Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 3)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-23 09:54:20
Web: neuveden Mail: schován
Skvele video! Jen jeden dotaz. Lze dokazat nemožnost nebo neexistenci?
Takze proste budete trvat na tom, ze vsechno je moje DB a odmitate se se mnou normalne bavit. No to jste mohl rict rovnou...

Preji hezky den
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-23 09:13:07
a divim se, ze se nezminilo kingdom come ;)
jaká míra násilí je NUTNÁ pro kompentaci skody? a jaká je adekvátní kompenzace skody?
z ceho prosim vychazite a myslite lepsi jen pro vas nebo tak nejak obecne?
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-23 07:22:05
Muze mi nekdo prosim vysvetlit, jak "černa" mala morska vila rozpoutava kulturni valku?
A tema bola aka?
muzeme. ani jsme ji nemuseli zacinat jeslti mate pocit ze vam to nic neprineslo :)
1. ok
2. no to ja prave nevim jeslti je to jedno. jak se to urcuje jeslti to je nebo neni jedno? takze useknuta ruka za jablko??
3. jak kvantifikujete výši škody u zlomené ruky?????
4. jak víte ze je to obranné násilí a ne utok jako pomsta-,,,
5. pokud trojuhelni existuje, tak jsme v empiricke sfere, ne?
6. nevim jak, muzete mi to predvezt na prikladu?
7. to je vase tvrzeni. muzete ho dokazat? :D
8. muzete mi jeste jednou zopakovat ten Eukliduv 7. teorém a jeho důkaz vlastnimi, jak uz jsem vas zadal vlasnimi slovy?
neprojeveni nesouhlasu prece nezmena automaticky souhlas...
mimochodem zil byste radeji v roce 1850 na divokem zapade nebo v new yorku?
ok, vsak ja neverim, ze to nekdy bude. tzn neverim v utopiu.

ano souhlasim.

netusim.

nevyhybam, klidne nadhodte tema

nic takoveho nerikam a moc dobre to vite
Pokud rikatel ze je neco ve prospech vetsiny ale neumite to dokazat, tak byste to tvrdit nemel
K tomu jsou stoky určeny
nemáte pocit ze se ty dvě věty vylučují?
no dukaz té teze. mám vám ji opaakovat?
1. "primka je to, co splnuje vlastnosti prímky." myslim ze to je teze, obsahujici definici kruhem.
2. od zacatku mluvim o tom jeslit jde poznat a argumentem proc to nejde ma byt napriklad to, ze nejde vycislit jeho mira.
3. jak kvantifikujete výši škody u zlomené ruky?
4. jak víte ze je to obranné násilí a ne utok jako pomsta
5. pokud trojuhelni existuje, tak jsme v empiricke sfere, ne?
6. ano dokazujeme ze neexistuje vec s tou vlastnosti = ze ta vec tu vlastnost nema. opravdu v tom rozdil nevidim.
7. smaozrjeme ze má vlastnos nonA (pokud nonA vyjadruje absenci A)
8. muzete mi jeste jednou zopakovat ten Eukliduv 7. teorém a jeho důkaz vlastnimi, jak uz jsem vas zadal?
a akcionari ne?
a co na tom jasné je? já nevím jestli je to adekvátní a ani jak by se to melo objektivne urcit... a ani jak objektivne vycislit zpusobenou skodu

a muzete vy dat priklad jasného?

samozrjeme muzete rict ze obranne nasili je jenom takove, ktere zabrani kradezi jablka aniz by zpusobilo ujmu potencionalnimu pachatli, potom ale ke kradezi vubec nedoslo a nemyslim ze by to bylo nejak moc jasnější...
1) primka je to, co splnuje vlastnosti prímky.

2) jak kvantifikujete zlomenou ruku? a jak kvantifikujeje adekvatni obranu?
jak víte ze je to obranné násilí a ne utok jako pomsta? dyt to tady celou dobu resíme ze to nelze rozeznat...

