Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Lojza (strana 175)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Lojza Čas: 2020-04-05 19:54:59 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: neuveden
Amen.
Ale stejne to "nekteri" lide nepochopi.
Autor: Lojza Čas: 2020-04-05 17:47:22 Titulek: Re: Mnohem lepší apríl [↑]
Ok, nepochopil nic a jeste jses kokot.
Sorry jako, uz to neumim napsat lepe, abys to I clovek mdleho IQ jako ty pochopil.
Btw, bod cislo jedna NENI pravda. Chapu, ze ty bys rad, aby byl ,ale neni. Ne, takto svet nefunguje.
Autor: Lojza Čas: 2020-04-04 19:01:23 Titulek: Re: Mnohem lepší apríl [↑]
To je pravda, protoze kolik tresni, tolik visni.
Pro dementy - celou dobu mluvim o necem jinem a ty nejses ochotny podivat se na vec z jineho, nez sveho jedineho spravneho pohledu. Tak proc diskutovat. Clovek ti da konkretni priklad, kdy konkretni psychiatr pomohl konkretnimu cloveku, aby nespachal konkretni sebevrazdu, a ty mi na to odpovis, jako kdybys to vubec necetl. Co s tebou...nic, jako doted, ignore...mozna to zkusim zase casem, ale asi to nebude mit zadny smysl, jako doposud.
Ale mozna, ze vlastne jses tak zaslepenej, ze vubec nechapes casovou osu toho meho prikladu. Ok, zkusim to namalovat:
1. Osoba A ma potize. VUBEC NEVI JAKE
2. Osobe A se potize stupnuji, ma nesnesitelna muka
3. Osoba A se chce zabit, protoze muka uz nemuze vydrzet
4. Osoba A po doporuceni od osoby B navstivi psychiatra P
5. Psychiatr P osobe A pomuze, a to natolik, ze osoba A jiz neciti nesnesitelna muka a tedy se jiz nechce zabit.
6. Profit
Autor: Lojza Čas: 2020-04-04 18:53:18 Titulek: Re: Špatný argument [↑]
2. Zcela naprosto nemas pravdu a bohuzel je videt, ze jsi sice dobre zacal, ale jako obvykle jsi sklouznul k tomu, ze sis neco vybajil a pak na tom stavis.
Ale dobry, zacal jsi dobre, tak zkus dal premyslet...
Autor: Lojza Čas: 2020-04-04 07:22:57 Titulek: Re: Mnohem lepší apríl [↑]
1. Osobne znam cloveka, ktery na tom byl tak, ze chtel spachat sebevrazdu (znam ho VELMI dobre, byl jsem s nim v dobe jeho problem, ze to osoba "velmi blizka")
Ten clovek prozival takova muka, ze v slzach mluvil o tom, ze nez to prozivat dal, tak se radsi zabije.
Nakonec mu pomohli psychiatri - ackoliv to byla slusna anabaze, nebot si s nim ani oni prilis nevedeli rady, nebot mel (a stale jeste ma) dosti raritni onemocneni (pricemz nikdo ani poradne nevi, co presne mu je, respektive se to tak nejak tusi, ale nikdo nevi, co s tim presne delat, takze se to resilo metodou pokus omyl)
Autor: Lojza Čas: 2020-04-04 07:03:54 Titulek: Re: [↑]
A pro tech par mrtvejch, co si to nemohli koupit...ale to se nepocita, na ty sere pes.
Autor: Lojza Čas: 2020-04-04 07:01:27 Titulek: Re: Špatný argument [↑]
No vida….ze bys na to KONECNE prisel?
Btw nevim, ktery anarchokapitalista nekde tvrdil, ze jsou komuniste vydeseni, kdyz by se mel prosazovat NAP, mozna mi to uniklo, ale jinak vse, co jsi napsal potom, je PRESNE TO, co se ti (a nejen tobe) mnoho lidi snazi vysvetlit a ty (a nejen ty) porad tvrdis, ze je to opacne.
Takze doslo k posunu a uz to beres tak, jak jsi to napsal? To by bylo opravdu a bez ironie skvele.
