Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 161)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2021-02-02 13:17:34 Titulek: Re: marcusant [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Kdyz ono to je vzdycky tak, kdyz nekdo vytrhne cast vetsiho celku a na tom postavi nejakou teorii.
Totiz...ono je potreba se na to divat komplexne.
Rekneme, ze mame 2 subjekty na trhu. Rekneme, ze oba prodavaji zcela identicky vyrobek. Rekneme, ze jeden subjekt ho prodava za 100kc a druhy za 150kc. A rekneme, ze oba subjekty prodaji nejake mnozstvi techto vyrobku.
Kratkozraky, ci spise omezeny pohled je: Ten co prodava levneji je lepsi pro zakazniky, ten co prodava draze je horsi pro zakazniky.
Jenze to je ABSOLUTNI nesmysl.
Totiz - zakaznici z nejakeho duvodu kupuji I u toho, co prodava drazsi. Proc? To je otazka, kterou si malo kdo polozi, a kdo si ji polozi, typicky odpovi "protoze zakaznik nevi, ze muze koupit levneji" (to muze nekdy byt pravda, ale spise casteji to pravda neni), pripadne "protoze je ten zakaznik hlupak", a podobne.
Ve skutecnosti je to ale vsechno jinak.
Ve skutecnosti, ackoliv oba subjekty prodavaji identicke zbozi, tak ten obchod vubec idelnticky neni. A to zbozi NENI TO JEDINE, co si clovek kupuje. Tezko se to asi nekomu, kdo takhle neuvazuje, vysvetli. Ale ja kdyz si jdu do obchodu koupit 10 rohliku, tak si ve skutecnosti nekupuju POUZE 10 rohliku.
Kupuju si, napriklad: Prostredi, ve kterem nakupuji. Ochotne/neochotne prodavacky. Oteviraci dobu. Vzdalenost od domova. Atd atd atd. V pripade spotrebniho zbozi si kupuju i ochotu pri reklamacich, reputaci obchodu z hlediska pristupu k zakaznikum obecne...atd atd.
Takze se muze lehko stat, ze nekdo prodava za 100 v hnusnym obchode, kde se zakaznikum nikdo nevenuje, a jiny prodava za 150 v cistem obchode, kde se prodavaci zakaznikovi venuji.
Ti zakaznici, kteri kupuji za 150 a ne za 100 moc dobre vedi, PROC kupuji za 150. A evidentne dostavaji takovou hodnotu, ze jim to za to stoji. Takze pro ne je dany prodejce rozhodne uzitecnejsi nez ten, co by jim to prodal za 100.
Tenhle komplexni pohled lide casto nevnimaji, a pritom je extremne dulezity.
Btw, tenhle pohled je extremne dulezity pro samotne prodejce,a ti ho take casto ignoruji, protoze tohle vubec nechapou a pak se divi, jak je muze prevalcovat konkurence, ktera klidne prodava draze, nez oni sami a presto vsichni chodi k te konkurenci.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-02 12:54:23 Titulek: Re: marcusant [↑]
Absolutne nechapu, jak to myslis. Michas ruzne veci dohromady a nedava to smysl.
A jeste k tomu jsi nepochopil ten priklad, proc jsem ho daval.
Ach jo, to je tezke
Ale dobre, kdyz tohle pomineme a vezmeme tvuj priklad s vinem.
Obcas kupuji vino za 100kc / lahev. Obcas kupuji vino za 1 000kc/lahev. Jednou jsem kupoval i nejake vino za tusim 5 000kc/lahev.
Je to porad vino.
Ti, kdo vyrabeji vino, co se prodava za 100kc/lahev maji typicky vetsi zisky nez ti, co vyrabeji vino, ktere se prodava za 5 000kc/lahev. Protoze tech prvnich lahvi prodaji tak 1 000 000x vice.
Zaroven to, ze je nekdo dobrovolne ochotny dat za vino 1 000kc znamena, ze ten vyrobce toho vina dela neco velmi dobre, kdyz pro kupujiciho ma AZ TAKOVOU hodnotu. Kdyz si ten kupujici klidne mohl koupit 10x levnejsi.