3) uz asi zaicnam chapat. trojuhelnik ve skutecnosti neexistuje ale stejne se zabyvame jeho vlastnostmi a ty dokazujeme.... kazdopadne stale nevim proc bychom meli dokazovat "neexistenci" tech vlastností...
uz jsem ho dal. useknuta ruka za kradez jablka.

a muzete vy dat priklad jasného?
a zisky kapitalistom taky nezavidite? :)
ted mám dokazovat co přesně, ze neco nevím? :D
rozhodne je to cim dal beznejsi i dostupnejsi. pokud to nedelate je vase ve, ale nezavidte tem, kteri to delaji
ale rozhodne se nerovnají a vy jste to zamněnil. nedokazete urznat chybu?
"Nikdo Vás nemůže nutit, abyste nabytím pozemku v rámci dědictví na sebe převzal i mnohé s vlastnictvím spojené zákonné povinnosti" trváte na této větě???? a víte, že to stát dělá?

ano v te praci me obvykle nenuti, maximalne me "nuti" smlouva, kterou jsem ale dobrovolne podepsal.

"lupič Vás nenutí být majitelem tatranky, kterou mu musite odevzdat". - mam svobodu volby?

A MET K TOMU NEJAKE KOMENTAR NEBO PROTIARGUMENT?
"nuti ma si vybrat mezi dodrzovanim jeho nasilnych narizeni a mezi odejiti ze svojho pozemku.
"moznost zustat na svojom pozemku a nedodrzovat narizeni nemam...."

ne neni to stejne. pozemek je moje vlastnictvi a na to mam pravo, narozdil od prace ktera je zavisla pouzena dohode se zamestnavatelem.

na toho lupica reagovat nebudete???

"Pokud Vás někdo "nutí" vybrat si z několika variant, přičemž jedna z nich řeší Váši nespokojenost s daným stavem, je to Vaše svobodné rozhodnutí, nikoliv stav, kdy Vás někdo k něčemu nutí." - i pokud ten stav zpusobil? :)

jenomze zamestnavatel nema pravo jednostrane zmenit smlouvu....

a uz zacinate byt jak norbert, opakujete stale to same a nereagujete na to, co pisu...
ted nevim na co reagujete...
uz jsem si zvyk, ale dekuji za upozorneni
Autor: Hrosik1 Čas: 2025-03-21 14:46:51
PROSÍM URZU O REAKCI:

Myslim, ze mohou nastat tyto tři případy:

Lze rozhodnout algoritmicky a soudce rozHodne algoritmicky = v souladu s napem (soudce teoreticky nepotrebujeme)
Lze rozhodnout algoritmicky a soudce se rozhodne subjektivne = v rozporu s napem (soudce škodí)
Nelze rozhodnout algoritmicky a soudce se rozhodne subjektivne. = nelze urcit kompatibilitu s napem (soudce potřebujeme)

Pletu se nekde nebo mi tam neco chybí?

Dekuji
no právě :)

děkuji, ze jste svou odpoved z "ano" zmenil na "nevím" a dokázete uznat chybu.

preji hezký den
"Nikdo Vás nemůže nutit, abyste nabytím pozemku v rámci dědictví na sebe převzal i mnohé s vlastnictvím spojené zákonné povinnosti" coze???? jakto??? dyt tim popirate vasi vlastni predhcozi vetu!!!

Pokud me lupič napadl až poté, co jsem si koupil tatranku, platí totéž.. Mohu ji prodat/darovat a tím se působení lupiče zbavit."

stále jstee nevyvrátil toto:

nuti ma si vybrat mezi dodrzovanim jeho nasilnych narizeni a mezi odejiti ze svojho pozemku.

moznost zustat na dovjom pozemku a nedodrzovat narizeni nemam....

(to je rozdil oproti zamestnavatelovi)
jsme rád ze jste uznal chybu.

takze pokud dostanu facku a dam dalsi facku zpet tak to je nebo není z mé strany obrana?
logo Urza.cz
kapky