Diskuse – Stoky Svobodného přístavu (Urza.cz); (S)toky myšlenek Svobodného přístavu (Urza.cz)

hamburger menu

Komentáře uživatele TaxationISTheft (strana 7)

Nezobrazí-li se komentář po prokliku do odpovídající diskuse, znamená to, že se jedná o reakci ve vlákně, které se uživatelé rozhodli skrýt (tyto může každý zobrazit po přihlášení).

Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-13 12:19:55 Titulek: Re: [↑]
Web: neuveden Mail: schován
btw, když tak se někdo zeptejte, kdo tam budete :)
Škoda, že tam nebudu. Jinak bych se tě zeptal (po tom, co bych vzal do ruky Hubíkův tool - mikrofon):

"Jak bys řešil v ankapu, kdyby někdo zneužíval své vlastní děti. Tj. měl by doma hárem pěti dětí, celý jeho pozemek by byl oplocen, chráněn turety a psy, aby ho nikdo neotravoval, držel by je v klícce a zneužíval? A prohlásil by, že na jeho pozenku se to dělat může."

Určo takovej dotaz dotaneš :)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-12 20:00:09 Titulek: Re: [↑]
No, to souvisí. To demonstruje "vláda a zákony tu byly vždycky" a kromě toho se to prezentuje jako něco primitivního, co bylo a už to lidstvo překonalo. Obojí je pravda, ale víš jak
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-12 17:57:40 Titulek: Re: [↑]
No já myslím, že kdyby na školách chváli demokracii a říkali, že je nejlepší, tak bys ji nesnášel jako ten komunismus.

Oni na to jdou trochu jinak. Spíše ji předpokládají za jedinou správnou a berou to jako samozřejmost, se kterou pak operujou.

Řeknou ti třeba kolik máme poslanců, ale nenutí se tě ptát jestli potřebujeme i byť třeba jediného.

:)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-12 14:09:50 Titulek: Re: [↑]
co já vím, já nejsem vlastník misesu, já jen vlastníkovi posílám články a fotky svého genitálu
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-12 12:18:24 Titulek: Re: [↑]
Marku, buď trpělivý, než na mises výje ten článek, co jsem pro tebe napsal:D
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-12 09:33:42 Titulek: Re: Chucpe [↑]
Proč by mělo?

Pokud někdo započne diskuzi stylem "Demokracie je nejlepší, každý to ví, anarchie nemůže fungovat", tak to dál nikam nepovede. Je úplně jedno jaký argumenty mu přinesu, co mu řeknu, co udělám... nic se nestane.

Prostě dokud ten člověk si nepřizná, že ten názor není úplně z jeho hlavy, tak je to marný.

Nejde ale o to někoho urazit tak, že mu řeknu, že je brainwashnutej, ale podle mýho názoru je ok se bránit psychologickému jevu, který se jmenuje "konfirmační zkleslení". To je založený na tom, že si lidi rádi ve všem jen potvrzují svůj názor a vyhýbají se opaku. Myšlenky opačné vytěňují a jen hledají to, co potvrdí jejich názor. Schválně čtou jen knihy, které s jejich tézí souhlasí. Odmítají část knihy s opačným názorem.

Ale v rámci "know your enemy" je dobrý se podívat i na názor protistrany. Já jsem anarchokapitalismu prvně taky odsoudil jako úplnou píčovinu, ale pak jsem si říkal, že dám tomu šanci, nechám si to vysvětlil. Mimochodem, četl jsem i o anarchokomunismu, ale argumenty anarchokapitalismu jsou nejlogičtější.

Takže znovu zpět k člověku, co chválí demokracii. Pokud si ten člověk nepřečetl knihy, které oslavují demokracii a zároveň nepřečetl i knihy, které ji kritizují + si nenastudoval ostatní systémy, tak jeho názor je opravdu jen plod brainwashingu.

Říkám tedy: Měj otevřenou mysl, dokud nemáš, diskuze je předem prohraná.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-11 10:05:19 Titulek: Re: [↑]
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-11 10:02:12 Titulek: Re: Diskuse [↑]
Jo, já se taky jednou pustil do diskuze s Pánkem a dostal jsem takovou ledovou sprchu, že jsem se počůral a utekl :D
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-11 09:51:27 Titulek: Re: [↑]
Ok, dobře :)

Nemám už co bych ti vytkl jinýho nebo s čím bych nesouhlasil :)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-11 09:27:13 Titulek: Re: [↑]
Ok, asi se shodneme, že bez kontextu těžko soudit, jak ta diskuze, kterou tu autor popisuje, proběhla.

