Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele Hrosik1 (strana 3)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Web: neuveden Mail: schován
takze nemame negativni prava... :)
tak tady s vami vyjimecne souhlasim :)
ktera projde populaci a cestou zabije par lidi...

to je jakobyste rekl, ze kazdy ma moznost nosit neprustrelnou vestu a nema si stezovat ked ho nekdo zastreli na ulici
ja hovorim uplne bez zasahu... (rozhodne nemyslim, ze u nas to bolo idealne...)
tak proc to porad delate?
vyjimecne s vami souhlasim :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-06 13:05:39
mnho klima-aktivistu podporuje jadro... myslim, ze uz jim to zacina dochazet :)

touhu ovladat tam uplne nevidim. spise velky strach. a to, ze je iracionalni je mozne, ale nejak se je spise snazim chapat.

rozhodne nejsou jediní, kteří by chtěli nařizovat. a stejně jako jsou zpovykaní oni, přijde mi trochu zpovykaná i druhá strana, která na ně reaguje
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-06 13:01:34
narazim na tohle: "Mne to nepali, jelikoz nejsem buzna a nefetuji." tak palí nebo nepalí?

ja asbolutne nezpochybnuji jeho prinos v 90s! jen to pro me neni absolutne prototyp liberala. prijde mi, ze u pravicovych konzervativcu vzdycky nakonec zvitezi ten konzervatismus smichany s autoritarstvim, coz je jaksi presne proti liberalismu... asi jsem jeste opomel migraci ale to vas predpokladam taky nepali :))

pro každého je hodnota svobody v nečem jiném. někdo chce mít možnost pracovat pod minimální mzdu a nekdo zase fetovat. kdo jsme my, abychom za ostatni posuzovali, ktera ta svoboda je dulezitejsi
co zpusobil stat vime, protoze se to stalo. ale co BY zpusobila pandemie bez zasahu statu nevime...

a morální aspekt šířeí viru - vědomě i nevědomě taky uplne vyresen podle me není. nějaký názor? :)
no vsak ja uz jsem si vsiml ze vas zajima jenom vase svoboda :)
jj po revoluci snad ještě ano. ikdyž věřím, že Dušan by to i zvládl sám :)

tak zaprvé je to zasraný etatista - nebudeme se tvářit, že ne ;)
za další (zjednodušeně) mi vadí jeho napojení na Zemana + názory, které se logicky u politika přetavují do zákazů ohledně lgbt, drog a dalších témat, které jsou pro mě osobně důležitější než finanční svoboda.
jezisikriste ok..... tak se ideme opet bavit ako u debilou. od jake sumy sa teda levne meni na drahe? aj pre toho bohaca? nebo pomer ku jeho platu nebo ja neviem ako to urcujete.. (ja ymslim ze to kazdy urcuje sam a do hlavy mu nevidite)
jasne, ale pre bohaca aj to ferafi moze byt levne a pro chudaka aj kolobezne draha... slovickareni. a nevim k cemu to ma vest. nebo s cim zasa nesouhlasite :)
Autor: Hrosik1 Čas: 2024-12-06 09:16:02
zdroj techto dat? (nebo jenom chceme, aby to tak bylo? :) )
Klaus je kokot :)

(ale rozhovor by me taky zajimal)
já potrbeujem vyuzit obsah vasej lednicky a taky mi v tom branite... a je to pro me spatne...

diskriminaca deti je v poriadku predpokladam?

a co pozitivni diskriminaci, dobra nebo spatna, podle vas?
co je dobre stejne jako co je levne nebo drahe je subjektivni, takze....
"vsichni se shodnou" a "seru na vsechny, bude to podle me, protoze jsem silnejsi" neni opak?

opet. kdyby vas odpoved opravdu zajimala, tak tu otazku rad zopakujete... ale kdyz vam prijde lepsi misto toho nadavat a psat mnohem delsi vety nez je ta otazka na kteoru tak hrozne chcete znat odpoved, tak so to uzijte...
ja vnimam vase reakce podobne :) ale tak pockam si na prednasku o trestech, treba mi lecos osvetli a nebo me naopak utvrdi v mem pohledu :) hezky den
ale mylsim, ze i to vnimani hmoty a jinych fyzikalnich zakonu se ucime... samozrejme ze na dite pusobi gravitace i v deloze, ale vnimta to zacne podle me az postupne... dokonce bych rekl ze mnohem driv bude vnimat emoce, feromony a podobne podvedome vemy nez smyslove a fyzikalni
tak zrovna na urokove sazby ma vliv velky a ty maji pak zase vliv na ostatni ceny... nemyslite?
ok. dekuji za vysvetleni