Takze oba delaji neco dobre. Ti prvni delaji dobre to, ze dokazi vyrobit vino levne a proto uspokoji velke mnozstvi zakazniku.
Ten druhy dela dobre to, ze jeho vino si zakaznici ceni vyrazne vice, nez je prumerne". Znamena to asi, ze bude vice kvalitni, nebo ja nevim proc, to vedi ti zakaznici. Rozhodne oni to dobrovolne ocenuji, takze super.

Dal bych jiny priklad - mobilni telefony a Apple.
Apple ma nejvetsi marzi ze vsech vyrobcu mobilnich telefonu. A to RADOVE vetsi, nez vsichni jinni vyrobci.
Co to znamena? Znamena to, ze jeho zakaznici si techto mobilnich telefonu ceni TAK MOC, ze jsou ochotni zaplatit za ne vice, nez kolik by zaplatili za jine. Apple tedy "neco dela dobre" - prinasi svym zakaznikum hodnotu, kterou oni ocenuji a zcela dobrovolne mu davaji vetsi penize, nez by dali jinde.
Apple dokonce dokaze vyrabet velke mnozstvi techto telefonu s vysokou pridanou hdonotou, takze nejen ze uspokoji velke mnozstvi zakazniku, ale jeste jim prinasi vsem vetsi hodnotu, nez jeho konkurence. Z tohoto hlediska je Apple vyrazne dobra a uzitecna firma. (At uz si o jejich produktech muzeme myslet co chceme, to co jsem napsal je objektivni fakt, dokazany tim, ze jejich produkty zakaznici zcela dobrovolne kupuji)
Autor: Lojza Čas: 2021-02-02 11:39:44 Titulek: Re: marcusant [↑]
pokud prodavas za malo, mozna prodas mnohem vice lidem a ziskas nakonec vetsi zisk nez ten, co prodava za hodne mensimu mnozstvi lidi.
Zas a znovu dam priklad automobilek, kde ty luxusni, co prodavaji za desitky milionu, jsou typicky ve ztrate a dotuji je jejich matky, tedy automobilky, co prodavaji "levna" auta pro masy.
Btw, pokud nekdo prodava napriklad s velmi vysokou marzi, tak to znamena, ze skutecne on neco vyrabi tak dobre, ze to pro jeho zakazniky ma at tak velkou cenu. Cimz se projevuje jeho "uzitecnost" - vyrabi veci, ktere maji pro jeho zakazniky velkou hodnotu.
A to mi prijde jako docela fajn vec, at uz v jakemkoliv rezimu. Kdyz vyrabim neco, ceho si zakaznici velmi ceni, prijde mi to jako dobra a uzitecna vec.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-02 11:00:49 Titulek: Re: marcusant [↑]
Na tadytom je nejlepsi ta nerovnovaha v prikladech.
Ty samozrejme muzes uvest sebedrsnejsi priklad, jaky vymyslis a rozmetas na tom cely system, jasne. Co kdyz se nekdo narodi nekde, kde si to nebude moct dovolit, a okolo nej bude 20 metrova zed od jinych majitelu pozemku,a je v prdeli, umre.
Ok...asi jo, kdyz se to takhle stane. Umre. Je v prdeli. Souhlasim.
Trosku mi v tom hapruje, PROC by nekdo vytvarel 20 metrovou zed a podobne - ale ok, MUZE se to stat. Naprosto souhlasim. Muze se stat nejake absurdne divan situace, a nekdo na to doplati.
A co jako? To ma neco dokazovat? To ma dokazovat, jak je ancap spatny? No, super...
Tak si vezmeme jiny absurdni priklad.
Mame stat, a ten vezme pulku svych obcanu a nazene je do valky. Behem par let umre par desitek milionu lidi.
Hmmm....akorat ze to neni absudrni priklad, tohle je neco, co se BEZNE delo a deje se to DOTED(!!!)
