Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 25)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Takže to už máme třetí účelovou definici hodnoty, podle toho jak se ti zrovna hodí.
A předložil jsi? Ne. Kde jsou?

Dodatek dodatek dodatek:
Slib : projev vůle, závazek, že mluvčí v budoucnu něco udělá či se naopak nějakého jednání zdrží.
Takže ano. A ty jsi sračka která opakovaně nedodržuje co prohlásí a umí je marně žvanit. Ano.
Takže dokud důkazy nebudou, vůbec sem nelez. A pak taky ne protože máš resty ohledně ústavní žaloby. Taky ano.
Nežvaň. Kde jsou?
Nežvaň. Kde jsou?
Proč by ne. Máš čas tu žvanit, do ostatních se navaží že žvaní, tak máš čas psát ústavní žalobu a zpravovat.
Kde máš slíbené důkazy? Kde je ústavní žaloba?
Hodnota je přeci daná náklady. Ne tím co si nějaký kapitalista vycuca z prstu a nalepí na zboží.
Pochopitelně. Základní RŠ literatura se proto příhodné podle toho jmenuje "Lidské jednání". Četl jsi to za ty roky co tu Žvaníš vůbec?
Ty předpokládáš že náklady na výrobu jsou menší za to co se prodává. Což je typicky pravda a nikdo to taky nerozporuje, ani to nijak neodporuje RŠ, právě naopak. Ono spíš o nákladech typicky nic moc nevíš, že. A přesto nakupuješ, a tohle tvoje jednání je ovlivněno tvými subjektivními dojmy. Tady vůbec není co rozporovat.

Kde?

Co já kde zahrnuji je pro tuto diskuzi irelevantní, to ano. Stejně jako kam co zahrnuješ ty. Nicméně obviňuješ anarchokapitalsty z nějakých dvojich metrů, takže je naprosto podstatně podle čeho měří a jak podle toho co a kam zahrnují. Dokázal jsem ti ze to měření se nevede vůbec tak jak tu ty podsouváš.
Subjektivní dojmy lidi pochopitelně mají podstatný vliv na vše, jelikož podle nich lidi jednají. To že nevidíš lidem do hlavy a neumíš je externě změřit je přesně to co tvrdí RŠ a STH. Nicméně na rozdíl od Tebe to berou v potaz místo toho aby to ignorovali.

Ani RŠ nepočítá do žádných výpočtu výmysly.

Je irelevantní co ty zahrnujes kam. Podstatné je jak to kategorizuji ankapisti, které nesmyslně obviňuješ z dvojich metrů.
No já nevím, jeslti sis toho všiml, ale Norbert rád pomáhá lidem i proti jejich vůli. To podle mě není úplně volnotržní interakce.
V tomto případě právěže úplně ne.
Ne, to prostě musíš akceptovat že existují faktory, které mají podstatný vliv ačkoliv je neumíš měřit. A svoje teorie tomu přizpůsobit. Protože jinak ti z těch tvých rádoby objektivních měření budou vycházet úplné hovadiny. A to není koncept jen ze společenských věd, to si dost dobře uvědomuje i současná fyzika třeba.

To je tvoje zjednodušena a mylná dezinterpretace. Meleš hovadiny. Zloději a vrahove žádný stát nejsou, přesto je ankapisti pochopitelně neradi k "nenásilí" aka trhu. Takže to žádné dělení podle státu není. Dokázáno.
At o to mají zájem nebo ne a i kdybys je přitom měl zabít. To jo :-D
To může jako vysvětlení stačit možná nějakému jednoduchému rudemu mozeckovi jako jsi ty který zvládá akorát kapitalisti fuj, stát dobro. K debatě nad komplexními příčinami společenských problémů holt musím najít někoho jiného.
Ale ty se vlastně bavíš s Rakušákem, tak to sorry, to se k sobě samozřejmě hodíte.
Že se něco nedá měřit, což v tomto případě není ani úplně pravda, neznamená že to není důležité a můžeš to ignorovat. A to je přesně to co ty neustále děláš.

Ne. To se tu akorát snažíš opakovaně a úplně marně neustále posouvat.
A Přesněji řečeno dělí podle útočneho násilí.
Ok. Pomáhat rodině není trh ale odpověď na otázku Rakusaka. A relevantní to není. Ok.
Něco nemusí být je materiální. Dobrý pocit je taky něco, očekávání že ti to oplatí a taky dostaneš k narozeninám dárek atd, to je taky něco.