Autor: Lojza Čas: 2020-04-02 06:59:14 Titulek: Re: Mnohem lepší apríl [↑]
Jen technicka….osobne znam cloveka, ktery nespachal sebevrazdu pravdepodobne predevsim diky psychiatrum.
A jeste me napadlo - nemyslis si, ze by bylo mozne, ze to, co cituje pan Hoschl, mohl ten jeho kolega rict nekde jinde, nez v tom odkazu, na ktery odkazujes? Mohla to byt nejaka uplne jina studie, kterou jsi nenasel. Nenapadlo te to?
Autor: Lojza Čas: 2020-04-01 07:20:44 Titulek: Re: Mnohem lepší apríl [↑]
Boze...doslova se tam pise: "U některých témat není zcela zřejmé, zda jsou v rozporu s principem neagrese, či nikoliv"
A ty z toho udelas nejakou vyjimku. Kdo chce psat bit, hul si najde, I kdyby mel vzit motorovku a pokacet kvuli tomu strom, ze ktereho si odreze vetev a bude tvrdit, ze lezela na zemi, co...
Autor: Lojza Čas: 2020-03-24 23:37:19 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
A z ceho tak usuzujes, blbecku?
Autor: Lojza Čas: 2020-03-24 23:36:06 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
No vzdyt to rikam...narizovat lidem, za kolik jeste muzou prodavat a za kolik uz ne...atd atd...klasika.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-24 19:01:46 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
Ja Te chapu. Nazory, ktere zastavas, jsou naprosto zrudne a damentni k tomu, ale chapu te.
Ty bys proste rad system, kde nekdo moudry urci, co se za kolik ma prodavat, komu se to ma prodavat a kdy se to ma prodavat… Jo a samozrejme kdo to ma vyrabet, za kolik to ma vyrabet, kdy to ma vyrabet….
A kdyby nekdo chtel neco koupit za jinou cenu, nez jsi ty urcil, tak ho proste ….potrestame.
Chapu.
No, pro me to je zcela zrudne.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-24 18:59:46 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
Ne ty kokote, to neni pravda. Kdyz to 100000000x zopakujes, stejne se to pravdou nestane.
Ale chapu, ty to priste zase napises...a zase...a zase...proste kokot.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-23 22:48:35 Titulek: Re: Otrokářský ankap [↑]
Jen technicka - at uz by bylo ci nebylo mozne se upsat k otroctvi (to ted nebudu resit, jestli je to spravne ci ne), rozhodne se neda zadna smluvni uprava pouzit I na potomky. Proste to nejde, z principu. Ostatne, takto se neda na potomky upsat vubec s nicim.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-23 22:34:07 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
Tvl, clovek sem koukne po delsi dobe a prvni co vidi - obvykle blaboly. Svet neni cernobily, reknete WOW.
Docela by me zajimalo, co to presne znamena, zvlaste ve vztahu k ancapu.
K ancapu, ktery rika: Delejte si kazdy co chcete, kdyz tim nebudete poskozovat druheho. To je jako ten cernobily pohled? V cem je presne cernobily? Nebo jak to s tim cernobilym svetem vlastne funguje?
Pro me to jsou proste blaboly lidi, kteri nemaji co rict konkretniho, a tak prijdou s nejtrivialnejsim blabolem, ktery vubec muze existovat.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-23 12:16:28 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
Jen technicka - naznacuje to, ze nemam cas sem chodit diskutovat...Jak by si ostatne clovek tveho genia mohl vsimnout za tu dobu, co tu skoro nejsem...
Autor: Lojza Čas: 2020-03-23 01:41:41 Titulek: Re: Neplatí to spíš pro Urzu? [↑]
To je zajimave...takze napriklad podpora nezodpovednych podle tebe vede k vice zodpovednym?
Jak jsi na takovou vec prisel? Jak to funguje?
Autor: Lojza Čas: 2020-03-23 01:40:27 Titulek: Re: Zpátky ankap není [↑]
Jen se zeptam - proc je nutne ancap "spolecnost"?
Pripadne, jak presne definujes spolecnost?
Podle me ancap moc spolecnost ani neni...