Akorat ze to se asi nepocita, ze? Protoze zde mame teoreticky par mrtvych za 20 metrovou zdi , oproti desitkam/stovkam MILIONU REALNE MRTVYCH, ale to je tak nejak v poradku, to nebudeme resit, to nedelali ty hodne staty, to delaji ty zle staty, nebo neco podobnyho, ze…
Chapes vubec ten nepomer v prikladech?
Ja nemam nic proti prikladum,kdy je jasne, ze v nejakem extremne blbem pripade nekdo bude docela extremne v prdeli. Ok, to se jiste nekdy nekde stane. Ale stavet na tom, ze teda PROTO je to spatne? Tvl, v realu se deji 1000000x horsi veci, ktere zavinily "staty".
Autor: Lojza Čas: 2021-02-01 20:43:31 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Kdyz ti nekdo ukradne 10kc, a nebo 10 milionu kc, principialne je to porad zlodej.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-01 09:14:30 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
No, kdyz ti nekdo ukradne 10kc, a nebo kdyz ti nekdo ukradne 1 milion kc, porad tomu rikame kradez. Ale predpokladam, ze clovek docela mezi temi 2 ciny dokaze rozlisovat nejakou miru...
Autor: Lojza Čas: 2021-02-01 00:53:21 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Mysli si co chces, samozrejme.
Btw, jak jsi prisel na to, ze to nekdo nerozlisuje?
Respektive, definuj slovo "rozlisovat".
Ja ty 2 veci samozrejme rozlisuju.
Autor: Lojza Čas: 2021-02-01 00:03:17 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Anarchokapitaliste hlavne tomu nasili, kteremu ty rikas "dobre", vubec dobre nerikaji. Ale kdyz sis to tak hezky vymyslel, tak klidne ano.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 23:22:15 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
On asi bude rozdil mezi "dobrym nasilim" v ramci statu, kde stat podle me zadne "dobre nasili" neprodukuje, ale chapu, proc mu tak rikas, a "dobrym nasilim" v ramci ancapu,kdy tomu rikame obranne nasili, a jest reakci na utocne nasili. Spise tedy tomu rikam "obrana", ale klidne tomu muzes rikat "obranne nasili".
Nejde jaksi rici "dobre nasili" a delat, ze ve state a v ancapu se jedna o to same.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 20:57:03 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
4. Jses curak
5. Jses curak
6. Jses curak
7. Jses curak
Vice argumentu uz psat nebudu. Kdyz ti to clovek napise 100x a ty to uplne ignorujes a meles si porad ty svy hovna, tak ja uz nevim, co s tim.
Mej se fajn.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 19:28:43 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Jinak ty kokote, kdyby sis vsiml, tak ja vzdycky odepisuju na vsechno, takze si otevirej hubu na svoji mamu, laskave.
Zato tady mame jine experty, co slibuji odpovidat, dokonce opakovane pisi, ze uz uz to bude...a pak nic.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 19:26:25 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Bod 4: Pokud "zle nasili" kona nejaky "lupic", potom samozrejme nerikame, ze v takove situaci kona zle i dobre nasili stat.
4.1 Fakt jo? No to by blbej nerekl….
5. Ano, staty chodi a vybiraji nasilim penize. Kdyz jich nektere vyberou dost na to, aby si mohli dovolit valcit, tak tu a tam zpusobi pozabijeni milionu/desitek milionu lidi rocne. Je skvele, ze jine staty, ktere vybraly nasilim dost penez, se jim ubranej. Dost mi to pripada, jako kdyby nejakej chirurg nejprve po nocich chodil po parku a lamal ocelovou tyci lidem nohy, aby mu je rano mohli privest do nemocnice a on jim je slavnostne zachranoval a rikal jim, jak mu maji byt vdecni, protoze nebyt jeho, uz by davno nechodili…
6. Fakt jo? No to by blbej nerekl…
No a co jako? V cem je problem? Rika snad nekdo, ze zlo prestane existovat? Ukaz mi ty demente nekoho, kdo tvrdi, ze v ancapu prestane existovat zlo, zlocinci a podobne.