Já jsem psal o tom podle čeho to dělí ankapisti.
A co to teda je? A jakou to má relevanci k tomu co obhajuji anarchokapitalsti kromě hloupého slovíčkaření?
Prd se bráníš. Neziskovka znamená že nevykazuje zisk, ne že není na trhu. Trh je prostor kde probíhá dobrovolná směna. A ta ani nemusí probíhat v penězích, ani v něčem materiálním. Dělit interakce na to jeslti během nich probíhá násilí nebo ne není žádný dvojí metr, to je jeden metr.
No I kdybys měl náhodou pravdu, že taková neziskovka nepadá pod definici trhu, není to nic než z tvoji strany naprosto hloupé slovíčkaření. Jako obvykle. Relevantního nic nemáš tak plácáš podobné hovadiny.
Šaškiánovatíš. ;-) Ten si taky neustále stěžuje co kdo měl ještě napsat do toho povinně krátkého textu, z toho si vycucá co že si teda autor o tom co nenapsal asi myslí,no a pak se taky na základě toho nasere... Jeden takovej by tu mohl stačit.
Ano, když. A to se nestane že svevule prodejce. Tečka
Způsobuje, neurčuje. Základy ekonomie pro prváky ekonomky a počty ze základní školy. Douč se.
Už jsi tu popsal román výmluv. Takže klidně mohl být román relevantních odpovědi. Samozřejmě souhlasím že tvoje odpovědi jsou akorát hlouposti, takže s požadavky na ně přestanu otravovat.
Prakticky všechny tvoje kecy o objektivite (kterou si akorát cucáš z prstu), svevoli atd. jsou bláboly. To nemá smysl furt dokola rozebírat.
Když se to za tu cenu neprodá, tak žádná marže nebude. Takže neurčuje. Tečka.
I kdyby tenhle blábol byl pravda, psal jsi o tom že svévolně určují marže, což zjevně pravda není.
A já ti poněkolikáté opakuji, že zaprvé nikdo o tom že by ji ČNB nebo stát určoval nemluví, mluví o tom že ji způsobuje. A za druhé jsem se tě ptal jak KONKRÉTNĚ to dle tebe ČNB dělá. Vysvětlí vlastními slovy.
Já jsem se tě ptal první, jakým zázračným mechanismem podle tebe ČNB konkrétně dosahuje svých cílů. Odpověz vlastními slovy.
Vím dokázat na co nejsi schopný odpovědět když se člověk zeptá. Vymlouvat se že víš ale nepovíš je teprve detinske. Zvlášť když jsi ten čas strávený výmlouváním mohl dávno strávit tou odpovědi.
To opravdu zdaleka ne (jen). Takže to není svévolné rozhodnoutí nějakého kapitalisty.
Já si je najit umím. Co by se hodilo, je, kdybys sis uměl ty informace najít ty a k tomu si chápal i základy ekonomie a počtů. Ale nemůžeme mít vše.

Způsobuje, neurčuje. Detinsky jsem do toho zamotal státní instituci co má způsobování inflace mezi svými cíli. Opravdu dětské.
To je tvůj problém.
Vysvětlil jsi to špatně. Psal si že svévolně určují svoje marže což je nesmysl. Ty záleží na tom kolik a za kolik si toho lidi koupí.
Já nejsem kapitalista, takže průběžně zdražuji akorát svoji práci. Svévolně a důvod je že se chci mít líp.
Vysvětlil si to chybně. Marže a zisky závisí na tom kolik toho lidi nakoupí, o tom opravdu kapitalista opravdu "svévolně" nerozhoduje
Nemusím nic dokazovat, ty si tu tyhle nesmysly cucáš z prstu, tak si je dokaž sám, když to k něčemu potřebuješ.
A že jsi na zbytek nereagoval jen potvrzuje že i o svévolnosti meleš kraviny.
Vysvětlil si prd. Zvládl si akorát poslat odkaz na stránku ČNB. To je opravdu vysvětlení na úrovni, tvojí úrovni.
A nikdo tu nepíše, že ČNB inflaci určuje, to je tvůj strawman, nauč se číst. Píšeme že ji stát způsobuje.
logo Urza.cz
kapky