Komentář 18860
» odpovědět «
Autor: TaxationISTheft
Čas: 2017-12-13 23:00:49
Titulek: Re:
[↑]
Web: neuveden
Mail: schován
"Já se přiznám, že nemám NAP nijak nastudovaný" - není co studovat, NAP prostě jen říká, že si můžeš dělat co chce, jen dokud neporušíš vlastnická práva druhýho člověka s tím, že jeho tělo se počítá jako jeho majetek, takže:
1) Vlezeš na cizí pozemek - porušíš NAP
2) Zabiješ někoho - porušíš NAP
3) Znásilníš někoho - Porušíš NAP
4) Ukradneš někomu něco - Porušíš NAP
5) Rozbiješ někomu něco - Porušíš NAP
Easy :)
"Já myslím, že je to v pořádku i z hlediska anarchokapitalismu, ne?" - řekl bych, že jo a nemám s tím problém, že zastřelíš násilníka. Akorát mám trochu problém s tím, co z toho plyne. Parta šílených vegetariánů se může rozhodnout, že tě zastřelí, protože třeba jíš maso. Parta těžce věřících ti zapálí dům za to, že seš ateista... Takový věci se zdají být přijatelný, když přijmeš myšlenku "Je ok porušit NAP, když dělá někdo něco podle mýho názoru fakt hodně blbýho."
To je právě to, že ta problematika se zdá být dost složitá a chtěl bych někdy na přednášce donutit Urzu se o tom rozpovídat :D
1) Vlezeš na cizí pozemek - porušíš NAP
2) Zabiješ někoho - porušíš NAP
3) Znásilníš někoho - Porušíš NAP
4) Ukradneš někomu něco - Porušíš NAP
5) Rozbiješ někomu něco - Porušíš NAP
Easy :)
"Já myslím, že je to v pořádku i z hlediska anarchokapitalismu, ne?" - řekl bych, že jo a nemám s tím problém, že zastřelíš násilníka. Akorát mám trochu problém s tím, co z toho plyne. Parta šílených vegetariánů se může rozhodnout, že tě zastřelí, protože třeba jíš maso. Parta těžce věřících ti zapálí dům za to, že seš ateista... Takový věci se zdají být přijatelný, když přijmeš myšlenku "Je ok porušit NAP, když dělá někdo něco podle mýho názoru fakt hodně blbýho."
To je právě to, že ta problematika se zdá být dost složitá a chtěl bych někdy na přednášce donutit Urzu se o tom rozpovídat :D