Autor: Lojza Čas: 2020-03-20 06:56:39 Titulek: Re: [↑]
Zde bych jen v rychlosti podotkl, ze nemas pravdu.
Urza vcelku zasto vysvetluje, PROC si mysli, ze ancap je spravny. Poklada k tomu argumenty, se kteryma muzes souhlasit ci nesouhlasit, ale argumentuje zcela jasne. Napriklad tim, ze se jedna o system, ktery je konzistentni, da se z nej odvodit vse potrebne pro prakticky zivot, atd atd, nemam ted cas to cele resit.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-19 00:30:12
Nedava to absolutne zadnou logiku. Pokud ji v tom nekdo zacne hledat, spatne dopadne.
Ja to doma shodou okolnosti resil pred par dny s pritelkyni. Ona zastava, mimo jine, tyto nazory:
1. kdo prodava rousky za nasobne vetsi cenu, nez je nakoupil, je hyena
2. Doktori by meli mit mnohem vice penez.

Tak jsem s ni zacal resit, PROC kdo prodava rousky s vysokou marzi je hyena a PROC pokud bude doktor lecit s vysokou marzi nejen ze neni hyena, ale je to zadouci.

Dozvedel jsem se vysvetleni: Kdo prodava rousky s vysokou marzi je hyena, a doktori by meli brat vice penez. To jsem se dozvedel po cca 1 hodine toho, kdy jsem se uprimne snazil dopracovat k tomu, PROC si to mysli. Nema to zadne logicke vysvetleni. Jedna se ciste o pocitovou vec. Kam na lidi s logikou, matematikou, a nedej boze s pozadavkem na to, aby byli konzistentni.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 23:13:30 Titulek: Re: [↑]
No, ja ale neposuzuju, jestli nejaka kupa pisku hromada je ci neni. Nerikam, ze neexistuje, ale proste to neumim posoudit, tak to neposuzuju.
Ty ale tvrdis, ze existuji "lichvari" a operujes tu tim casto, ze si nekdo pujcuje od lichvaru a podobne - potom bys mel umet rict, kdo to teda ti lichvari jsou a jak se poznaji, ze.
Rozhodne neberu, kdyz reknes, ze to jsou ti, kdo maji velke uroky, nebo neco podobneho.
Chce to trosku vice konkretizovat. Nechci po tobe rozbor na 2 desetinna mista, staci mi to hrube. Pochopil bych, kdybys napsal napriklad 25% rocne uz je lichva. A nebo 10% rocne. A nebo 100% rocne. A kdybys k tomu pripsal, proc zrovna si myslis, ze ta hranice lezi zhruba zde. Nejsem debil a nehodlam te chytat na setiny procent,ze…
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 23:10:13 Titulek: Re: [↑]
No to ano..ale to jsi spatne pochopil. Ja delam pro firmu obchodaka. Takze ano, udelal jsem tolik obchodu a v tolika firmach jednal (a ono to logicky porad narusta), ale klient je jen ta jedna firma, pro kterou delam.
Btw delam samozrejme pro vice firem, prilezitostne tu a tam, ale bude jich trebas max 10 do roka, a jako hlavni zdroj prijmu mam tu jednu.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 17:31:52 Titulek: Re: [↑]
No...takze: Sice VIS, ze neco je okradani, ale nejses schopny mi rict, jak to poznas, ze to je to okradani.
Takze jsme zase u toho.
Proste to vis. Rekl jsi to a nic vic nepotrebujes. Okradani je, kdyz to Norbert rekne.
Skvely.
No, jak jsem psal, seru na to, nic se nezmenilo.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 17:30:39 Titulek: Re: [↑]
Aha, takze mas ve sve bance predschvaleny uver? Tak to samozrejme gratuluju. Pokud ne, jak to vis?
Jinak, nikde jsem nepsal, ze mam tisicovky klientu, to si me s nekym pletes.
A ano, ty jses zamestnanec,a ja OSVC. Takze v bance dostanes uver MNOHEM jednoduseji, nez ja. To same hypoteky. To nevis?
Btw jak jsi psal, kde davaji hypoteku za 1%? nemyslim si, ze neco takoveho existuje.