Přesto ty automaticky předpokládáš, že skutečně někomu názor cpal. Já zase, že nemuselo nutně být. A ano,já zažil už situace typu

Koho volíš?
Já nevolím, jsem anarchokapitalista a neuznávám to.
Tvl přestaň mi furt cpát ten svůj anarchismus!!!

Každopádně i kdyby někomu názor cpal, tak je to jeho osobní selhání. Zdá se mi krajně nefér nás přirovnávat k veganům a SJW apod. protože si myslím, že ankap obecně jako komunita má do tohoto prostě daleko :)

"Btw já agresivních veganů viděl už celkem dost" - no nevím jestli uvádíš dobré příklady :D Propagovaný facebook post je normální věc. Každej si může zaplatit, aby jeho post byl sponsored, takže se pak objevuje na zdi všude možně různým lidem. Vždycky máš právo ho skrýt. Já už tam měl několikrát i reklamu na top09 a EU a byl jsem tak triggered, že jsem to nahlásil jako šíření fašismu :D

Každopádně vlíst přímo do diskuze veganů a začít se s nima hádat - tedy do jejich epicentra - co čekáš, že se stane? To je jako by ankap skočil do skupiny odpůrců kapitalismu a začal jim tam dávat diktát :D

Ale hádám, že se nestalo, žes třeba v nějaké diskuzi, která se veganstvím nesouvisela byl přepadnut veganem :)

btw nevadí mi, když to odbydeš krátce. Někdy je lepší jít přímo k věci :)
Sakra, jsem jsem překvapen komentáři marka28 a Kurwy. Skoro to vyznívá, že anarchokapitalisté šíří ankap jako nějací kultisti. Na potkání do lidí hustí, že se musí stát ankapama. Mluví jen o ankapu. A mají potřebu třeba vlézt do diskuze "Jaká je vaše oblíbení zmrzlina" a reagovat na každého přispívajícího, že se má stát ankapem a přečíst si Urzu :D

Já jsem teda u anarchokapitalistů takové chování nějak výrazně nepozoroval, takže mi tahle kritika připadá neoprávněná.

Ale nevidím důvod svůj ankap názor nevyjádřit. Když někdo třeba založí někde diskuzi na téma "Kdo by měl být příští prezident", proč bych tam nepsal, že nikdo, když si to myslím? Je to snad diskuze, kde pro to není "správný čas a místo" ? Je to diskuze, kam to nepatří? Nikoliv... autor se ptá na můj názor, tak mu ho sdělím, mám-li chuť a čas. A pokud na mě začne někdo reagovat a nadávat mi, klidně mu řeknu otevřeně, že jsem ankap.

Vysvětlete mi proč bych to neměl dělat?

Nebo když někdo napíše na Twitter, že mu vadí problém daňových rájů, klidně na to zareaguju, že daně jsou krádež. Proč on by měl mít právo šířit svůj názor a já ne? Proč on není pošahaný kultista ale já jo, když mu oponuju?

Jediný online místo, kde svůj ankap lidem "cpu" je DFENS. Uznávám, bylo to ode mě nepěkné, ale když mě lidi na DFENS prostě štvou s tím svým "bůůů stát je zlej, politici jsou zlí, policajti jsou zlí, všechno je zlí a žijeme v totalitě", ale když jim napíšeš "ty ale chceš stát, politiky, policajty, tak kde je problém?" a oni hned "jdi do prdele s tou svou liberand utopii" :D

Pak tu máme IRL život. Opět, nemyslím si, že cpu lidem na potkání ankap jako nějakej fanatik a nemyslím si, že ostatní ankapové to snad dělají. Nicméně když za mnou neustále chodí kamarádi a příbuzní a hustí do mě svoje sračkové názory a čekají, že s nima budu souhlasit a dám jim požehnání, tak se tak nestane.

Nebo co mám dělat, když za mnou přijde otec a řekne mi, že by vzal polovinu majetku všem bohatým lidem a dal je na charitu? Ano, řeknu mu, že je principiálně zloděj. Co jinýho mám dělat? Souhlasit s ním a přikyvovat, protože "teď není správný čas a místo na ankap" ?

Nebo když za mnou dojde kamarádka s tím, že by třídění odpadu měl být povinné ze zákona. Co jí mám říct, než to, že prostě s jejím názorem nesouhlasím a vysvětlit proč? Chtěla se o tom bavit, tak to má.

