Komentář 117626
» odpovědět «
Autor: KalessinCZ
Čas: 2025-06-25 19:25:25
Web: neuveden
Mail: schován
Tohle je hodně zajímavé téma k probrání u piva. Když vyrobím židli, kterou ty někoho praštíš po hlavě, tak jsem porušil vlastnická práva toho domláceného? Intuitivně asi ne, protože to by pak porušovali vlastnická práva všichni neustále a ten koncept by ztratil smysl. Jenže proč ne? Protože jsem nebyl součástí té útočné akce? Proč jsem nebyl její součástí? Asi protože jsem nevyráběl tu židli s úmyslem či vědomím, že s ní někdo někoho praští. Židle slouží k sezení a takto o ní přemýšlím, když ji vyrábím.
Náboje nebo zbraně vyrábím s tím, že s nimi bude ubližováno lidem a určitě ne vždy jen v sebeobraně. Takže mi přijde, že jsem součástí akce, která porušuje vlastnická práva, ačkoliv třeba nevím, na koho je/bude mířená. Jenže když tento směr úvahy dovedu dál, tak jsou součástí akce i dodavatelé materiálu na výrobu nábojů, dělníci, kteří stavěli tu fabriku, pokud věděli, že se tam budou vyrábět zbraně, atd.
Asi jsem se do toho zamotal a děkuji všem, kteří to dočetli až sem. :)
Náboje nebo zbraně vyrábím s tím, že s nimi bude ubližováno lidem a určitě ne vždy jen v sebeobraně. Takže mi přijde, že jsem součástí akce, která porušuje vlastnická práva, ačkoliv třeba nevím, na koho je/bude mířená. Jenže když tento směr úvahy dovedu dál, tak jsou součástí akce i dodavatelé materiálu na výrobu nábojů, dělníci, kteří stavěli tu fabriku, pokud věděli, že se tam budou vyrábět zbraně, atd.
Asi jsem se do toho zamotal a děkuji všem, kteří to dočetli až sem. :)