Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Filozofické Okénko (strana 9)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Ačkoli je to irelevantní, ano mám. Moje odpověď byla docela ukvapená, jelikož nad touto otázkou bych se pravděpodobně musel zamyslet mnohem hlouběji, zatím se ale klaním jen k ano. Můj původní argument, ale stále trvá. Toto není debata o tom, zda je morální umělé oplodnění s vědomím odevzdání dítěte. Mluvím tu jen a pouze o manželství. Dnes manželské páry toto mohou dělat také, nehledě na jejich orientaci. Shrnutí: Tato debata není o oplodnění, ale o manželství, oplodnění má s tímto pramálo společného, pokud bychom ho chtěli zakazovat tak plošně a nehledě na orientaci.
Web: neuveden Mail: schován
Toto přece není debata o tom, zda je etické někomu "vyrábět děti na zakázku" či zda má dítě nějaké právo na rodiče. S povolením manželství pro homosexuály se nikterak nezvyšuje počet dětí v dětských domovech a "vyrábění dětí na zakázku", je jiná otázka na úplně jinou debatu, lidé v normálním manželství, je využívají též.
logo Urza.cz
kapky