Jinak já jsem vegetarián mnoho let a každou chvíli slyším o nějakých veganech a vegetariánech, co fanaticky všem cpou svou víru. Ale je to trochu jako yetti, stále o tom slyším, ale skoro nikdy jsem nic takovýho neviděl teda :D Naopak všude pozoruju fanatismus masožravců :D

Příklad - holka, které je 16 někam napíše na internet, že se chce stát vegetariánkou. Nikomu to necpe, jen to napíše do diskuze. A hned na ni reaguje deset lidí: "Kdybys byla moje dcera, naliskal bych ti." a "Jo jo, běž žrát seno!" a "Ježiši. Člověk, kterej nejí maso je na hlavu. Běž objímat stromy." a furt tak dokola.

Já ostatně nemám problém s tím hustit do lidí svoje vegetariánské názory. Opět - dojde-li za mnou kamarád a začne do mě hustit, že je pro zákaz kožešinových farem, protože tam zvířátka trpí, tak mu klidně řeknu "Ale ty jíš maso."

A vždycky se odehraje diskuze typu:
"To nemůžeš srovnávat."
"Proč ne?"
"Kožešiny nepotřebujeme k životu."
"Já nepotřebuju ani maso. Nejím ho celoživotně."
"Ale ale.. Maso potřebujeme k přežití."
"Ha ha, nevyprávěj mi o tom, jak jíš maso pro přežití. Jíš ho, protože ti chutná a užíváš si jeho jezení."
"Ale ale... no, ale maso prostě musím mít. Kde jinde bych vzal bílkoviny?"
"Kdybys aspoň jedl nějaké nutné minimum, ale pořádat zahradní grilovačky každej víkend, opíkat stejky a mluvit o tom, že jde o přežití? Hovno, většina zvířat umře jen pro tvůj rozmar a potěšení."
"A bla bla."

Opět, nechápu kde jsem já ten otravnej a vnucuju druhým názor. On za mnou přišel a chtěl prostě jen approval ke svému názoru. Nedostal ho, protože já nerozdávám seals of approval jen tak. Jestli jsem kvůli tomu podle váš SJW-like člověk, tak smůla no.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-09 23:22:01 Titulek: Re: [↑]
Je email osobní údaj?:)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-09 23:10:49 Titulek: Re: [↑]
To první by se dalo shrnout do dvou slov

"Dobré PR."
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-09 10:47:33 Titulek: Re: [↑]
Co máš proti burzám? Řekl bych, že blockchain.info je třeba dostatečně důvěryhodná burza a pokud se nejedná o veliký částky, který můžu případně postrádat, tak kde je problém? Nemyslím si, že u částek < 10 000 kč je hned nutný ty peníze mít někde jinde nebo si dokonce kupovat trezor.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-08 21:15:51 Titulek: Re: Záznam [↑]
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-08 15:23:06 Titulek: Re: Je konec [↑]
Copypastni to do Facebookové bitcoin skupinu

bude prča
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-08 10:47:25 Titulek: meme time [↑]
keep calm and hodl
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 21:36:35 Titulek: Re: [↑]
lol, ok díky za rozbor

nechávám si to ujít :D
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 17:47:26 Titulek: Re: [↑]
*kolem někoho
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 17:47:06 Titulek: Re: [↑]
tvl to má pět hodin? To po dvou hodinovým rozhovoru ještě další 3 hodiny mluvil o tom, jak koupím někoho někoho majetek a obeženu ho zdí, aby on umřel hlady uprostřed a donutil ho tak koupit si helikoptéru?
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 13:28:45 Titulek: Re: [↑]
Škoda, že Urza nemá rád doopravdy skupinový sex.

Už párkrát jsem ho zkoušel ukecat a vždycky dělal drahoty :)
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 11:38:44 Titulek: Re: [↑]
to jo, já už třeba nesledoval když dělal tuhle anketu
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 07:23:14 Titulek: Re: [↑]
1) otevři zdrojový článek
2) ctrl + f
3) vyhledat " killing your dog in front of your children"
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-07 07:22:00 Titulek: Re: [↑]
Drahý Szasziáne, díky za tvůj komentář

víš, lámu si hlavu jak ti odpovědět... Říkám si: "Jak vysvětlit psychopatovi, že je špatné ubližovat druhým lidem? Líst jim na pozemek a ničit jejich soukromý majetek (zabíjet zvířata) a chtít po nich nesmysly, na které nemají morální (a ani zákonné[1]) právo? Jak vysvětlit psychopatovi "interpersonální neporovnatelnost užitku" a fakt, že vše je subjektivní, a že někteří mají ke zvířatům takový citový vztah, že je považují ze své děti? Jak vysvětlit někomu, že zabití jeho zvířete není jako zavřít někoho za hulení trávy (což je mimochodem taky naprosto špatně) ?"