Ty mas na vsechno skvelou, byt uplne nesmyslnou odpoved. Schvalne si dneska zkus zavolat do banky, ze potrebujes jeste dneska 30 000 korun. Nejpozdeji zitra dopoledne to mit na ucte.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 15:29:45 Titulek: Re: [↑]
Btw, v teto oblasti se mi stala nedavno kuriozni vec.
Cekal jsem, az mi prijdou na ucet nejake penize, o kterych jsem vedel, ze maji prijit za cca tyden. Do te doby se nejak stalo, ze jsem tam mel skoro nulu. A zaroven jsem potreboval AKUTNE NUTNE cosi zaplatit, asi 30 tisic, jinak bych pak prisel o mnohem vice penez.
A tak jsem sel, a na SILENY urok jsem si ty penize pujcil. V podstate u lichvare. Zaplatil jsem uz ani nevim kolik navic, procentualne to bylo priserny, snad o litr navic za tech par dni, nebo tak neco.
No, kdybys to tu ridil ty, byl bych v prdeli a ty penize bych nemel jak si z hodiny na hodinu pujcit.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 15:25:27 Titulek: Re: [↑]
A jsme zase u toho...ty vis nejlepe, co je pro koho dobre.
Ale tak zkusim jeden dotaz a pak to zase klasicky vzdam:

Jaky urok je maximalne mozny, aby jsi nerekl, ze je to "okradani" a proc?
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 13:18:23 Titulek: Re: [↑]
lehke to je a mnozi to delaji.
Samozrejme pak je rada lidi, co jsou tak lini a neschopni, ze nejsou schopni ani se znabit toho dluhu, I kdyz by mohli. Musim se priznat, ze mi hlava nebere, jak muze byt nekdo AZ TAK dementni, ale nastesti ja to resit nemusim…
Autor: Lojza Čas: 2020-03-12 10:20:19 Titulek: Re: [↑]
Zaver je trosku jiny.
Zaver je:
Toto se parkrat opakuje...a pak vyhlasi osobni bankrot.
Podle soucasnych pravidel zaplati, kolik bude moct (uz to nemusi byt ani tech 30% dluhu) a po 5 letech je zcela cisty, bez dluhu.
Veritel zaplace, protoze nekomu pujcil penize a nedostal je zpet.
Nasleduje dalsi kolecko….tedy dalsi pujcovani, na konci dalsi osobni bankrot a dalsi podvedeni veritele.

Autor: Lojza Čas: 2020-03-10 01:43:12 Titulek: Re: Odstranění nesmyslu [↑]
No, system to tak chce, ale ja to rozhodne nehodlam to dite ucit.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-10 00:17:22 Titulek: Re: [↑]
Jo jasne...tvl ty jses tak vypatlanej...ne, seru na to, nenecham se zase zatahnout do srackovejch debat.
Evidentne rozuim risk managementu lepe, jak risk manazeri z bank
Tvl to je neskutecny
Autor: Lojza Čas: 2020-03-10 00:14:47 Titulek: Re: Odstranění nesmyslu [↑]
Samozrejme pokud mluvis o svych detech, je to ok...ale nemluv napriklad o me a mych detech. Ja jsem NIKDY nerekl svym detem, ze ma poslouchat ucitele. Rozhodne ne takto obecne.
Rekl jsem jim, ze ucitel je clovek, ktery jim muze v nejakych vecech pomoct a proto je docela fajn, kdyz s nim budou kooperovat. Rozhodne jsem jim nikdy nerekl, ze ucitel je nejaka autorita, kterou musi bezpodminecne poslouchat.
Btw, holka chodi do 3 tridy a uz docela slusne umi porovnavat, ktery ucitel je fajn, protoze se od neho neco dozvi a kdo je na nic, protoze se od nej nic zajimaveho nedozvi.
Autor: Lojza Čas: 2020-03-09 19:14:23 Titulek: Re: Tresty [↑]
Ze jdu kolem...shodou okolnosti v mnoha pripadech to je presne tak, jak pises.
No, alespon nekdy nejses uplne mimo…
logo Urza.cz
kapky