A na zaver perla: "A vždycky mají pravdu, protože buď se státy dobrým násilím ubrání proti zlému násilí, a pak se jedná o neospravedlnitelné porušení NAPu". Takze, zkusme si to namalovat,pro uplne dementy. Kdyz se nekdo brani proti nasili, ktere je na nem konane, tak se nejedna o zadne poruseni NAPu, protoze NAP znamena I to, ze kdyz na cloveka nekdo utoci, je spravne, kdyz se tento brani.
Takze jak jsem rekl - pises nesmysly, a nakonec, neprekvapive, dojdes k totalne nesmyslnemu zaveru.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 19:17:41 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Ty vis, no, nekdo nekdy take pracuje a nevysedava porad u internetu.
Ale chapu, nekteri lide to neznaji...
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 02:01:31 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Nekde cca od bodu 3 to mas vsechno spatne.
Neni se co divit, ze ti vychazeji spatne zavery, kdyz lidem vkladas do hlavy to, co ty bys chtel, aby tam meli...a jak naschval jim to tam vkladas tak, aby ti to "spravne" vyslo.
Co je ovsem nejzajimavejsi je to, ze i po 1000 opakovani, kdy ti lide rikaji,jak to je a ze se pletes, porad meles ty samy hovna a nijak se z toho nepoucis.
Inu, blatoplatouch.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 00:58:13 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
To, ze nyni neexistuje jeste neznamena, ze nemuze existovat v budoucnu.
Skoda, uz to vypadalo, ze jses normalni, ale ne, jses proste porad ten samej kokot..
Autor: Lojza Čas: 2021-01-31 00:24:08 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Poprve po hodne dlouhe dobe mohu s tvym zaverem plne souhlasit...Doufejme, ze tato vada bude jednou napravena...
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 23:58:52 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
Jinak chapu, ze rezim , za ktereho umiraji desitky milionu lidi, je mnohonasobne lepsi, nez ancap.
To je jasne, to je zcela logicke.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 23:58:04 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
No jiste...pujdes do Konrada, tak si koupis pajku, nejakej ten tranzistor, rezistor a kondezator, spichnes to ve volnem case a atomova bomba je na svete :-D
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 23:11:41 Titulek: Re: Tož, naivita [↑]
A tak jiste...mohly by se dit hrozne veci v tom ancapu, protoze by nikdo lidem nezakazoval valky. Takze je mozne, ze by byly valky a to je strasne. Jeste, ze tu mame ty staty, protoze ty zarucuji, ze zadne valky nebudou.
A kdo bude tvrdit, ze staty ve valkach za poslednich +- 100 let zabily vetsi desitky milionu lidi, tak ten lze, a vubec tomu nerozumi. Take proto, ze to se vubec neda srovnavat.
Ostatne, to nebyly ty hodne stat, ty byly ty zle staty
A proto se to vubec nepocita.
Ted, ted uz se to nikdy stat nemuze.
A kdo si to nemysli, ma dusevni chorobu, ktera neexistuje, takze ani on neexistuje a pise to sem za nej Hoschl!!!!
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 16:08:08
Btw, tohle video mi pomohlo si ujasnit jeden docela zajimavy "psychologicky moment". Totiz, jak spousta lidi - a to I inteligentnich, prijemnych, hodnych atd - nedokaze prijmout pohled toho druheho a "vcitit se do nej". Urza rekne: Pro nekoho je jit volit stejne moralne neprijatelne, jako delat dozorce v koncentraku.
A reakce na to? ZCELA TYPICKA, jakou uz jsem zazil mnohokrat: Ale ne, zas az tak hrozny to urcite neni...To je blbost, je to prehany, ze jo? Jako chapu to prirovnani, ale TAKHLE MOC to prece nikdo mit nemuze…
Inu, MUZE.