*Mávám nad tím rukou*

Ne ne, některé věci citově ledovým lidem nevysvětlím. Ale tak rozumím, že za to nemůžeš. Každý se nějak narodí. Někdo s utlumenými emocemi... A já se třeba narodil jako hraničář. No, každej máme nějaký mozek. Každej máme něco.

Takže přeju hodně zdaru a těším se na další super komentáře u svých budoucích článků. Plánuju brzo psát jeden o tom, jak se k dětem na státních školkách chovají špatně a doufám, že se dočtu, jak jsou to jen rozmazlení smradi, co si to zaslouží. Nezklamte mě, Szasziáne!

---
Poznámky pod čarou
[1] Hlava se odstraňuje v laboratorních podmínkách, ne tak, že se rozhodne policajt jen tak
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-06 17:14:39 Titulek: Re: [↑]
ahoj Marku, napsal jsem pro tebe článek pro Mises a snad brzo výjde
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-06 17:14:04 Titulek: Re: [↑]
Cokoliv streamuješ na youtube tam pak zůstane automaticky jako záznam.
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-06 11:53:09 Titulek: Re: [↑]
btw, myslím, že Standa je bitcoin friendly
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-06 10:50:05 Titulek: Re: [↑]
jak jako nelíbí? Že já po tobě hodím bustu Masaryka...
Autor: TaxationISTheft Čas: 2017-12-06 10:13:18 Titulek: Re: [↑]
Tip č. 1, zaměř se na emoce, protože na ně lidi jako Standa slyší.

Zmiň třeba případy jak stát lidem vyloženě ublížil, jako jsou třeba tady na stokách :)) Ano, jak se polictajti chovají jako píče, jak někteří museli zavřít obchody kvůli EET atp.

Obracej jeho argumenty proti němu.

Např. "V Ankapu vznikne korporace a bude ovládat velkou část území" -> "Stát je v podstatě taková korporace, která ovládá část území."
"V anarchii bude platit jen právo silnějšího." - "Stát má svou moc založenou pouze na tom, že je silnější."
"Lidi se v ankapu povraždí." -> "když se lidi hromadně vraždí, nazývá se to VÁLKA a ty vznikly vždycky jen díky státům a centrálním autoritám."

Tip č. 2, nenech ho nic zlehčovat a zesměšňovat.

Např. řekne "Odpůrci EU tvrdí, že EU omezuje jejich svobodu, protože zakazuje žárovky... ha ha ha, jak můžou řešit takový prkotiny."

Ty: "Co je prkotina a co není je subjektivní. Pokud neznáš všechny lidi v Evropě, nevíš jaký zákon měl na koho vliv a jak někomu mohl ublížit. A to je právě to, proč nechceme aby někdo centrálně rozhodoval o všem, protože nevíš jak můžou tvá opatření jak komu ublížit. Chceme, aby každý byl pánem svého života. Mimochodem, EU třeba zakázala některá exotická zvířata a znám chovatelé, kterým to hrozně ublížilo .. i po psychické stránce."

Tip č. 3 - nenech ho unikat od podstatného

Třeba když začne řešit, že koše od EU jsou hnusný, tak ho uzporoni, že to je ten úplně nejmenší problém, který je s těmi koši spojený :D

Tip č. 4 - připomeň mu, že by se neměl vyjadřovat k věcem, kterým nerozumí

Když prohlásí, že něco musí provozovat stát, protože trh by to nezvládl, nežíkej mu, že zvládl a je blbej

ale spíše se ho zeptej jak si může být jistý, pokud tohle téma dopodrobna nezkoumal a nezabýval se ním? Na čem vlastně své přesvědčení staví? Donuť ho se nad věcma zamýšlet a nestřílet random axiomy, které zná ze státní školy a od pirátů

Tip č. 5 - úplně nebazíruj na logice

On na ni stejně nebude možná slyšet a posledně v diskuzi o demokracii ti všichni vyčetli, že jsi rozpitvával hromadu technických věcí...

To samozřejmě pude blbě, ale můžeš to zkusit :D

Tip č. 6 - najdi co ho sere a vysvětli mu, proč za to může stát a ne korporace a boháči a illumináti

a vysvětli mu jak by to na trhu bylo jinak
logo Urza.cz
kapky