(jen mi prislo ze prezentujete konretni situace jako dukazy o tom, ze jsou konretni strachy vrozene se značnou, pro mě prekvapivou, jistotou)
ne neni, protoze to neni opak...

na co, ze mam odpovedet?
jakoze jedno vam prijde iracionalni a druhe ne? no tady bych si tedy nebyl tak upne jist. oba pripady mohou byt jak strach z neznameho, tak take vedomy strach ziskany na zaklade zkusenosti... takze uplne nevidim principialni rozdil. a jeslti byl ten strach opravenny ci nikolik zalezi, az jeslti se neco realne stane...

ja si nemyslim, ze strach je automaticky spatny. zalezi k jakym nas vede rozhodnutim. a kdyby clovek nemel strach vubec, tak je tak do 24 hodin mrtvej. ja osobne, kdyz mi neco prijde divne nebo nestandardni, tak me to vede k tomu, si o tom neco zjistit, ale dokud to nevim, orzhodne se do otho nebudu vrhat po hlave. ze bych jel naprosot bez znalosti kultury napriklad do saudske arabie v croptopu s duhovou vlajkou, to bych byl zrejme blazen... strach je sebezachovny mechanismus. ale nekdy muze byt samozrejme kontraproduktivni.

to, co popisujete s detmi vnimam naprosto stejne. a take nemam rad rozkazovaci zpusob, ani pro dospele :) jen mi prijde, ze to nekdy v rychlosti treba cloveku ujede a nemusi to byt az takovy problem, pokud to dite k tomu primo pak nebudeme nutit nebo ho trestat, ze to neudelalo. jen jsem premyslel, jak treba zvladnout situaci: u jidla u stolu jeidne bez mobilu. jakoby je to v podstate nejaky prikaz, ale zaroven to je muj stul a moje jidlo, tak mam snad pravo si nejake takove pravidlo stanovit? jak byste to resil prosim? :D (vychovna poradna na stokách , vtipné :D )
a ake tedy ano a ake ne? stanovite nejakou arbitratni hranicu? nrbo to bude opet podle vaseho pocitu? ja myslim, ze je vhodnejsi veci nazyvat pravymi jmeny a zde je to ciste latinsky preklad a ne je volne desinterpretovat, aby se nam to hodoilo do kramu.

ja zkratka trvdim ze diskriminace muze a nemusi byt spatna, je to sujektivni, ale rozhodne neorusuje nici prirozena prava. stejne jako mate pravo si vybrat parnerku, tak mate pravo si i vybrat zakaznik,a zamestnance, zamestnavatele... samozrejm jen z dosupne nabidky a zaroven nesmite nutit nekoho do neceho, co nechce
preco by sa mal clovek zamyslet nad vecmi z ruznych uhlou pohledu....
ne ako by sa mohlo, ale ako vam by to prislo nelepsi a zaroven, aby to bylo realizovatelne :)

moc nerozumim, k cemu je argumentace zakonem

pretoze to prirovnavate k sebe
takze shoda neni v rozporu s neshodou? aha...
coz resime s Urzou v jiném vláknu, kde já tvrdím, že většina strachů je naučených a on, že jsou spíše evolučně naprogramované. ale to, že jsou naučené, ještě neznamená, že nejsou přínosné. třeba strach z rychle jedoucího auta, když přecházím silnici mi přijde poměrně praktický.

a to te detem rekenete jenom jednou nebo kolikrat? :) takze nerikate "rozhlidni se, kdyz jdes pres cestu" ale "pokud se nerozhlidnes, muze te prejet auto". je to az tak zasadni rozdil?
a kdyz vidite ze neco delaji podle vas spatne, tak je upozornite a nebo respektujete jejich rozhodnuti?
"Nie každé rozlišovanie je diskriminácia" a ktore teda? a prečo zrovna takto? jenom to rozlisovani, ktore se zrovna vam nelibi je diskriminacie, ze...

takze podle vas je legitimne krast pro zachranu zivota? a do jake miry?

nelze se postarat o vsetkch a o vsetkyhc stejne, jak jsem jiz psal. takze diskriminovat musite. nezemre tento a zemre nekdo jiny, protoze treba nebude misto nebo jine duvody...

čo niě?
presne tak. jak píšu výše :)
jak jak se to lisi od toho, co jsem psal ja?
logo Urza.cz
kapky