Komentář 94875
» odpovědět «
Autor: Tron
Čas: 2023-07-06 08:57:32
[↑]
Web: neuveden
Mail: neuveden
Tak na ankap mám zase ještě úplně jiný, třetí pohled - že to co bych nazval totalitou nutně netvoří, ale ani nevylučuje. Cca v závislosti na tom, jak by v něm byla ekonomická moc centralizovaná nebo naopak vyváženě rozdělená. Tedy škála mezi korporátními soukromými státy na jedné straně, a drobnými soukromníčky co si něco smněňují na straně druhé.
S kolektivismem se dle mě vyloženě nevylučuje, pouze by ten musel v něm vznikat trochu jinak než jak si jej asi představujete Vy. Buďto dáním prostředků dohromady za společným cílem, nebo leda pak v extrému i kokektivismem nadiktovaným z titulu nějakého toho dominantního velkomajitele a jeho majetkové moci, pokud by takový velkomajitel vznikl a chtěl své majetkové panství a lidi v něm žijící vést v takovémto duchu (ala např Brawe New World)
S kolektivismem se dle mě vyloženě nevylučuje, pouze by ten musel v něm vznikat trochu jinak než jak si jej asi představujete Vy. Buďto dáním prostředků dohromady za společným cílem, nebo leda pak v extrému i kokektivismem nadiktovaným z titulu nějakého toho dominantního velkomajitele a jeho majetkové moci, pokud by takový velkomajitel vznikl a chtěl své majetkové panství a lidi v něm žijící vést v takovémto duchu (ala např Brawe New World)