Komentář 84925
» odpovědět «
Autor: marcusant
Čas: 2022-10-29 19:50:00
[↑]
Web: neuveden
Mail: neuveden
Je tím míněno v zásadě to, co říká Lojza. Opakuji, pohybujeme se v rovině spekulací. Vytvořit umělou inteligenci na úrovni lidské de novo bude taky asi pěkný oříšek. Někdy je lepší použít, co už funguje a místo celé AI vymyslet "jen" interface a překladové vrstvy. Následně postupně vytvářet umělé prostředí pro "fork" lidského mozku. Takhle to technikovi zní už myslím daleko proveditelněji, protože to víc něž sci-fi vypadá jako obrovská hromada programátorské práce plus nějaký ten bio výzkum. Nepřijde mi to fantastičtější než Genisys, i v genetice se trochu na principu reverzního inženýrství jen zkouší, co k čemu a v jakých souvislostech slouží, v podstatě kopírujeme, co udělala příroda a zkoušíme si s tím hrát. Důležité je také, na co půjdou peníze. Myslím, že pokud by existovala uvěřitelná vidina na život věčný, byť prozatím v elektronické podobě, zdroje financí budou neomezené. Organická cesta má jednu nevýhodu v tom, že sem tam něco musíte vyzkoušet v reálu in vitro časem i in vivo, a to trvá a sebelepší software ani hardware to neurychlí nad rychlost biologických procesů. Prvním cílem by tedy mohlo být vymyslet ten interface a jestli správně chápu různé zprávy, tak minimálně Alphabet do toho investuje dost a něco jsem četl i o IBM. Peníze jsou vždycky až na prvním místě a za život věčný byli lidé ochotní platit neuvěřitelné peníze. Za nesrovnatelně dosažitelnější produkt s jistotou dodání a bez dalších nároků zaplatí víc. Na tom mě znervozňují dvě věci: 1) až si budu lebedit v elektronickém nebi, jednoho krásného dne někdo přijde a vypne mě a když bude moc hodnej, tak mě aspoň zazálohuje. 2) kolikátý že to jsem vlastně podprogram...