Je to dost podobne, jako ja mam nekdy problem s ...jednou pani. Reknu: Kdyz se stane to a to, boli me to uplne stejne, jako kdybys mi byla neverna. Citim stejne pocity, stejnou bolest…
Odpoved na to? Ale ne, to neni mozny, to kecas,takhle to NIKDO nema….Ja to tak vubec nemam,takhle to nemuze mit nikdo…
Pripadne mi to klasicky pripomina moji matku,kdyz jsem byl dite:
Mami, tohle je pro me extremne dulezite, dulezitejsi nez…. Odpoved: Ale houby, takovych blbosti jeste v zivote… (zazijes, uvidis, potkas, koupis, cokoliv).

Snazim se cely zivot takovy nebyt a uvedomovat si, ze i kdyz ten druhy rika neco, co mi prijde, ze "to neni mozny, aby to mel AZ TAKHLE ….", no po tomhle videu si rikam, ze si na to budu davat jeste vetsi pozor a nepredpokladat, co jak kdo muze ci nemuze citit, alebrz mu vice verit v tom, ze rika pravdu, at mi prijde sebepodivnejsi.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 15:48:38 Titulek: Re: [↑]
:-D
Jojo, ty jses ve skutecnosti moje pritelkyne.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 14:32:29
Imho vynikajici rozhovor, uzasne odpovedi (I ciste z "lidskeho hlediska"). Priklad s dozorcem v koncentraku je asolutne presny.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-30 12:49:36 Titulek: Re: [↑]
Ze jdu okolo…
Ja jsem docela zastance neceho,cemu se dnes rika "dusevni vlastnictvi", no typicky nejsem zastancem toho, jak je dnes pojmute a prosazovane.
Ciste moralne ale vidim problem v tom, pokud nekdo investuje prostredky do nejakeho vyvoje a pak vyda produkt, ktery si kdokoliv okopiruje a vyrobi za par susnu…
A nebo trebas kniha. Autor pise rok knihu, nema jiny prijem, nez potom az ji zacne prodavat. Zacne ji prodavat, logicky ji nemuze prodavat za cenu papiru plus 5 korun, protoze by se mu nezaplatil ten rok psani. Pak nekdo prijde, okopiruje a zacne prodavat za cenu papiru plus pet korun, protoze nema zadne jine naklady.
Neprijde mi to moralne spravne.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-29 20:52:01 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
Tvl :-D :-D :-D
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 23:34:26 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
Co, 3 bankovky? A neni to malo? Chtelo by to 5 bankovek.
Jenze, mame tu problem. Pokud pouzijeme 5 bankovek, nikdy si nemuzeme byt jisti, co by to udelalo se 6 bankovkama….
Jinak jiz plne verim, ze jses zenska. Mas klasickou zenskou logiku:
Ty jsi dam nevidel to smeti? Ne, nevidel...Jak je to mozne, ze jsi ho nevidel? Nevim, proste jsem ho nevidel… To neni mozne, musis vedet PROC jsi ho nevidel…
Jinak jsi mi neodpovedel na otazku, jestli nemas pocit,ze jses genialni.
A jinak,jses klasickej zmrd, samozrejme, protoze opet a zase vkladas nekomu do ust neco, co nerekl/do hlavy neco, o cem nemuzes vedet,jestli si to mysli, nebo ne.
Prijde ti opravdu normalni rict, ze neco VI, kdyz vubec nemuzes vedet, jestli to vi?
Clovece, potkal jsem za svuj zivot uz docela dost kokotu, zmrdu a podobne, ale ty jses kral jich vsech.
Tys dospel tak daleko, ze nejen ze neustale se snazis manipulovat ostatnima,ale dokonce jsi zmanipuloval sam sebe a verim, ze veris tem vsem hovnum, kteryma nas neustale obstastnujes.
Chapes doufam, ze te absolutne neberu jako nekoho partnera do diskuze? Protoze diskutovat neumis a jedine co umis, je chovat se jako totalni curak….
Projevujes se tak, ze k tobe nejde mit ani spetku respektu.Protoze typicky meles hovna a tvaris se u toho jak genius.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 23:28:16 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
:-D
Kazdy z nas by dokazal spoustu veci.
