Titulek: Re: Analogie [↑]
Každopádně silně Vám doporučuji necitovat z mé věty "ono ke stejnému závěru jde podobně demagogicky dojít i u anarchokapitalismu, tam je to také vláda menšiny nad většinou - vládnout budou ředitelé bezpečnostních agentur ;-)" jen ten konec, ale i ten začátek, protože bez něj jde o poněkud jiné tvrzení!
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 11:06:37 Titulek: Re: Analogie [↑]
Nepřehlédněte ještě příspěvek z 2018-07-15 21:01:46

Na ten příspěvek jsem již dávno odpovídal.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 11:04:38 Titulek: Re: Analogie [↑]
Vyjadřoval jsem se k principům fungování trhu, ne k právu.

On je však podstatný rozdíl mezi výběrem telefonu, který budete používat Vy, a výběrem bezpečnostní agentury. Při výběru bezpečnostní agentury si nevybíráte agenturu, která bude buzerovat Vás, ale agenturu, která bude buzerovat ostatní.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-16 05:11:44 Titulek: Re: Analogie [↑]
Takže žádný ideologický popis.

Samozřejmě, že je to ideologický popis, když tvrdíte, že něco jako tvorba práva bude stejné jako trh s elektronikou. Mně vždy fascinuje, jak anarchokapitalisté tvrdí, že vychází z Rakouské školy, a pak dělají predikce zcela v rozporu s Rakouskou školou :-)
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-15 21:25:15 Titulek: Re: Analogie [↑]
A tím se to řeší samo.

Stejně takto analogicky idealisticky jde popsat, jak to bude krásně fungovat v demokracii, kde se samozřeijmě politici budou snažit, aby byli opět zvoleni, takže budou prosazovat přání voličů. Problém je, že srovnáváte anarchokapilaistické vlhké sny s realitou.
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-15 21:21:08 Titulek: Re: Analogie [↑]
4. Nemusíte se pravidly cizí agentury řídit, pokud s Vámi nemá uzavřenou smlouvu.

A teď tu o Červené Karkulce :-D

Už vídím, jak Vás agentura bude chránit jen před těmi zloději, se kterýma uzavřela smlouvu, že u Vás nebudou krást :-D
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-15 19:23:09 Titulek: Re: Vsichni jsme politici [↑]
podle přirozeného práva

A kdo určí, které právo je přirozené? Anarchokapitalisté skrz svou ozbrojenou agenturu :-D? Mám pocit, že vždy, když si anarchoapitalisté nechtějí přiznat, že jsou prostě jen další skupinou, co by ráda silou ostatním vnutila svou představu o správném uspořádání světa, tak začnou tvrdit, že to, co chtějí oni, je přirozené a proto je v pořádku to ostatním vnutit. Případně u nich ta indoktinace dojde ještě dál a tvrdí, že o vnucovní ani nejde, když někomu vnucují něco, co si oni označili za přirozené :-/
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-15 16:21:53 Titulek: Re: Analogie [↑]
Podstatný rozdíl je třeba ten, že zákazníci agentur si nemohou volit jejich ředitele :-)
Autor: Jakub G Čas: 2018-07-15 16:11:45 Titulek: Re: Vsichni jsme politici [↑]
Jasně, když vám něco násilím vnutí soukromá ozbrojená agentura, tak je to přece v pořádku :-D
logo Urza.cz
kapky