Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Regis2 (strana 26)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
Nikdo ti žádné rádoby objektivní důvody uvádět nemusí. A svévolně si může možná tak nalepit cenu na výrobek, ne určit jelsti se to prodá a kolik bude mít zisku.
Tak to vysvětlí bankéřům ČNB. Zjevně mají úplně nesmyslné cíle, když je nemůžou nijak způsobit. Možná se douč ty základy počtu a ekonomie.
Že se ti něco nelíbí, neznámená že je to svévolně ani bezdůvodně.
Způsobuje, na to není potřeba určovat ceny. Douč se základy ekonomie a počtů.
Protože ji způsobuje.
Neurčuje. Gratuluji k dalšímu geniálnímu zjištění. To píšou v sekci o nás na webu ČNB?
Však v pohodě. Vždyť říkám že od tebe nic nečekám. Teda přesněji nic inteligentního.
Lol. Od tebe opravdu nečekám nic. Ale tak nelze vyloučit že občas i odpovíš. Nazvanis tu toho dost, tak by to pro jednou mohlo být něco relevantního.
Já tuším že tomu ve skutečnosti vůbec nerozumíš. Že to nezvládneš popsat vlastními slovy a místo toho posíláš podobné odkazy to jen potvrzuje.
Ale tak zkus to. Jak to teda podle tebe konkrétně dělají?
No občas tvoří i takové zhůvěřilosti. Na rozdíl od selhání státu se dá televize docela snadno vypnout :-D
A jak to dělá?
Jak může mít centrální banka daný inflační cíl, když ho nemůže nijak způsobit? Vysvětli nám to ty ekonome. Používají černou magii, nebo rozesílají prosby kapitalistum aby každý rok zdražovali?
Ordinace v růžové zahradě je jen další selhání trhu.
Kde jsou ty tvoje důkazy žvanile? Měly být do dvou dnů, už je to víc jak měsíc. Schováváš si je abys nám je dal pod stromeček?
A kde je ta ústavní žaloba? Lidi trpí zatímco ty tu marníš čas. Ubohé.
Přestaň žvanit. Kde jsou slíbené důkazy a ústavní žaloba?
Já myslím že tu nejsme v nějaké výrazné neshodě.

Jen nemyslím že je úplně něco jako Urzův nebo jinačího ankap. Ankap je když není stát a všechno se řeší volnotržně, ať už to třeba v oblasti vymáhání práva znamená cokoliv. Urzovy přednášky jsem bral většinou víceméně jako návrhy nebo odhady odpovídající na otázky typu "Kdo by stavěl silnice a kdo by ty všechny další věci ", tedy jak by to třeba mohlo fungovat bez státu.
A pokud jde o NAP, tak ten Urza chápe podle mě dvěma způsoby. Jednak jako morální princip, kterým se řídí a přál by si aby se jim řídili vši, a jednak si myslí že je to model k němuž by volný trh nějak přirozeně dospěl.

Jasně je to prostě aktuálně pohádka, přání, což má tyhle (ne)výhody. Historicky se tomu některé společnosti asi blížily ale jednak je to často ne úplně průkazné (Island), a jednak to teda zjevně nevydrželo.
To ano. Nakonec pokud předpokládá absolutní respekt k "hmotnému" vlastnictví, tak je jeho jeho argumentace ohledně toho, že tomu duševní vlastnictví odporuje, korektní.Na druhou stranu vždycky připouštěl že se trh nedá predikovat, NAP je model etc. Takže to může dopadnout I tak že se budou vymáhat i věci co neexistují ;-). Jeslti to vysloveně připustil i u IP nevím, jen směřuji kolegu někam kde by mohl najít nějaké ty závěry.
Ptal jste se na diskuzi ;-). Závěr si asi musíte udělat sám, čich argumenty vám dávají větší smysl. S Rakušákem jsme se shodli, že je pravděpodobné že ochrana IP asi nějak vymahana bude, nicméně nelze příliš predikovat jak intenzivně. A i Urza o tom určitě někdy mluvil.
No já jsem si schválně teď chvíli pustil. Žádné týkání komukoliv jsme opravdu nezaznamenal. Ani žádné extrémní skákání do řeči. Ne nad míru jakékoliv debaty s kamarády u piva, coz je ostatně to co tam probíhá, akorát ty děcka pijí limonádu. A vlastně se nechovají ani nijak o moc hůř, než jakékoliv jiné děti se kterými jsem někdy pracoval v neformálním prostředí.
Takže tyhle tvoje kecy asi uzavřu jako standardní somariny zapšklého dědka :-P. O zkažené mládeží se píše už od starověku.
Konkrétní příklad (video, čas)? Jinak pochopitelně víš prd co z koho vyroste.
Arogantních blbců je na světě spousta a shodou okolnosti drtivá většina určitě prošla touhle tvou školní výchovou.
No a tak to právě není. Starší může mladšímu nabídnout týkání a ten by to měl přijmout. Situace kdy starší začne mladšímu tykat a pak se rozčiluje že je mu týkáno nazpět je typická ukázka buranství. Mě osobně to nijak zvlášť nevadí a pokud jo tak mi většinou nestojí za to se s nějakým nevychovaným důchodcem hádat. Nicméně to na tom nic nemění.
Ty obhajuješ jednostranné tykaní, a to tím že je to údajně součást slušné výchovy, přičemž je to ovšem naopak neslušné. Tedy ano, vyčítám ti tvoje somariny.
To se fakt pozná expert na etiketu, LOL. Ti "spratkove" učitelům tykaji, protože to od nich mají dovoleno. Asi tak jako já tykám reditelovi naší firmy, přestože je podstatně starší, protože takovou máme nastavenou firemní kulturu.
Řekl bych že chápu slovenštinu dostatečně, přeci jen je to pouze nářečí češtiny. Vycitam ti co jsi napsal, tedy tvoje neznalost zjevně existuje.
Ty se chováš jako buran i bez pláště anonymity :-). A v pravidlech slušného chování máš zjevně mezery. Týkání nabízí (!) starší případně žena muži, nicméně to pak platí oboustranně. A druhá strana to určitě nemusí přijmout. Tykat jednostranně a po druhé straně vyžadovat vykani je ukázkové buranstvi. Ale naštěstí jsou i školy kde se i učitelé chovaji slušně a žákům vykají když to po nich sami vyžadují.
Nech si dát k Vánocům videa od Jaroslava Špačka o etiketě, ať si doplníš mezery.
Kde jsou slíbené důkazy a ústavní žaloba?
Řekl bych,že tu o tom už dobrou půlhodinu hovoříme
Když myslíš
Mě by to zajímalo reálně. Ne co si někdo jako ty navymýšlí ;-)
Jak už jsem ti ukázal. To ty též :-)
3) Jistě. Vypovídá to tom že je ochotný pracovat ve státní škole podle tabulky. Jen nevím jelsti bych to popsal jako hodně. Co si z toho vyvozuje nějaký Australan, to zase hooodně vypovídá o něm ;-).
Ty máš někde reklamu?
logo Urza.cz
kapky