Kazdy z nas by dokazal skocit z mrakodrapu. Kazdy z nas by dokazal zabit cloveka. Kazdy z nas by dokazal pocitat od jednicky do 23453474378 po jedne. Kazdy z nas by se dokazal plazit 50 kilometru...Kazdy z nas …
To jo. A co z toho vyplyva?
Btw, z ceho usuzujes, ze jeho smysly fungovaly spravne? A pokud ano,proc rikal, ze je na Vaclavaku?
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 22:44:29 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
No jasne. Protoze nebyl proveden PRESNE TENTO KONKRETNI pokus, ale podobny, tak to dokazuje, ze tento pokus, pokud by byl proveden PRESNE TAK, jak pozadujes, tak by vysel podle tebe. Protoze proto. Protoze jses chytrejsi jak ti lide, co se tim zivej a co tyhle pokusy provadej.
Nemas ty nekdy pocit, ze jses genialni?
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 22:42:59 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
Jiste, vsichni jsou blazni, jenom ty jses letadlo,to je jasny.
2. Tezko mohl do neceho narazet, kdyz vetsinu casu lezel v posteli. A nebyl jsem s nim celou dobu, takze to nemohu rict na 100%, protoze jsem u toho nebyl. Rozhodne jsem byl u toho, kdy omdlival tak,ze padal na zem, ale pravda, vzdycky to dokazal ukorigovat tak, aby si trebas nerozbil hlavu nebo tak. Ruce pred sebe dokazal dat, kdyz padal na zem…
Vubec nechapu, kam tim miris. Ja ti napisu, ze ten clovek neprosel dverma, a ty se ptas, jestli padal ze schodu. Hele, vetsina lidi nema v loznici schody a nebo trebas stromy, nevim fakt co na to rict.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 22:27:07 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
Videl jsi film "Pane, vy jste vdova"?
Prijde mi totiz, ze mas v sobe zensky mozek.
Ale at ti udelam radost,opet a znovu odpovim: Ano, samozrejme. Ten pokus to plne dokazuje.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 22:18:57 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
Pokud jsi to videl a pokud by sis to pamatoval, ty experimenty byly provadeny prave na podporu/vyvraceni domnenek o ROZHODOVANI. Neslo o potvrzovani/vyvraceni domnenek o pocitech.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 22:16:19 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
Ano, myslim si opak. Vubec nemam duvod si myslet, ze by to tak nebylo. Ty experimenty tak, jak tam byly popisovany, tomu zcela nasvedcuji.
Autor: Lojza Čas: 2021-01-28 22:15:24 Titulek: Re: Nepochopení rétoriky [↑]
To si delas prdel. To si FAKT delas prdel.
Jako ja chapu, ze mas na neco jiny nazor. Dokonce pochopim, ze si myslis, ze je Zeme placata.
Ale pokud zacnes zpochybnovat vedecke experimenty, ktere byly sestaveny za nejakym ucelem a zacnes tvrdit,ze stejne vis lepe, co by se stalo, kdyby se neco stalo,protoze to proste vis, a vsechny dukazy a experimenty, ktere to vyvraci, jsou proste chybne…
Hele, tohle fakt nema cenu.
Blatoplatouch je resitelny, mel bys o tom uvazovat...a vice na to asi fakt seru.

Jinak ano, ten clovek napriklad kdyz mel vstoupit do te propasti, tak mel zachvaty paniky, studeny pot na cele a podobne projevy. Bojoval, aby tam nemusel vstoupit.
Ale premohl to, pomerne zajimavym zpusobem. Rekl, ze me veri vic, nez sam sobe a kdyz mu rikam, ze tam propast neni, ze me teda dovoli, abych ho tema dverma prenesl…
Chapu, ze takovehle veci si vubec neumis predstavit.
Take jsem neumel, to je v pohode…
Btw - kdyz se v noci topil, mel veskere fyzicke priznaky topeni se. Lapani po dechu, hyperventilace, upadal do bezvedomi (pravdepodobne z te hyperventilace, asi), panika, atd.
logo Urza.cz
kapky